Hogyan kell lezárni a függesztett mennyezetet?

Napjainkig a feszített mennyezet senkit sem lep meg. Sajnos ez az anyag meglehetősen törékeny és könnyen megsérülhet. A feszített mennyezet megszakításának leggyakoribb oka a bútorok mozgatása, függönyök vagy függönyök cseréje, pezsgő megnyitása (amikor egy parafa csak a mennyezetre repül) és mások. Azonnal felmerül a kérdés - hogyan lehet a helyzetet korrigálni és próbálkozni a függesztett mennyezet ragasztásával?

Szükséges anyagok

Először meg kell határoznia a kár mértékét és természetét. Ezután meghatározzuk, hogyan lehet a helyzetet javítani.

A szabványos javítási készlet így néz ki:

 • a festési munkákhoz használt ragasztó, vagy ha nincs ilyen közel a közelben, akkor mindenki számára ismert szuperglue is alkalmas;
 • speciális ragasztószalag üvegfelületekhez;
 • tű kapronszál;
 • olló (alkalmas a szokásos módon, és írószerek).

Többféle típusú ragasztó is használható, amelyek alkalmasak az álmennyezetek javítására. Választását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni, mert a javítás eredménye az anyag minőségétől függ.

Az univerzális ragasztót leggyakrabban különböző anyagok kombinálására használják. Használható nem szőtt vagy vinil tapéta ragasztására. A speciális műgyanták, amelyek lehetővé teszik a javítás során történő használatát, részét képezik.

Speciális ragasztót csak bizonyos típusú tapétákhoz és textúrákhoz használnak. A gyártók háromféle ragasztót készítenek: könnyű (könnyű anyagok ragasztására tervezett), közepes (szövet vagy akril tapéta ragasztására használható) és nehéz (vinil és nem szövött tapéta ragasztásához).

Próbáljon tiszta ragasztót használni. Ez segít a vizuálisan elrejteni a javítás helyét és a mennyezet hibáját.

A nyúlvány felállításának kezdeti szakaszában ragasztó lesz szükség. Szükséges előzetesen előkészíteni és rögzíteni a műanyag bélést, hogy meghúzza az anyagot. A vászonnak közvetlenül be kell töltenie a profilt.

Ne felejtsük el, hogy csak akkor kell javítani, ha a lyuk kevesebb, mint tíz centiméter.

  Ha a lyuk nagyobb, használja a professzionális szerelők szolgáltatásait.

  Ha a lyuk meglehetősen kicsi, használhatja a szokásos fehér szalagot. Ez az egyszerű javítási lehetőség akkor lehet megfelelő, ha a lyuk nem több, mint két centiméter, ellenkező esetben tele van azzal a ténnyel, hogy a szélek továbbra is eloszlanak a jövőben, és a lyuk sokkal nagyobb lesz.

  Javítási lehetőségek

  Az első lépés az, hogy a feszített mennyezethez hasonló anyagot készítsünk. A tapasz méretének kissé nagyobbnak kell lennie, mint maga a lyuk. Ezután felhordjon egy ragasztó réteget a tapaszra és nyomja meg a mennyezeten lévő lyukba. Ne feledje, hogy ne nyomja meg a tapaszt, különben a felesleges ragasztó kinyílik, és mindenki számára látható lesz. Sima, sima, tapasztalt hely.

  Abban az esetben, ha nincs megmaradt anyag, megpróbálhat egy vászonot találni, amely megfelel a mennyezetének színének.

  Először alaposan tisztítsa meg a ragasztószalag ragasztásának helyét. a por és a felhalmozódott szennyeződés. Vágjon egy kis szalagot és rögzítse azt a lyukba. Ha a lyuk nagy, használja a vászont. Csatlakoztasson egy anyagdarabot a lyukhoz, és ragasztószalaggal ragassza jól.

  Ha a ragasztót javításra választják, alaposan meg kell vizsgálni az utasításokat. Ragaszkodj hozzá, majd a tapaszt biztonságosan rögzítjük a feszített mennyezet felületére.

  Ha a belsőépítészet megengedi, akkor tapaszot lehet ragasztani egy eredeti alkalmazás formájában, vagy kapcsolja be a képzeletét, és még mozaikot is készíthet. De a legmegfelelőbb döntés ebben az esetben az, hogy fellebbezzünk olyan szakemberekkel, akik javításokat végeznek, és problémamentesen lezárják a feszített mennyezeten lévő lyukat. Ha azonban nem lehet ragasztani a mennyezetet improvizált eszközökkel, akkor az anyagot teljesen ki kell cserélni.

  Hamis szellőzést is készíthet - egy kis műanyag rácsot kell ragasztani a lyukképződés helyére. Azok, akik nem ismerik a szellőzés szellőzésének valódi okait, úgy gondolják, hogy így kell lennie.

  Egy másik nyerő opció egy lyuk dugaszolásához az elsődleges vagy másodlagos világítás. Abban az esetben, ha nincs szükség további megvilágításra, akkor dekorációt készíthet - ehhez a mennyezetet vagy a lámpát a lyuk kialakításának helyén kell lógnia. A táj felszerelése megfelelő lehet abban az esetben, ha az elektromos vezetékek nincsenek ezen a helyen.

  Ha úgy dönt, hogy valódi csillárra van szüksége, amely megvilágítást biztosít, akkor ne feledje, hogy egy speciális horogra kell rögzítenie, amely a fő mennyezetbe van szerelve. Ez azt jelenti, hogy ha nincsenek horgok, és nincsenek elektromos vezetékek - teljesen fel kell szerelnie a mennyezetet, fel kell függesztenie a csillárt, és össze kell szerelnie a feszítővászonot. Ebben az esetben olcsóbb lesz a szakadt álmennyezet teljesen újra cserélni.

  Ha egy furat alakult ki a varrón, akkor kapcsolatba kell lépnie a nyújtó mennyezet telepítését végző társasággal. Ez később lényegesen olcsóbb lesz az Ön számára, mint a független helyesbítési kísérletek, mert akkor még mindig fel kell lépnie a telepítőkkel.

  Hogyan lehet minimalizálni a kárt?

  A feszítőanyag károsodásának elkerülése érdekében emlékeznie kell, hogy mely alapvető műveletek vezetnek a lyukak megjelenéséhez:

  • Az eresz felszerelése. Amikor az eresz pontatlan telepítése van, fennáll annak a lehetősége, hogy a feszítőanyag felületén rések jelenhetnek meg. A megjelenésük minimalizálása érdekében szükség van egy kis puha rongytömítés telepítésére a mennyezet és az eresz legmagasabb széle között. Ez megvédi az anyagot a lehetséges lyukak és szükségtelen lyukak megjelenésétől.
  • Gyermek csínyei. A gyerekek szeretnek különböző tárgyakat dobni. Némelyiküknek lehetnek éles sarkai vagy végei, ami szükségtelen lyukak megjelenéséhez vezet a mennyezetben.
  • Champagne. Egy üveg pezsgőt nem lehet kinyitni vagy a palack rossz dőlésszöge, és a parafa nagy erővel visszahúzódik a palackról, és felrobbantja a feszítőfedelet.
  • A telepítéssel kapcsolatos munkák során nem szabad erősen törni egy ruhát. A jövőben ez hozzájárul az anyag szétválasztásához pontosan a varrás vonal mentén.
  • Elengedhetetlen, hogy rögzítsük az összes profilt és szerkezetet, amelyre a szövedéket nyújtják. Ellenkező esetben a jövőben elmozdulhatnak a falról, és így kap egy szakadt vászont.
  • A lámpatestek telepítésekor ne felejtsük el, hogy ki kell választani a megfelelő teljesítményt. A nagy teljesítményű világítótestekből vékony vászon egyszerűen megolvad. Ez a szabály nem csak a beépített modellekre, hanem a függesztett lámpákra is vonatkozik.

  Hogyan csináld magad?

  A legkönnyebben kijavíthatja azokat, amelyek közvetlenül a web szélén találhatók.

  Ebben az esetben a munka algoritmusa a következő lesz:

  • Szükséges kiterjeszteni a film szélét a bagettből (kb. Harminc centiméter a hibás hely mindkét oldalán). A szélet ki kell húzni a lyukakhoz legközelebb.
  • Egy éles kést használva vágja le a szalagot, amely a mennyezet első telepítésekor a profilba került.
  • Vágja le a hárfán alsó részét (csík, a profilba húzva).
  • Egy éles késsel vágja le a hibás fóliát úgy, hogy görbe vonalat kapjon.
  • Használjon ragasztót a csík-hárfánhoz. Ragasszuk a szövetet erre a szalagra.
  • Melegítsük fel a forró levegőt (a szokásos hajszárítóhoz). Feszítse meg spatulával, és húzza be a hárfánt egy baguettába.

  Ezek a műveletek alkalmasak a javításra, ha a kinyúló mennyezeten lévő lyuk, például a Cosmofen cég, nem túl nagy. Ha a nem kívánt lyuk a világítás közelében vagy a mennyezet kerületétől távol van, a helyzet bonyolultabbá válik és szakemberek segítségére van.

  Biztonsági óvintézkedések

  A leggyakoribb lehetőségek a nem kívánt lyukak megjelenésére a mennyezet feszültségváltozatában - ez a helytelen működés, az alacsony minőségű anyagok használata, a nem professzionális telepítés.

  A sérülések minimalizálása érdekében kövesse a feszítőlapok telepítésének és működésének szabályait:

  • Csak kiváló minőségű anyagokat kell használni. Használja a szakemberek és cégek szolgáltatásait, amelyek garantálják munkájuk minőségét. A törések leggyakoribb okai, amelyek nem a mechanikai beavatkozásokból adódnak, a munkafelület alakváltozása, amely a profil helytelen felerősítése és a fal mögötti lemaradás miatt keletkezik. Ez csak a helytelen telepítés miatt lehetséges.
  • Próbáld meg megtartani a gyerekeket a játékok dobásán. Ne feledje, hogy akár egy közönséges golyó is vezethet ahhoz a tényhez, hogy a feszültségvászon deformálódik. Ilyen alakváltozások is előfordulhatnak, amikor a magas emberek túlságosan élesen emelik a kezét.
  • A függönyrudat vagy a bagettet nagyon óvatosan kell felszerelni. Próbáljon meg használni a lágyító párnákat, amelyek a film és a baguette között helyezkednek el.
  • A PVC nyújtó mennyezet nagyon szép és stílusos. Azonban gondos karbantartást igényel. Sajnos, még kis áradás esetén is szükség lehet a feszített mennyezet teljes cseréjére. Egy ilyen vászon megvédheti apartmanját a víztől, de azonnal ki kell cserélni - nagyon gyorsan deformálódik és nyúlik.
   • Ha a nyújtható mennyezet telepítésekor olcsó és alacsony minőségű anyagokat alkalmaztak, akkor a jövőben ez tele van megereszkedő anyaggal, vagy be van húzva (amikor a feszített mennyezeti anyag ragaszkodik a beton mennyezeti alaphoz). Ha a telepítést megbízható cég végezte, akkor ez a hiba a jótálláshoz kapcsolódik. Emlékeztetünk arra, hogy a jótállási eseteket legtöbbször ingyen megszüntetik. A vágás nem vonatkozik az ilyen helyzetekre.

   Ne felejtsük el azt is, hogy jobb, ha megszünteti azokat a hibákat, amelyek megjelennek, amint megtalálják őket. Ez lehetővé teszi, hogy a helyzet gyorsan és látható következmények nélkül korrigálható legyen.

   Hogyan lehet eltávolítani a vágást a feszített mennyezeten, lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba