A színválaszték kifinomultsága nyújtja a mennyezetet

 A színválaszték kifinomultsága nyújtja a mennyezetet

Minden apartmanban vagy házban minden szoba bizonyos funkcionális terhelést hordoz. Ezért bármelyikük esztétikai kialakítása coziness, modernitást, eleganciát teremt.

A feszített mennyezetek hangsúlyozzák az egész ház státuszát, vonzerejét és egyediségét adják.

Jellemzők

A mennyezet, mint bármely más felület is, gondos előkészítést igényel a befejezés előtt. Az anyagok gyakran túlságosan igényesek a kiegyenlített terület minőségére, és bizonyos kapcsolatot igényelnek a bázissal.

A nyújtási plafon egyik jellemzője az ilyen hosszú és gondos folyamat hiánya. Nem illeszkedik közvetlenül a mennyezetre, de távolról telepítve van.

Az ilyen bevonatok telepítése sokkal gyorsabb, mint a szokásos vakolat vagy gipszkarton. A vászon jól kombinálható a különböző világítóeszközökkel, és ezek telepítése egyszerű.

A modellek hatalmas választéka bőséges lehetőségeket kínál a tervező fantáziáinak a belső kialakításakor. Ez a fajta mennyezet tökéletesen kombinálható a különböző típusú befejezésekkel, ami lehetővé teszi, hogy a díszített szoba egyedülálló legyen.

Műszaki jellemzőik nagyok:

 • szilárdság;
 • tartósság;
 • környezeti biztonság;
 • nedvességállóság;
 • mechanikai deformációkkal szembeni ellenállás;
 • tűzállóság;
 • mindenféle szín;
 • a bevonat könnyű kezelhetősége.

A nyújtható anyag lehetővé teszi egy egyszerű mennyezet létrehozását és egy összetett tervezési találmányt. A tisztítási technikai hulladék elég sok időt vesz igénybe, mivel annak mennyisége minimális.

Típusok és formák

Különböző típusú feszített mennyezetek különböző jelek függvénye. Ez az anyag, a szín, a textúra, a kialakítás és a szerelési rendszer. A bevonat textúrája szerint olyan típusúak, mint a fényes, szövet, áttetsző, matt, gyöngyház (fém).

A fényes nyúlványok alapanyaga a polivinil-klorid film. Ez lehetővé teszi, hogy tükörhatást hozzon létre, amelyet erősebb sötét színű színben fejez ki.

Ehhez a típushoz figyelembe kell venni a területet: minél nagyobb, annál világosabb az árnyék.

A fényes mennyezet megjelenésének szakaszában luxusnak tekintették, ma a belsőépítészet egyik eredeti módja. Bárki telepítheti ezt a tervet otthonában.

A fényesség visszaverődése növeli a helyet, így nagyobb és tágasabb. Ezenkívül ez az anyag jól csillog. Kis számú lámpával a helyiség megvilágítása bőségesebb lesz. És nem utolsósorban, a fényes textúra önmagában a modern stílus jele. A fényes felület nemcsak csodálatos fényvisszaverő felület, hanem hőállóság és UV-sugárzással szembeni ellenállás, egyedi megjelenés és tartósság, környezetbarát, biztonság és színes árnyalatok széles választéka.

Ezen előnyök ellenére nem szabad ezt a bevonatot választani, ha:

 • nem felel meg a szoba stílusának;
 • személyes fényesség hiánya.

fényes

Ez a feszített mennyezet eltérő lehet a formában és színben. Lehet nyomtatni. Ez egy csodálatos anyag többszintű formatervezéshez, több szín kombinációjával.

Szövetből

Ezek a feszített mennyezetek az analógok között a leginkább környezetbarátak. Első használatuk az orvosi létesítmény.Most lakóhelyiségekbe telepítik őket. Ez az anyag tökéletesen sík felületet ad a mennyezetnek bársonyos érzéssel. Nem szívja fel a nedvességet, nem támogatja az égést, nem fakul.

A ruhadarabok telepítése hideg módon történik. Az egyik jellemző - a mennyezet vágása közvetlenül a telephelyen történik.

Az anyag számlája lehetővé teszi az újrafelhasználható festést. A szövetek maximális szélessége miatt feltételesen zökkenőmentesek. azonban a színséma korlátozott - fehér szín és több pasztell árnyalat. A paletta szerénységét a fotónyomtatás kompenzálja. Több mint mások alkalmasak a kültéri fény kialakítására, ami a környezeti világítás hatását eredményezi.

deres

A klasszikusok szerelmesei illeszkednek ezekhez a vásznak, hasonlítanak a szokásos festményre. A tompa mennyezet tisztasága és frissessége a közterületeken való használatra alkalmassá teszi őket. PVC fólia vagy zsugorodó anyag előállításához. Elengedhetetlen, ha a panelek közötti átfedés nagy különbséggel rendelkezik. A kábelezési kábelek sikeres elrejtése. Nem törik össze, amikor otthon zsugorodik.

Tartósság és elfogadható ár - az egyik előnye. Egyediség érhető el, ha a képe képe a szférájába kerül.

áttetsző

A mennyezet anyaga polivinil-klorid. Ez az anyag heterogén átláthatósággal és különböző színekkel és árnyalatokkal rendelkezik. A beépített lámpák jól láthatóak, mivel a mennyezet fényt közvetít. A mélységhatás egy ablak vagy átlátszó tető megjelenését eredményezi. A fény játékának köszönhetően egyedülálló a belső tér.

Ez a típus az anyag praktikusságát és az eredmény luxusát ötvözi. Az ilyen termékek megfelelőek lesznek a szállodákban, szépségszalonokban, éttermekben. A többszintű áttetsző mennyezet nagyszerű lesz, ahol a különböző színek és formák szervesan összefonódnak. A mennyezet, amely egyedülálló képet alkot a csillagos égboltról, nagy a kereslet.

gyöngyházfényű

Az anyag gazdag tervezői fantázia forrása. Az egyetlen textúra, amely a selyem hatását hozza létre, a helyiség finomságát, egyéniségét, eredetiségét adja. Kis visszaverő képességük van a lenyűgöző ragyogás vizuálisan bővíti a teret.

Ez a vászon gondos kiválasztást igényel a belső térben.. A színes paletta laconikus, de sokkal elegánsabb és arisztokratikusabb, mint egy többszínű fény. A film vastagsága, súlya és sűrűsége korlátozza annak használatát. Erőssége nagy plusz, de nem kevesebb, mint egy mínusz vastag és észrevehető varratok. Ezért ezt a típust csak lépcsős szerkezetekben használják.

A modern belső mennyezet fényes elem a szoba belsejében. Formájuk változatos és változatos. A műfaj klasszikusja sokoldalúságával egy lapos mennyezet. A tervezés ma túlmegy ezen a formán, előnyben részesítve a mennyezeti szint különböző átmeneteit, a leginkább szeszélyes fantáziákat végezve.

Színpaletta

A szín fogalma nem korlátozódik az adott tárgyak festésére. Különböző árnyalatok és különböző módon észleltek, jelentést hordoznak, és különböző szövetségeket hoznak létre. A helyiség béke és nyugodt légköre a helyesen választott színspektrumtól függ.

A szín kiválasztásakor figyelembe veendő tényezők:

 • szoba mérete - terület és magasság;
 • a szoba célja;
 • a felhasznált anyag textúrája;
 • Telepített világítási rendszer;
 • padló - szín;
 • a falak színtervezése - rajz, hang, tapéta színe;
 • a szoba stílusa;
 • a helyzet kialakítása és színezése.

Több mint kétszáz különböző árnyalat van.. A szaküzletekben és a tervező műhelyeken megismerkedhet egy speciális palettával, amely az ilyen színkeringésben való tájékozódáshoz szükséges.

Fehér szín - a leggyakoribb a természetben.Nagy összefüggés olyan fogalmakkal, mint a tisztaság, a fény, a tér. Ez egy tiszta nap bizalmát és biztonságát biztosítja. A térhatárok természetes fehérségének köszönhetően vizuálisan bővülnek.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a mennyezetre és a falakra egyidejűleg a fehér szín nem kívánatos. Legalábbis íztelen lesz.

Ezt a színt használják a második szint eszközének alapjául, amelynek alapja sötétebb árnyalat lesz.

Fekete szín - korlátlan szabadságot ad a fantáziáknak. A Kohler éjszakák és titkok kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkeznek. Kívánatos alkalmazás a tágas szobákban, magas mennyezettel és világos színű bútorokkal. Itt megjelenik a ház tulajdonosának arisztokratikus jellege.

Zöld hang az ébredés jellege. Ez otthoni kényelmet és kellemes hangulatot eredményez. A zöld árnyalatok kedvező hatást gyakorolnak a jelenlévő pszichére.

Mennyei kék természetes és könnyű érzést ad a szobának.

pirosA legmelegebb szín. Ennek az árnyéknak a mennyezetét leggyakrabban szórakoztató helyeken használják.

sárga minden színárnyalatú szín a vidámság és az optimizmus légkörét adja.

bézs Kohler a természet árnyalatai: fák és homok. A festék színe organikusan kombinálódik szinte bármilyen belső térrel, ami béke és nyugalom légkörét teremt.

szürke a szín a stabilitás és a harmónia jele. Ezért a leggyakrabban a sikeres cégek irodáiban láthatók. Ebből a színből lehet hegesztett kupolt mennyezetek.

sokszínű a terveket a belső stílusban kell kiválasztani. Talán a kék, a pezsgő, a krém, a bordó vagy a mintázattal rendelkező anyagok. Gyakran használják a feszített mennyezeti csokoládét, lila, arany, ezüst.

Kombinációs szabályok

A megfelelő színkombináció fogalma valójában nem létezik. Jó kombináció történik, és nem túl sikeres. A kiváló minőségű és előnyös színek kombinációjának létrehozásához színes kombinációk körét kell használni. Tudományos szempontból megközelítve ezt a kérdést, látni fogjuk, hogy minden szín három alcsoportra oszlik:

 • a főbbek;
 • komponenst;
 • összekeverjük.

Az elsődleges színek piros, sárga és kék. Majdnem mindenféle színt kapunk az alapból.

A kompozit festékek magukban foglalják az alapvető színek kombinációit. Ezek olyan színek, mint a narancs, zöld és lila. Az alap- és kompozit színek kombinációja vegyes színeket alkot. Mindent együtt, és van egy színpaletta. Új színárnyalatok jönnek létre az összes szín kölcsönhatásával.

Egyszerű feszített mennyezetek - gyakori jelenség. A két-, három- és többszínű vászonok egyre népszerűbbé válnak.. Kísérletezzen az anyagok textúrájával és a színtervezéssel.

Ne felejtsük el, hogy egy termék nyúlik. Ez hatással van a többszörös textúrájú mennyezet kompatibilitására.

A két színből álló siker kétféle szintre cserélheti a terveket. Alacsony mennyezetű szobákhoz jól illeszkednek. A mennyezet szétválasztása a helyiségrendezés funkcióját végzi. A szoba vizuális meghosszabbításához használjon színes sávokat, és helyezze őket a hosszanti irányba. A keresztirányú minták képesek bővíteni a teret.

A kétszínű mennyezetre alkalmazza a kombinált színek használatára vonatkozó szabályokat:

 • a harmóniát a piros, fehér, kék, fekete színek alkotják;
 • a meleg tónusok tökéletesen kombinálva vannak;
 • sárga úgy néz ki, csodálatos barna, zöld árnyalatokkal;
 • gyönyörű bézs, fehér és sárga színárnyalattal kombinálva;
 • a zöld vászon világosbarna és sárga árnyalatoknak felel meg;
 • finom rózsaszín szín gyönyörű, lila színű kávéval;
 • a szürke árnyalat összhangban van a világos zöld, fekete és fehér színnel, őszibarack virágokkal;
 • türkiz, ibolya tónusok lesznek kék díszek.

Ha kérdés van három szín kombinációjáról, akkor az egyenlő távolságra lévő árnyalatok sikeresebb összetevőknek tekintendők. A közös paletta lehetséges változata, nem pedig kontraszt, hangsúlyozva a belső holisztikus stílusát.

A több szín használatának megközelítése diszkrét és gondosan átgondolt. Ellenkező esetben veszélyezteti a sokféleséget, a túlzott fényerőt, eléri a hullámokat a szemekben. Az elegancia és a szépség hatása elpárolog, és nem lesz idő. A legfontosabb dolog az, hogy időben megálljon.

tippek

Néhány évtizedre visszatekintve a szoba belsejében a mennyezet befejezésére jelentéktelen figyelmet fordíthat. Kétféle hagyományos technológiát alkalmaztunk - fehérvizet és festést. Kicsit később csatlakoztak tapéta-manipulációkkal, és meglehetősen szerény színekkel. Jelenleg a modern befejező formatervezési minták olyan színekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik mindenféle fantázia és projekt megvalósítását.

A mennyezet színeinek keresése nem olyan egyszerű.

A lényeg az egész szoba kialakítása a tulajdonosok érzelmi állapota szempontjából.

Annak érdekében, hogy sikeresen navigálhasson a színek kiválasztásában, bizonyos szabályokat meg kell ismernie. A szakemberek a színpalettát egy teljes egészének két összetevőjeként tekintenek. Úgy érzi, hogy egy árnyék különböző hangok. A vörös színek, a bézs színek és a tejes színek mindegyike meleg árnyalatú. Hideg csoport - kék, zöld színek féltónusai. Egyedi kategória - kontrasztos színek: fehér és fekete.

A következő művészi tanácsadás a helyszínre mutató link. A déli oldalak hideg tónusokat használnak, hogy friss helyet hozzanak létre. Meg kell jegyezni, hogy a fényesség vizuálisan felemeli a mennyezetet, a szövet pedig egy hangulatos hely hatását eredményezi. Amikor a szoba a szoba északi részén található, könnyű és meleg árnyalatú anyagot választanak. A lakás vizuális beállítása hasonló az előzőhöz.

Emlékeztetni kell arra, hogy a ház gazdag színei alacsonyabbak és kisebbek lesznek. Éppen ellenkezőleg, a világos árnyalatok további teret adnak.

A szoba funkcionális célja szerepet játszik a függesztett mennyezetek színválasztásában. Az óvoda számára előnyös a nyugodt, sugárzó árnyalatok és a fotónyomtatás.

A szülők hálószobájában a hűséges, csendes hangok kényelmesek lesznek, miközben lehetőséget adnak kísérletezésre.

A nappali az egyetlen szoba, ahol nincsenek kemény színkorlátozások. Minden attól függ, hogy milyen az íze, a vágy, az otthonuk látása.

A konyha szerint a szakértők szerint étvágygerjesztő mennyezettel kell rendelkezniük. Ebből az következik, hogy ebben a szobában megfelelő lédús, élénk színek találhatók. A piros, narancssárga panelek optimistáknak fognak megfelelni, a melankolikus örömmel kék és lila színárnyalatokkal foglakkozni.

A színpalettáról döntött, figyelembe kell vennie a nyújtó mennyezet textúráját, amely a különböző szögekből különböző színeket mutat be. Ugyanaz a szín a fényes és matt felületeken másképp néz ki.

Gyönyörű példák a belső térben

boltív - sima átmenet a falakra a mennyezetre. Ezt a formát, amely a helyiség finomítását adja, meg kell felelnie a szoba teljes belső részének.

kúpos A mennyezet formája valós mennyiségű és két fajta: legördülő és konkáv felfelé. A kúpok különböző formái vannak: egy kör, egy négyzet, egy ovális.

dűnék - Olyan formátum, amely háromdimenziós hatást fejt ki. Van valami benne egy fordított vulkán kráterből.

hullám - a forma, egy bizonyos megvilágításnál, ami az áramlás benyomását keltette. Szakemberek kezében a mennyezet „valódi” folyóvá vagy tengerfenékké alakul. A hullámformátum önmagában heterogén: viharos, egyenletes, a címerek eltérő magasságával és magasságával, az intenzitás mértékében gyengült. A hullámok száma is más.

További lehetőségek a függesztett mennyezetekhez, lásd a következő videót.

 

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba