Kétszintes feszített mennyezetek megadása világítással

A lakberendezés kialakításában fontos a mennyezet kialakításának megválasztása. Szerkezete, a harmonikusan kiválasztott anyag és a megfelelően megvilágított világítás a helyiséget nem ismeri fel. A közelmúltban a komplex többszintű formatervezés divatos lett. A fehérre meszelés vagy festés használata irreleváns. A legnépszerűbb típusú mennyezet - kétszintes szakasz, beépített világítással.

Jellemzők

A javítások elvégzése során fontos, hogy figyeljünk a szoba minden felületére: padlóra, falra, mennyezetre. Az utóbbi azonban a leginkább hozzáférhetetlen rész. Ha a munka során a hibák megtörténtek, akkor később meglehetősen nehéz lesz őket megszüntetni.

A függesztett mennyezet világítással történő felszerelésekor nagyon fontos, hogy kiváló minőségű anyagokat, tapasztalt szakembert válasszunk.

Könnyű dolgozni feszítő ruhával, ez praktikus, csak jelentéktelen korlátozásokkal rendelkezik:

 • A mennyezeteknek legalább 2,5 m-nek kell lenniük, mivel a feszültségszerkezet bizonyos helyet foglal el, és a szoba nagyon közel lehet.
 • A kétszintű konstrukció esetében a helyiség magassága legalább 2,8-3 m legyen, hogy harmonikusan illeszkedjen a térbe.
 • Minden vezetéket el kell különíteni, különben még egyetlen szikra is tüzet okozhat.

A feszített mennyezetek hátrányai és előnyei.

Az előnyök a következők:

 • Hosszú élettartam.
 • A telepítés és a szétszerelés egy kis időt vesz igénybe, nem okoz nehézséget.
 • Ellenáll a nedvességnek.
 • A kiválasztott árnyék nem halványodik, és nem zavarja működés közben.
 • Ökológiai biztonság.
 • További funkciók zaj- és hangszigetelés.
 • A világítóeszközökből származó vezetékek, valamint egyéb kommunikációk a szerkezeten belül elrejthetők.

A hátrányok a következők:

 • Az anyag látható kötései.
 • Hideg helyiségekben a telepítés nem lehetséges.
 • A PVC felület nem "lélegzik", először is kellemetlen műanyag illatot bocsáthat ki.
 • Az anyag elnyeli a szagokat, de nedvesség hatására deformálódik.

A függesztett mennyezetekkel kombinálható világításnak saját jellemzői vannak. Minden egyes lámpának meg kell gondolnia egy rögzítő mechanizmust, a szokásos módon nem fog működni. A további anyagokat előre kell gondoskodni.

Ezenkívül a világítóeszközök nem alkalmasak. A legjobb lehetőségek a spotlámpák, a LED szalag, a csillár, a száloptika, a fénycsövek.

típusok

A felhasznált anyagtól függően az álmennyezetek lehetnek filmek vagy szövetek:

 • A PVC fólia vászonát a felület széles választéka képviseli: áttetsző, fényes, matt, gyöngyház, szatén, perforált. Kiválaszthat bármilyen színt, sokféle választékkal választhatja ki az anyagot minden ízléshez és designhoz.
 • A szövet mennyezetek szilárdabbak, elegánsabbak, bár magasabb áruk vannak.

Háromféle függesztett mennyezet van világítással, a telepítés jellemzőitől függően:

 • Perforált vászon, áttetsző. Az első az, hogy a háttérvilágítás spotlámpák vagy LED szalagok formájában van. Jobb, ha előnyben részesítjük őket, mivel nem melegítik fel a felületet, sokáig szolgálnak, és szükség esetén ki kell cserélni őket. Ezután maga a feszítőlemez van felszerelve, amelyben lyukak vannak kialakítva, hogy a fény belépjen a helyiségbe.
 • A mennyezet több szintje egy rétegben van rögzítve.Az első szakaszban egy keret van, amelyen a szövedék rögzítve van. Különböző lehet a magasság és a szín. Ez további lehetőségeket kínál érdekes tervezési ötletek megvalósításához.
 • A mennyezet gipszkarton alapja. Először is fémkeret van felszerelve, majd a LED szalagot rögzítik (a spotlámpák a végső szakaszban vannak felszerelve). Ezt követően egy keret kerül beépítésre, amely gipszkarton zárva van. A teljes szerkezetet gittel, alapozóval és festékréteggel kell bevonni. Ezután a mennyezeti szövet feszültsége.

Jobb, ha professzionális kézműveseknek bízzák meg a feszített mennyezet beszerelését, akik segítenek meghatározni, hogy milyen típusú telepítést válasszanak.

tervezés

Nem olyan régen, a komplex világítás a luxus, a lakástulajdonosok gazdagságának mutatója volt. De most már elérhetővé vált a lakosság szinte minden szegmense, és könnyen alkalmazható standard apartmanokban.

A többszintes mennyezetek segítségével a szoba megvilágítása eredetiséget és egyediséget biztosít. A mennyezeti kialakítás széles választéka lehetővé teszi minden ízlés kielégítését.

Fontos, hogy gondoskodjon a világításról, gondolja át előre. Ez különösen igaz olyan helyiségekre, ahol rossz természetes fény lép be. Egy ilyen szobában nem lenne elég spotlámpa. Szükségünk van egy fő fényforrásra, amely megvilágítaná az egész teret, például egy csillár. Azonban még a megvilágítás nélkül is, a kétszintes mennyezet nem tűnik szépnek. Hogy ez adja a tervezési könnyűséget, az eredetiséget és az eleganciát.

A kétszintű kialakításnak többféle lámpát kell kombinálnia. Ezért meg kell győződnie arról, hogy nem fogyasztanak sok energiát. Kiválaszthatja a szalagot, a LED, a neonfények, a duralight. Széles választékuk lehetővé teszi a semleges vagy színes világítás kiválasztását, a különböző üzemmódok kiválasztását. A többszínű lumineszcencia esténként önálló szobai dekorációvá válhat, a homályos fénymód a hálószobák számára alkalmas, a szokásos éjszakai fény helyett.

Különböző típusú világítási eszközök segítségével a helyiségeket zónákra oszthatja. Ehhez a papír egy zóna akcentussal rendelkező szobát rajzol. Ezután papíron meghatározzuk, mely mennyezeti minta illeszkedjen a helyiségbe. Sok lehetőség van.

A geometriai alakzatok, szimmetrikus vagy aszimmetrikus egyszerű rajzok alapjául szolgálhat. Az ívelt vonalak a gipszkartonból telepíthetők, és egy vászonvonallal kombinálhatók.

Hogyan válasszuk ki a különböző szobákat

A kompetensen kitett világítás vizuálisan korrigálhatja a helyiség hiányosságait, nagyíthatja, bővítheti a szobát, vagy kialakíthatja a kamra térérzetét, hozzáteszi a kényelmet és a kényelmet.

Mielőtt elkezdené a mennyezet telepítését, döntést kell hoznia a kialakításáról, a helyiség típusának megfelelően kell kiválasztania a megfelelőt.

Nappali

A nappali kiváló hely a kísérletezéshez és a szokatlan megoldásokhoz. Eredetinek tűnik a mennyezet szerkezete, melynek színei eltérnek a belső térnek. Ez kiegészíthető ugyanolyan színű lámpákkal, valamint a szobában található kiegészítőkkel. A klasszikus belső kialakításhoz a fekete-fehér kialakítás alkalmas, ambiciózusabb megoldásokhoz sárga-narancs, lila-rózsaszín kombinációkat használhat.

Színes mennyezet esetén fontos figyelembe venni a háttérvilágítás árnyékát. A különböző színek torzíthatják a színeket, a mennyezetet ízlés nélkül díszítik.

A kétszintű mennyezetre kiterjedtebbnek tűnt, jobb, ha a háttérvilágítást a külső kerületi körön kívülre helyezzük. Ahhoz, hogy a mennyezet hatását, amely szárnyaljon, a háttérvilágítást belülre kell helyezni.

Az egész struktúrát diverzifikálhatja fotónyomtatással a stretch vászonra. Egy ilyen mennyezet megvilágításával együtt lenyűgözőnek tűnik. Hozzáad egy belsejét a rejtett ereszekhez, amelyekhez előzetesen egy rést kell biztosítani.

hálószoba

Két szintes mennyezetek a hálószobában lágy, elnémított világítással - tökéletes megoldás egy olyan helyiségre, ahol pihenni és lazítani akar. A fotónyomtatáshoz a tér vagy az ég megfelelő témái. Add hozzá a villogó LED csík fényeit, utánozva a csillagokat. Az ilyen álmennyezet alatti alvás érzi magát a szabadban.

Ha a "szárnyaló" mennyezet technikáját használja, egy "úszó" ágy lesz nagyszerű hozzáadás. Különösen organikusan fog kinézni a tágas, magas mennyezetű szobákban.

konyha

A konyhában emeletes mennyezet kialakításával a helyiségeket zónákra oszthatja. Ez a zónák feletti mennyezet különböző szintjeivel érhető el, kiemelve a szintek határait a megvilágítás segítségével, mennyezeti lapokkal és különböző színű lámpákkal. Azonban jobb, ha nem több, mint három árnyalatot kombinálunk. A villanykörtét és a designot a bútorok vagy az élénk színek színében is fel lehet venni: zöld, lila, narancssárga. A vég egy csillár lesz a szoba közepén, amelyet a háttérvilágítás színe választ ki.

A konyhában érdekes technikát használhat: ugyanazt a színt kell választani a feszített szövet és a falak tervezéséhez, és helyezzen egy kontraszt betétet a mennyezet közepére, amelyet a LED-es szalag körvonalazott a kerülete körül. Ez a technika tökéletes azoknak a helyiségeknek, ahol van egy öbölablak.

óvoda

A szobában, ahol a gyerekek élnek, alkalmazhatja a legfényesebb ötleteket: színek, dekoráció, fotónyomtatás rajzokkal, szivárvány világítás. A mennyezetet csillagokkal vagy felhőkkel ellátott égbolt formájában rendezheti. Ez az opció különösen alkalmas kétszintes szerkezetekre. Az égbolt illúziója a mennyezeti vászonra történő fotónyomtatással, a függő alakzatokkal és a háttérvilágítás villogó hatásával érhető el.

A nyújtóvászon díszítésére kiválaszthatja a rajzokat, amelyek a gyermekek számára vonzóak lesznek. A háttérvilágítás nem egyenes vonalakkal, hanem a kiválasztott képek kontúrjával lehetséges. A háttérvilágítás több színét kombinálhatja, ami a legfontosabb, hogy megfeleljen az intézkedésnek.

A felesleges díszítő elemek és a különböző színek meggátolhatják a gyereket, gyorsan unatkozni. Jobb választani semlegesebb megoldásokat.

tanulmány

A helyiségben, ahol sokat akarsz dolgozni, nyugodt árnyalatok, semleges design fog tenni. Itt a mennyezet élénk színekben jól fog kinézni, a szintek egyszerű geometriai formák és klasszikus fények formájában a kerülete körül. A tiszta vonalak növelik a szilárdság és a súlyosság helyét, segítenek a koncentrálásban.

Használhatja a win-win színkombinációkat: bézs és barna, kék és fehér, fekete és piros.

fürdőszoba

Ahhoz, hogy a mennyezet súlytalan legyen, jobb, ha a feszültségszerkezet két szintjét a belső kerület mentén megvilágítással kombináljuk. Nincs szükség nagy átmenetre, mindössze 5-10 cm, a mennyezet harmonikusan néz ki az egész szobai dekoráció színében.

Adott esetben a mennyezet göndör elemekkel is díszíthető. Óvatos és világos vonalakra van szükség, különben egy kis térben elveszik az alak, és gondatlanság érzetet teremt. A végső érintés az ábrák körvonalai körüli kiemelés.

Fürdőszoba esetén a fő fényforrás nem szükséges, a csillár túlságosan megterhelő lesz.

A folyosó

A szűk helyiségben a kétszintes mennyezet kiváló megoldás. Elrendezheti a szögletes vagy kerek alakot a teljes hosszában. A megvilágított belső alakok futurisztikus hatást eredményeznek.

Ahhoz, hogy a terem tágasabb legyen, választhat a fehérre a mennyezeti felépítéshez és a megvilágításhoz. Alternatívaként, geometriai alakzatokkal választhat egyenes törött vagy hullámos vonalak kombinációját. A folyosón csillár nem szükséges. A LED-es háttérvilágítás kiegészítése segít a reflektoroknál.

Az eredeti megoldás az, hogy fényképeket vagy festményeket helyezzen a falakra, és kiemelje a kereteket ugyanolyan világítással, mint a mennyezeten.

Gyönyörű példák a belső térben

A mennyezet kialakítása valóban gazdag. Emellett a kétszintű megvilágított minták sokoldalúak. Minden helyiségben kiválaszthatja a tökéletes formát a formák, képek, különböző színek és világítási lehetőségek használatával.

 • A szivárvány világítással ellátott szoba eredetinek tűnik.
 • A különböző színszintek kombinációja segít megosztani a helyiségeket zónákra.
 • A belső kerületen lévő megvilágítás vizuálisan megnöveli a mennyezetet.
 • Különösen eredeti megjelenésű geometriai alakzatok.
 • Kiválaszthatja a mennyezet bármilyen alakját.
 • A fotónyomtatás használata egyedi hatást eredményez.

Hogyan szereljünk fel egy kétszintű feszített mennyezet világítással, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba