Melyik nyúlványok jobbak: fényes, matt vagy szatén?

Minden ember a legjobb megoldást keres a házának befejezéséhez. A gazdag választék az ár, a megjelenés és az egyéb jellegzetességek tekintetében eltérő anyagok és tervezési technikák széles választéka. A népszerűség csúcsán - a lakó- és a nyilvános tereket díszítő álmennyezetek.

Különleges jellemzők

A festék, tapéta vagy vakolat használatával ez a típusú kivitel lényegesen eltér a szabványos kiviteltől. A népszerűség kialakulásában számos előnnyel rendelkezett. A feszített mennyezeti piac sokféle anyagot kínál, amelyek szerkezete és egyéb tulajdonságai különböznek. A választáshoz hasonlítsa össze őket, és döntse el, mi a legjobb.

A vásárlást és a telepítést követően egyszer már sok éven át elfelejtheti a javításokat. Befejezés a tökéletes harmóniában különböző dekorációs irányokkal.

A színpaletta változatos. A vevőknek lehetőségük van egy monofonikus anyag és egy fényes nyomtatású bevonat közötti választásra. A témájú képek és a különböző absztrakciók különleges igényeket támasztanak. A regisztráció után a felület elegáns és kifinomult megjelenésű. Ezzel az elemgel azonnal át tudja alakítani a belső teret, melyet finom feszített mennyezeti témával díszít.

faj

Különböző típusú mennyezetek két típusra oszthatók:

  • Polivinil-kloridból. A PVC gyártásánál alapul a vinil és a klór. Kiegészítő elemek és stabilizátorok is.
  • Fabric. Az anyag polisztirol szálakból készül.

Az első lehetőség a leggyakoribb, mert sokkal praktikusabbak.

A PVC mennyezet csoportja a következő típusokra oszlik:

  • szatén;
  • fényes;
  • matt;
  • áttetsző;
  • exkluzív pozíciók (velúr, fém és egyéb lehetőségek).

előnyök

A működési idő. Az ilyen típusú kiváló minőségű felület hosszú élettartamot mutat. A minimális szám körülbelül 10 év, de valójában sokkal magasabb. Ahhoz, hogy a mennyezet szolgáljon sok éven át, fontos, hogy megfelelően összeállítsuk.

biztonság. A feszített mennyezet kialakításához használt anyag teljesen biztonságos. Teljesen higiénikus. A baktériumok és más káros mikroorganizmusok képződése a felszínen lehetetlen. Ez a szempont nagyon fontos, ha allergiás, háziállatok vagy kisgyermekek vannak.

Megjelenés. A dekoráció szépsége vonzza a vásárlók figyelmét. Ha unatkozik a belső térrel, feszített mennyezetekkel, akkor megoldhatja ezt a problémát. A világos vásznok színeket és gazdagságot adnak a légkörnek, míg a puha és semleges hangok kiegyensúlyozzák a fülbevaló árnyalatokat. A látványos és stílusos design a díszítés "kiemelkedő" lesz.

Érdekel. Az álmennyezetek gondozása nagyon egyszerű. Nem kell pénzt költenie a drága alapokra és speciális felszerelésekre.

Maszkolási hibák. Stretch mennyezet blokkolja a hibákat a mennyezet: repedések, hornyok, dudorok, horpadás, és még sokan mások. Ezzel a befejezéssel igazíthatja a webet, megváltoztathatja annak magasságát és más beállításokat végezhet.

A vászon díszítésének folyamatában állítsa be a keretet, lehet többszintű vagy csak egy szinttel. A telepítés során egy speciális fóliát feszítenek és biztonságosan rögzítenek egy előre telepített szerkezethez. Használt vékony, de tartós anyag. Befejezése után sík mennyezet jön létre, hiba nélkül.

A telepítési módszer nem függ az anyag típusától. Ahhoz, hogy válaszoljunk arra a kérdésre, hogy melyik mennyezetek jobbak: fényes, matt vagy szatén, minden opciót össze kell hasonlítani, és azonosítani kell a különbségeket. A különbség nemcsak a vizuális különbségekben rejlik, hanem bizonyos jellemzőkkel is.

Fényes mennyezetek

A fényes mennyezet második neve - "lakk". A vászon sima textúra és ragyogása van, amely a tükörhatás következtében alakul ki. A fényes mennyezetek miatt vizuálisan növelik a szoba hangerejét. Javasoljuk, hogy kompakt helyiségek alapján használják. Segítenek abban, hogy a mennyezetek magasabbak legyenek, és a falakat egymásból tolják el.

A fényes bevonatokat aktívan használják az eredeti, látványos és kifejező díszítések létrehozásához. A tervezők szeretik az ilyen anyagok használatát a fényjáték kísérletezéséhez.

A mennyezetek más színűek lehetnek: a klasszikus színektől és pasztellektől a rendkívüli és telített színekig. A fényes színek különösen lenyűgözőek a fényességgel kombinálva. A dekorátorok megkülönböztetik a fényes kétszínű szőnyegek egyik jelentős hátrányát. A két szín illesztése helyén a varrás sokkal jobban észrevehető lesz a többi textúrához képest.

Matte vászon

Az átlátszatlan mennyezetek szinte nincsenek fényesek a durva textúra miatt. A törlőknek van egy bizonyos nemessége és kifinomultsága. A dekoráció a béke, a nyugalom és a pihenés légkört teremt a szobában. A különleges textúrájuk miatt problémamentesebb a tisztítás, mint a fényes felületek. E tulajdonság ellenére a tisztítási folyamat időigényes.

A klasszikus design a matt fóliával vagy anyaggal ellátott feszített mennyezetek. Nem mennek ki a divatból, és jól néz ki a lakóépület szinte minden szobájában. Ez a klasszikus szakemberek választéka. Az anyagot leggyakrabban puha és finom árnyalatokkal festik. A pasztell színek elterjedtek.

Ez az opció ideális azok számára, akik nem akarják drasztikusan megváltoztatni a dekorációt, és mennyezetet szerelnek fel. A matt felület nem a figyelemre összpontosít, és könnyen illeszkedik a belső térbe. A mennyezetek sűrűek és megbízhatóak.

A matt mennyezet hatása

Ha a fényfény tükrözi a fénysugarakat, akkor az átlátszatlan anyag ellenkezőleg elnyomja a fényességet. Külsőleg a vászon a festett felület vagy a fehérre meszelt mennyezet hatását hozza létre. Egy tapasztalt dekoratőr kezében a díszítés olyan eszköz, amellyel elrejtheti a tervezési hibákat, vagy bemutathatja a szoba méltóságát. A felület a mennyezetről a díszítés és a belső tér többi része felé tolódik el.

A matt textúrája színét tiszta formában mutatják be, visszaverődés nélkül. A vászonon kifejező képek lesznek, amelyek lehetnek kis elemek, nagy nyomtatás vagy minták. A felület feladata egy egységes háttér létrehozása.

Szatén mennyezet

A szatén mennyezet a két fenti lehetőség közepe. Ezt a befejezést azok az emberek választják, akik nem szeretik a fényes felület fényes fényét és a matt hatást. A szatén vászon tükrözött és egységes matt felületet ötvöz. A szerkezet megakadályozza a mesterséges és természetes fényt, de a fényességtől eltérően nem tükrözi az objektumokat és a különböző belső elemeket.

A szatén mennyezet stílusos és praktikus megoldás egy elem kiegészítésére anélkül, hogy megsemmisítené az integritását. A textúrát csodálatosan kombinálják más dekoratív elemekkel.

Az anyag megkülönböztető jellemzője - a megjelenés hatása a fény hatása alatt. A selymes fény ragyog, amely megvilágítja a nap természetes sugárzásait, a természetes színt tükrözi. A mesterséges világítás sötétebbé teszi a színt.

A csillagos ég témájú szatén vászon látványos és stílusos. Az egyenetlen világítás nem rontja el, hanem éppen ellenkezőleg, kiemeli az anyagot.Új színárnyalatok és további ékezetek jelennek meg. Az ilyen színek, mint a gyöngy és a fém, nagyszerűek az ilyen típusú mennyezeten.

Hogyan válasszuk ki?

A szoba térfogatának bővítésére képes fényes, így egy kis helyiségben a legjobb választás lenne. A modern csúcstechnológiák tervezésénél a sima felületeket aktívan használják. A csúcstechnológia egyik jellemzője a fényes és tükörfelületek. Az ilyen típusú vászon tökéletesen kombinálódik az ilyen elemekkel, stílusos belső teret teremtve.

A tervezők javasolják a fényes feszített mennyezetek használatát a konyhákban, a nappaliban, a folyosókban, a csarnokban és a folyosón. A fürdőszobát is díszítik. A sima textúra miatt nem keletkeznek szennyeződések a felszínen.

A fényes fény segít a természetes fény hiányában. Kis helyiségekben állítsa be a világítótestek minimális számát, miközben megtartja a használható helyet. A fények a lámpákból visszaverődnek az anyagból, és szétszóródnak az egész szobában.

A tompa mennyezetre való befejezés mesterségesen utánozza a vakolatot. Gyakran klasszikus stilisztikát választanak. A vászonokat erősen ajánlott a tágas szobák alapján elhelyezni. A vászon minimális magasságának legalább 2,6 méternek kell lennie - ez a legjobb megoldás matt anyag díszítésére. Az elem eleganciát, nemességet és eleganciát hoz a belső térbe.

Ez a fajta mennyezet a luxus és antik bútorokkal, stukkóval, szobrokkal és egyéb díszítőelemekkel összhangban áll.

A matt modellek használata nem ajánlott konyhák alapján. Az anyag durva szerkezetű, aminek következtében a foltok bejutnak a felületbe, és a tisztítási folyamat bonyolultabbá válik. Ez nem csak az élelmiszer és a zsír kis részecskéire, valamint a háztartási porokra vonatkozik.

A szatén ruhák gyengéd fényessége nem lesz nyilvánvaló. Ez egy univerzális bevonat, amely bármilyen belső teret kiegészít. Ilyen befejezést környezetbarát megoldásnak tekintünk.

A szatén nyúlványok a gyermekszobákban, a nappaliban, a munkaterületeken (például az irodában) és a hálószobákban nagyszerűek lesznek. Ezeken a helyiségekben fontos, hogy kényelmes és magányos légkört teremtsen, mert hozzájárul a gyümölcsöző munkához és a jó pihenéshez. Bizonyos esetekben a tervezők díszítik a szatén anyagot a fürdőszobákban és a folyosókban.

gondoskodás

Annak érdekében, hogy a feszített mennyezetek tisztán maradjanak, elég időnként nedves tisztítást végezni. Szükséged van a vízre és a tiszta rongyra. A hatékonyabb tisztításhoz bármilyen habzó anyagot használhat: mosogatószer, sampon, mosógél stb.

Az agresszív összetevőket nem lehet használni, mivel az alkohol és a különböző savak károsítják az anyagot és annak színét.

Vélemények

A belső térben már régóta különböző típusú feszített mennyezeteket alkalmaztak, de ennek ellenére eredeti és stílusos megoldásnak tekintik őket. A világhálón aktív felhasználók megosztják benyomásaikat a befejező opcióról. A modern szakaszos mennyezetek legtöbb véleménye pozitív.

Sokan egyetértenek abban, hogy a szerkezet telepítése után a belső tér jobbra alakul. A színes vászon elkészítése után is monoton és elhalványult dekoráció válik kifejezővé és érdekesvé.

Egyszerű telepítési folyamat is értékelhető volt. Minden munka csak néhány órát vesz igénybe. A telepítés előtt nem kell védőfóliával borítani a bútorokat, vagy ki kell venni a szobából.

Az elégedett ügyfelek sokféle színeket és nyomatokat jegyeznek fel. A nagy és színes nyomtatás a belső mennyezet kulcsfontosságú eleme lesz.

További információ arról, hogy melyik feszített mennyezetek közül lehet választani, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba