Hogyan válasszunk izzókat függesztett mennyezetekhez?

Beltéri, a fő dolog a mennyezet, és nagyszerűnek kell lennie. És a legnépszerűbb és legszebb felfüggesztett mennyezetek, mivel a szépségben meghaladják a többit.

Nem minden típusú izzók alkalmasak az ilyen típusú mennyezetre. A szakértők azt javasolják, hogy válasszanak kis teljesítményű világító berendezéseket, hogy a mennyezet ne melegítse túl. Nemcsak csillárok vannak horgok formájában, hanem különböző szerelvények is, például spotlámpák.

Különleges jellemzők

A feszített mennyezet spotlámpájának műszaki jellemzői:

 1. Form. A lámpa alakja kerek lehet, így pontosabb és érdekesebb lesz. A kerek forma hosszú lámpahasználatot biztosít.
 2. Leszállás karima. A karimának legalább 1,1 cm-nek kell lennie, mivel egy kisebb lámpa nem fedi le a hőszigetelő rendszert, ez a hatás rendetlen lesz.
 3. Belső hő- és fényszigetelés. Ha a festéket a belső eszközökre nem alkalmazzák, akkor a fényeszköz alkatrészei láthatók. A hőszigetelést meg kell őrizni, hogy megvédje a lámpát a túlzott fűtésektől belülről.
 4. Száma. A lámpáknak annyira szükségük van, hogy fedezzék a szoba két méteres megvilágítását.

A függő lámpák különböző platformokból állnak.amelyek nagyak és kis méretűek lehetnek. A választás csak a szoba mennyezeti magasságától függ. Ez a fajta világítás kényelmes a mennyezetre nem egy szinttel. Ilyen mennyezeten elegánsak. És ha a mennyezet nem többszintű, akkor a függő lámpa nem rontja meg a képet, hanem nagyon jól kiegészíti, ragyogó fényt öntve egy adott helyre.

A csillár lehet egy vagy több, és elrendezésük különböző lehet. Az Ön által választott eszköz teljesen tetszeni fog, és illeszkedik az összes jellemzőhöz. Nem ajánlott magának a mennyezetet telepíteni. A mennyezet és a csillár közötti távolságnak 20-65 cm-nek kell lennie, különben a mennyezet elveszítheti normális megjelenését (sárgára és süllyedésre).

Az energiatakarékos izzók közelebb kerülnek a mennyezethez.

Izzók típusai

Izzólámpák

A leggyakoribb és legnépszerűbb izzók. Ezek olcsóak és praktikusak. Az ilyen lámpák fűtése azonban nagyon magas, kevésbé ragyognak, mint a körülötte lévő helyiségek melegítése. Az ilyen lámpa hátrányai magukban foglalják a lámpa hatalmas méretét is. Helyet foglal a mennyezeten, és az izzólámpa megvilágítási teljesítménye legfeljebb 35 watt.

dióda

A beépített dióda lámpák nagyon gazdaságosak, így kényelmesek a minimális méretű helyiségekben, például a fürdőszobában. A LED-lámpák nagyon gyakoriak, mert tartósak, kényelmesek, könnyen karbantarthatók és önállóak. A lámpák fénye egyenletesen oszlik el a helyiség körül, a legtöbbet megvilágítja, és áttetsző áramot hoz létre. A dióda lámpák alkalmasak pihenőhelyiségekre és munkaterületekre.

Az előnyök a tartósság, a megnövelt élettartam. A sugár a kívánt területre irányul, a megvilágított terület tisztasága és fényereje nő. A fény úgy néz ki, mintha kívülről lenne, és nem mesterségesen jött létre. A lámpa működésének nyereségessége és ergonómia. A LED, a spotlámpák és a panelek könnyen cserélhetők.

Szerencsére a LED-lámpa szinte nincs hátránya.

Halogén izzók

A halogénlámpák elegendő hőt bocsátanak ki a légkörbe, és felmelegítik a körülöttük lévő levegőt, és ezek költsége egy kicsit magas. A halogén lámpa tartós és tartós. Ideális megoldás a nyújtandó mennyezetekhez. Az előnyök a berendezés dinamizmusa és praktikussága, bármilyen pozícióba helyezhető, és ragyog. A lámpák fényesek és gazdag fényt adnak, mert fényszóró elemük van. A fény azonnal bekapcsolás után jön a készülékből, nem kell várni.

A készülék negatív jellemzője a lámpa fénye. Csak egy irányba megy. Csak egy szín fényereje - sárga. A lámpa telepítésekor a mennyezet nem lehet túl alacsony.

Energiatakarékos lámpák

Ezeket úgy hívják, mert gazdaságos lámpa, célszerű használni. Az energiatakarékos izzók a felhasználók széles körében gyakoriak. Előnyök - ez a környező légkör kis fűtése, nincsenek korlátozások a lámpa telepítésekor. Ezek elsősorban európai gyártású lámpák, és azok számára is alkalmasak, akik az orosz minőségi normákban bíznak. Hátrányok - meglehetősen nagy költség, fokozatosan felmelegszik, a lámpán kívül nem különbözik a jellemzőktől.

Helyi beállítások

A lámpák a következők szerint vannak elrendezve:

 • A dizájn közepén mindig csillár legyen, és maguknak a lámpáknak a széleinél, amelyek éles fényt adnak.
 • Központi lámpatest nélküli szerkezetet is létrehozhat, ez a lehetőség a mennyezet lehűlését teszi lehetővé.
 • A lámpák teljesítménye körülbelül 65 W, a kültéri lámpák felszerelése kényelmes.
 • A halogénlámpák és az izzólámpák fényereje fényerõvel állítható. De ne használja azt a lámpa teljesítményének csökkentése vagy növelése érdekében.

Hogyan helyezzük el a lámpát a csillárral együtt:

 • A nyugodt fény segít az idegrendszer megnyugtatásában, ezért ne fosztja meg magának az örömöt, hogy csak néhány lámpát használ.
 • Lehet gondoskodni a háta mögött, ez a fény nem árt a szemednek, kényelmes TV-t nézni.
 • A háziasszonyoknak javasoljuk, hogy a konyhába helyezzék a lámpákat a szekrény alján.

Hogyan világít a folyosón, a nappaliban:

 • Adja meg a világos teret, diverzifikálja a szobát a folyosón található tágas világítás segítségével.
 • Például fényes mennyezet használatával a fény visszaverődik, és egy ilyen szoba nagyobb lesz. Csak ebben az esetben célszerű a falra szerelni a készülékeket, hogy a fény megfelelően lehulljon.

Fürdőszobai felszerelések

A hangulatos és szép fürdőszoba még jobb lesz, ha pontosan reflektorokat tesz.

7-8 lámpa elegendő a tágas fürdőszoba megvilágításához. Az eszközöket védeni kell a nedvességtől, mert ez a megfelelő megoldás a halogén lámpák.

Energiát takarítanak meg és jó fényt adnak.

Hálószoba és szerelvények

Itt egy fényes fény egyáltalán nem fontos, az egyes lámpák jobban megfelelnek az alvás vagy az ágyak közelében.

A mennyezetből visszaverődő fény világosan megvilágítja az egész szobát, ezért fontos, hogy a lámpákat az eresz közelében helyezzék el.

Az izzók elrendezése és elhelyezése igen változatos lehet. Válassza ki a megfelelő mennyezeti pontokat. Elrendezésüknek kényelmesnek kell lennie. Szükséges a foltok elosztása, hogy a szoba minden sarka világítjon.

tervezés

Ha a szobája magas, akkor a lángot láncra vagy lábra akaszthatja, és ha alacsony, akkor egy lapos csillárot kell használni egy lemez formájában. Ilyen esetekben a lámpa teljesítménye 30-35 W, ha a mennyezet nem túl magas, akkor bármelyik izzólámpa megtörténik. A spotlámpák elegánsabbak a mennyezeten, ha „bölcsen” választják őket. A lábakon lévő lámpatestek jobban tükröződnek a fényességen, fényt tükröznek és telítettséget hoznak a szobába. Süllyesztett szerelvények nehezen telepíthetők.

Felső spotlámpák vannak. Rendszerint a fentiek egymásra vannak helyezve, és átfedik a mennyezetet. Külső jellemzőik kompaktak és sokoldalúak. Ez a lámpa vonzóbb, mint mások, és ideális a gazdag szobákhoz vagy zsúfolt helyekhez.Az ilyen lámpák és a kiálló részek bármelyikének variációja tabletta lehet, nagyon kényelmes.

A kivágott lámpák a mennyezeten belül helyezkednek el, és nem tűnnek ki, nagyon gazdag fényt adnak. Több alkalmas erkéllyel vagy kicsi, nem sok fényt igénylő helyekre.

A mennyezeti lámpák a fényt szóró eszköz. Ugyanakkor a fény a teremben terjed, és nem koncentrál egy helyen.

A forgó lámpák csuklóval vannak felszerelve. A lámpa mozgása és a fényszórás nagyon szépnek tűnik. Ilyen lámpatestekkel a szoba már nem tűnik unalmasnak, egy ilyen szoba kialakítása stílusosnak és érdekesnek tűnik, emlékeznek rá a kiemelésre.

A szoba megjelenése attól függ, hogy mennyire néz ki, és hogy érdekes legyen, meg kell tennie a helyes választást.

A LED-es lámpáknak két típusa van:

 • lehetséges, hogy a lámpát a mennyezetre tabletta formájában formáljuk;
 • a fal és a feszített vászon között LED-csík formájában helyezhető el.

Legyen óvatos, ha LED lámpát vásárol. A hűtéshez fémlemezzel kell felszerelni, más típusok nem működnek.

Képzeld el, hogy a stúdióban már van egy csillár és izzók összetétele. De nem szeretsz valamit, nem tetszik a szemnek. Valószínűleg tévedtél. Például, ha a lámpák 30 cm-rel közelebb vannak a mennyezethez, ez technikailag helytelen. Ha többszintű világítási rendszerrel rendelkezik, ne felejtse el betartani a mennyezet méretét és magasságát. A lámpa konvex nézetében a magasság szintje jelentősen csökken, és a mennyezet alacsonyabb lesz.

Az izzók kialakítása igen változatos lehet, és a fényellátás különleges módon játszható le. Az egyszerű fürdőszobabútoroktól a jól felszerelt nappali csillárokig.

Hasznos tippek

Ha magánházban lakik, és a mennyezet nem különbözik nagy magasságban, próbáljon ki egy olyan eszközt, amely nem melegszik fel. És ha nincs elég hely a telepítéshez, akkor válassza ki a minimális patronokat.

Hőállóbb szövetre a mennyezet felszínén megfelelő erős erővel rendelkező szerelvények, ha a szokásos anyag - műanyag, a megerősítés választása jelentősen csökken.

Korábban az izzólámpákat gyakran használták világításra, és most kevésbé. Az ilyen lámpák kényelmesek és gazdaságosak, de költségesek. Már nem titok, hogy a számunkra szokásos volfrámlámpák nem gazdaságos eszközök, mivel többet fizetünk az izzószálas légkör melegítéséért, mint maga a világítás. Egy izzólámpa karbantartása szinte lehetetlen egy nem szakértő számára, a mérgező anyagok felszabadításának és a rendszer olvadásának veszélye nő.

Válasszon egy izzólámpát szélsőséges esetekben.

A halogénlámpák alkalmazásuk során is veszélyesek, mivel magas hőelvezetést biztosítanak. Még nagyobb mennyiségű, mint az izzólámpák. Ezért ki kell számítania a hatékonyságot, amikor kiválasztja vagy konzultál egy szakemberrel.

A szoba egyszerű megvilágításához ideális a LED-ek kiválasztásához. Ezek a lámpák minimális energiát fogyasztanak, nem pazarolják a pénzüket ingyenesen, és alkalmasak különleges világítás nélküli világítási rendszer telepítésére. Fűtésnél csak kis feszültség szükséges.

A világítótestek felszerelése előtt a mennyezet jelentős előkészítése szükséges. Ha alkalmatlan anyagot használ a rögzítéshez (szövet, PVC műanyag), akkor azokat ellenállóbb anyagokkal kell kicserélni. Ezután húzza ki a vezetékeket az áramforrásból, csak akkor csatlakoztathatja az anyagot és felszerelheti a megerősítést.

Magas megvilágításra van szükség a nagy tömegű vagy munkahelyi szobákban, a nappaliban, a munkaasztal felett, vagy a mosdóban. Az apró megvilágítás zónájában alacsony megvilágításra van szükség - fürdőszoba, folyosó vagy erkély.

A halogén izzók (35 W) kevésbé hatékonyak, mint az izzólámpák (kb. 50 W).Ezt figyelembe kell venni a mennyezetének egy adott felületére történő telepítés során.

A feszített mennyezetek használata lehetővé teszi a nyílt vezetékek használatát, és a kábelezés olcsóbbá válik. Helyezze a lámpát úgy, hogy két vagy három négyzetméteren legyen egy villanykörte. Ebben az esetben a lámpáknak teljes egészében meg kell világítaniuk.

Gyönyörű példák a belső térben

Azok a személyek, akik trendben vannak, feszített mennyezeteket használnak. Ez a mennyezet legmodernebb kialakítása, amely egyedileg szerelt világítás. A modern lámpák új megjelenést adnak a lakásodnak, érdekes kilátást nyújtanak a szobára és az elegáns design hatására.

A hallban található izzók elrendezésének gyönyörű változata ovális formában lehet.

A nyilvános helyeken lényegében megfelelő, különleges mennyezeti kialakítási lehetőségek állnak rendelkezésre. A díjakat a helyiségek feltételei és célja határozza meg.

Elrendezheti a lámpát spirál formájában, így a szoba színegyensúlya nem zavar, és ez a rendszer igény lesz.

A mennyezeten szétszóródott fény hangulatot teremt, sárgának kell lennie. Csillárok, spotlámpák és LED-ek segítenek kiemelni a szoba kívánt területeit. Ez hangsúlyozza a belső teret, különleges fényt ad a fénynek. Lehetőséget nyújtanak egy eredeti mennyezeti kompozíció létrehozására. Ha az izzókat kis pontmintákba helyezi, akkor szokatlan díszet kap.

Ahhoz, hogy harmonikusan dolgozzon ki, képesnek kell lennie a színek helyes kombinálására. Például egy fehér pöttyös csillár alkalmas a fehér mennyezetre a mennyezeten, és az éleken kis bézs izzók is lehetnek.

Az éjszakai csillagos ég eléréséhez helyezze a fényszórókat különböző irányba. A háttérvilágításnak kaotikusnak kell lennie.

A mennyezet fénytónusánál jobb a minimális számú lámpát telepíteni, és sötét háttéren sok villanykörte megfelelőbb lesz.

Annak ellenére, hogy a szoba kialakítása korlátozott, a belső teret maga hozza létre, és ami a legfontosabb, vonzónak tűnik az Ön számára. És ne feledd - a szépség egyszerű.

Hogyan a felfüggesztett mennyezetekhez megfelelő lámpa és izzók kiválasztása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba