Rugalmas lapok: milyen méretűek és hogyan kell kiválasztani a megfelelőt?

A háztartási termékek piacán az elmúlt években egyre népszerűbbek a rugalmas szalagokkal rendelkező ágyak. Számos előnnyel rendelkeznek a közönséges lapokkal szemben, de gondosan fel kell készülniük a vásárlásra. Cikkünk az ilyen termékek méretválasztékára és az általuk választott jellemzőkre összpontosít.

Jellemzők és előnyök

A nyilvánvaló és a fő különbség egy ilyen lap és a szokásos között van egy rugalmas szalag jelenléte, amely a perem körüli szövetbe van varrva. A lapban lévő radírra azért van szükség, hogy ne fedezze fel a gyűrött ágyneműt reggel, és ne érjen kellemetlenséget a matracgal való érintkezésből. Ezen túlmenően, ha a lapok folyamatosan lefelé mozognak, a matrac gyorsabban piszkos, és a mosás nem könnyű és drága.

Ezt a lapot nem kell alaposan feltölteni a matrac alatt, vagy a fal és a matrac között minden egyes ágynemű cseréjekor. Nem kell különféle rögzítőket találni, hogy a lapokat a helyén tartsa.

Az utóbbit gyakran szülők használják kiságyakban, mivel a gyerekek különösen aktívan megfordulhatnak az alvásban, de bármilyen további eszköz sérülést okozhat, ha kiugrik, vagy tönkreteszik a matracot, az ágyt és az ágyneműt. Egy rugalmas szalaggal rendelkező lap megoldja ezeket a problémákat.

Az ilyen ágynemű használata azonban nem mindig lehetséges. Az ilyen ágyneműk esetében elengedhetetlen, hogy a matrac könnyen leválasztható legyen az ágyból, mert a termék elve az, hogy az alsó részén lévő szélei a matrachoz ragaszkodnak, és a gumiszalag nem teszi lehetővé, hogy lazítsanak és felkeljenek. Ezért, ha a matrac az ágy részét képezi, más lehetőségeket kell használnia. Ezen túlmenően a kis számú opció miatt az ilyen lapok gyakran a méret kiválasztásának kérdése. Végül is, a lapnak illeszkednie kell a matrachoz, és a különbség 70 és 80 között 180 vagy 190 cm lehet jelentős.

Mérettartomány

A méretproblémát fokozatosan egyre több új modell megjelenésével oldják meg. Már egyszeri (90x200, 160x80, 80x200 cm), dupla (120x190, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm), "euro" (220x240, 200x220 cm), négyzet 200x200 cm, stb. A méretek 70x160, 80x160 és 120x60 cm.

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a lap megfelelő méretét, ne csak a matrac kerületét mérjük, hanem magasságát is. Végül is, a lemez területe rögzíti azt, és az elégtelen hosszúság zavarhatja a normál feszültséget, és a gumi gyors romlásához vezethet.

Általában az ágyneműgyártók egy mérettáblázatot készítenek, amellyel a vásárlás előtt konzultálhat.

A választás árnyalatai

Most már megkaphat egy lapot minden ízléshez. A modern ágynemű-piac a színek széles választékát, a nyomatokkal ellátott modelleket, valamint a minták rendelésre való nyomtatásának képességét kínálja. Ezen kívül teljes vagy részleges ágyneműkészlet található, amely tartalmaz egy lapot, párnahuzatot és paplanhuzatot, vagy csak egy lapot és párnahuzatot.

A lapok különböznek és az anyagot a gyártásukhoz használták. Nem olcsó, de nagyon funkcionális opció - nedvességálló plüss vagy más hasonló anyagból készült matracbetét. Az ilyen modell, mint a vízálló DRY Plush 80x190 Ormatek, tökéletes egyszemélyes ágyak számára mind a felnőttek, mind a gyermekek számára.

A gyerekszobában az ilyen termékek különösen fontosak., mivel további védelmet nyújtanak a „gyerekes meglepetés” ellen, és megakadályozzák a matrac károsodását és a hosszú távú szárítás szükségességét. A plüss ebben az esetben is jó, mert hipoallergén és tökéletesen tolerálja a gépi mosást.

A különleges kényelem kedvelői számára frottír vagy puha kötött lap van.valamint szatén, velúr és bársony is. A legolcsóbb és praktikusabb modellek, amelyek kb. A 100% -os poliészter lapjai azonban jobbak, ha nem választják, vagy óvatosan végezzük el a minőséget. Bőrirritációt okozhatnak és rövid élettartamúak.

Ne feledje, hogy az olcsó nem mindig hasznos és jó minőségű.

Ha meg szeretné tudni, hogyan hajthatja végre a lapot egy rugalmas szalagra, olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba