Hogyan tisztítsa meg a feszített mennyezeten lévő lyukat saját kezével?

Stretch mennyezet - a legnépszerűbb változata a végső befejezése a mennyezet, használt mind a házak a modern építés, és a "Hruscsov" vagy "régi alap". Ez a befejezés lehetővé teszi a szabálytalanságok, repedések, sikertelen festés és a szivárgás hatásainak elrejtését. Még az új gipszkarton mennyezetek sem biztosítanak bizalmat arra, hogy 2-3 éven belül a mennyezet tökéletes lesz, mert gyakran az ízületek összezúzódnak, és amikor az épület összezsugorodik, az épület megrepedhet.

A sérülések jellemzői

Stretch mennyezet lehetővé teszi, hogy elkerülje a csalódást, és továbbra is hibátlan sok éven át. Igaz, és egy ilyen mennyezet egy lyuknak tűnhet. Előfordulásának oka nagyon eltérő lehet: egy pezsgőből készült parafa, hirtelen „lövés” az ünnepi asztalra, egy játék, amelyet a gyermek éles szögben dobott (valamint darts, gyermekpisztolyok és nyilak), lámpa vagy függöny felszerelése. Sajnos az elektromos vezetékek és az elektromos készülékek károsíthatják a feszített mennyezetet is.

Néha úgy tűnik, hogy egy kis lyuk nem okoz sok kárt, különösen akkor, ha nem helyezkedik el jól látható helyen. Legyen óvatos: a kismértékű károsítás javítása kötelezőVégül is az idő múlásával a szövet vagy a PVC fólia megszakad a repedés pontján, és a lyuk mérete nő.

Mit tegyek? Természetesen ne essen pánikba, és ne feledje, hogy a leggyakrabban a saját kezével javíthatja a lyukat. Az álmennyezetekkel rendelkező szoba tulajdonosainak véleménye szerint szinte mindegyikük legalább egyszer találkozott hasonló problémával.

Tehát:

 • Értékelje, hogy a hiba történt-e a jótállási esetnek. Szegény telepítés, gyári házasság, a varrás eltérése - ezeket a pontokat általában a szerződés tartalmazza, amelyet a mennyezet telepítésekor kötöttek meg. Ha a falak kerülete a szövet mennyezetében van kialakítva lyukak, akkor a hibás anyag vagy az alacsony minőségű telepítés van.

Az ízületek közötti eltérés az ok arra, hogy panasszal forduljon a vállalkozóhoz, mert ez a helytelen vágás és a „derék” jelzése. Ha az Ön ügye garantált, lehetőséget ad a gyártónak a hiba elhárítására.

 • Ha a mennyezetben több lyuk van, és különböző helyeken találhatók, akkor a legjobb megoldás a feszítőszövet teljes cseréje.
 • Ha azonban meghibásodása miatt egy lyuk merült fel, akkor először is döntse el, hogy melyik mennyezetre kell dolgoznia - PVC anyagból vagy szövetből.
 • Ha feltételezzük, hogy a lyuk szélei szétszóródhatnak, akkor rögzítsük őket a szalaggal.
 • Bármely tapasz alkalmazása előtt zsírtalanítsa a javítandó területet. Ne használjon alkoholt vagy oldószert, mert károsíthatják a mennyezetet. A legjobb, ha speciális termékeket használunk a feszített mennyezetek karbantartásához vagy a háztartási szappan oldatához.

Szóval, tudod, milyen típusú mennyezet, úgy döntött, a komplexitás a javítás, megfelelően értékelte a kárt, és készen áll a javításra

Ágynemű javítása

Az elektromos szerelési szerszámok gondatlan használata eredményeképpen a feszített mennyezet megszakadhat. Ha véletlenül csavarhúzóval vagy tesztelővel szúrta meg a ruhát, akkor kijavíthatja a sérüléseket szakértők meghívása nélkül. Szúráskor nincs szükség a teljes mennyezet lebontására.

A PVC-fóliaból kivágott kis kör 2,5 méteres távolságból hasonló a mennyezetének filmjéhez, már láthatatlan.Ezért bátran zárja be a szúrást egy ilyen kicsi kör vagy négyzet segítségével, ragasztóval a PVC anyagokra vagy vinil tapétára.

A ragasztók széles választéka áll rendelkezésre a boltokban.Ezért fontos figyelmesen elolvasni a mellékelt utasításokat. Mindazonáltal ezeknek az eszközöknek egy közös vonása van, amit szem előtt kell tartani: minden PVC ragasztó rendkívül gyorsan megragad, aminek következtében a javítással kapcsolatos késedelem ismételt (és bonyolultabb) javításhoz vezethet.

A Stretch mennyezeti anyag tartós, de beletörődhet. Mint ismert, az ilyen mennyezetek egy alap (poliészter vászon) és egy héjból állnak. Ha csak a héj lyukasztva van, akkor egy csepp szilikon tömítőanyag korrigálhatja a problémát. Ha a sérülés megérintette a bázist, akkor a lyukasztást vékony szálral kell összeilleszteni (jobb, ha megfelelő szintetikus anyagot választunk).

Szövetből

Javítsa meg a szövet mennyezetét, mint a PVC mennyezetét. Egy kis lyuk vagy metszés egyszerűen varrható és festhető. Egy nagy lyukhoz tapasz szükséges. Fontos: a tapaszt színtelen ragasztóval (ideális esetben cianoakrilát alapú ragasztóval) bevonjuk, és behelyezzük a lyukakat.

Óvatosan simítsa ki a vászont. A tapasz széleit nagyon óvatosan ragasztja, hogy időt adjon a száradásra és a kívánt szín festésére.

Az egyik „patchwork” opció egy gyönyörű applikáció. (matrica), amelyet speciális hardverboltokban lehet megvásárolni. Az ilyen matricák sokféle változata létezik - virágok, felhők, madarak, így nemcsak a károkat megszüntetik, hanem a belső tereket is díszítik. Bizonyos esetekben a tapasz vagy alkalmazás telepítéséhez a mennyezeti lapot el kell távolítani és újratelepíteni. Ha kétségbe vonja a javítás sikerét, meg kell hívnia a szakembereket.

Ha a javítás jelei nagyon észrevehetőek, vagy az unatkozik a szakadékot elrejtő alkalmazások, lehetséges a feszített mennyezet teljes festése.

PVC

A PVC mennyezet esetében fontos a sérülés helye. A PVC-anyag húzásával egy kis, legfeljebb 1,5 cm-es furatot lehet eltávolítani a szerelőrudaktól. Ez az opció csak "nem húzott" mennyezetekre alkalmas, lehetővé téve, hogy a lyukat a léchez húzza meg, és rögzítse az anyagot. Annak érdekében, hogy az anyag ne törjön még tovább, rögzítse a lyuk széleit maszkolószalaggal.

Ha a „feszítés” bonyolult eljárás, akkor a lyukhoz legközelebbi rögzítőrudat el kell távolítani. Továbbá a szokásos hajszárítóval melegítjük a PVC anyag felületét, és úgy nyúlik, hogy a lyukak már nem láthatók. A rúd rögzítése vissza.

A falhoz képest kialakított lyuk sokkal nehezebb ragasztani. A szakértők javasolják a spotlámpa-eszköz telepítését a hiba helyére. Ebből a célból a lámpa alá egy megfelelő méretű megerősítő gyűrűt helyeznek el, amely egy speciális PVC ragasztóval van ellátva. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy egy távirányító segítségével bekapcsolható lámpát telepítsenek, így a vezetékek vezetése nem feltétele. Telepíthet egy hamis eszközt is, vagyis nem ad fényt, de tökéletesen bezárja a lyukat.

A következő lehetőség - mindenfajta dekoratív tapasz PVC-mennyezetre, amelyek öntapadósak. Az ilyen javítás egyik felét egy különleges film védi. Ha az alkalmazás nagy, akkor nem ajánlott egyszerre eltávolítani a teljes védőfóliát, különben lehajtható a szélei.

Hibák, amelyeket nem lehet javítani

Sajnos a szövet helytelen vágása vagy húzása varrási eltérést okozhat. A javítás itt nem segít, telepítenie kell egy új vászont. Igaz, a ruhanemű cseréje sokkal olcsóbb lesz, ha új tartók és rögzítőcsíkok vásárolnak. Kérjen segítséget a mennyezetét telepítő cégtől.

A víz vagy a tűz hatásától való nagy lyuk a feszítőelem cseréjéhez is vezet, és nem kell önmagában megpróbálnia a nagy léptékű sérüléseket rögzíteni. Ne felejtsük el, hogy a helytelenül vagy gondatlanul szerelt rögzítőcsíkok hézagokat, repedéseket okozhatnak a falak és a mennyezet között.

Víz szünetek

Sajnos a fenti szomszédok lakásaink elárasztása nem olyan ritka. A PVC feszített mennyezet képes ellenállni egy nagy vízmennyiségnek, míg a feszítőszövet áthatolhatatlan táskává alakul. A PVC mennyezet vízálló és tökéletesen kifeszített, így a legtöbb esetben képes megmenteni a belső terét. A víz kinyeréséhez két szép szúrást kell elvégeznie - az egyik az óriási csepp középpontjában, a másik pedig nincs víz. A legegyszerűbb módja a lyukasztásnak.

Valószínűleg egy ilyen hiba után a feszítőlapot ki kell cserélni. Ha azonban kevés a víz, az érintett rugalmas anyag jó állapotba hozható.

A vászon mennyezetét is befolyásolhatja a víz. - nagy volumenei egyszerűen elszakítják a rögzítési pontokon, mivel nem nyúlik. Ezen túlmenően, miután a "víz támadás" a szövet mennyezet, valószínűleg, nem lesz csúnya válások, amelyek azonban képes lesz rögzíteni a szokásos festmény.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy a mennyezetet nyújtsa, sok éven át szolgálta Önt, a szokásos háztartási pontosság.

A film vagy szövet vágása nem olyan egyszerű, ezért próbálja meg követni az egyszerű útmutatásokat:

 • Bízza meg az elektromos készülékek és a vezetékes szakemberek telepítését.
 • Az éles tárgyakat óvatosan használja közel a szorosan kinyújtott mennyezethez
 • Ne próbálja meg tisztítani a nyúlványt agresszív tisztítószerekkel (beleértve a klórt is tartalmazó).
 • Kizárólag az utcán szabadtéri játékokra tervezett játékokat használjon (még a rendszeres gumi golyó is károsíthatja a függesztett mennyezetet).
 • A mennyezet telepítésekor ne használja a kétes szerencsétlen mesterek szolgáltatásait, akik ígéretet tesznek a munka gyorsabb és olcsóbb elvégzésére. Nézze meg a szakmai csapatok szolgáltatásait, amelyek bizonyították magukat az ilyen szolgáltatások piacán. Ne feledje, hogy az irodában vagy a cég honlapján mindig megismerkedhet a munka példáival. Tehát a varratok eltérése és a megereszkedett mennyezet gyakran szakszerűtlen telepítést végez.
 • Legyen óvatos a baguette vagy a függöny sínek telepítésekor. Ha a karnice a feszültségvászonhoz közel helyezkedik el, akkor érdemes lágyító párnákat használni a feszítőelem és a karnice éles részei között.

Hogyan lehet javítani a felfüggesztett mennyezetet saját kezével, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba