Stretch mennyezet a tetőtérben: példák a designra

Az európai országokban az életterek bővítésével kapcsolatos problémát sokáig rendezték: az európaiak tetőtérben fejlődnek. A tetőtér lakóhelye: most minden szükséges kommunikációval rendelkezik. Oroszország lakosai gyorsan értékelik ezt a hasznos és érdekes újdonságot. Napjainkban sokan felfüggesztett mennyezetet vásárolnak a padláson: az ilyen bevonatok használata számos lehetőséget kínál különféle kísérletekhez. Érdemes még részletesebben megvizsgálni az ilyen anyagok jellemzőit és érdekes példákat a tervezésre.

Megkülönböztető jellemzők

Érdemes megkezdeni azt a tényt, hogy a tetőtéri szoba elvileg nagyon különbözik a hétköznapi szobáktól, mert geometriája nagyon nem szabványos. A tetőtér jellemzői: ablakok nem szabványos elhelyezése, ólomkommunikáció, különböző cseppek, átmenetek, sok kanyar. Ebben a teremben minden nem nagyon ismerős.

Mindez lehetővé teszi a különböző tervezési ötletek valóságos átalakítását, másrészt az egyes fordulatok és szögek miatt nő a telepítési költségek. A tetőtér mennyezete hasonló a terephez.

Stretch mennyezeti fedél nagyon jól illeszkedik egy ilyen szobához, mert képes elrejteni az összes szabálytalanságot.

A tetőtér eredeti és nagyon szép lesz.

Előnyök és hátrányok

A manzárdszobákban a mennyezeti burkolatok nyújtása számos előnnyel jár.

Az ilyen felső korlátok fő előnyei:

 • hő- és hangszigetelés biztosítása (különösen hőszigetelő anyag jelenlétében az alap és a nyúlvány között);
 • megnyitják a lehetőséget a kísérletezésre: ha a helyiség geometriája nagyon bonyolult, a világítási lehetőségek még nagyobbak;
 • védelmet nyújt a szivárgás ellen: szivárgás esetén egyszerűen eltávolíthatja a folyadékot, és újra felszerelheti a mennyezeti fedelet;
 • elrejtheti az elektromos vezetékeket.

De bármilyen anyagnak van hátránya. A feszültségű mennyezeti padlás nem kivétel.

Az ilyen termékek hátrányai a következők:

 • Magas ár A tetőtérben egy feszített mennyezet telepítése meglehetősen drága lesz. Ez a lehetőség azonban még jövedelmezőbb lesz, mint például a gipszkarton mennyezet telepítése.
 • Mechanikus feszültségre való instabilitás. A filmtermékek tisztítása során különös figyelmet kell fordítani. Könnyen sérülhetnek éles tárgyakkal. A szövetanyagok ebben a tekintetben megbízhatóbbak, de kevésbé ellenállnak a folyadéknak.
 • Csökkentse a magasságot néhány centiméterrel - attól függően, hogy milyen világításra van szükség a szobában.

Ha egy ilyen mennyezetet hirtelen áttör, akkor a hibát a vinil alkalmazással zárhatja le. Tehát nem csak megérteni fogja a problémát, hanem a szobát is díszíti.

Mi a legjobb megoldás?

A tetőtér számára a legmegfelelőbb filmtermék. Mivel a tetőtér közvetlenül a tető alatt helyezkedik el, ideális, ha olyan bevonattal rendelkezik, amelyet a folyadék hatásának fokozott ellenállása jellemez. A szövetanyagok nem nagyon nedvességállóak. Ezeket a lehetőségeket csak akkor szabad megválasztani, ha az otthont csak a meleg szezonban használja, és a házat nem melegítik a hidegben.

Jobb, ha fűtéses helyiségekben filmbevonatokat vásárolnak: repednek a hidegtől.

A tetőtér általában alacsony. Ha meg akarja javítani, jobb, ha a fényes mennyezetre hagyja a választást. A fényt tükrözi, tágasabbá teszi a helyiséget, világít.A termék árnyéka bármilyen lehet: barna, kék, zöld és így tovább. Stretch mennyezeti gyártók aktívan kísérleteznek a színnel.

kettős

Ha a tetőtér elég kicsi, de zónába akarja helyezni, és vizuálisan nagyítani kell, figyeljen a kétszintes fényes feszített mennyezetre. A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinálásával elrejtheti a szigetelőanyagot és az elektromos vezetékeket.

Szabálytalan geometriai alakzatok

A szabálytalan geometriai formák mennyezete rendkívül szokatlan és esztétikus. Lehetővé teszik, hogy egyedülálló légkört teremtsen a szobákban. Ez az opció nemcsak a nappaliban, hanem a művész stúdiójában is használható, egy tanulmány. A mennyezet több szintre van telepítve, mint az eredeti geometriai minták. Ezzel a díszítéssel érdekesebbé teheti a szobát, és kiválaszthatja a legjobb világítási lehetőséget.

Telepítési munka

Feszített mennyezeti burkolat telepítésekor szabad helyet kell hagynia az alap és az alap között. Ez megakadályozza a magas páratartalom miatt megjelenő penész előfordulását.

A tetőtérben a tervezési feszültség termékeinek változatai eltérőek. Először meg kell hoznia egy fából készült szerkezetet (erre használnak rudakat). Ezután csatolja a profilokat hozzá. A leggyakrabban használt alumínium termékek - elválasztó bagett.

A kialakítás a támasztó tetőgerendákhoz csatlakoztatható. PVC-fólia használata esetén, amelyet rugalmasság jellemez, a legnehezebb területekre is telepíthető.

Ha gipszkarton lapokat használ, a kombináció nagyon eredeti lesz, de vegye figyelembe, hogy az ilyen anyag nem olyan rugalmas.

Egy szögben

A tetőtérben a tető szögben lehet - például egy apróra vágott házban. A mennyezet általában elég alacsony. Ebben az esetben a tervezési szög jobb. Tehát nemcsak látványos designt hozhat létre a szobában, de nem is tudod felvenni a magasságot. Hasonló mennyezeti burkolatok vizuálisan emelik a szobát.

Az eljárásnak az alábbiak szerint kell történnie:

 • telepítse a mennyezetre a hőszigetelést, használjon gőzvédő anyagot;
 • rajzoljon egy vázlatot a mennyezetről;
 • jelölje meg a mennyezetet, ahol a profilok csatolva lesznek;
 • az alaplemezeket szarufákhoz kell csatolni;
 • jelölje meg azokat a helyeket, ahol a világítóberendezések találhatók;
 • csomagoljon fel bagettet;
 • vágja vagy hajlítsa meg a profilt a görbületi pontokon.

Ezt követően a telepítési munkát folytatni lehet. Mindent meg kell tenni a legnagyobb gondossággal (különösen akkor, ha egy olyan összetett szerkezetet telepít, amely sok él és hajlító).

A telepítés a következő:

 • melegítse a szobát;
 • rögzítse a fedél alsó szöget a bagettben;
 • biztosítsa a kés többi sarkát.

világítás

A mennyezeti bevonatok feszítése a tetőtérben különböző világítóeszközöket használ. Ha megfelelő lámpát választ, kiemelheti az ilyen szokatlan helyiség előnyeit és hátrányait. A lényeg az, hogy a kérdést a lehető legsúlyosabban megközelítsük, és vegyük figyelembe az összes árnyalatot. Ne feledje, hogy hideg időben a tető is hideg lesz, és a melegben nagyon meleg lesz. A megfelelő lámpatestek kiválasztása és a világítóberendezések elhelyezése során figyelembe kell venni a hőátadást.

Tetőtér, fénycső vagy dióda lámpák esetében a spotlámpák a legmegfelelőbbek.

A mennyezet vizuális felemeléséhez rögzítheti a LED szalagot a szoba kerületén.

A legmegfelelőbb világítás kiválasztásával a következő ajánlásokat kell összpontosítania:

 • kis helyiségekben a kis lámpák (körkörös kombinációk) nagyon alkalmasak;
 • kis l-alakú lámpák segítségével kupolhatás érhető el;
 • szabálytalan alakú alapok beállításához a legalacsonyabb izzók telepíthetők a legalacsonyabb fal mentén (ezzel a megközelítéssel a fő fény bármilyen lehet);
 • hideg évszakban jobb, ha meleg sárga fényt használ, nyáron hideg.

gondoskodás

Nem szükséges különös gondot fordítani a padláson a mennyezetre. Az ilyen helyiségekben a mennyezetek meglehetősen lassan szennyeződnek, mert elkülönülnek a többi szobától.

A fényes felületű PVC fólia antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, így ezek a felületek ellenállnak a különböző szennyeződéseknek és poroknak. Időnként elég lesz nedves tisztítás elvégzése anélkül, hogy agresszív vegyi anyagokat és csiszolószereket használnának (ezek negatív hatással lesznek a felületre). A szappan és a folyadék oldatában folyékony ammóniát adhat (néhány csepp elegendő). Így a fényes anyag ragyogóbbá válik.

A szövettermékeket alaposabban és gyakrabban kell tisztítani, mert a por eltömődött. Az ilyen felületeket porszívóval vagy puha sörtéjű kefével kell kezelni. Ha ezt rendszeresen végzi, a jövőben nem kell drága tisztítószereket vásárolnia.

A megfelelő feszített mennyezet kiválasztása során figyeljen a fogyasztói véleményekre.

Így navigálhat a tartományban, és kiválaszthat egy olyan bevonatot, amely nem csalódást jelent a minőség szempontjából, és a tetőtér igazi díszítésévé válik.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogy milyen előnyökkel rendelkezik a nyújtó mennyezetek.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba