Kétszintes feszített mennyezetek a hálószobában

Az utóbbi időben a lakások tulajdonosai vagy a magánházak körében egyre népszerűbbek a mennyezet, amely nemcsak praktikus és kényelmes lehetőség, hanem egy nagyon szép módja annak, hogy vonzó helyet nyújtson minden szobában. Különösen fontos, hogy a hálószobában egy esztétikai szempontból kellemes legyen a mennyezet, mivel ez a szoba ezen része látjuk először reggel reggel felébredve.

A hálószoba kétszintes feszített mennyezete az egyik legnépszerűbb tervezési típus. Tekintsük a feszítőrendszerek típusait, jellemzőit és előnyeit, valamint a színek, alakok és fényforrások kiválasztására vonatkozó tippeket.

Jellemzők és előnyök

Először is el kell dönteni a „nyúló mennyezet” fogalmát. Ez a kialakítás egy nagy vászon, PVC fólia vagy poliészter fonalszövet, amely a keretre húzódik.

A kétszintű felfüggesztett szerkezetek meglehetősen sok előnnyel rendelkeznek más típusú felső határokkal szemben:

 • Először is meg kell jegyezni, hogy a telepítéshez nincs szükség az alapfelület további előkészítésére.
 • Ezek a rendszerek tűzállóak, könnyűek és nagyon tartósak, teljesen nem mérgezőek, mivel egyáltalán nincs szaga.
 • Gyakorlati szempontból hihetetlenül kényelmesek, hiszen az építés fölött könnyen elrejthetik a csillárok és a lámpák különböző vezetékeit, valamint egyéb kommunikációkat. Ennek az előnynek köszönhetően lehetséges a pontatlan mennyezeti kötések fedése.
 • A feszítőrendszereket nem befolyásolja a penész vagy a gombák, szivárgás esetén a vizet megtartják, és a teljes szárítás után visszanyerhetők.
 • A kétszintű nyúlvány segítségével könnyedén megoszthatja a teret több zónába. A kiegészítő információk itt fényforrások vagy LED szalagok.
 • A modern gyártók a színek és textúrák széles skáláját kínálják, valamint számos más módon díszítik a hálószoba mennyezetét, így még kényelmesebbnek érzi magát.

Az ilyen típusú mennyezet azonban néhány olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni az otthonuk kiválasztása előtt:

 • Például a kétszintű feszítőpaneleknek nehézségei vannak a telepítés során, mivel nagyon összetett.
 • A kialakítás maga ellenére erőssége ellenére egy éles tárgy károsodhat.
 • Más opciókhoz képest ez az ár magas.
 • A megvilágításhoz alacsony hőelvezetéssel rendelkező lámpákat kell használni, hogy ne sérüljön a mennyezet felülete.

besorolás

A kétszintű feszítőszerkezet több paraméter alapján is osztályozható, amit az alábbiakban tekintünk.

A felület típusa szerint

Háromféle panel van: fényes, matt és szatén. Mindegyiknek megvan a maga jellemzője, amely csak a számára jellemző:

 • Fényes. Ennek a típusnak van egy másik neve is, amely tökéletesen vonatkozik rá - lakk. Ezeknek a mennyezetnek az ára a legdrágább. A kendő olyan tükörhatást hoz létre, amelyben a fény 90% -a tükröződik, ennek fényében a tervezők nem javasolják a lemez alakú kupolával rendelkező csillárok telepítését, mivel azt a vízpocsékra emlékeztető fényfolt tükrözi.

A fényes típus nagy előnye, hogy a fényvisszaverő fényes felületének köszönhetően vizuálisan növeli a helyiség terét.

Ez a tulajdonság különösen fontos a kis hálószobák számára, ahol a tulajdonosok megkönnyebbülnek a nyomástól.A színpaletták sokfélesége miatt létrehozhat egy nagyon eredeti és szép designt, amelyet máshol nem talál. A fényes feszítőszerkezet egyik legérdekesebb példája a "csillagos ég", ahol maga a mennyezet kék árnyalatú, a világítás pedig spotlámpákkal vagy LED szalagokkal történik.

 • Matt. A fényes típustól eltérően a matt nem tükrözi a fényvisszaverő tulajdonságokat. Ebben az esetben a leggyakrabban fehér vagy szürke tónusokat használnak. A könnyű durvaság miatt ez a felület a festett mennyezet benyomását kelti.

Mivel a felület nem tükrözi a tükröződést vagy fényt, tetszőleges lámpát használhat, és a lágy színeknek köszönhetően a hálószobában meleg és kényelmi érzés jön létre. Egy másik előnye ennek a típusnak a megfizethető ár.

 • Szatén. Ez a típusú fényvisszaverő tulajdonságok a fent felsorolt ​​kettő között találhatók. Ez kombinálja előnyeit és gyakorlatilag nincs hátránya. A szatén mennyezet sokkal szilárdabbnak tűnik, és gyengéden tükrözi a fényt, és nem hagy fényt a vászonra.

Ez az opció sima, selymes felülettel rendelkezik, és tökéletesen kiegészíti a hálószobák belsejét. A szatén másik előnye a belső térben, hogy teljes mértékben kompatibilis a klasszikus és a modern kialakítással.

A ruhadarab felületeinek megfelelő kombinációjával tökéletesen megoszthatja a hálószobát több zónába, és a mennyezetmagasság két szintje segít abban, hogy a szétválasztás vizuálisan világosabb és nyilvánvalóbb legyen.

Anyagtípus szerint

A hálószoba kétszintes feszített mennyezetének anyaga kétféle lehet: szövet és film:

 • Ruhával. Ez az anyag tartósabbnak tekinthető, mivel poliészter anyagból készül, ami jelentősen megnöveli az árát. Ennek a típusnak a használatához 1,5 cm-rel kell alulbecsülni a mennyezetet. A szövetlapokat különböző anyagok, például szatén, velúr, bársony, stb.

A szövet kevésbé érzékeny a lámpák hőjére, mint a film. Ezt a tervezést kézzel is meg lehet festeni, ami nagyon szépnek tűnik, vagy létrehozhat egy eredeti nyomtatást, amely exkluzív megjelenést ad a hálószobának. De sajnos, a színválaszték kiválasztása a textíliás feszített mennyezetre kevésbé hasonlít a filmhez képest, ami egyesek számára hátrányos lehet.

 • Fólia. Ez a fajta mennyezeti konstrukció gazdaságosabb és nagy nedvességállósággal rendelkezik. Itt lehet bármilyen felület, de a telepítési folyamat sokkal nehezebb lesz és hosszabb időt vesz igénybe. A filmvászon alulbecsüli a fő mennyezetet 4-5 centiméterrel a vezetékek kívánt helyétől függően.

Ez a típus nagyon széles színválasztékkal rendelkezik, amelyek közül bármelyik felhasználó megkönnyíti az ízlés lehetőségét. Vannak vászonok, amelyek két vagy több színnel rendelkeznek, úgynevezett variánsok forrasztással.

Filmlap esetén különös gondossággal kell megválasztani a lámpát, mivel a kialakítását a hegyes tárgyak károsítják. Ezért javasoljuk, hogy csillárok nélkül vásároljanak éles kivetítéseket.

Ennek vagy ilyen típusú anyagnak a megválasztásakor a javítandó helyiség területére kell összpontosítani, mivel a panelek szélessége korlátozott, és ha a szövetek szélessége 5 méter, akkor a filmek csak 2 méter. Ezért, ha egy nagy hálószoba boldog tulajdonosa, akkor egy textil mennyezete jobban megfelel az Ön számára, mint egy film mennyezet.

Hogyan válasszuk ki?

A mennyezet kialakításakor nemcsak a saját ízlésére, hanem a szakértői tanácsokra kell összpontosítania, amelyek segítenek a jobb és jobb választásban.

szín

Mivel a hálószoba célja pihenés, nem szórakoztató időtöltés, a mennyezet színsémáját az egyes paletták szemeire, hangulatára és általános állapotára gyakorolt ​​hatása alapján kell kiválasztani:

 • Például a kék minden hangja nyugodt, pihentető a kemény nap és a vizuális hűvösség után.
 • A zöldes árnyalatok segítenek megszabadulni a feszültségtől, és enyhítik a fáradtságot, és a rossz látásúak számára is ajánlott, mivel kedvező hatást gyakorolnak a szemre.
 • Sárga színt ajánlunk a "baglyok" számára, amelyek alig kelnek fel reggel, élénkséget és erőt nyújthatnak.
 • Csak egy fehér mennyezetet készíthet, de érdekes lámpák és színes lámpák segítségével eredetiséget adhat.

A kétszintes mennyezet sajátossága lehetővé teszi a különböző színek kombinálását, ezáltal megkülönböztetve a zónákat. Például az éjjeli terület világos kék árnyalatú, és minden, ami körülveszi, már kék. Ugyanazokat a műveleteket végezhetjük zöld és menta színnel, sárga és kanáriával stb.

alak

A kétszintű nyújtó mennyezet lehetővé teszi, hogy szobahőmérsékletet és exkluzivitást biztosítson az alakjától függően. Általában válasszon egy kerek vagy hullámos mennyezetet a hálószobában.

Javasoljuk, hogy ne terhelje túl a hálószobában a feszültségpanelt különböző elemekkel, mert ez még mindig alvás és pihenés. De ahhoz, hogy helyesen válasszuk ki a világítás típusát, nagyon fontos a lámpák és az érdekes világítás.

Fényforrások

Többszintű álmennyezetek esetén a következő fényforrások telepítését ajánljuk:

 • Kis függő lámpák a mennyezet egyes pontjainak formájában.
 • LED szalagok.

Nem kívánatos díszítőelemekkel rendelkező csillárok telepítése, ami miatt a lámpák felfelé irányulnak, mivel melegítéskor károsíthatják a mennyezetet. Ha a csillár lámpái vízszintesen vagy még mindig felfelé irányulnak, akkor a kürt felső határától vagy a mennyezetig terjedő távolság a 11 cm-től nem kisebb.

Az izzók száma a hálószoba méretétől és az uralkodó színtartománytól függ. A lámpa testének nem szabad túlmelegednie, különösen, ha érintkezik a hálóval. A mennyezet további fűtésbiztonsága érdekében tanácsos LED vagy energiatakarékos izzók használata. A lámpák megengedett teljesítménye ebben az esetben 35-40 watt.

Csuklós mennyezeteknél ajánlott egy forgatható típusú lámpatest használata, mivel kevésbé melegítik a testet és a vászon körülötte.

Gyakran előfordulhat, hogy a mennyezetterület eredetiségének biztosítása érdekében a vászon kerülete körül további megvilágítás áll be, és színe eltérhet a mennyezeti színsémától. Ehhez vegye be a LED Led szalagot, amely bármilyen formájú és kis spotlámpákkal felszerelhető.

A lámpatestként egy LED szalagot használnak a fénycsík kiemelésére a feszítőrendszer és más beltéri területek mindkét eleme.

Ahhoz, hogy megtanulják, hogyan kell telepíteni egy kétszintes nyúlványt, olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba