Jellemzők és tippek a Mako-satin ágynemű kiválasztásához

Olyan sokféle textília létezik, hogy könnyen összetéveszthető ebben a fajtában. A legnépszerűbb és legmagasabb minőség a természetes szálakból készült. Természetesen a gyapot jelenléte a kompozícióban igen értékes, mivel az ilyen nyersanyagok praktikusak és környezetbarátak. Sokféle szövet előállítására használatos, amelyek sűrűsége, minősége és költsége eltérőek. Az egyik legjobb pamutszármazék mako-szaténnak tekinthető. Az ágyneműt gyakran varrják a szövetből, bár az anyag más tárgyak (alsónemű, könnyű sál) készítésére is használható. Ez a cikk a mako-szatén ágyneműválasztékának megválasztását ismerteti.

A teremtés története

Van egy legenda, amely a mako-szatén eredetét borítja. Az anyag neve a kert tulajdonosának, a Kairó kormányzójának, a Mako Bey el Orfali-nak köszönhető, ahol egy ilyen francia gyapotot Louis Jumel egykor felfedezett. Hála a franciának a hazájában, az anyag Jumel néven ismert. A vállalkozó francia észrevette, hogy milyen jól nő a gyapot az egyiptomi kertben, és felajánlotta az államtitkárnak, Mohammed Alinak, hogy az üzemet ipari méretben termelje.

Hosszú vágott pamut esetében a helyi klíma a leghasznosabbnak bizonyultezért a XIX. században már híres volt a textilpiacon. A Jumel vagy a "mako-szatén" jelölés mellett az anyagot gizának is nevezhetjük.

Ezért, ha ilyen jelölést lát a termék címkéjén, meg kell értenie, hogy ez egy és ugyanaz a kérdés.

Különleges jellemzők

Az alváskészlet kiválasztásakor ne csak a tervezést kell figyelembe venni. Szintén magas követelményeket támasztanak az anyag minőségével és a szabá- lyozással szemben. Természetesen a természetes anyagok elsőbbséget élveznek. A Mako-satin újdonság a szövetek hazai piacán, míg nem mindenki jól ismeri. A meglévő vélemények azonban azt állítják, hogy ez a pamutszövet, amely 100% -ban természetes összetételű, nagyon kellemes érzés.

Valóban, amikor először megérinti a mako-szatint, úgy érzi a selymes felület érintkezésének puhaságát. A szövet élénk színei és a könnyű matt fényesség örömmel fogadja a szemet.

Az ilyen nemes anyagok nagyon hasonlítanak a hagyományos pamuthoz vagy szaténhoz, és számos tulajdonságon és tulajdonságon felül is meghaladják őket.

A legfontosabb előnyök

Az ebből az anyagból készült ágynemű felhasználóinak kitűnő véleménye alapján megítélhető, hogy szokatlanul könnyű, sima, tartós és selymes. A külső adatok és az anyag minősége majdnem olyan jó, mint a természetes selyem, és költsége sokkal alacsonyabb. Megjegyezhető a szövet több előnye is:

 • légáteresztő képesség;
 • tartósság;
 • hipoallergén;
 • színtartóság több száz mosási ciklus után.

Szintén anyag:

 • nem igényel különös gondosságot;
 • gyakorlatilag nem ráncos;
 • nincs kitéve;
 • tökéletesen megőrzi alakját;
 • vizuális hasonlóságot mutat a természetes selyemmel;
 • gyorsan szárad;
 • nem villamosított;
 • elnyeli a nedvességet;
 • nem halmozódik fel a szálakban, és nem bocsát ki.

Hogyan készül?

A Mako-szatint úgy hozzák létre, hogy a nagyon finom szálakat pamutfonalból fonják össze a fonalak 4: 1 arányával, ami megkönnyíti a különleges simaságot és nemes fényt. A magas színvonalú szövet létrehozása során tartsa be az egyes paramétereket:

 • a felhasznált nyersanyagok abszolút tisztasága;
 • minimális rostvastagság;
 • technológia speciális szatén szövés.

Ennek az anyagnak a gyártásához egyiptomi gyapotot használtak, különösen Mako néven ismert fajtát.Jellemzője, hogy a finoman feldolgozott szálak 40-55 mm hosszúak, és amelyek a legmagasabb anyagot kapják, nagyobb sűrűséggel és erősebbé. A Nílus völgyében kémiai szennyeződések és peszticidek használata nélkül nyersanyagokat termelnek az anyag előállításához.

A kötszer minősége befolyásolja az anyag tisztaságát. A gyártás szakaszaiban a szövet különböző szakaszokon megy keresztül. Az elülső oldal ragyogásának elérése érdekében a pamutszálakat csavarják. Az anyag sűrűségét egy lúgos készítmény speciális oldatával kezeljük.

A festmények festése a reaktív módszerrel történik, amelyben a festék az egyes szálakba mélyen áthatol. Tehát a szövetek gazdag színt kapnak, ellenállnak a fakulásnak és a mosásnak.

alkalmazási körét

Leggyakrabban az ágynemű egyiptomi pamutból készül. Minden ismert gyártónak rendelkeznie kell egy kiváló mako-szatén ágyneművel. A minőség és a szépség miatt az elit termékekhez tartozik. A 3. és az 5d. Ábrák ezeken a vászonokon különösen reálisak és elegánsak. Ezért ezek a készletek a legigényesebb vásárlók választják a hálószobáikat és a legkényelmesebb alvást.

Szövetápolás

Egy új ágynemű megvásárlása után meg kell mosni, a párnahuzatokat és a paplanhuzatot kifelé fordítva. Ha gombokkal vagy cipzárral rendelkezik, rögzítenie kell őket. Az első mosás finom módban történik, 40 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten. Ezt követően a termékeket 60 fokon lehet mosni. Ha a mako-szatén vászonon foltok vannak, el kell távolítani őket, mielőtt betöltené a mosógépbe.

Az anyag gyorsan szárad, és általában nincs szükség vasalásra, de ha ilyen szükség van, akkor azt a „pamut” üzemmód beállításával kell elvégezni. Ebben az esetben az ágyneműnek kissé nedvesnek kell lennie. Ha ezeket az egyszerű feltételeket betartják, a készlet sok éven át nem veszíti el jelentős tulajdonságait.

Jobb, ha a ruhát kímélő eszközökkel mossuk, amelyek nem tartalmaznak fehérítő komponenseket. Akkor még néhány száz mosás után is megtartja fényes megjelenését és egyedi selymességét. A finom mako-szatén egyidejű mosása poliészter szövetekkel nem megengedett. Ellenkező esetben a pamut anyag elveszíti esztétikai megjelenését és tapintási tulajdonságait. Ugyanezen okból nem ajánlott színes és fehér vászon egyidejű mosása.

Ha a mosott ruhát időben megszárítja, akkor egyenletes marad, és megtartja alakját. A szárított ágynemű vasalása nem szükséges.

Hogyan válasszuk ki?

Mivel a drága szövetből készült ágynemű gyakran hamisított, válasszon egy kit óvatosan, figyelembe véve bizonyos ajánlásokat.

 1. Óvatosan tanulmányozza a szövet szerkezetét. A valódi mako-szatén nem feszül fel, és nem ragyog a fényben, sűrű és sima.
 2. Nem szabad kellemetlen szagot képezni az ágyneműből (ez az első jele az olcsó festék használatának).
 3. Győződjön meg róla, hogy sima, tiszta varratok és kezelt vágások vannak.

Alvó készletek vásárlása csak szaküzletekben. Valószínűleg a piaci kereskedők egy természetes anyag leple alatt olcsóbbat találnak. A mako-szaténból készült valódi ágynemű alvás puszta élvezet. A különböző színek széles választéka lehetővé teszi, hogy minden ízléshez egy készletet válasszon.

A különböző méretek lehetővé teszik az ágynemű kiválasztását minden ágyban. Egyágyas, 1,5 szobás, euró, családi lakosztályok mindig a jól ismert cégek körében találhatók. Ha értékes ruhákat vásárolsz értékes és kiváló minőségű egyiptomi pamutból, akkor nem cserélsz semmit másra, mert az ilyen termékek tulajdonságai szerint nincs egyenlő.

A következő videóban találhat tippeket arról, hogy melyik anyagot szeretné kiválasztani az ágyneműből.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba