Hogyan válasszuk ki a fehér ágyneműt?

Életünk jelentős része álomban megy át, ezért kívánatos, hogy ezt az időt kényelmesen töltsük el. Ebben az esetben nem csak az ágy, hanem a mosoda is fontos, amellyel a test folyamatosan érintkezik. A modern háziasszonyok inkább a hálószobában színes ágyneműt vásárolnak, mivel a fehér szín túl könnyen szennyezett. Valójában a fehér árnyalatai praktikusak lehetnek, ha tudod, hogyan kell helyesen választani őket.

7 fénykép

Erősségek és gyengeségek

A hófehér ágynemű több előnnyel rendelkezik más színekkel szemben.

 • Könnyen hozzáadható. Mind a szín, mind a tejelő párnák és plaids egyaránt jól fog kinézni vele.
 • A fehér szín ideális hátteret nyújt a hálószoba belsejének, mivel pozitív hatással van a szoba pszichológiai felfogására.
 • Fehér ágynemű hígíthatja a különböző színek bőségét. Ha a hálószoba gazdag színekkel díszített, a fehérség egy kicsit segít a belső tér megnyugtatásában.
 • A tej textilszínének másik előnye, hogy vizuálisan tisztaságot és frissességet kölcsönöz a szobában. Ha a lakás tulajdonosai túlságosan unalmasnak tűnnek, akkor mindig fényes akcentussal hígítható.
 • A fehér lapok egyaránt jól látszanak mind a gyerekszobában, mind a felnőtt hálószobában. Emellett a szín, amely a tisztaságot és ártatlanságot jelképezi, soha nem lép ki a divatból, ami azt jelenti, hogy mindig megfelel a modern trendeknek.
 • A fehér ágynemű segítségével harmonikus hangulatot hozhat létre a szobában, és hangsúlyozhatja az egyéniségét. Különösen jónak tűnik klasszikus, eklektikus és skandináv stílusban.

A fehér árnyalatoknak szinte nincsenek hibái. Az egyetlen ok, amiért az ügyfél más színeket is választhat, a tejszövetek csodája. Ez a probléma azonban könnyen megoldható, ha egy ágyat csak a rendeltetésének megfelelően használ, és az alvás után mindig az ágyat használja.

Fő kiválasztási kritériumok

Mielőtt fehér ágyneműt vásárolna, alaposan tanulmányozni kell a következő paramétereket:

 • gyártási anyag;
 • tervezése;
 • minősége;
 • gyártó
 • méretét.

A legfontosabb dolog, amit az ágynemű kiválasztásakor figyelni kell, a gyártó. A valóban jó textíliák szép csomagolásban vannak. Bármely felelős gyártó nem fogja megtakarítani az áruk megjelenését, és ezért a bemutatott csomagban tiszta és világos címkével ellátott termékeket állít elő.

Nagyon fontos a címke tanulmányozása. A gyártónak meg kell adnia a nevét, helyét és telefonszámát. Emellett jelzi, hogy melyik textíliából áll, milyen méretű a termék és hogyan kell gondoskodni róla.

A jó ágynemű sűrű szerkezetű.

Ha az anyag ragyog, akkor nem tart sokáig.

A minőségi terméknek tiszta varratokkal kell rendelkeznie, amelyek tartós szálakból készülnek. Kellemes illatú kellemetlenséget kell mutatnia kemény kémiai jegyzetek nélkül.

A csomagolás után a párnahuzatok, lepedők és paplanhuzatok varrásait és sűrűségét tanulmányozzák, figyelni kell az anyag összetételére. A kiváló minőségű textíliáknak jó szellőzéssel kell rendelkezniük, ami lehetővé teszi, hogy nemcsak a levegőt, hanem az izzadságot is elnyelje. Az ágynemű, a selyem és a pamut ágynemű ilyen tulajdonságokkal rendelkezik.

A tejipari ágyneműnek elegendő szilárdsággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy tartósságát biztosítsa. Néhány mosás után a puha szövet a varratokon terjedhet.

Tekintsük az ágynemű gyártásához használt alapanyagokat.

 • pamut - a nagy szilárdság, a jó szellőzés és a környezetbarátság jellemzi, ezért a leggyakrabban otthoni textíliák előállítására használják.
 • festett vászon - nagy sűrűségű és rendelkezésre áll. Ugyanakkor a fehér kalóriaszövet egy idő után sárga és vékony lehet.
 • Terry kötöttáru - puha és puha textúra. Nem kell különös gondossággal rendelkeznie, és jól tudja melegíteni.
 • fehérítetlen pamutvászon - több évig szolgálhat anélkül, hogy elveszítené eredeti tulajdonságait. A durva calico ágynemű nagy szilárdsággal és kopásállósággal rendelkezik.
 • atlasz - képes átjutni a nedvességet és gyorsan száradni. Megfelelő gondossággal több éve szolgálhat. A szatén ágynemű nagy szilárdságú és antisztatikus.
 • félszatén - tartós és tartós szálakból áll, amelyek képesek a nedvesség és a levegő átadására. Nem kell vasalni, és nem is változtatja meg a megjelenését hosszú idő után.
 • flanel - felmelegedési tulajdonságai vannak, de néhány hónapos rendszeres használat után pellettel borítható.
 • len - kellemes szerkezetű, könnyen mosható és vasalható. A tejes színű vászon textíliák magas hőmérsékleten is hűthetik a testet.

A fehér ágynemű kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a minőségi jellemzőkre, hanem a készlet méretére is figyeljen. Oroszországban szokás megkülönböztetni az egy, egy és fél, a kettős és az euro-ágyneműt. A külföldi gyártók megkülönböztetik a három hálószobás készleteket is.

Hogyan válasszuk ki a kiváló minőségű ágyneműt?

Jelenlegi trendek

A klasszikus fehér szín állandóan igényelhető. Segít pihenni az embereket egy kemény napi munka után, és gondoskodik az alvásról. Az egyszerű textíliáknak kedvező hatása van az idegrendszerre, és hangsúlyozza a hálószoba frissességét és tisztaságát.

A modern divat üdvözli a kontrasztos színek használatát. A fekete, piros és lila árnyalatokkal kombinált fehér készletek nagyon népszerűek. A tejszerű hang és a kék, barna és arany szín kombinációja is szépnek tűnik.

A dizájner ágynemű nagy igényt képvisel, mivel egyetlen változatban történik. A havasfehér szetthez hímzéssel vagy csipkével díszített párnahuzatokat lehet felvenni. A divatos háromdimenziós nyomatok élénk mintát alkotnak. Fehér alapon szép képeket láthat a természetről, a virágokról és az állatokról.

A különböző geometriai formák hígíthatják a fehérséget, legyen az háromszög, rombusz vagy ovális. Gyönyörű fehér csíkos ágynemű. Ebben az esetben a sávok különböző szélességűek és hosszuk lehetnek.

A tejes készlet kiválasztásakor fontos figyelembe venni a hálószoba teljes kialakítását. A klasszikus készlet fenntartásához nem szabad színes betéteket használni. A klasszikus stílusú párnahuzatokat és paplanhuzatokat csak könnyű csipke díszíti.

A kék és a fehér árnyalatok hangsúlyozzák a befejezés természetesességét, és a fehér alapon vörös rózsa romantikus környezetet hozhat létre.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba