Tippek a kisbabák kiválasztásához egy fiú számára

 Tippek a kisbabák kiválasztásához egy fiú számára

A baba alvásnak egészségesnek és egészségesnek kell lennie. Annak érdekében, hogy egy szeretett fia megfelelő pihenést és helyreállítást biztosítson egy hosszú aktív nap után, különféle tényezőket kell figyelembe venni. Ezek közé tartozik a friss beltéri levegő, a csend, a kényelmes matrac és természetesen a magas minőségű és kényelmes ágynemű.

követelmények

Nem minden szövet alkalmas babaágyazásra. Az anyagnak számos egészségügyi és higiéniai követelménynek kell megfelelnie.

 • Biztonság. A textíliát szintetikus szennyeződések nélkül pamut nélkül kell elhelyezni. A festékeket környezetbarát nyersanyagokból kell készíteni, amelyek nem tartalmaznak mérgező összetevőket. A szövet alacsony minősége jelezheti egy idegen kémiai szag megjelenését, ami azonnal érzékelhető a csomagolásnak az árukkal való megnyitása után. Ezen túlmenően a vásárlás elhagyásához az is kell lennie, ha a festék a kezében marad. Valószínűleg, amikor színezőanyagot használtak, az alacsony minőségű színezékek, amelyek gyakran nem biztonságosak a gyermek életére és egészségére.
 • Hygiene. A fő paraméter, amely megkülönbözteti a bébi ágyneműt a felnőttektől, a meglehetősen magas hőmérsékleten történő mosás lehetősége zsugorodás és deformáció kockázata nélkül.

Ezenkívül a vászonnak ellen kell állnia a forró vasalásnak. Csak így lehet elérni az ágynemű maximális fertőtlenítését.

 • Hipoallergén. Fontos, hogy az anyag ne tartalmazzon olyan anyagokat, amelyek a gyermek allergiáját okozzák, ami kiütések, légszomj, köhögés, kötőhártya-gyulladás és rhinitis lehet.
 • Nedvszívó képessége. A gyermekek fehérneműjének varrására szánt anyagnak jól kell vennie az izzadságot, a nyálat és a könnyeket.
 • Lélegző. A szövetnek lélegzőnek kell lennie, különben az üvegházhatás az alvás során jelentkezik, ami gyakran a baba túlmelegedéséhez vezet.
 • Antisztatikus. A baba ruháit nem szabad villamosítani, ha a baba testével és hajával érintkeznek. A statikus elektromosságot felhalmozódó anyagok használata szigorúan nem megengedett.
 • Az ágyneműnek kellemesnek kell lennie a test számára. Optimálisan a szövet lágy és selymes volt.

szövetek

Leggyakrabban a babaágyak varrására használni:

 • flanel;
 • szatén;
 • ranfors;
 • perkál;
 • len.

Hagyjuk abba a legnépszerűbb szövettípusokat.

len

Ez egy 100% -ban természetes és környezetbarát anyag. Különleges jellemzői a tartósság, a tartósság és a fokozott légáteresztő képesség. Ráadásul a len jól és gyorsan melegszik, jól tartja a hőt, ami különösen fontos a hideg évszakban. Ezzel egyidejűleg az anyag hőjében hűvös és lélegző marad, ami magas szintű alvási kényelmet biztosít.

Érdemes megjegyezni, hogy a len szerkezetében egy speciális antiszeptikus anyag - szilícium-dioxid, amely megakadályozza a patogén mikroflóra kialakulását. Ennek eredményeként a fia megbízhatóan védve lesz a gombák és más veszélyes baktériumok megjelenésétől. Az anyagnak jó kopásállósága van, ezért számos mosás után sem sárgul, és idővel csak lágyabbá válik.

fehérítetlen pamutvászon

Ez egy vászon vászon, amelyet vastag vastag szálak szövésével nyernek, amelyek szemmel láthatóan is láthatók.Az anyag fő előnyei a sűrűség, a kopásállóság és a kopás, a higiénia és a hipoallergén hatás. Fontos előnye ennek az anyagnak az alacsony költsége, ezért a belsejéből varrott babaágyak a legtöbb család számára megfizethetőek.

Az egyik alváskészlet megvásárlásakor figyelembe kell venni egy funkciót: a korábbi Szovjetunió országaiban meglévő legkorszerűbb szabványok szerint a calico 100% pamutból áll, míg Kínában és Pakisztánban a szabványok lehetővé teszik a szintetikus szálak szennyeződésének jelenlétét, amely elérheti a 15% -ot. Ezt figyelembe kell venni egy adott gyártó termékeinek kiválasztásakor.

flanel

Ezt a választást leggyakrabban a legkisebb fiú anyja adja, mert az anyag nagyon meleg és ugyanakkor lágy. A vászon pamutszövet, egy kis bolyhos halom borítja.

Ne feledje, hogy az ilyen anyagot nem ajánlott magas hőmérsékleten mosni és dörzsölni, különben a pelletek képződnek rajta.

félszatén

Egy másik pamut vászon. Elülső oldala kifejezetten fényes fényű, így a ruhákat leggyakrabban éjszakai készletek varrására használják tizenéves fiúk számára.

Ranfors

Nagyon sűrű, 100% pamutból készült anyag, amely használat közben nem ráncos és nem csiszolt. Az anyag teljesen hipoallergén, levegőn megy át, ugyanakkor jól felszívódik és megtartja a nedvességet.

perkál

Leggyakrabban ezt az anyagot használják takarók és párnák gyártására a sűrűsége miatt. Ennek ellenére a szerkezet ellenére az anyag meglehetősen selymes, lélegző és nagyon kellemes tapintású marad.

tervezés

Az ágynemű árnyékát választva jó lenne figyelembe venni a pszichológusok ajánlásait. Szakértők azt mondják, hogy nem kell vásárolni gyermek ruhákat világos minták, nem számít, milyen szép és stílusos ez: egy ilyen ágyban a baba nem tud aludni, ő lesz izgatott és nyugtalan. Ezen kívül minden színnek van egy bizonyos hatása a pszichére. Tehát a világos sárga árnyalatok nyugtató hatásúak, segítenek enyhíteni az érzelmi feszültséget és pihenni. Jobb, ha az ilyen szöveteket előnyben részesíti, ha a fia túl aktív.

A kék hasonló hatású: megnyugtatja és elősegíti a gyermek gyors elalvását. Ha gyermeke látási problémákkal küzd, jobb, ha fehér és zöld készletet választ. Bizonyított, hogy ezek a színek a leginkább pozitív hatással vannak az emberi látásra.

De a kicsiek számára érdemes a pasztell árnyalataiban lakni: kávé, csokoládé vagy karamell. Úgy gondoljuk, hogy ez a színoldat serkenti az étvágyat.

Ami a rajzot illeti, a választása nagyban függ a gyermek korától és preferenciáitól. A legfiatalabb számára azonban jobb, ha egyáltalán nem történik minta, vagy válasszon ki egy kisméretű, szokatlan nyomtatású anyagot.

A 3 év alatti gyerekeket a leggyakrabban a "gyerekek" rajzai érdeklik: vicces kis állatok, kedvenc mese hősök, házak, bogyók, vagy mindenki számára ismert játékok. Nagyon népszerű készletek autóval vagy tengeri stílusban.

Fontos, hogy a vászon ne legyen túl színes, de ugyanakkor pozitív és világos.

Enyhén idősebb fiúk (3-7 évesek) már rendelkeznek bizonyos hobbival - tükröződhetnek az alváskészletekben. Például egy lapon és egy takaróban lehetnek kedvenc filmes karakterek, valamint autók, repülőgépek, rakéták, labdarúgás, labdák vagy valamilyen egzotikus állatok.

Ne feledje, hogy ha úgy dönt, hogy egy rajzfilmfigurákat ábrázoló készletet vásárol, próbálja meg ne kezdeni az általánosan elfogadott mintáktól, hanem vegye figyelembe a gyermek érdekeit. Például, az egyik, a bálvány egy kis robot völgy, a másik - vicces ninja teknősök, és még mások álmodnak megy a város talicska időt tölteni Meter és Lightning McWin.Népszerű is Spiderman, Batman és Superman.

Még az ágyneműn sem lehet az agresszióval kapcsolatos tárgyak. Nem a legjobb választás a szörnyek, koponyák, vámpírok, valamint éles és vágó tárgyak.

Amikor egy gyermek iskolába megy, érdemes az ágynemű kiválasztását választani a fiúnak. Ily módon a szülők megmutathatják növekvő fiukat, hogy figyelembe veszik véleményét, és ezáltal növelik a gyermek önbecsülését.

Az ágynemű méretét illetően jobb, ha 1,5- vagy 2-hálószobás szetteket vásárolnak, még akkor is, ha a matrac egy gyermekre van tervezve: a fiatalabb fiúk gyakran alszanak, és ha az ágynemű túl szűk, akkor nagyon valószínű, hogy az éjszaka közepén lesz a fia alszik a matracon.

Hogyan kell varrni egy lapot egy rugalmas szalagra saját kezével, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba