Ágynemű tárolására vonatkozó szabályok

Egy személy hatalmas érzéseket képes megtapasztalni: kellemes és nem annyira. Az egyik legkedvezőbb és frissítő érzés, minden kétséget kizáróan egy friss, tiszta és meleg ágy érzése, amelyben egy kemény napi munkát követünk. Természetesen fontos szerepet játszik az ágy alvás minősége. Azonban sokan elfelejtik az ágyneműt, ami kellemesebbé, pihentetőbbé és kényelmesebbé teheti a többit.

Ma a piac széles skáláját kínálja az ágyneműkészleteknek: a sima természetes szövetektől a mesterséges felületekig, a szórakoztató mintákkal. De ne felejtsük el, hogy nemcsak az ágyának megfelelő burkolatát kell kiválasztani, hanem helyesen és tömören tárolni.

Szerviz élettartama

Először kitalálnia kell, hogy mennyi ideig tarthatja az ágyneműt. Elsősorban attól függ, hogy mely anyagból (szövetből) készült. A mosoda tartóssága szempontjából a második fontos tényező a mosás jellemzői (milyen gyakran, milyen eszközökkel stb.).

Tehát a flanellapok és a paplanhuzatok legfeljebb öt évig szolgálnak majd. A calico termékei két évig (legfeljebb hét évig) ellenállnak. A természetes anyagok, például a pamut és az ágynemű akár kilenc évig is eltarthat. A mesterséges anyagok (például szatén) kellemes élettartammal rendelkeznek - tárolhatók egy szekrényben vagy öltözőben 10 évig. A természetes selyem tartósabbnak tekinthető, az ebből készült termékek élettartama 15 év.

Alapkövetelmények

Annak ellenére, hogy jelenleg sokféle út áll rendelkezésre Az ágynemű megfelelő és tartós tárolása néhány elv alapján történik:

 • Csak mosott és szárított ruhákat kell tárolni (a szennyeződéseket nem szabad a szekrénybe helyezni, hanem a mosógépbe);
 • a burkolatoknak jól karbantartottaknak és tisztáknak kell lenniük (feszes, vasalt);
 • helyénvaló bármilyen illat elhelyezése az ágynemű tárolására, amely friss illatot biztosít.

Hol tárolható?

Valójában az ágynemű tárolásának helyét a választás és a preferencia határozza meg. Például egy szokásos szekrénybe lehet hajtani, ahol a ruhákat tárolják, miután több polcot visszahúzott, különös tekintettel a mosásra.

A nagyobb tömörség és pontosság érdekében speciális dobozok vagy kosarak vehetők igénybe, amelyeket bármely háztartási árut értékesítő áruházban lehet megvásárolni. Erre a célra egy komód vagy nagy asztalok is használhatók.

Ha otthonában akad hiányos a tárolóhely, akkor az ágyneműt tárolhatja a kanapé vagy az ágy speciális tároló egységeiben.

Fontos megjegyezni, hogy olyan helyeken, ahol a ruhát tárolják, nem szabad magas páratartalmat és hirtelen hőmérséklet-ingadozásokat alkalmazni.és közvetlen napfény sem juthat oda. Ellenkező esetben az ágytakaró penészes lesz, kellemetlen szagot kap, megváltozik a színe (sárgás színű) és elront.

Szükséges a tárolóterületek rendszeres szellőztetése a lepkék elkerülése érdekében.

ConMari módszer

Con Marie (vagy Marie Kondo) az otthoni takarítás területén szakember. Az ágynemű magas színvonalú megőrzése érdekében egyszerű tippeket ajánl.

 • Az ágyneműt külön polcokon kell tárolni, nem pedig más dolgokkal (például ruhákkal) együtt. Ez annak köszönhető, hogy a dolgok különböznek egymástól, vagyis különböző dolgokat igényelnek.
 • A bevonatokat téglalap vagy háromszög alakjában kell hajtani.
 • A dolgok vízszintesen és függőlegesen is összehajthatók, ami helyet takarít meg a szekrényben, a szekrényben vagy a polcokon.
 • Kényelmes a vászon színskála vagy anyag szerinti megosztása.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy az ágynemű lehető legrövidebb időn belül maradjon:

 • legalább 7 naponta egyszer cserélje ki a készleteket;
 • a dolgokat a gyártó címkéjén szereplő összes utasításnak megfelelően mossa le;
 • száraz termékek a szabadban (legalább szellőztetett helyiségben);
 • a mosoda tárolása az államban kifelé fordult;
 • párnahuzatok, paplanhuzatok és különálló tárolók;
 • abban az esetben, ha az ágynemű egy helyen tárolódik, a lapokat és a takarófedeleket párnahuzattal kell csomagolni (a kényelem érdekében a szalagot vagy a szalagot is kötheti);
 • a szezonok szerinti ágynemű szétválasztása: külön-külön - könnyebb és nyári, külön-külön - télen;
 • használjon speciálisan kialakított ízeket, szappanokat vagy gyógynövényeket, hogy az ágynemű kellemes és friss illatú legyen.

Így ismeri az ágynemű megfelelő tárolásának minden titkát. Ha kövesse ezeket az egyszerű tippeket, akkor a termékek elég hosszú ideig maradnak jó állapotban.

Ne feledje, hogy a nyaralás minősége nagymértékben függ az ágynemű minőségétől.

Utasítás az ágynemű összecsukásához - az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba