A tensel ágynemű tulajdonságai

A tensel ágynemű tulajdonságai

Az ágyneműt kizárólag természetes anyagból kell készíteni. A közelmúltban a tensel népszerű készletei lettek. Mi ez az anyag, mi a jellemzője és hogyan kell gondoskodni róla? Az összes kérdésre adott válaszok már várnak rád az anyagunkban.

Mi az?

A tensel ágyneműje számos pozitív visszajelzést kap a fogyasztóktól. A Tensel egy természetes anyag, amely termelési folyamatában eukaliptusz szálakat használ. Külsőleg és érintésre egy ilyen vászon egy kicsit olyan, mint a selyem. Az ágynemű fő előnye, hogy teljesen természetes és biztonságos termék. A szövet a megnövekedett tartósságban és rugalmasságban különbözik.

Egy ilyen anyag gyártási folyamata környezetbarát és ezért nehéz. Először is, a fából készült cellulóz eukaliptuszból készül. Ezután a masszát egy speciális présen vezetik át, aminek következtében erős szálak keletkeznek. Ezután a szálak speciális feldolgozáson, szárításon mennek keresztül, majd maga a szövet keletkezik. Az eredmény egy kiváló minőségű természetes anyag, amelynek számos előnye van.

Meg kell jegyezni, hogy egyes szövetek gyártási folyamata során gyapot- vagy selyemszálakat adnak hozzá, amelyek az eukaliptuszkal előzetesen átlapolódnak. A csomagnak tartalmaznia kell az erre vonatkozó információkat. Ebben az esetben, ha az anyagban az eukaliptusz szálak kevesebb, mint harminc százalék, akkor az ilyen anyag nem nevezhető "tencel" -nek.

Jellemzők és előnyök

Kezdetben érdemes megemlíteni, hogy egy ilyen természetes anyag nagyon drága. Ez a tény azonban nem akadályozza meg a fogyasztókat, akik nemcsak az egészségükről és a kényelmes alvásról, hanem a környezetről is gondoskodnak. Ezért az anyagból készült ágynemű nagy keresletet igényel.

A tencel fő jellemzője a természetesség, így az ilyen ágynemű teljesen biztonságos és nem okoz semmilyen allergiás reakciót. Az ilyen ruhákban alvás nagyon kellemes az év bármely szakában. A szövetnek egy fontos jellemzője - tökéletesen lélegző. Emiatt, még szélsőséges melegben is, nagyon kényelmes és egyáltalán nem is meleg aludni a tensel ágyneműjéből, de télen kellemes és meleg.

Télen egy ilyen szövet melegszik, mint egy gyapjú takaró. Ezzel egyidejűleg sokkal kellemesebb a tensenből készült paplanhuzat borítása, mivel a szövet nagyon puha és könnyű. A mosás során az ilyen ágynemű elnyeli a nedvességet, és ugyanolyan könnyen eltávolítja azt, ami miatt a mosás tökéletesen mosható és gyorsan szárad. Alapos mosás után nincs szükség vasalásra, mivel nem feltétlenül habozik.

Ennek az anyagnak a másik jellemzője a nagy szilárdság. Talán a tartósság szempontjából a tencel jogosan kaphat első helyet. Ennek a minőségnek köszönhetően a természetes anyagból készült ágynemű nagyon hosszú ideig szolgál, és az évek során egyáltalán nem veszíti el minőségét. A szövet másik előnye, hogy az ilyen ágynemű természetes szálak miatt különböző mikroorganizmusok nem jelennek meg és nem reprodukálódnak. Még évek múlva az ilyen fehérneműben nem kezdődik porszemüveg, és ez egy másik jelentős plusz.

Hogyan válasszunk és vigyázzunk?

A valódi, kiváló minőségű tensel kiválasztásához tudnia kell néhány funkcióját.

  • Az ilyen típusú természetes anyagok felismerése nagyon könnyen érthető.Tensel - könnyű, puha és kellemes anyag. Emellett a vászon teljesen nem deformálódik, nem zúzódik és nem nyúlik.
  • A tensel ágykészletének megválasztása csak a bevált gyártókra bízhat, akik már megalapították a pozitív oldalt. Nem szükséges, hogy az ágyneműt túl alacsony áron vásárolják az interneten kétes helyeken, amelyek semmilyen garanciát nem nyújtanak.
  • Mint minden természetes anyag, a tensel különleges gondosságot igényel, hogy az ágyneműkészlet évekig tartson. Az ilyen ágyneműt tárolja egy jól szellőző helyiségben. A magas páratartalmú zárt helyiségekben az anyag gyorsan elkezd romlani, és előnyeinek jelentős részét elveszíti. Emellett a tárolás és a szárítás során próbálja meg elkerülni a közvetlen napfényt a szöveten. Mivel a tencel gyorsan kiszárad, otthon vagy árnyékban szárítható.
  • Ilyen anyag mosása előtt olvassa el a gyártó ajánlásait, amelyeket fel kell tüntetni a csomagoláson. Néhány terméket egyáltalán nem lehet mosni, mivel csak száraz mosás megengedett. De többnyire az ágyakra vonatkozik.
  • Az ilyen ágynemű használata mosógépben kézzel vagy finom, kézi mosás módban mosandó. Fontos, hogy a mosás során a hőmérséklet ne haladja meg a harminc fokot. A centrifugálásnak is kényesnek kell lennie. A tensel mosó ágyneműje csak rossz oldalról lehetséges. Abban az esetben, ha szükség van a szövet vasalására, a készletet rossz oldalon is be kell kapcsolni.
  • És még egy fontos pont. A tenselből készült termékeket nem szabad különféle porokkal mosni fehérítő részecskékkel, és mosás közben használjon fehérítő-, öblítő- és egyéb speciális termékeket. Ezt az anyagot csak folyadékkal, például gélzel lehet mosni.

Fogyasztói vélemények

A természetes tencel ágyneműt már kipróbált fogyasztók csak pozitív véleményt adnak. A háziasszony megjegyezte, hogy a drága vásárlás indokolt, mivel az anyag környezetbarát és biztonságos. A fogyasztók azt mondják, hogy kedves aludni forró napokon. Különösen kényelmes ilyen alsónemű alvás a gyermekek számára, mivel abszolút nem izzadnak rajta, és nincs megfázás veszélye.

Emellett a fogyasztók megjegyzik, hogy a selyemtermékektől eltérően a tencel fehérnemű egyáltalán nem csúszik. Ez kényelmes, és nagyon kényelmes aludni rajta, mivel a szövet nem csak sima, hanem lágy. Továbbá az allergiás és egyszerűen érzékeny bőrű emberek megjegyzik, hogy nagyon kényelmes az ilyen fehérnemű használata. Nincs irritáció, bőrpír és egyéb problémák.

A háziasszonyok azt is megjegyzik, hogy az anyagot nagyon könnyen kézzel lehet mosni, és egyáltalán nem szükséges a vasalás. Sok nő észrevette azt a tényt, hogy az ilyen típusú szövetek nem szívnak el olyan sok szennyeződést és faggyút. A kötélen való szárítás után a ráncok és a gyűrődések nem maradnak az anyagon, így a ruhát azonnal le lehet fedni. Annak érdekében, hogy az anyag ne veszítse el az eredeti megjelenését, a háziasszonyok azt javasolják, hogy a tencel szetteket más dolgoktól elkülönítsék. Megjegyzik továbbá, hogy az ismételt mosások és szárítók után az élénk színek és a szövetminták egyáltalán nem fakulnak. És még az évek után is, az anyag hibátlan.

Hogyan válasszuk ki a tensel ágyneműt, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba