Stretch mennyezet gipszkarton: a finomságok a kombinációk

 Stretch mennyezet gipszkarton: a finomságok a kombinációk

A speciális feszítőanyagból és gipszkartonból készült kombinált mennyezetek ma nagyon népszerűek. Az ilyen kialakítások végtelen lehetőségeket nyitnak meg a belsőépítészet számára. Különböző kompozíciók, amelyek elképesztik a képzeletet, lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen stílus kombinációját válasszuk.

Győztes az otthon és a lakás számára

A gipszkarton kombinált szerkezete friss és elegáns. Lehetővé teszik, hogy egy modern, világos személyiségű belső teret hozzon létre.

Az ilyen bevonatok hangsúlyozzák a helyiség méltóságát, és a hangulat kiemelkedik.

Az ilyen mennyezet fő jellemzője a gipszkarton szokásos matt felületének és a fényes nyújtó anyagnak a kombinációja. Az ilyen különböző textúrák összetétele lehetővé teszi különböző fényviszonyok megvalósítását, világítással és mindenféle eszközzel való játékot.

Ennek eredményeként egyedi optikai effekteket kaphat.

A gipszkarton mennyezet feszített anyagból készült betéttel mostanában nagy igény van. Hasonló lehetőségeket használnak számos híres tervező. Segítségükkel a belsőépítészek egy egyszerű hálószobát egyedülálló budoársá és egy nappalivá alakíthatnak egy elegáns szobává.

Az ilyen szerkezetek telepítését a szakemberek jobban bízzák. Ezek segítenek kiválasztani a tökéletes választást az adott esethez, projektet készíteni, elvégezni a szükséges számításokat és a kiváló minőségű telepítést.

Tapasztalataik segítenek a tervezési ötletek megvalósításában.

A kombinált felső határok előnyei

Az ilyen struktúrák népszerűsége a nyilvánvaló előnyökkel magyarázható.

 • A nyújtható szövet és a gipsz felülete bármilyen típusú helyiségnek felel meg. Ők is megőrzik eredeti megjelenését hosszú ideig, javítás nélkül.
 • Az ilyen mennyezetek segítenek elrejteni a mennyezeti panelek szabálytalanságait és hibáit, növelik a szoba hőszigetelését és hangszigetelését.
 • A színek és textúrák széles skálája van a piacon. Egy projektben több különböző hangot is kombinálhat, amelyek eredeti kompozíciókat alkotnak. Használhatja a különböző intenzitású, integrált, nyitott világítási rendszereket is. Így megtervezheti a végtelen számú lehetőséget.
 • A megvilágítás megszervezéséhez különböző típusú világítási eszközök (felső, spotlámpák, függő lámpák stb.) Használhatók.
 • A szerkezetek vizuálisan növelik a helyet, lehetővé teszik a hatékony és szokatlan zónázást.

Lehetséges lehetőségek

Van néhány ötlet az egyesítésről, a gipszkarton segítségével könnyen végrehajthatja bármelyiküket.

A mennyezet kialakítása csak a képzeletektől, a pénzügyi eszközöktől és a helyiség műszaki jellemzőitől függ.

Ma több alapvető lehetőség van:

 • Stretch mennyezet, amely egy gipszkarton doboz körül a kerülete. Ez a befejezési lehetőség gyakori. Jellemzője, hogy a mennyezet szélein elhelyezett előregyártott dobozt helyezzen el. A dobozon van csatolt profil, amely az anyag feszültségéhez szükséges. A keretben csillárok vagy foltok vannak. A megvilágítás az ízlés szerint választható. Így meglehetősen világos megvilágítás áll rendelkezésre, és érdekes dekoratív hatás érhető el.
 • Design gipszkarton ovális dobozban.Ritka esetekben a doboz kerek lehet. A mennyezet megtervezésének módja meglehetősen bonyolult, de az eredmény igazolja az erőfeszítést. Az egyetlen hátránya, hogy a sarkok jelentősen „rejtve vannak”, és a szoba térfogata vizuálisan csökken.
 • A doboz körül a mennyezet körül gipszkarton van. A mennyezet közepén a nap formája. Kevésbé láthatjuk a tabletta formáját. Ebben a részben a megvilágítás forrása, például egy lámpa. Minden fennmaradó rés egy feszítőfóliával van fedve a mennyezetre.
 • Az utolsó módszer a struktúrák elválasztása. Ezt a fejlesztést nagy területű szobákban alkalmazzák. Az ilyen helyiségekben meglehetősen nehéz a feszítőszövet telepítése, ezért gyakran megállapítható, hogy a mennyezeti burkolat elválik a gipszkarton részeihez.

Telepítési nehézségek

A gipszkarton cső telepítésének legegyszerűbb módja a kerülete. Szinte minden tulajdonos választja ezt a lehetőséget.

Előzetes események

Mielőtt elkezdené a telepítést, el kell távolítania a függönyöket, távolítsa el az összes festményt a falakról és szabadítsa fel a szobát a bútoroktól. El kell távolítania a világítást is, külön szigetelve a vezetékek végeit. A nemeket magazinokkal vagy újságokkal kell fedezni. Ehhez megfelelő műanyag fólia is megvásárolható, amely bármely hardverboltban megvásárolható.

Az alap előkészítése ugyanúgy történik, mint a hagyományos nyúlvány felállításához:

 1. Távolítsa el a nem megfelelő festéket, gipszet, tapétát vagy más bevonatot (ha van) a felületről.
 2. Minden durvaság és repedések fontosak a kiváló minőségű gittek fedezéséhez.
 3. Ezután a mennyezet alapja. Ez az eljárás növeli a gőzvédő és vízszigetelő tulajdonságait. Megfigyeljük, hogy a szobában lévő por kisebb mennyiségben halmozódik fel.

Előre is szükség van további anyagok beszerzésére.

A gipszkarton építésének telepítéséhez szüksége lesz:

 • vezető profil;
 • hordozóprofil;
 • csatlakozó;
 • különböző térfogatú dübelek;
 • kiváló minőségű önmetsző csavarok;
 • 9 mm-es lapok;
 • építési lapát töltéshez és bagetthez.

Szükséged lesz egy hőpisztolyra is. Ezzel húzza a mennyezetet.

Döntse el az anyagot. A szövet szövetből vagy filmből készülhet. A második opció nagy nedvességállósággal rendelkezik.

Rajztervezés

A szerelési munkákat csak egy speciális rendszer szerint kell elvégezni.

 1. Határozza meg a sarkok, falak hosszát és magasságát, és fedezze fel a mennyezet központi helyének helyét.
 2. Jegyezze fel a vászon és a mennyezet közötti távolságot, az első szint magasságát.
 3. Alaposan rajzolja meg a két szint vázlatait.
 4. Válassza ki a rajzban a profil csatolási sorokat.
 5. Jelölje ki az abszolút minden kommunikáció és felfüggesztés lefektetésének útját.

Ezután a tereptárgyakat a rajzról a mennyezetre kell mozgatni. A megjelölt területeken a mennyezeti rendszert könnyebb telepíteni. Az átvitelhez használhatja a roncsolási szintet és az építési szalagot.

Szerelési rácsok

A vezető mennyezeti profil felszerelése előtt meg kell győződnie arról, hogy lyukak vannak a rögzítőkhöz. A távolságnak 0,4 m-nek kell lennie. Ha nincsenek ilyen furatok a profilon, akkor azokat fúróval kell elvégezni.

A keretrendszer telepítése egy bizonyos tervet követ:

 1. A körmök vonalakkal ellátott vonalaival összhangban a csapok állítsák be a kezdő profilokat. Az első körömnek tíz centiméterre kell lennie a szélétől. Az utolsó körmöt azonos távolságban kell elhelyezni. A többi köröm közötti intervallumnak 40 cm-nek kell lennie.
 2. A kezdőprofilban állítsa be a fő útmutatókat. Csavarokkal vannak rögzítve.
 3. Ezután meg kell vizsgálnia a termék vízszintes helyzetét egy feszített épületvezetékkel.
 4. Ahhoz, hogy az építmény erős és tartós legyen, a vezetőprofilok között keresztprofilok kerülnek beépítésre. A köztük lévő intervallumnak 40 cm-nek kell lennie.A burkolatot ollóval gondosan meg kell vágni, és fémprofilokkal kell rögzíteni.
 5. Ha a feszítőszövet a gipszkarton mellett van, helyezzen be egy másik jelzálogprofilt.

A rácsszerkezet telepítése után meg kell kezdeni a kommunikációs folyamatot. A huzalokat hullámos csövekbe helyezik, és a fö padlóhoz rögzítik. A helyiségekben, ahol lámpák, csillárok, lámpák telepítése következtetéseket vonhat le.

Ne feledje, hogy minden elektromos munkát csak az épületben bekövetkezett áramkimaradás után kell elkezdeni.

GKL bevonat

A telepítés előtt a gipszkarton lapnak alkalmazkodnia kell a helyiség hőmérsékletéhez és páratartalmához. Az anyagot gondosan el kell helyezni a padlóra, hogy „feküdjön le”.

Az alap egy bizonyos sorrendben van burkolva:

 • A gipszkarton lapot csavarokkal rögzíteni kell a szoba sarkában. Ha a lap mérete valamivel nagyobb, mint a keret területe, akkor a szerkezet kontúrjait a gipszkartonra kell mozgatni, és a szükséges részt vágni.
 • Ezután a profil hátralévő részére második lapot kell csatolni. Fontos, hogy a fal és a GCR közötti távolság 0,5 cm legyen. A csavarokat egymástól 30 cm távolságra csavarják.
 • A GKL lefedi a keret teljes függőleges részét. A hajlított helyeken történő telepítéshez hajlítsa meg a gipszkartonot és készítsen kis vágásokat a hátoldalon. A gipszkarton lapját nedvesen kell nedvesíteni, és a nedvességet egy teljes görgővel kell elosztani. A gipszkarton beszerelése előtt meg kell szárítani, rögzítve az alkatrész kívánt alakját.
 • A GKL-nek a falhoz és az egyes vászonok közötti ízületeit serpyanka réteggel kell fedni.
 • A rögzítőket és a távolságokat áttörni kell.
 • Döntse el, hogy a csillárok és a lámpák kerüljenek a helyiségbe. Fúrjon lyukakat a megfelelő helyre gyémánt-fúróval.
 • Ezután a felületre a gipszkarton kell alkalmazni egy réteg üvegfonal és Pierce. A gitt rétegnek fél centiméternek kell lennie.
 • Száraz csiszolás.
 • Törölje a felületet.
 • A felső réteg védelme és a kötési folyamat javítása érdekében a terméket alapozni kell.
 • Végezze el a doboz befejezését. Javasoljuk, hogy a szerkezetet egy réteg akril festékkel fedje le.

Rögzítő feszítőszövet

Ez a folyamat csak a GCR festett részeinek teljes szárítása után kezdődik. Feszítőfólia megvásárlásakor próbáljon meg egy anyagot választani hárfán szerelési módszerrel.

A filmvászon a rendszer szerint is telepítve van:

 1. A gipszkarton függőleges részén meg kell jegyezni a vászon elhelyezésének szintjét.
 2. A húzott vonal helyén fel kell szerelni a mennyezeti lábazatot. Figyelje meg a 7 cm-es részek közötti távolságot. Az ívelt kialakítás telepítésekor a profilra vágásokat kell végrehajtani, feldolgozzuk a sminkpapírral és hajlítsa meg.
 3. Ezután emelje fel a szobahőmérsékletet + 40 ° -ra egy hőpisztoly segítségével. Telepítse az anyagot. Ne feledje, hogy nem hozhatja a hőventilátort a nyújtószövethez közel, mivel ez foltokat okozhat. A fényes vászon használatakor is viseljen kesztyűt.
 4. Amikor a helyiség hőmérséklete eléri a + 60 ° -ot, az alapszög hárfáját a mennyezeti lábazatba kell tölteni. Ezután rögzíteni kell a penge másik sarkát és a két oldalt.
 5. A sarkok sikeres rögzítése után a hárfát a keret teljes kerülete mentén húzza meg a mennyezeti lábazatba.
 6. A vászonon megjelenő redők teljesen kiegyensúlyozhatók, ha a területet melegítőfűtéssel újra felmelegítik.

A feszítőanyagot a gipszkartonhoz kell kötni a csuklón. A kerület mentén egy fa lábazatot helyezhetünk el díszítő elemekkel vagy rajzokkal.

Ez a kombináció jól néz ki a szobában és a folyosón.

A gipszkarton felépítésével együtt a feszített mennyezet telepítését lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba