Harpúni feszített mennyezeti rögzítési rendszer: az előnye és hátránya

 Harpúni feszített mennyezeti rögzítési rendszer: az előnye és hátránya

A szobabelső kialakításában gyakran használnak feszített mennyezeteket. A design telepítésének egyik módja a hárfunrendszer.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Ez a módszer abban áll, hogy a mennyezet teljes kerülete mentén speciális profilok vannak felszerelve. Ezek vékony, eléggé rugalmas alumínium lemezek, gumi béléssel. A szakaszban a vonalhajózási eszköz úgy néz ki, mint egy ívelt horgászhorgony - egy hárfán, és ennek következtében ennek a rögzítőrendszernek a neve.

A hárfúniás módszer számos előnnyel rendelkezik, ami ezt a rendszert nagyon népszerűvé teszi:

 • A fő előnye a fal és a vászon közötti rés hiánya. Az anyag szorosan illeszkedik a falhoz, és nincs szükség maszkolószalag használatára.
 • Ez a módszer ideális többszintű mennyezetre. A telepítéshez nem kell további lapokat használni.
 • A mennyezet telepítése elég gyors, idővel csak néhány óra.
 • A mennyezeti felület nem nyúlik és nem deformálódik. A ruhát megbízhatóan rögzíti, a telepítés után nincs hajtogatás.
 • A rendszer nagy terheléseket képes kezelni. Amikor a padló alatti lakást elárasztja, nem kell kicserélnie a vászont.
 • A mennyezet szükség esetén eltávolítható, majd többször telepíthető.
 • Egy ilyen rendszer gyakorlatilag nem „elrejti” a szoba magasságát, így alacsony mennyezetű helyiségekben is használható.

Ez a kialakítás azonban számos hátránya van:

 • Ebben a rendszerben csak PVC fóliát használnak. A textíliát nem alkalmazzák, mert gyakorlatilag nem nyújt kiterjesztést.
 • A kinyújtott vászonra pontos számításra van szükség. Kevesebb, mint az 5% -os mennyezeti terület.
 • A Harpoon profil elég drága. Ez az egyik legdrágább módszer a feszített mennyezetek rögzítésére.

Hogyan kell felszerelni?

 1. A mennyezet telepítése mérésekkel kezdődik. A pontosság itt fontos, ezért ezt az eljárást szakembernek kell elvégeznie. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy maga a vászon a hárfáznak a telepítés előtt hegesztve van, és már nem lesz vágva.
 2. Miután elvégeztük az összes mérést, le kell vágni a vászont, és hegeszteni kell a hárfánt a kerület mentén.
 3. A következő lépésben a falra alumíniumprofil van felszerelve. Mivel a legtöbb gyártó lécje már rendelkezik csavarokkal ellátott lyukakkal, ezért a falhoz kell csatolni őket, jelölni azokat a helyeket, ahol fúrni kell a falat, és telepíteni kell a profilt.
 4. Továbbá, egy horgony segítségével a hárfát egy rögzítő simítóval rögzítik és rögzítik rá. Ebben a szakaszban, és kiegyenesíti a vászon a mennyezet alatt.
 5. Ezután a vászon hőlégfúvóval fűthető, így kiegyenlítődik és a kívánt pozícióba kerül.
 6. Miután elvégeztük a munkát, a mennyezetbe technológiai lyukak kerülnek kialakításra, és megerősítések és szerelvények kerülnek beépítésre.

Más rendszerek és azok különbsége

A hárfun módszer mellett gyakran használt tűző- és ékszerelő rendszer is.

Az első módszer szerint a vászon egy fa deszka segítségével rögzíthető a profilhoz., amit gyöngynek nevezünk, majd a széleit a dekoratív baguette alatt rejtjük. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy a mérési pontosság itt nem fontos, mivel a vászon a profilhoz való csatlakoztatás után vágódik le. Ezért megengedhető a hiba nagymértékben.

A technológia szerint az ékrendszer hasonló a tűzéshez, de a vászon speciális ékekkel van rögzítve. Ez a rendszer elengedhetetlen a mennyezet rendkívül egyenetlen falak körülményeinek telepítésekor, mivel az ebben a módszerben használt profil nagyon rugalmas, és a szerkezet minden hátránya a dekoratív oldal alatt rejtve van.

Vélemények

A függesztett mennyezetek hárfán szerelési rendszerénél a vélemények pozitívak. Azok a vevők, akik ilyen mennyezetet telepítettek otthonukban, azt mondják, hogy ez a telepítési módszer nagyobb megbízhatóságot eredményez. Még azután, hogy elárasztották és kiszivárogták a vizet a szerkezetből, az eredeti megjelenése következmény nélkül következik be. Az ilyen mennyezet nem felfújódik a ház hőmérsékletének csökkenésével, amint az egyszerű rendszerek esetében is gyakran fordul elő. De sokan sajnálják, hogy ez a módszer nem teszi lehetővé a textilszövetek beszerelését, és úgy vélik, hogy az ilyen tervezés költsége indokolatlanul magas.

A hárfun-szerelési rendszerről az alábbi videóból többet tudhat meg.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba