Stretch mennyezet: szép belsőépítészeti lehetőségek

Jelenleg az eredeti és vonzó feszített mennyezet nagyon népszerű. Ez a részlet radikálisan megváltoztathatja a belső képet. A különböző színekkel, mintákkal és textúrákkal rendelkező feszítőfóliáknak sok különböző lehetősége van. Ma ezekről az elemek szerepéről beszélünk a különböző stílusok belső terében.

Mi az?

A gyönyörű feszültségszerkezetek egy szilárd vászon, amely a fő (huzat) mennyezet fölé nyúlik. Speciális, tartós alumíniumból vagy műanyagból készült profillal van rögzítve.

Ezeknek a gyönyörű bevonatoknak a gyártásakor leggyakrabban olyan anyagokat használnak, mint a PVC-fólia vagy a kiváló minőségű szintetikus textíliák. Például poliuretánnal impregnált rugalmas poliészter lehet nagyobb megbízhatóság és tartósság.

Jellemzők

Stretch mennyezet - ez egy nagyszerű megoldás, amelyet sok szobában biztonságosan lehet használni. Ezzel az opcióval a díszítés képes átalakítani a szobát, ami vonzóbbá és eredetiebbé teszi.

Az ilyen bevonatokat gyakran használják többszintű kivitelben. Például az olcsó, gipszkartonból készült kétszintű mennyezet, amelynek középpontjában PVC vagy textilfóliát lehet nyújtani. Az ilyen formatervezési minták sokkal érdekesebbek és fényesebbek, mint az egyszerű gipszkarton másolatok, amelyeket festékkel vagy gipszel készítenek.

Ezek a szuszpenziós rendszerek általában 0,15-0,4 mm vastagságúak. A telepítés során a vinilfóliát egy speciális hőlégfúvóval megfelelően melegítik, utána pedig a baguette alatt nyúlik és „elrejti”. A hűtési folyamat fokozatosan csökkenni kezd, és tökéletesen lapos és tiszta felületet képez.

Jelenleg a szaküzletekben különböző textúrákkal és színekkel ellátott feszített mennyezetek találhatók. A nem gyenge választásnak köszönhetően minden fogyasztó magának választhatja ki a megfelelő választási lehetőséget, amely egy adott stílusban készült.

Tehát a matt textúrával ellátott, klasszikus fehér bevonatok egy normál mészkötőt hoznak létre beltérben, de simaabbak és tisztábbak lesznek, és tökéletesen sík felületet alkotnak. Ha szatén nyúlványra akarsz fordulni, akkor az eredmény egy festett alap vizuális hatása lesz. A fényes film a tágasabb és szabadabb tér vizuális hatását hozza létre, mivel a fénytlenség és a fényvisszaverő hatás nem feltűnő. Éppen ezért az ilyen bevonatokat olyan gyakran tárgyalják kis helyiségek kialakításakor (például a „Hruscsovban”).

Nem is olyan régen, még egyediebb és érdekesebb változatok jelentek meg a bársony, a bőr vagy a fa utánzó befejező anyagok piacán. A belső térben az ilyen mennyezet több mint eredeti, de óvatosnak kell lennie velük. Ha rossz bútorokat és dekorációkat vesz fel, az ilyen bevonatok súlyozzák a helyet és túlterhelik azt.

Az eredeti tervezési ötletek rajongói és a nem triviális belső terek fotónyomtatással nézhetik meg az elegáns feszített mennyezeteket. Az ilyen másolatok drágábbak, mint a klasszikus monokróm változatok, de csak mesések. Ma, a legnépszerűbb vászonok egy csillagos égen. Leggyakrabban hálószobákba szerelték fel, és kiegészítik a zavartalan LED-es világítást.Egyszerûen az ilyen konstrukció kényelmesebbé teheti a szobát, és békés légkört teremthet benne.

Az egyedülálló kialakítás mellett az álmennyezetek egy másik jellemzője, hogy könnyen felszerelhető világítási eszközök. Ez nemcsak a „fő” csillár lehet a szobában, hanem a süllyesztett LED-es lámpák és még a pálya világítórendszerei is.

Előnyök és hátrányok

Mint minden más felület, a függesztett mennyezetnek számos pozitív és negatív tulajdonsága van. Tudnia kell róluk, ha azt tervezi, hogy hasonló konstrukcióra költi a házát.

Először is meg kell ismerkednie a feszített mennyezeti erősségek listájával:

 • Először is meg kell jegyezni az ilyen szerkezetek telepítésének sebességét. A telepítés nem fog napok vagy hetek, mint például a gipszkarton opciók esetében. A telepítés néhány órát vesz igénybe.
 • A feszítőszövetek felszerelése előtt egyáltalán nem szükséges óvatosan előkészíteni a huzatburkolatot, és különféle eszközök segítségével igazítani. Ennek az előnynek köszönhetően jelentősen megtakaríthat pénzt a megfelelő keverékek (pl. Gipsz vagy talaj) vásárlására.
 • Sőt, nem kell megszabadulnia a régi befejezéstől, akár mész, festék vagy vakolat.
 • A mennyezet telepítése során szinte semmilyen szemetet nem hagyott. Ezen túlmenően, mielőtt ez a munka nem szükséges a bútorok áthelyezésére a szobából.
 • A feszített mennyezetek előnyei közé tartozik, és szép megjelenésük. Ilyen anyagok segítségével ideális sima és sima felületet képezhet, amely zökkenőmentesen elrejti a durva alapzat minden hibáját és szabálytalanságát.
 • Az ilyen bevonatok segítségével „elrejtheti” a légkondicionáló, a bemeneti szellőztetés, az érzékelők és a világító kábelek és egyéb elemek kommunikációs vezetékeit.
 • A feszített mennyezetek tartósak és megbízhatóak. Ezek a jellemzők leggyakrabban arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy otthonukba telepítsék ezeket a struktúrákat. A feszítő vászonok minimális jótállási ideje 10 év. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ebben az időben a mennyezet eredeti megjelenése elvész. Ami a szerelési alkatrészeket illeti, külső hatás hiányában 30 éven át (és még tovább) megtartják erejüket.
 • A nyúlványok másik előnye a biztonság. Ezek környezetbarátak és tűzállóak. Emellett nem idegen szagokat bocsátanak ki, nem hajlamosak a rothadásra, és nem okoznak allergiás reakciókat.
 • Sok vásárlót nagyon örül a modern nyújtó mennyezetek gazdag választéka. Ma választhatja ki a megfelelő vászont minden szobához, legyen az egy hangulatos hálószoba, gyermekszoba, nappali, előszoba, konyha és egy fürdőszoba is.
 • Meg kell jegyezni, hogy a feszített mennyezetek nedvességállósága. Könnyen felszerelhetők magas páratartalmú helyiségekben. Például lehet a fent említett medence vagy fürdőszoba.
 • A nyúlványok másik előnye a rugalmasságuk. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a képzett kézben lévő ilyen bevonatok gyakorlatilag bármilyen alakúak lehetnek.
 • Az ilyen befejezések praktikusak. Ezek nagyon könnyen telepíthetők, és ugyanolyan könnyedén lebonthatók. Az eltávolítás után ezeket a vászonokat biztonságosan lehet újratelepíteni, mivel ezek pozitív tulajdonságai nem fognak szenvedni.
 • Az épület zsugorodásánál vagy deformációjánál a feszített mennyezet nem repedt, és nem morzsolódik.
 • Ne feledje, hogy az ilyen szerkezetek jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Emellett a függesztett mennyezet képes megvédeni a helyzetet a felső emeletekből származó "árvizektől". Még ha a szomszédok is felülről áradnak, a vászon jelentős terhelést tud viselni - akár 100 liter négyzetméterenként.
 • A nyúlványok előnyeit kell tulajdonítani, és képesnek kell lenniük a háztartás pszichológiai állapotának kedvező hatására. Ez a hatás gyönyörű és láthatatlan színekkel, valamint nyugtató és nyugtató rajzokkal érhető el, mint például a csillagos ég.

Mint látható, a függesztett mennyezetekben sok pozitív tulajdonság van.

Ugyanakkor néhány hiányosságuk is van:

 • Az ilyen befejezés fő hátránya a költsége. Természetesen pénzt takaríthat meg mind a vászonon, mind a telepítésen, de ez negatívan befolyásolja a szerkezet tartósságát és megbízhatóságát.
 • A mennyezetvászon másik hátránya az éles tárgyak félelme. Ez nagyobb mértékben vonatkozik a PVC-ből készült opciókra. Az ilyen mennyezetben található film nagyon vékony és törékeny, így csak puha ruhával lehet mosni. Ha véletlenül levágta ezt az anyagot, gondosan készíthet egy tapaszt. Ez a mínusz nem lesz komoly, ha betartja a befejező szoba gondozására vonatkozó összes szabályt.
 • A feszítőbevonatok nem szeretik a túl magas vagy túl alacsony hőmérsékletet. Ezért nem javasoljuk, hogy erkélyeken, loggiákon vagy fürdőkön telepítsék. Alacsony hőmérsékleten a vászon elveszítheti rugalmasságát, majd megrepedhet. Ha magas hőmérsékletről beszélünk, akkor a mennyezet nagymértékben deformálódhat és újratelepítheti azt.

Mennyire súlyosak ezek a hátrányok - mindegyik fogyasztó maga dönt. Az ilyen felső határokkal kapcsolatos számos problémát könnyen el lehet kerülni, ha egyszerű kezelési szabályokat követ.

típusok

A gyönyörű feszített mennyezetek nemcsak a színekben és a mintákban különböznek egymástól, hanem a textúra és a szerkezet is. Tekintsünk részletesebben különböző típusú hasonló vászonokat.

fényes

Az ilyen feszített mennyezetek a legnépszerűbb és leggyakrabban tapasztaltak. Az ilyen bevonatok élettartama 20 vagy több év lehet. Velük átalakíthatja a belső teret, valamint különleges elegáns és csillogó.

A tükrözött felülettel rendelkező mennyezetek sok belső térben harmonikusak. Ez lehet egy ultra-modern high-tech, diszkrét minimalizmus, elegáns modern és sok más.

Tükör mennyezet - ez egy nagyszerű megoldás egy kompakt területen. Ezzel a befejezéssel vizuálisan emelheti a falak magasságát, és tágasabbá teheti a területet. Emellett az ilyen bevonatok világosabbá és barátságosabbá teszik a teret. A fényes bevonatok általában egy gyönyörű vízfelületre hasonlítanak, amelyben mind a természetes, mind a mesterséges világítás jól tükröződik.

E befejezési lehetőségek hátrányai:

 • A hegesztések láthatósága. A probléma elkerülése érdekében zökkenőmentes vászont kell választania. Az ilyen mennyezetet számos külföldi gyártó gyártja. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy az ilyen bevonatok költsége meghaladja a szokásos hegesztési varratok lehetőségeit.
 • Érdekel. A fényes mennyezet gyenge oldalai biztonságosan magukba foglalhatják őket. A tükörfelületeken láthatóak a szennyeződések vagy a poros nyomok, ezért rendszeresen kell mosni. De itt is van egy kellemetlen meglepetés a házigazdáknak - gyakran csúnya válások vannak a fényességen. E problémák elkerülése érdekében egy kicsit alkalmazkodnia kell, és meg kell próbálnia megakadályozni a válások megjelenését. És könnyebbé válhat - szakembereket bérelhet egy tisztító cégtől.

deres

A matt mennyezet a tükörbevonatok jó alternatívája. Ennek a célnak a fő előnye, hogy tökéletesen sima és tiszta mennyezet hatást fejt ki, főleg, ha rés nélküli filmről van szó.

Ezen túlmenően a mennyezet felülete nem tűnik fénynek és a fény nem törik meg. A matt mennyezet tökéletesen szétszórja. Még ha egy ilyen mennyezetnek varrása van, kevésbé észrevehetőek.

A matt filmeket leggyakrabban egy szigorú, de elegáns klasszikus belső teremben tárgyalják. Az ilyen együttesek fényes opciói nem nagyon harmonikusak, így a matt másolatok a legkedvezőbbek.

Ami a matt filmek hátrányait illeti, ezek a következők:

 • Érdekel. Sokkal könnyebb gondoskodni az ilyen bevonatokról, mint a fényes opcióknál, de érdemes óvatosnak lenni, és ne vigyázzon a filmre. Soha ne használjon merev sörtékkel vagy éles tárgyakkal ellátott keféket mosás és tisztítás közben.
 • Szükséges a hőmérséklet. Az átlátszatlan mennyezetek nagyon érzékenyek a különböző hőmérsékleti feltételekre. A szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között a film szerkezete súlyosan befolyásolható. Például -5 foknál egy unalmas mennyezet lehet csúnya repedések.
 • Maximális szélesség A matt bevonat 3 m lehet, ami a telepítés során forrasztást igényel.

szatén

Ezek a fajták nagyon hasonlóak a matt vászonhoz. Ezek azonban lágyabb fényvisszaverő hatással rendelkeznek, így biztonságosan használhatók ambiciózusabb és nem szabványos tervezési projektekben.

Hasonló befejező anyagok széles színspektrumban kerülnek bemutatásra. A megfelelő árnyalat bármilyen belső térre képes felvenni. Azonban a legnépszerűbb és keresett bevonatok fehér, világos sárga, bézs, világos zöld és halvány narancs. Szépnek és érzéketlennek tűnnek.

A szatén nyúlványokat nem csak klasszikus együttesekben lehet használni, mint például átlátszatlan lehetőségeket. Gyakran telepített hálószobákba, nappali helyiségekbe, valamint gyermekszobákba. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az ilyen bevonatok maguknak nem vonják be a port, és nem felhalmozódnak a felületükön, és jellegzetes jellemzőjük a környezetbarát.

Sok vásárló pontosan szatén vászonot választ annak a ténynek köszönhetően, hogy szinte minden kedvenc díszre, rajzra vagy akár egy fotóra is felhelyezhetők. Ilyen befejező anyagok felhasználásával hangsúlyozható a belső tér fényes egyénisége, valamint az egyedülálló és utánozhatatlan.

A szatén feszítő bevonatok hátrányai:

 • Hőmérséklet-ingadozásokra való instabilitás. Alacsony hőmérsékleten egy ilyen mennyezet megrepedhet.
 • Vékony réteg A szatén vászon vékony és törékeny. Általában vastagságuk nem haladja meg a 0,2 mm-t. Ilyen bevonatok esetén érdemes a lehető leggyakrabban vigyázni, hogy ne véletlenül károsítsa őket, például a tisztítás során.
 • Nehéz telepítés. A szatén mennyezetek telepítése ajánlott, hogy bízzon a szakértőkben, mert speciális eszközöket igényel.

átlyukadt

Viszonylag nemrégiben szokatlan perforált bevonatok jelentek meg a befejező anyagok piacán. Ezek egy kétrétegű szerkezet, amelyben a külső szövedéknek több különböző alakú nyílása van. Az ilyen elemek átmérője teljesen eltérő lehet, nagyon kicsi és nagy között. A furatok elhelyezkedése is változó. Lehetnek kaotikusak vagy sorba rendezve.

Ezek a bevonatok fényesek vagy mattok is lehetnek. Ha ilyen mennyezetre választja ki a megfelelő világítást, érdekes hatással lehet a háromdimenziós kép. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a mennyezetek ritka belső terekben használhatók, de ez nem így van. Az áttört mennyezeti filmek organikusan néznek ki még a modern, modern technológiájú és klasszikus nappali irodákban is.

A perforált mennyezet fő előnyei a következők:

 • Magas légáteresztő képesség. E minőség miatt ezek a vásznok magas páratartalmú helyiségekben telepíthetők. Nem jelennek meg penész vagy gomba.
 • A szellőzés minősége. Az ilyen mennyezetek nem fújnak fel, és nem csapódnak be a helyiségbe behatolt különböző nyomás vagy huzatok miatt.
 • Ellenáll a szagoknak.A református vászon nem szívja fel az idegen ízeket.
 • Gyakorlatiasság. Ezek a bevonatok könnyen tisztíthatók és nem igényelnek bonyolult kezelést.
 • Biztonság. A perforált mennyezetek biztonságos és környezetbarát anyagokból készülnek.
 • Tartósság. Az ilyen nyúlványok sok éven át megtartják az eredeti megjelenést a megnövekedett szellőzés miatt. Nem veszítik el a színek fényerejét.
 • Telepítési sebesség Ezek a felső határok nem telepíthetők hosszabb ideig, mint az alapbeállítások. Az ilyen filmek egy napig nyúlnak. A háttérvilágítás bekötéséhez és telepítéséhez további nap szükséges.

gapless

Az ilyen típusú feszített mennyezetek a rögzítési módban különböznek, amelyekben a feszített anyagot a kerület mentén hézag nélkül telepítik. Így csak PVC fóliákat lehet telepíteni, mivel ezek elegendő hajlékonysággal rendelkeznek.

A gapless minták különböznek a standard hornyos változatoktól, hogy a mennyezet kerületén nincs műanyag betét.

Ezek a kiváló minőségű és vonzó mennyezetek a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Gyorsan és könnyen telepíthetők tervrajz alapján.
 • Ezek megbízhatóak és tartósak.
 • Ezzel a kialakítással sokkal könnyebb lesz a web szétszerelése és újratelepítése.
 • A szétválasztatlan szerkezetek garanciális élettartama 10-12 év.

alak

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a feszített mennyezeteknek csak egy egyszerű szögletes alakja lehet (téglalap vagy négyzet). Valójában a PVC fólia, szövet vagy vinil segítségével több eredeti kompozíciót készíthet.

hullám

Ha romantikus módon szeretne harmonikus belső teret kialakítani, akkor a hullámhosszúságot egy hullám formájában nézze meg. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a fényes tükörbevonatokat, ami egy „otthoni” óceán benyomását kelti látványos hullámhengerekkel. Nagyon nehéz ilyen konstrukciót készíteni önmagában, de ezeknek a termékeknek a lenyűgöző tervezési hatása megéri!

A hullám a szobában lévő falak mentén nyúlik, vagy kétoldalas szerkezet, amely két szintet követ. A tervezők azt javasolják, hogy a csarnok kialakításában olyan szép részletekre hivatkozjanak, amelyek világos és eredeti bútorokkal vannak berendezve.

kúp

A süllyesztett mennyezet kúp alakú, lefelé néző, nem kevésbé érdekes és vonzó. A tervezők azt állítják, hogy az ilyen megoldások nélkülözhetetlenek a szép oszlopokkal rendelkező belső terekben. Ebben a beállításban a kúp alakú átmenet lehetővé teszi, hogy a mennyezetről az oszlopra (és vissza) menjen.

Ha ilyen belső kontrasztos palettákat használ, a kúp alakú mennyezet vizuális hatása észrevehetően megnő. A kúp alsó részét gyakran leeső csepp vagy egyszerű, enyhén vágott sík formájában hajtják végre. Az ilyen mennyezetű belső térben biztonságosan használhatja ugyanazon nem triviális formák bútorait.

Ezekkel az összetevőkkel csodálatos fantasyegyütteset hozhat létre.

Harang és dűne

Szabálytalan ínyencek vonzódnak a szabálytalan alakzatokhoz. Ezek szokatlan hullámos geometriával vagy térfogati csengéssel készülhetnek. Az európai formatervezők ezt a variációt Dune néven hívják, ami a „dune” szóból származik.

Általában a merész otthoni belsőépítészek, akik nem félnek a kísérletektől, az ilyen nem triviális formákhoz fordulnak fejlesztésükben. Ezekkel a mintákkal kiemelheti a luxus mennyezeti csillárot, amely megfelelő stílusban készült. A film fényes felületén megjelenő kiemelkedések és tükröződések képzeletbeli hatást eredményeznek.

Csodálatosak a mennyezetek, amelyekben a harangról a bázis fő síkjába átmenet van. Az ilyen elemek lehetnek strukturáltak, világos, szabályos formájúak vagy lágyabbak és élesebbek.Mindazonáltal mindkét esetben a design fényes és eredeti lesz.

Ugyanabban a mennyezetben egyszerre több ilyen dűné is lehet. Minden a tervező képzeletétől és ötleteitől függ. A térfogati egyedülálló dűnék nemcsak avantgárdban, hanem klasszikus és divatos együttesekben is használhatók, hogy kiemeljék a nagy és fényűző csillárokat.

boltív

Egy másik, nem szabványos és vonzó formája a nyúlványnak az ív. Ezzel érdekes geometriai képet adhat a szobának. Hasonló tervezési technikával a helyiség tágasabbá tétele, valamint egy boltív kialakítása, mint egy gyönyörű kupola. Ilyen részletességgel még egy modern belső tér is antikvá alakítható.

Az ívek a szoba egyik vagy mindkét oldalán építhetők. Gyakran telepítik őket a szoba kerületén. Ha tömör és szokatlan hatást szeretne elérni, akkor használjon szövött síkruhát, amelynek íves alakja és visszafogott matt textúra van.

Szintű átmenet

A hagyományos szintváltással ellátott stretch mennyezetek nagyon könnyen telepíthetők. Nem rendelkeznek komoly technikai korlátokkal a szintek száma és elhelyezkedése tekintetében.

Az ilyen mennyezet gyártásához gyakran használnak olcsó és könnyű gipszkartonot. Az ilyen minták tökéletesek a tér funkcionális zónákra való felosztására, és szinte minden helyiség lehet a konyhától a gyermekszobáig.

Ha szeretné hangsúlyozni a szoba egy bizonyos területét, akkor a mennyezetet több különböző árnyalattal kombinálja. Ami a szín kontrasztokat illeti, tökéletesek a tér vizuális terjeszkedéséhez.

A nem szabványos mennyezeti formákat hatékonyan hangsúlyozzák a megfelelő alaplapok. Javasoljuk, hogy válasszon egy színt a feszültségszerkezet közelében.

tervezés

Stretch mennyezet telepíthető bármely szobában. A legfontosabb dolog az, hogy illeszkedik a meglévő belső stílushoz és színhez.

hálószoba

A hálószobákban a leggyakrabban szatén és matt bevonatokat használnak. A tervezők azt javasolják, hogy világos vagy pasztell színűek legyenek, mivel nyugtató hatásuk van, és nem izgatják az idegrendszert. A hálószobában nem szabad a mennyezet és a mennyezet élénk színeit használni.

A „csillagos csillagos” mennyezet is jól fog kinézni egy ilyen környezetben. Ezeket a tervezési megoldásokat mind a felnőttek, mind a gyermekszobák díszítésében kezelik. Mindkét esetben az ilyen feszített vászon organikusan fog kinézni.

Nappali

Ez az egyik fő szoba egy magánházban és egy városi lakásban. Biztonságosan használhatja a fényes és színes részleteket, valamint az avantgárd elemeket. Például egy modern stílusban kialakított teremben egy futurisztikus perforált mennyezet lenyűgözőnek tűnik. Ebben az első réteg világos és telített színnel festhető, a második pedig semlegesebb és nyugodtabb.

A csarnokban látványos, fényes, telített színeket is telepíthet. Lehet, hogy lédús zöld, rózsaszín, lila, kék és még egy piros változat is. Ebben az esetben csak egy egyszerű szabályt kell követnie: minél világosabb a szoba mennyezete, annál semlegesebb és nyugodtabb a többi részlet. Például a telített és mérgező falak és mennyezetek hátterében fehér, bézs, krém vagy világosbarna lakberendezés harmonikusnak tűnik.

Egy vagy másik nyúlvány kiválasztásakor nemcsak a saját preferenciáitól, hanem a főegyüttes stílusirányától is függjön. Például, ha klasszikus stílusban fejezte be a csarnokot, akkor érdemes egy alacsony kulcsú, vagy fa felülettel rendelkező matt szakaszos mennyezetet választani. Ha modern stílusban egy elegáns nappaliból beszélünk, akkor itt a legjobb fényes bevonatok láthatók.Ezek gyönyörű absztrakciókat vagy futurisztikus mintákat ábrázolhatnak.

konyha

A konyha díszítésénél feszített mennyezetek is használhatók. Azonban a szakértők azt javasolják, hogy ezek a helyiségek nagyobb kopásálló bevonatot válasszanak, melynek nagy szilárdsága van. A legtöbb konyha a konyhák díszítésében alacsony kulcsú bézs színű, matt textúrát használ.

Nem ajánlott fehér feszített mennyezeteket használni a konyhában. Az ilyen építmények meglehetősen márkásak, és egy szobában, ahol a főzés naponta kerül megrendezésre, nem lesznek hosszúak.

óvoda

A gyermekszobában a feszített mennyezet nagyon organikus lesz. Ugyanakkor nincs értelme itt egyszerû monokromatikus bevonatokat használni, mivel a fiatal háztartások vidámabb vászonokat élveznek gyönyörű képekkel és mintákkal. Például lehet rajzfilmfigurák, állatok vagy növények. Nem rossz az óvodában néz ki a vászonokat a kép kék ég, fehér felhők.

Azonban a pozitív színek megválasztását meg kell akadályozni. A gyermekszobában és a felnőttekben sem szabad túl merész és mérgező palettákat használni. Ezek negatívan befolyásolják a gyermek és az idegrendszer érzelmi állapotát. Ilyen körülmények között nem lesz képes békésen és teljesen pihenni.

Színes megoldások

Stretch mennyezetet kell színezni a fő belső. Ellenkező esetben a harmonikus és szép design eléréséhez nem sikerül.

Fontolja meg ezeknek a bevonatoknak a legnépszerűbb színeit:

 • White. A fehér nyúlvány egy univerzális megoldás, amely szinte minden környezetben organikusan néz ki. De, amint azt korábban említettük, az ilyen vásznok meglehetősen márkájúak, ezért nem ajánlott telepíteni olyan helyiségekben, ahol folyamatosan szennyeződésnek vannak kitéve.
 • Black. A fekete mennyezetek nagyon érdekesek és vonzóak, különösen, ha fényes textúra. Ugyanakkor nem ajánlott ugyanolyan sötét falú helyiségekben elhelyezni, különben a belső túlságosan homályos és „elnyomó” lesz.
 • Bézs. Ennek a színnek a mennyezete is a klasszikus és az univerzális. Különböző területeken használhatók, a nappaliból a hálószobába.
 • Blue. A kék feszített mennyezetek sokkal érdekesebbnek tűnnek, ha több kis méretű fényszóróval is felveszik őket. Egyetlen tandemben ezek a részletek a csillagos ég utánzását hozzák létre. Ezen túlmenően ezeknek a tengeri árnyalatoknak a bevonatai nagyon szépek, ha rejtett LED csíkokkal díszítik őket.
 • Lila. Stretch mennyezet lila színárnyalat is népszerű a mi korunkban. Leggyakrabban a hálószobákba telepítik és gyönyörű kristálycsillárokkal egészítik ki, amelyeket spotlámpák támogatnak. Különösen a szerves lila mennyezet a hófehér hullámformájú gipszkarton kialakításával párosul.
 • Green. A zöld nyúlvány egy nagyszerű megoldás, ha nyugodt és kellemes belső teret kíván létrehozni, ami békés légkört teremt. Az ilyen vászonokat hálószobákba, nappali helyiségekbe és gyermekszobákba lehet beépíteni. Természetesen a sötétebb és sűrűbb smaragd árnyalatok jobban illenek a hálószobákhoz vagy a konyhákhoz, és a könnyű füves hangok - a csarnokhoz.
 • Pink. Egy ilyen vonzó és szelíd mennyezet kiváló megoldás lesz a hálószoba kialakításában, nemcsak az óvoda, hanem a felnőtt is. Különösen harmonikusan rózsaszín lesz az együttesben, fehér színekkel.
 • Sárga. A pozitív és vidám színek rajongói gyakran kedvelik a sárga nyúlványokat. Segítségével világosabbá és naposabbá teheti a szobát.Ilyen skálán azonban érdemes óvatosnak lenni, és semleges részletekkel - a függönyökkel, a lámpákkal és a semleges színekkel készült gipszkarton szerkezetekkel - hígítani.

Ne helyezzen sárga mennyezetet ugyanazon sárga falakkal rendelkező helyiségbe. Ennek eredményeképpen túl világos és íztelen környezetet kaphat, ami nem túl kényelmes.

Mit válasszunk?

A feszített mennyezet megválasztását komolyan és óvatosan kell megközelíteni, mert a web minősége függ az élettartamától.

 • Először el kell döntenie, hogy milyen anyagot szeretne látni otthonában. A rugalmas PVC-opciók megfizethetőbbek, de félnek a hőmérséklet-változásoktól és a mechanikai károsodástól. De velük lehet az eredeti többszintű gipszkarton építését. A szőtt opciók sűrűbbek és tartósabbak, de drágábbak.
 • Döntsd el magad, hogy melyik tetszőleges tetszőleges mennyezet textúra: fényes vagy matt. Ne felejtsd el a választásodban, hogy támaszkodj a belső stílusra.
 • Vonzóbbak a zökkenőmentes vászonok, de drágábbak. A varrással ellátott kabátok jól néznek ki, de érdemes emlékezni arra, hogy fehér anyagokon kiemelkedik.
 • A feszített mennyezet színének meg kell egyeznie a fő belső térrel. Nem ajánlott ugyanolyan színű bevonatokat felszerelni, mint a falakat. Legalább néhány tónusúnak kell lenniük egymástól, különben az egész helyiség összeolvad és nem egybeesik.
 • Ne felejtsük el a világítást. Ezeket a belső stílusnak megfelelően kell kiválasztani.
 • Csak jól ismert és bevált márkákhoz vásároljon. Tehát Ön megmenti magát a rossz minőségű bevonat beszerzéséből, amely gyorsan meghibásodik, vagy hamarosan vonzó megjelenését veszíti el. A kiváló minőségű és szép nyúlványokat német, francia és orosz gyártók gyártják. Kínában is széles választékot kínál olcsó olcsó ruhákból.

Vélemények

Stretch mennyezet rendkívül népszerű ma. Jelentőségük a vonzó megjelenés és a jó teljesítmény miatt van. Az ilyen felső korlátok többsége pozitív. Először is, a fogyasztók ünneplik e termékek szép kialakítását. Azok a tulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy eredeti vászonokat vásárolnak rajzokkal, és mindenképpen örülnek a belső térnek, ami a telepítés után kiderült.

A fogyasztók jelzik a jól ismert és nagyvállalatok által gyártott mennyezet magas színvonalát. Például a "Sofito" cég termékeinek vásárlói a gyönyörű mennyezet, a megfizethető ár és a kiváló minőségű ruhadarabok megtervezését veszi figyelembe.

Az olasz Cerutti gyártó (Cerutti) is sok fogyasztót hódított meg, akik zökkenőmentes feszített mennyezeteivel gyorsan és egyszerűen telepítették. Az emberek nem veszik észre a márka termékeinek jelentős hiányosságait, azonban sokan felborítják a termékek túlzottan magas árait. Ezen túlmenően, néhány ügyfél észrevett egy furcsa gumi szagot a szakaszos Cherutti filmekből.

Az interneten sok véleményt találhat a francia Saros cég (Saros Design) termékeiről. Ennek a gyártónak a tartománya hihetetlenül gazdag, és sok vásárlónak örült. Emellett az emberek megemlítik a márkájú vászonok gyakorlatiasságát, megbízhatóságát és kialakítását. Néhány fogyasztó azonban azt állítja, hogy nagyon nehéz telepíteni saját feszített mennyezetét Sarosból, és drága.

Általánosságban elmondható, hogy a feszített mennyezetek jelentős hiányosságait nem észlelik. Természetesen sok múlik a vászon helyes telepítésétől és minőségétől. A fogyasztók azonban nem tesznek komoly állításokat az ilyen befejező lehetőségekre. Kivételek csak azok az esetek, amikor a termékek túl drágák vagy alacsony minőségű anyagokból készülnek.Az utolsó probléma elkerülhető azáltal, hogy kapcsolatba lép egy neves gyártóval.

Gyönyörű példák a belső térben

A tágas mennyezet jó megoldás lesz a belsőépítészetben, a tetőtér stílusában. Tehát az oldalsó világítással és a süllyesztett lámpákkal ellátott hófehér matt film a fekete és tégla falakkal ellentétben jól néz ki. Ebben a beállításban helyezze a fényes, sötét felületű szőtt barna kanapéket és egy dohányzóasztalt.

Az eredeti karamell mennyezet spirális gipszkarton szerkezettel a tökéletes megoldás egy tágas szoba kialakításában egy magánházban. Ebben a környezetben a falak halvány citromos vakolattal vannak díszítve, és téglafalakkal díszítik őket. Ebben az együttesben egy lekerekített fehér kanapé, üvegasztal, élő növények vázákban, valamint kis képek vagy festmények a falakon a legtöbb organikusnak tűnnek.

Egy hangulatos hálószobában, melyben kiemelkedő, halvány rózsaszínű, világos padló és hófehér ágy, rózsaszín ágyneművel kiegészítve, egy fehér fényes, fényes mennyezet organikusan néz ki. Beépíthető a beépített lámpákkal rendelkező gipszkarton szerkezetekkel.

A fényes fekete mennyezet egy világos, puha lila fülhallgatóval ellátott konyhában és egy üvegasztalban telepíthető. Töltse ki az együtteset áfonyás színű függönyökkel és egy mennyezeti csillárral, kristály / üveg medálokkal.

Egy keskeny téglalap alakú szobában egy matt fehér mennyezet telepíthető és négyzet alakú süllyesztett lámpákkal kiegészíthető. A falakat durva bézs tapétával festjük, és csokoládé laminátumot helyezünk a padlóra. Ilyen környezetben szép lenne, ha fából készült kihúzható ágyat láthatunk szekrényekkel, valamint egy kis fotógalériát a falon. TV-t kell telepíteni.

A szokatlan mennyezet a kozmosz képével tökéletes választás lesz a gyermekszobák kialakításában. Annak érdekében, hogy az együttes vonzóbbá és teljesebbé váljon, a padlót fehér szőnyeggel kell díszítenie, és díszíteni kell az ágyat, a mögötte lévő falat és az űrlapokkal ellátott, vinil matricákkal ellátott szekrényeket. A bútorkeretek esetében lila vagy kék árnyalattal kell festeni.

Ideális az óvodában, hogy mennyezetet nézzen virágokkal és pillangókkal. Ezzel az elemgel kombinálhatja a fa és a fából készült bútorokkal díszített falakat, puha zöld színekkel festve. A feszítőszövetet kis helyén lévő függő lámpákkal kell kiegészíteni.

Nézze meg az alábbi videót a nyújtó mennyezetek tervezésének lehetőségeiről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba