Szövetek kiválasztása babaágyak számára

Annak érdekében, hogy a gyermek magas színvonalú és egészséges alvást biztosítson, felelősségteljes megközelítés szükséges az ágynemű varráshoz használt szövet kiválasztásához. Meg kell felelnie az összes biztonsági követelménynek, lágynak és kellemesnek kell lennie.

Alszik egy kiságyban, amely ilyen anyagból készült ágyneművel van ellátva, a baba erővel és erővel fog szerezni, hogy megismerje a világot.

A gyermekszövetek jellemzői

A gyermekágy elrendezéséhez minőségi anyagokat kell kiválasztani. Meg kell felelniük az alapvető követelményeknek.

 1. Legyen biztonságos a baba számára. Az ágynemű nem károsíthatja a káros anyagokat, amelyek bőrgyulladást, allergiás kiütéseket, viszkető bőrt és egyéb problémákat okozhatnak. Az ilyen anyagok előállítása során nem szabad kémiailag "agresszív" színezékeket használni.
 2. Higroszkópos hatása van. Gyakran előfordul, hogy a gyerekek éjszaka vagy nappali alvás közben izzadnak, így az ágyneműnek jól kell felszívnia a vizet és gyorsan száradnia.
 3. Hagyd át a levegőt. A természetes keringés lehetővé teszi a bőr „lélegzését”, ezáltal kedvező feltételeket teremtve a kiváló minőségű pihenésre.
 4. A statikus felhalmozódás hiányának elősegítése.
 5. A színtartósság különbözik. Néha előfordul, hogy az alvás után színes és fényes anyagú minták maradnak a gyermek bőrén. Ez nem lehet.
 6. Legyen kényelmes. Az anyagi ágyneműnek kellemes tapintási érzést kell teremteni a testtel való érintkezéskor.
 7. Elegendő szilárdság és tartósság. Az a tény, hogy a kiságyban lévő ágynemű sokkal gyakrabban szennyeződik, mint a felnőttnél. Ezért fontos, hogy az anyag ellenálljon több mint egy tucat mosásnak, miközben megőrizte eredeti tulajdonságait.
 8. Könnyű ellátás. Ez egy opcionális kritérium. Bármely szülő értékelni fogja, hogy az anyag könnyen leöblíthető, gyorsan szárad-e, és nagy erőfeszítés nélkül simít-e.

Fontos kiválasztási kritérium a szövet megjelenése. Elaludás előtt sok gyermek megnézi a paplanhuzatra, párnahuzatra vagy lapokra vonatkozó rajzokat. Ezért az ágynemű képeit feltűnőnek, de vonzónak kell lennie a gyerekeknek.

A szövet típusai

A természetes szálakból készült szövetek legjobban illeszkednek az ágynemű varrásához. Eleget tesznek a bébiruhák minőségére vonatkozó követelményeknek. Tekintsük egyesek jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

festett vászon

Ez egy vékony pamutszövet, amely nem tartalmaz mesterséges szálakat. Előnyei közé tartozik az abszolút biztonság a csecsemő egészségére, könnyű és megfizethető költség. A chintz hiánya a gyenge kopásállóság, ezért ez az anyag több mosás után is „elveszíti” a megjelenését.

félszatén

Sűrű anyag, selymes textúra. Nem mosolyog, és gyakorlatilag nem ráncol. Ezen kívül előnyei közé tartozik a nagy tartósság és a kiváló esztétikai tulajdonságok.

Azonban ez az anyag kevés előnyben részesül magas költsége miatt.

fehérítetlen pamutvászon

Ez a szövet tökéletesen elnyeli a felesleges nedvességet, hozzájárul a levegő természetes keringéséhez, "lehűti" a bőrt a nyári melegben és melegíti a hűvös. Ez az anyag gyönyörű ágyneműt tesz. A különböző árnyalatok és minták széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza az anyagot minden ízléshez. Van azonban egy ilyen anyag és hátrány.

A hátrányok közé tartozik a merevség és az alacsony sűrűség, aminek következtében a mosoda gyorsan „meghibásodik”.

flanel

Ez az egyik legkedvezőbb az érintő szövetekhez. Puha, higroszkópos, biztonságos és tartós. Ez a meleg anyag nem okoz allergiás kiütéseket egy gyermeknél, és elősegíti a kényelmes és egészséges alvást. Ennek az anyagnak a hátrányai kisebbek. Ide tartoznak a zsugorodás, a hosszú szárítás és a halom kopása az üzemelés során.

pamut

Ez az anyag nagyon higroszkópos, megfizethető és praktikus. Könnyű és kellemes tapintású. Ennek a szövetnek a hátrányai közé tartozik a zsugorodás lehetősége, a gyors elhalványulás napfény hatására, ráncosodás.

Az ilyen anyag nem képes hosszú ideig szolgálni.

len

A természetes higiéniai tulajdonságokkal rendelkező természetes anyag. Gyorsan felszívja a képződött nedvességet, segít fenntartani az optimális hőmérsékletet. Emellett a len antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Az anyag megakadályozza az ágyatkák és más mikroorganizmusok fejlődését és aktív reprodukcióját. Ilyen anyagot és hátrányokat tartalmaz. Ezek közé tartozik a túlzott merevség és a magas ár.

Ezen tulajdonságok miatt a len nem alkalmas csecsemőknek.

bambusz

A bambusz rostokon alapuló természetes anyag a közelmúltban egyre népszerűbb. Ágynemű és kisgyermekek számára készült. A bambusz híres antimikrobiális tulajdonságairól, higroszkóposságáról és hipoallergénéről. Az anyagból készült ágyneműkészletek érzékeny és finom bőrű csecsemőknek alkalmasak. A bambusz jelentős hátránya a magas költség.

Egyes gyártó cégek a kevert anyagból készült gyermekágyakat készítenek. Ezeket az anyagokat a természetes szálak szintetikus szálak keverésének eredményeként nyerik. Az eredmény olyan szép kinézetű szövetek, amelyek nem „leülnek” a mosás során, szinte nem ráncolódnak, könnyen törölhetők és tartósak. Azonban ezeknek a szöveteknek rossz a higiénia. Ezenkívül statikus elektromosságot gyűjtöttek össze, így a gyermek alvása kényelmetlen.

A babaágy legjobb szövetei teljesen természetesek. Az ilyen anyagok sokfélesége között a len, a pamut és a bambusz a legjobb.

Ha a szülők a legjobb minőségű és kényelmes pihenést szeretnék biztosítani gyermekük számára, az ágyneműt ezekből a természetes anyagokból kell kiválasztani.

színek

Az ágynemű vagy a paplanhuzat, a párnahuzatok vagy a lapok kiválasztásánál figyelembe kell venni a színeket. A tudósok régóta bebizonyították, hogy a színséma képes befolyásolni a gyermek pszichéjét, hangulatát és viselkedését.

Ha gyermekágyban vásárol szövetet, jobb, ha finom pasztell színeket választunk. A fehér és a tej árnyalatai segítenek megnyugtatni és lazítani a gyermeket, biztosítva a gyors lefekvést. Az ágynemű halványkék, halvány rózsaszín és bézs színei is „segítenek elaludni”. Fontos megjegyezni, hogy a tartozékokon nem lehet sok fényes kép. Jobb, ha a képek száma korlátozott volt, és a színek fényesek voltak.

Az élénk színek, mint a zöld, piros, narancs, kék, képesek erőteljesen tölteni a gyerekeket és energiát adni nekik. Ezeknek a jellemzőknek köszönhetően az ilyen árnyalatokkal rendelkező ágynemű ajánlott a babák számára, akik már kezdik érdeklődésüket a játékok iránt.

Gyermek hálószoba szett kiválasztásánál érdemes sötét tónusú anyagokat vásárolni. A kék, fekete, lila, sötétbarna színek szorongást okoznak a gyermekben.

Az ilyen színek ágyneműje nem teszi lehetővé, hogy a morzsák pihenjenek és gyorsan elaludjanak.

ajánlások

  A paplanhuzat, a párnahuzat és a lap legjobb kiválasztásához figyelembe kell vennie számos fontos pontot.

  1. Az anyagnak zökkenőmentesnek kell lennie.Az applikációk és betétek egyenetlen szerkezete olyan kellemetlen érzéseket eredményez, amikor érintkezésbe kerül a baba finom bőrével.
  2. A szövetből lélegzetlen textil ízt kell belélegezni. Ha szagtalan, akkor el kell hagynia a megszerzését. Ebben az esetben nagy a kockázata annak, hogy olyan anyagokat vásároljon, amelyek előállítása során alacsony minőségű színezékeket használtak.
  3. A szövet beszerzése előtt meg kell kérnie az eladótól, hogy nyújtson be kapcsolódó dokumentációt, például minőségi tanúsítványt. Papírok hiányában jobb, ha anyagot vásárol egy másik üzletben.
  4. A legjobb, ha a gyermek textíliák értékesítésére szakosodott nagy kiskereskedelmi üzletekben textíliákat vásárolna ágyneműre.
  5. Az egyik legjobb minőség és költség szempontjából a lengyel, a török ​​és az orosz anyagok.

  A fenti javaslatok betartása mellett, könnyen kaphat kiváló minőségű és szép anyagot a stílusos gyermekágyakhoz.

  Bébi ágynemű kiválasztására vonatkozó tippekért lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba