Eredeti tervezési ötletek egyszintes feszített mennyezetek

Stretch mennyezet - ez egy praktikus, gazdaságos és nagyon szép belső megoldás. Gyakorlatilag minden szobában telepíthető egy ilyen mennyezeti szerkezet. Az egyszintű felső határok kerete nem fog annyi helyet foglalni, mint a többszintű partner. Továbbá, a kialakítása „felső” lesz szó szerinti és ábrás értelemben.

faj

Hosszú ideig használják a helyiségek díszítésében a feszítőszövetek telepítését. Az ilyen bevonat sok előnynek bizonyult: ideálisan egyenletes sima felület, szép megjelenés, hosszú élettartam. És ez függetlenül attól, hogy milyen típusú vászont használnak.

A feszítőszerkezet speciálisan kezelt anyagból vagy PVC fóliából készülhet. Ugyanakkor az álmennyezetek telepítésének mintegy 90% -ában PVC-t használnak. Ilyen anyagot használnak egy okból. Széles változata van a designnak.

A feszítőszövet lehet:

 • homályos - a fehérre meszelés utánzata vagy egy jó gipszkarton mennyezet;
 • fényes vagy tükör - a felület sima és fényvisszaverő hatású;
 • a szatén a fényes és a matt vászon között van, a színek világosabbak, a textúra sima, de a fényvisszaverő tulajdonságok minimálisak (napfényben a fehér mennyezet tiszta, forró, és bekapcsoláskor nacre);
 • texturált - különböző anyagok utánzata - homok, fa, kő, márvány, szövet, bársony;
 • monokróm;
 • többszínű - két vagy több színt tartalmaz;
 • fotónyomtatással vagy rajzolással - a megfelelő kép a vászonra kerül;
 • áttetsző - új típusú bevonat, amelyet aktívan használnak egy üveg mennyezet hatásának megteremtésére vagy a rejtett világítás befogadására.

A rugalmas, egyszintes mennyezetek kialakításának változatossága különböző forgatókönyveket ad a fény (és a színek) játékához:

 • központi világítás;
 • pontfény használata;
 • belső mennyezeti lámpák (LED-ek, szalag, stb.).

És persze, a befejező érintések a felső keretben, akár faragott stukkó vagy fényes mennyezeti kábel használatával, a mennyezet kialakítását fényes, eredeti és felejthetetlenvé tehetik.

Különböző stílusokban

A lakások mennyezetétől függ a szobák hangulata, a belső elemek stílusos elrendezése. Egy fényes csúcs elég veszélyes "dolog". Ezt megfelelően be kell építeni a tervezési koncepcióba, különben teljes disszonancia lesz. Még a legegyszerűbb fehér vásznok is eltérőek lehetnek. Matt, fényes, szatén, texturált - ezek mindegyik különböző felület, amelyek mindegyike másképp néz ki.

A klasszikus belső tereknél a fehér használata hagyományos. De a színváltozatok világos bézs, tejszerűek is lehetségesek. A lényeg az, hogy könnyebb legyen, mint a fali dekoráció. A textúra esetében matt vagy szatén felületet lehet használni. Ha a szoba stílusában luxus jegyzetek találhatók, akkor a mennyezeten lehet texturált felület - bársony, bőr, márvány és más drága anyagok utánzata. Lehetőség van fotónyomtatásra is, például a falfestmények, a monogramok rajzaihoz. Ezeknek a stílusoknak a fényes tetejét ritkábban használják. Használata akkor lehetséges, ha a szoba dekorja "modern klasszikusoknak" nevezhető.

Például Provence-ra jellemző romantikus stílusban különböző levendula, türkiz és fehérített színek is használhatók. A tájképek, az égbolt, a pillangók, a virágok, a minták fotónyomtatását célszerű használni.Az ilyen stílusokban a mennyezet felülete általában matt.

A megfelelő díszes mintákkal rendelkező mennyezetek, texturált felületek jól illeszkednek az etnikai stílusokba. Jó megoldás a szatén felületek használata. A stílus teljesen idegen. Ami a színt illeti, lehet fehér vagy világos.

A modern stílusok világos rajzok és képek., fényes és tükörfelületek, merész és kontrasztos színek kombinációja. Ezenkívül mindenféle új termék a mennyezeti bevonatok piacán - áttetsző vásznok rejtett háttérvilágítással, „csillagos égbolt”, kettős Vidge, szárnyaló mennyezet és mások.

Ha a szoba stílusát modernnek lehet jellemezni, akkor a csúcs itt fényes, gyöngyszürke, türkiz, halványzöld vagy lila. A vászonon virágokat, gyógynövényeket, virágmotívumokat is rajzolhatunk.

A csúcstechnológiával elfogadható fémes fényesség, bonyolult szentelés. A stílus legfőbb „trombitája” - szimmetria és kontraszt.

Hírek és trendek

A haladás nem áll meg. A különböző textúrák, anyagok, különböző megvilágítási forgatókönyvek használata a legmagasabb fantáziákat hordozza a mennyezeten. A vászon a kapcsoló lenyomásakor egy kézzel mozoghat a kialakításában. És többszínű vászon alkalmazásával hatékonyan megoldhatja a zónázási kérdéseket (és ez a komplex többszintű struktúrák építése nélkül).

Az egyszintű feszített mennyezet akkor alkalmazható, ha nem lehet komplex keretet építeni. A modern technológiának köszönhetően a két-, három-, vagy akár többszínű vászon a tetején lángolhat. Valójában több színes ruhát csatlakoztatnak, „hegesztettek” együtt, és eredeti anyagot kapnak. Ez a megoldás lehetővé teszi egyértelműen meghatározott zónák elérését. A többszínű feszített mennyezet beszerelésének megoldása során az a legfontosabb, hogy ugyanolyan textúrát használjunk. Túl sok különbség lesz szemmel látható.

A rajz vagy a fotónyomtatás segítségével a mennyezeten lévő ékezetek elhelyezése továbbra is a tényleges megoldás. A képek nagy választéka lehetővé teszi, hogy pontosan válassza ki az egyéniséget és a stílust. A beépített fények is előnyösek a már szórakoztató csúcsnak. A „photo + light” kombinációnak köszönhetően a Starry Sky ajánlat megjelent a stretch mennyezeti piacon.

A beépített világítás sok szempontból meghatározhatja a mennyezet kialakítását. Nem olyan régen, áttetsző fólia tűnt fel bevonatként. A beépített fényből hihetetlen hatást hoz létre. Egy átlagos mennyezetnek tűnik. De be kell kapcsolni a fényt, és a mintákat „virágozni” rajta.

A szokatlan és divatos megoldás feszítőfal lesz a mennyezet egyfajta folytatása. A falak nem korlátozódnak, zökkenőmentesen áramlik a falakba. Egy ilyen szobában nincsenek sarkok, sima vonalak vannak. Ezen túlmenően ez a kialakítás előnyös módon bármely zónát megverheti, például a mennyezet zökkenőmentesen leereszkedik egy luxus ágyra.

A világos vagy sötét színek használata (különösen, ha a vászon matt) viszonylag merész és kifogástalan megoldás. Általában nyilvános helyeken, kevésbé lakásokban és házakban alkalmazható. Fekete matt mennyezet vagy vörösfény - nem mindenki képes ellenállni ezeknek a vászonoknak a pszichológiai "támadásának" ellen, ezért a csendesebb befejezéseket leggyakrabban életre választják. Például, világos színű kombinálva nyugodtabb. Ez megoldja a zónázás problémáját és bővíti a teret, ha az egyik szín megegyezik a mennyezeten található színnel.

A nyúlványok iparágában mindig van valami új. Nem is olyan régen megjelentek a piacon az úgynevezett "faragott" mennyezet és a látens képpel borított vásznok. Úgy néz ki, mint egyszintű, bár valójában két vásznat használnak felépítésükhöz.Az Apply technológián alapuló első típusú perforált mennyezeteknél a fő perforált mintával van ellátva.

A technológia felépítésének érdekében a Double Vision rejtett fényeket használt, a fővászon, amely „aktív” a napfényben, és a látens kép fotónyomtatása (a film rossz oldaláról alkalmazható, vagy külön elem lehet). Ha a fénykapcsoló nem aktív kép jelenik meg. Az ilyen típusú mennyezetek kétségtelen előnye, hogy fényes kialakításuk van, de egy mínuszuk van - az építéshez sokkal magasabb magasságra lesz szükséged, mint az egyszerű egyszintes mennyezeteknél.

A modern, egyszintes, egyszintes mennyezet eredeti és ékezetes belsőépítészet. Ő is képes bemutatni a belső dinamikáját és élénkségét, vagy nyugodt kialakítása a szobának. A modern technológiák a „varázslatos pálcává” válhatnak, ami egy unalmas és nem leíró tetejét fényes és játékos helyiséggé alakíthatja csak egy kapcsoló kattintás után. A lefedettség sok textúrája és variációja lehetővé teszi a telepítéssel komplex feladatok megoldását az ékezetek vagy zónák elhelyezésére. A mennyezet már nem arctalan vászon, hanem a belső tér teljes és fényes eleme.

Minden típusú feszített mennyezettel az alábbiakban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba