Feszített mennyezeti lámpák LED csíkkal: telepítési jellemzők

A világítási piac széles választéka van. Vezető pozíció, melyet a feszített mennyezeti LED szalagfények világítanak. Bármely árnyalatot választhat, szokatlan LED-eket hozhat létre. A vásárlás előtt tanulmányoznia kell az ilyen termékek telepítési jellemzőit.

Jellemzők

A feszített mennyezetek könnyedséget és könnyedséget jelentenek, ezért gondosan mérlegelje a világítás választását. A dinamikus megvilágítás segítségével minden szobában világos fényforrást kaphat. Ugyanakkor próbálja meg ne túlzásba venni, mivel a sima és a „vágó” fény közötti egyensúlyt be kell tartani.

A LED szalagnak olyan funkciói vannak, amelyeket a vásárlás előtt olvassa el:

 • optimális világítás. A LED-ek 1400 fokos szögben ragyognak. Ez a minőség lehetővé teszi egy nagy terület lefedését;
 • megtakarítást. A kis izzók helyettesíthetik a hagyományos lámpákat, kis energiát fogyasztva;
 • hosszú működés. A gyártó 10 év munkát garantál;
 • A LED szalag gyorsan fizet. A magas költség ellenére az ilyen típusú megvilágítás már 1,5 év alatt képes fizetni önmagában a villamos energia megtakarítása miatt;
 • a dimmer segítségével szabályozhatja a háttérvilágítás fényerejét;
 • egységes világítás. A csendes lámpák egyetlen mozgással világíthatják a szobát teljes fényerővel.

  Ha úgy dönt, hogy az opciót LED-szalaggal használja a feszített mennyezet alatt, ne feledje, hogy a világítást meg kell teremteni a kényelem érdekében. Sok felhasználó a LED-eket mint dekoratív elemet választja. Ezek akkor is hasznosak lesznek, ha bizonyos szobai objektumokban hangsúlyokat kell beállítaniuk, vizuálisan nagyítani kell a helyiséget vagy a zónát.

  A színek széles választéka bővíti a tervezési lehetőségeket.

  Melyiket választani?

  A feszítőszövet megvilágításának megszervezése a következő opciókkal történhet:

  • kontúr szétszórt háttérvilágítás használata. Ez az elem folyamatos fénysávot képez. Ebben a LED-ek a polcokon helyezkednek el, és ragyoghatnak. Ezt a módszert a legegyszerűbbnek tartjuk, de segítve számos kreatív ötletet valósíthat meg;
  • irányított világítás, ahol a lámpák a lejtőkön helyezkednek el, amelyek a mennyezet mentén helyezkednek el. Ez a funkció "sugarakat" képez, amelyek a fő mennyezeti vászonon eltérnek;
  • spot világítás. Egy másik név - "csillagos ég". Ilyen dióda-háttérvilágítás LED-ekből áll, amelyek fényárama a mennyezetről a padlóra néz. A "csillagos ég" telepítése nehézségeket okoz, így a telepítési munkákat a szakemberek rendelkezésére kell bocsátani;
  • alakú elemek szerelése. A LED-ek a mennyezeten található speciális mennyezeti lámpákban helyezkednek el. Az elemeknek kis méretűnek kell lenniük.

   A megfelelő LED-es világítás kiválasztásához vegye figyelembe a következő árnyalatokat:

   • LED-ek száma. A szalagokban lévő LED-ek egy bizonyos sűrűséggel vannak elrendezve, ami befolyásolja a villamos energia költségét és a fény fényerejét. Népszerű szalagok, amelyekben 30, 60, 120, 240 elem található. A kis tárgyak általában gyakrabban helyezkednek el, mint a nagyok;
   • teljesítményszint Ezzel a paraméterrel döntenie kell arról, hogy helyesen válassza ki az áramforrást.Az energiafogyasztás kiszámítása egyszerű: ha az egyes LED-ek fogyasztási szintje 0,04 watt, 60 elemű szalagra 2,4 watt szükséges. 10 méteres áramkör használatakor a kapott számot 10-szeresével kell megszorozni. Ennek eredményeként 24 W értéket kapunk;
   • feszültségszint. A legtöbb tápegység egyenárammal működik, amelynek értéke 12 volt. Az értékesítés során még erősebb eszközök is vannak, amelyek teljesítménye 24 volt. Ilyen elemek esetén egy lépcsőzetes átalakítóra van szükség;
   • színes oldat. Sok felhasználó fehér háttérvilágítást választ, de a gyártók számos lehetőséget kínálnak. A modern szalagokban lehetőség van a színek megváltoztatására, amelyet a felhasználó hangulatának megfelelően lehet megváltoztatni;
   • világításvezérlés az infravörös távirányítóval vagy egy szokásos okostelefon segítségével végezhető el. Ezek az eszközök lehetővé teszik a világítás beállításainak megváltoztatását, a fényerő és a színek szabályozását.

   felszerelés

   A LED szalagot saját kezével szerelheti fel. Számos telepítési módszer segít abban, hogy a megfelelő légkört hozza létre a szobájában.

   Kerületi telepítés

   Ha nyugodt légkört szeretne kialakítani a szobájában, válasszon egy lágy fényt, amely a nyúlvány szélei mentén telepíthető. Este nemcsak a test, hanem a szem számára is pihenni fog, ezért ez a lehetőség a legoptimálisabbnak tekinthető.

   A telepítés a LED-áramkörben a fal mentén kissé a vászon alatt van. A mennyezeti szegélyléc segít a szerkezet elrejtésében. Ezzel a módszerrel többszintű szerkezeteket is fel lehet szerelni, amelyek határát gipszkartonból kell készíteni. A szalagot elrejtik. A többszintű kialakításnál nem ajánlott fényes felületek kiválasztása, mivel a gipszlámpák és a LED-ek fényében tükröződnek, ami rontja a teljes képet.

   Mivel a LED-ek nem képesek kiváló minőségű világítást létrehozni, csillárra lesz szüksége.

   LED-es lámpák a mennyezet határán optimálisan alkalmasak a hall vagy étkező számára. Esténként kikapcsolhatja a fő világítást, csak a LED-es háttérvilágítást hagyhatja. Ilyen fény szükséges a TV-nézés során, mivel a szakértők nem javasolják filmfény nélküli filmnézést, és a fővilágítás nem teszi lehetővé a teljes kikapcsolódást.

   A szalag behelyezése a mennyezetbe

   Minden személy egyedülálló mintázatot hozhat létre a LED-szalag mennyezetén. A mennyezet csak a vezetők mentén van felszerelve, így a durva felület érintetlen marad, és a LED-ek csatlakoztathatók hozzá, ami a jövőben belülről megvilágíthatja a mennyezetet.

   Ahhoz, hogy a fénymintázat egyedülálló legyen, meg kell jelölnie a LED-ek elhelyezését a mennyezeten. A tervezett minta alapján válassza ki a LED-eket. Fehér színűek lehetnek, vagy több árnyalatot kombinálhatnak.

   Személyes rajz alapján mérjük meg a szükséges felvételeket, adjunk hozzá a véletlenszerű változásokhoz. Szükséges munkára van szükség: maga a LED szalag, csatlakozók, összekötő huzalok, relé a fényintenzitás érdekében.

   A szalag csatlakoztatása:

   • a rögzítőszalag könnyű, mert az elemek ragasztókerettel rendelkeznek. A munka megkezdése előtt fel kell készítenie a mennyezet felületét: zsírtalanítani, alapozni és tömíteni az alapot;
   • ragasztó gyorsan ragad, így gyorsan és pontosan kell dolgoznia;
   • csak a kijelölt helyeken vágja le a szalagot. A csatlakozást csatlakozó segítségével kell elvégezni. Ne feledje, hogy az erős kinks befolyásolja az elemek életét;
   • Miután telepítette az összes alkatrészt a mennyezetre, csatlakoztatnia kell a szalagot a hálózathoz. Ehhez speciális tápegységet kell használnia;
   • Válasszon egy tápegységet a szalag hosszúsága és teljesítménye alapján.Az elfogyasztott energiát méterenként jelezzük, ezért az összeszerelés során meg kell szorozni a szalag hosszát egy méteres paraméterekkel.

   Hasznos ajánlások

   Ahhoz, hogy a szoba kényelmesebb legyen, segít az egyenetlen világításban. Ehhez válassza ki a LED-eket, amely nem lesz ugyanolyan fényereje a kerület körül. A terem minden egyes részéhez telepítse a különböző sűrűségű LED-ekkel ellátott szalagot, vagy használjon fényerőt.

   Ügyeljen a diódák címkézésére. Annak ellenére, hogy az SMD 5050 szalag magas árat biztosít, három színkomponens kombinációja miatt kiváló minőségű fehér világítást garantál.

   Az SMD 3528 márka megfizethető költséggel rendelkezik, de a használat során elhalványuló kék diódák alapján készül.

   A beépített feszített mennyezet sérülése nélkül nehéz szétszerelni. Emiatt a szakértők azt ajánlják, hogy dekoratív világítással dolgozzanak, mielőtt a szövetet kinyújtanák. A kivétel a hárfán szerelés, amely eltávolítható és újra lógható.

   Gyönyörű példák a belső térben

   A LED-es világítás párosul a nyúlványhoz, és egyedülálló hangulatot teremt, és a belső tér egyedülállóvá válik. Meg tudja valósítani saját ötleteit, és meglepheti vendégeit.

   Úgy néz ki, mint egy szép világítás a gyerekek számára. A szalag nemcsak dekoratív, hanem gyakorlati szerepet játszik. Mivel a legtöbb csecsemő fél attól, hogy elaludjon a sötétben, a "csillagos égboltot" a mennyezetre hagyhatja, ami megvédi gyermekét.

   Megvilágítás a mennyezeten belül - szép és szokatlan. Válasszon eredeti kombinációkat, amelyek szokatlan mintákat vagy akár képeket rajzolnak rád. Az ilyen terveknek láthatatlannak kell lenniük a fő fényben, és látványosnak kell lenniük este.

   Sokan úszó mennyezetet választanak. Ilyen döntés az illúzió, hogy a mennyezet nulla gravitációban van, és fölé emel. A hasonló stílusban berendezett szobák tágasak és titokzatos légkörbe merülnek.

   A háttérvilágítás telepítése egy gipszkarton-résbe egy gyakori lehetőség, amely soha nem csökkenti a pozícióját. A világítás egyedülálló hatást eredményez, amelyet minden vendég értékelni fog.

   A többszintű kialakításhoz a LED-es világítás a legjobb megoldás.

   A szalag segítségével kiemelheti az egyes szintek határait, kijelölheti a helyiségek zónáját, és egyedi környezetet hozhat létre.

   A LED-szalag felszerelése: lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba