Hogyan mossa meg a fényes feszített mennyezetet otthon?

A modern belső tér rengeteg szokatlanul gyönyörű anyagból áll, amelyek közül néhány a feszített mennyezet. Számos előnnyel rendelkeznek a befejezés más módjaival szemben, amelyeknek köszönhetően annyira népszerűvé váltak. Ez egy szép megjelenés és hosszú élettartam, és viszonylag alacsony költség, csak egy hátránya - különleges gondosság. A felújítás során a lakástulajdonosok nem is gondolkodnak arról, hogyan kell gondoskodni a fényes nyúlványokról a szépség megőrzése érdekében.

A szennyezés okai

Mielőtt elkezdené tisztítani a szennyezőanyagokat, meg kell értenie az eredetük természetét annak érdekében, hogy a tisztítószerek helyesen válasszanak. A bevonat két típusra oszlik: szövet és PVC. Az első esetben az anyagköltség meglehetősen magas, de olyan sima felületet érhetünk el, amely egyetlen vászonnak néz ki, és nem tartalmaz sok anyagra jellemző „varratokat”.

A PVC mennyezetet gyakran filmnek nevezik, különösen tartósak és képesek fotónyomtatást alkalmazni. Bőséges lehetőségeik vannak a szín és a design tekintetében, és ellenállnak a víznek, amikor a szomszédok elárasztják őket.

A feszítőszerkezetek oly módon vannak elrendezve, hogy a felhasznált anyagok szükségszerűen speciális oldatokkal vannak impregnálva, amelyek megakadályozzák a különböző szennyeződések (foltok, foltok, por) megjelenését.

Megfelelő telepítés esetén az anyag tulajdonságai megmaradnak., de az idő múlásával a színek unalmasak lesznek, mivel egy porréteg borítja őket, és itt nem lehet tisztítás nélkül.

A fényes feszített mennyezet csúnya megjelenése a vízpisztolyokkal játszott gyerekjátékok, szóda permetezés vagy a szomszédos áradások következményeiből is foltokat biztosít a vízből.

Elég gyakran, amikor a konyhában feszített mennyezeteket helyeznek be, a szennyezés a nedvesség vagy a zsírok főzés közbeni elpárolgása következtében jelentkezik.

A szakértők azt javasolják, hogy a mennyezetet legalább havonta egyszer tisztítsák meg, legalább a por eltávolítása érdekében.

Gondozási funkciók

Tisztítás a feszített mennyezet otthon - bár ez egy egyszerű folyamat, de különleges megközelítést igényel, mert a bevonat túl könnyű károsítani, de visszaállítása a régi megjelenés ebben az esetben nem fog működni. Bármilyen gondatlan mozgalom képes arra, hogy elpusztítsa a gyönyörű bevonatot a további helyreállítás lehetősége nélkül, ezért bizonyos szabályokat kell követni.

Mielőtt elkezdené a tisztítást, előzetesen gondoskodnia kell arról, hogy nincsenek ékszerek a kezedben.

A gyűrűknek és karkötőknek kiálló részei vannak, amelyek könnyen károsíthatják a bevonatot. A legjobb esetben csak karcolások lesznek, ami nem annyira feltűnő, legrosszabb esetben egy lyuk, amelyet nem lehet javítani.

Szükséges azonnal elhagyni az agresszív szereket és porokat, amelyek nagy tisztító részecskéket tartalmaznak, amelyek súlyos károsodást okozhatnak a mennyezeten.

Ugyanez vonatkozik a szennyeződések tisztításához használt kefékre és szivacsokra.

Javasoljuk, hogy a varratokat csak mentén tisztítsa meg, nem az egészet, és ezt rendkívül óvatosan kell elvégezni. Mozgás szükséges ahhoz, hogy körkörös és többnyire préselés nélkül, hogy ne tegyen lyukat a mennyezetbe. Ha a helyszín korommal és zsírral szennyezett, akkor egy kicsit meg kell majd „átitatni” ezt a helyet, majd elkezd aktív lépéseket tenni.

A koncentrált habarcsot nem alkalmazzák a mennyezet felületére, és a tisztítást a nagy mennyiségű hab okozza, hogy elkerülje a különféle károsodások lehetőségét.

Előkészítés: leltár

A por, a szennyeződések és a foltok rontják a mennyezet megjelenését, így bizonyított módszerekkel kell megbirkózni velük, ami speciális felszerelést igényel.

Egy ilyen szeszélyes bevonat gondos megközelítést igényel, beleértve a tisztításhoz használt eszközök és anyagok kiválasztását is. Kívánatos azokat a tisztítási munkák megkezdése előtt felhalmozni, mivel rendkívül kényelmetlen lesz a szükséges elemek keresése a folyamatban. Semmi sem vonhatja el az ilyen kemény munkát. Először is szükséged van egy létrára vagy létrára, amely egyidejűleg praktikus, kényelmes és magas színvonalú kell legyen ahhoz, hogy elkerülje a munkahelyi baleseteket és kényelmetlenségeket.

A létrának kényelmes helyzetet kell biztosítania, ellenkező esetben hirtelen és kiütéses mozdulatok következtében károsíthatja a mennyezet felületét, vagy leeshet, és megsérülhet.

Meg kell értenie, hogy a mennyezettel végzett minden manipulációt olyan helyzetben kell elvégezni, ahol mindkét kéz szabad és részt vesz az ügyben. Csak ebben az esetben lehet a folyamatra összpontosítani és a mennyezetet gond nélkül tisztítani.

A készletlista második fontos eleme a közepes keménységű szivacsok, főként különböző méretűek a teljes mennyezetre és minden egyes nagy szennyezésre külön-külön.

Nem felesleges lesz a természetes összetételű és puha bevonattal rendelkező rongyok, de ugyanakkor óvatosan eltávolítják a foltokat és a csíkokat.

A listát nagy, csiszolószemcsék nélküli mosogatószer, mop és, ha lehetséges, puha fúvókákkal ellátott mosóporszívó egészíti ki. Mindez garantálja a fényes mennyezet sima tisztítását minden szobában.

mosószerek

Különös figyelmet kell fordítani a mosószerekre, mivel ez magában foglalja mind a kész megoldásokat, amelyek kifejezetten a feszített mennyezetek tisztítására szolgálnak, másrészt a népi jogorvoslatnak nevezett lehetőségeket.

A mennyezet tisztításának legmegfelelőbb lehetőségei a tiszta víz vagy a szappanos víz.

Ezek nem szörnyűek a felület finom szerkezetéhez, és ugyanakkor képesek megbirkózni a porral, bár összetettebb foltokról van szó. A szappanos víz (egy alapos kíméletes bébi szappan) esetén csúnya foltok maradhatnak, amelyek a szokásos folyékony ammónia segítségével eltávolíthatók. Kis koncentrációban vízzel hígítjuk, mivel az agresszív szerek semmilyen módon nem alkalmasak a feszített mennyezetek fedésére.

Az agresszív elemeket nem tartalmazó üveg- és tükrös szerszámok segítenek a por és a kis szennyeződések kezelésében is. Zsírfoltok és korom esetén a szokásos mosogatószer, amely kis mennyiségben hígítható folyó vízben, kiváló.

A feszített mennyezetek mosásakor célszerű a permetezővel csomagolva öntett oldatokat használni. Így könnyen elosztható a termék a felszínen, így nem lehet túl sok megoldást alkalmazni, ami miatt kevés a megtakarítás.

Tisztítási eljárás

A feszített mennyezetek tisztításakor fontos, hogy ne csak a mosó- és tisztítószerekre, hanem a cselekvések és lépések sorrendjére is figyeljünk. Ez sokkal gyorsabban és hatékonyabban segít tisztítani a mennyezetet.

Ha kis mennyiségű por van, akkor a tisztítás egy egyszerű, száraz, puha anyagból készült ruhával törölhető. Ez lehet velúr vagy mikroszálas. Ha maradék por van, megismételheti a műveleteket egy rongykal, folyóvízzel megnedvesítve. Ez kényelmesen használható egy műanyag összecsukható mop segítségével, ahol a szokásos ruhát a mikroszálas munkadarabja helyettesíti. Könnyen eltávolítja a port a mennyezet minden sarkában és jelentősen időt takarít meg.Szükség esetén a sarkokat és az ízületeket külön-külön dörzsöljük, de kézzel.

Különböző foltok, foltok és cseppek igényelnek alaposabb gondozást, amelyet egy rongy és szappan oldat segítségével végeznek. Csak a víz és a szappan keverésével kapott hab tisztítható, mivel finoman és óvatosan eltávolítja a foltokat a karcolások elhagyása nélkül. A szappanos oldatot tiszta, nedves ruhával eltávolítjuk, majd a csíkok és a cseppek elkerülése érdekében a teljes mennyezetet papírszalvétával dörzsöljük.

Ha a teljes felület tiszta, és csak egy folt zavar, akkor egy pamut ronggyal eltávolítható. A piszkos helyet a fent leírt eljárás megismétlése után felülírják.

A válás elkerülése lehetővé teszi az ammóniát, amely vagy a szappan oldathoz adódik, vagy minden tisztítási eljárás után vízzel hígítjuk.

A fényes feszített mennyezetek mosásakor figyelemmel kell kísérnie a nyomást a helyeken, ahol a szennyeződés található. Könnyűnek kell lenniük, és a mozgás jobb, ha egy kört végez, fokozatosan tisztítva az egész területet.

A tisztítás megkezdése előtt tanácsos a kiválasztott mosószert nem feltűnő helyen tesztelni a váratlan károk elkerülése érdekében.

Mit nem lehet mosni?

Számos félreértés van a fényes nyúlványokról és a rájuk vonatkozó tisztítási módszerekről. Némelyikük ártalmatlan, de legalább fele elrontott bevonatot biztosít.

Mosópor és bármely portermék

Ki kell zárni minden olyan tisztítószert, amely abrazív és meglehetősen agresszív részecskéket tartalmaz. Az interneten gyakran találhat tippeket, ahol ajánlott a mosópor használata a korom és különösen a zsíros foltok eltávolítására a mennyezet felületéről, de ez egy nagy hiba, amelynek ára sérült mennyezet. A valóságban a kis részecskék csúnya karcolásokat hagynak, amelyeket már nem lehet eltávolítani.

mustár

Különösen népszerű eszköz, amelyet a szennyeződés eltávolítására használnak, a mustár. Az ilyen tanácsadók álláspontjuk szerint az apró részecskék hiánya az élelmiszer mustár összetételében van. Természetesen a mustárt tisztítószerként használják, de nem a nyújtó mennyezethez.

Valójában ez az eszköz egy szeszélyes és finom anyag deformációjához, különböző foltokhoz és észrevehető színváltozásokhoz vezet.

A mustár szennyeződéssel történő tisztításának hatásai különösen érzékenyek a fekete bevonatra, ahol a bevonattal való kölcsönhatás fehér foltként jelenik meg.

Gazdasági vagy kátrányszappan

A mosogatószappan a leggyakoribb megoldás évtizedek óta használt különböző szennyeződések eltávolítására. Gyakran előfordul, hogy a háziasszonyok a háztartási szappanos oldattal igyekeznek mosni a nyúlványokat, nem tudva, hogy egy ilyen eljárás nagyon veszélyes lehet a finomított bevonat számára. A kátrányszappanhoz hasonlóan deformációhoz, elszíneződéshez és a termék minőségének romlásához vezet. Ezen okok miatt hagyja abba az ilyen típusú szappan használatát.

aceton

Az aceton jól kezeli a festékmaradványokat bármilyen felületen, így tévesen kezd az álmennyezetek tisztítására. Összetételének megfelelően az aceton egy meglehetősen agresszív eszköz, aminek következtében a tulajdonosok deformálódnak a mennyezeti felületen, észrevehető foltokkal és anyagi károkkal, amelyeket nem lehet visszaállítani.

klór

A klórt számos háziasszony használja egy lakás vagy ház napi takarításában. Könnyen eltávolítja a foltokat, fertőtleníti a szükséges helyeket, de roncsolószer a nyúlványok fényes bevonatához. Tudatlanul tisztítószerként használják a mennyezeten lévő nehéz eltávolítandó foltok eltávolítására, majd az anyag szerkezete megsemmisül, és a szép és elegáns bevonat gyakorlatilag megsemmisül.

Emellett hihetetlenül káros az egészségre, különösen a kezek és a légzőszervek bőrére, és ezért sokkal több kárt okoz, mint a valódi előnyök.

Szódabikarbóna

A szóda már régóta ismert tulajdonságairól, ezért aktívan használják a foltok és a szennyeződések eltávolítására, más anyagokkal való összekeverésre az út mentén, és meglehetősen hatékony jogorvoslat megszerzésére, de nem a feszített mennyezet tisztítása esetén.

A szelíd és finom bevonat nem tolerálja a kis részecskék használatát, ami szóda.

A fényes, visszafordíthatatlanul sokféle karcolás és kopás keletkezik. Különleges gondossággal elhagyhatja és deformálhatja azokat a területeket, amelyek nem javíthatók.

tippek

A feszített mennyezet tisztításának eljárása az egyik saroktól a másikig, vagy a szakaszok mentén halad az út mentén, ha a mennyezet szerkezete összetett és több szinttel rendelkezik.

A pókhálók sarkoknál történő eltávolításakor nem ajánlott porszívót használni, mivel nagy készülékként könnyen károsíthatja a bevonatot.

A nedves tisztításhoz használt mopot használva nyomon kell követni a préselés intenzitását, mert minden rossz mozgás garantálja a bevonatban lévő lyukat, és ez ellenére az anyag nagy szilárdsága ellenére.

Annak ellenére, hogy az erőfeszítések és az üzleti hozzáállás megfelelő, a feszültségfedél megszakadhat. Ebben az esetben önmagában nem oldja meg ezt a problémát, de a lehető leghamarabb kérjen segítséget egy megbízható szakembertől. Érkezését megelőzően csak az áttörés helyét lehet ragasztani a hagyományos szalaggal, de nem több.

A mennyezet tükörfelülete alaposabb gondosságot igényel, mint a matt felület.

A házasság felbontása nélkül meglehetősen nehéz tisztítani, de a szakemberek ajánlásait követve teljesen elkerülhető a tisztítás ilyen kellemetlen következményei. Mosás után a tiszta folyóvízre, néhány rongyra és végtelen türelemre kell felállni. Először is, a szappanoldatot teljesen eltávolítjuk, majd az egész felületet száraz ruhával töröljük. Ha ez a módszer nem szünteti meg a csíkokat a mennyezeten, ismételten meg kell ismételni a folyóvízzel és a száraz rongykal végzett eljárást, de valamilyen ammóniát kell hozzáadnia a vízhez.

Különös figyelmet kell fordítani a varratok ízületeire, mivel e kényes helyek helytelen kezelése kellemetlen következményekkel jár.

Nehéz megmosni őket. Csak a varratok mentén szükséges minden mozdulatot megtisztítani, mert egyébként víz és esetleg mosószer áramlik bele. A jövőben ez részleges deformációhoz és a bevonat teljes cseréjéhez vagy akár komplex részleges javításhoz vezet.

A konyha magas páratartalom és szennyezés. A szoba sajátossága olyan, hogy a fényes bevonatok gondozása ebben a teremben egészen más lesz. A konyhában a főzés során mindig nagy mennyiségű füst szabadul fel, ami vastag égési, korom- és zsírréteget eredményez a mennyezeten. Sokan úgy vélik, hogy ez a probléma könnyen megoldható egy motorháztetővel, és részben igazuk van, de a felső határok állandó szennyezésnek vannak kitéve.

A koromréteg mellett a konyhai mennyezeten is gyakran megjelennek a zsírok és más foltok a készülékek, élelmiszerek vagy italok helytelen kezelése következtében. A foltot teljesen véletlenszerűen lehet szállítani, például egy üveg pezsgő vagy egy termék sütésével, de sokkal nehezebb eltávolítani.

A konyhában a mennyezet megakadályozására ajánlatos gyakrabban mosni, mint más helyiségekben, hogy a szennyeződések ne halmozódjanak fel, és a tisztítási folyamat sokkal könnyebb.

A mosó- és tisztítószereket ugyanúgy használják, mint más helyiségekben, bár a szappanos oldatok jobban alkalmazhatók, mint a hagyományos víz. Zsíros foltok jelenlétében szappanos vagy mosogatószeres mosogatószerrel kell készíteni szappanoldatot, majd a kapott keverékből a habot felvisszük.Hagyja mindezt néhány percig, majd törölje le többször egy tiszta, nedves ruhával, és tisztítsa le száraz szivaccsal vagy ruhával, hogy elkerülje a foltok megjelenését.

Ne nyomja meg keményen és ne dörzsölje a foltot, jobb, ha egy percet vár.

A gőzmosó vagy gőztisztító könnyen megbirkózik a konyhában és a fürdőszobában lévő foltokkal, de ez a módszer óvatosan szükséges. Mikroszálas fúvóka használata esetén a tisztítás fénymozgásokkal történik. Minden mozgás a varrás mentén halad, nem fordítva. A gőzöket közvetlenül a mennyezetre kell küldeni, majd az összes felhalmozódott kondenzált folyadékot száraz ruhával vagy szalvétával eltávolítani.

Ami a fürdőszobát illeti, itt a fényes felület fő ellenségei a vízkő, a foltok és a fröccsenés, valamint a magas páratartalom.

A szakértők azt tanácsolják, hogy a hajlékony mennyezetet törölje minden alkalommal, amikor valaki a családtagtól zuhanyzást kap. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és zökkenőmentesen távolítsa el a fürdés folyamán keletkező szappanfoltokat és fröccsenéseket, mivel egy idő elteltével rendkívül nehéz megszabadulni tőlük.

Fényes feszített mennyezetek - ez az egyik legszebb módja a szoba belsőépítészetének, melynek sok előnye van, de gondos karbantartást igényel. A takarítás tervezett és előkészített folyamat, ahol a kis változások nagy szerepet játszhatnak.

Hogyan viselkedni hatékonyan mossa le a fényes feszített mennyezetet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba