Ágynemű: típusok, a legjobb gyártók rangsorolása, tippek a kiválasztáshoz

 Ágynemű: típusok, a legjobb gyártók rangsorolása, tippek a kiválasztáshoz

Napjainkban könnyedén „eltévedhet” a változatos ágynemű leggazdagabb választékából. A vevők megválasztása számos választási lehetőséget jelentett. Érdemes megfontolni, hogy milyen típusú ágynemű létezik, és hogyan válasszuk ki az ideális termékeket.

Jellemzők és felszerelések

Egy ember életének egyharmadát álmában tölti, így az ágy elrendezése igen fontos szerepet játszik. A megszerzett ágyneműnek a lehető legkényelmesebbnek, lágyabbnak, hangulatosnak és természetesen vonzónak kell lennie a tervezési kérdésekben. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ilyen részletek gyakran a belső dekoratív alkotóelemei közé tartoznak, ezért gondosan és gondosan kell választani, figyelembe véve az összes árnyalatot és jellemzőt. Korábban az ágyneműválaszték nem volt a legszélesebb, de ma már az ízlés, a szín és a költségvetés ideális választása lehet. Mielőtt elmenne a boltba, vagy megrendelné a kívánt példányt, érdemes megtudnia, hogy mit tartalmaz a készlet. A leggyakoribb ma másfél (egy), kettős, euró és családi készletek.

Az ágynemű-készlet közvetlen tartalmát illetően általában olyan összetevőket tartalmaz, mint:

 • fél- és kétszemélyes ágyak - ágynemű, 2 párnahuzat és paplanhuzat;
 • dupla ágyak - ágynemű, paplanhuzat és 2 párnahuzat;
 • euró - az ilyen ágyneműben van egy lap, 2 párnahuzat és paplanhuzat;
 • család - itt a készlet gazdagabb, és tartalmaz egy lapot, 2 paplanhuzatot és 2 párnahuzatot.

Milyen szöveteket használnak az alvó készletekhez?

A modern típusú ágynemű számos különböző anyagból készül. Érdemes figyelembe venni a legnépszerűbbeket.

fehérítetlen pamutvászon

Napjainkban sok kiskereskedelmi üzletben találkozhatunk a calico vászonjával. Vastagabb szálak láthatók az anyagban, valamint keresztmetszetük. Calico maga szerény és nem igényel bonyolult gondozást. A hasonló nyersanyagokból készült vászon az egyik legpraktikusabb. A durva calico termékei sűrűbbek, mint a batiste lehetőségei, de nem rendelkeznek jellegzetes csillogással, mint például a szatén. Az ilyen termékek tulajdonosai szerint a durva vászon zökkenőmentesen képes nagyszámú mosást átadni anélkül, hogy az űrlapot és a bemutatót sem veszítené el. Ráadásul sok vásárlót vonzanak a calico termékek demokratikus költségei és azok elterjedtsége - sok üzletben találhatók.

Mind az első, mind a napi alváskészletet durva calico-ból készítik. Ez a tulajdonság közvetlenül függ az anyag szövésének közvetlen sűrűségétől. Tehát a mindennapi bypass-készletek korunkban nagy a kereslet, mivel nagyon praktikusnak és tartósnak tartják őket. Sok háziasszony szeretne otthonukban ilyen unalmas, de vonzó alsóneműt. A praktikusság és a tartósság szempontjából a pamutból és a poliészterből készült tárgyak versenyezhetnek durva kaliko mintákkal.

batiszt

Ezt a népszerű és népszerű anyagot egy speciális szálszál jellemzi, amelyet nehéz megzavarni valami hasonlóval.A Batista termékek könnyűek, tágasak és átlátszóak, ami nagyon vonzóvá és kényelmessé teszi őket. A batista ágyneműje azonban komoly hátránya van - nem tud nagy kopásállással büszkélkedni. Körülbelül 50–70 mosás után a mosógépben a szálak felhalmozódnak, és a textíliában észrevehető hézagok jelennek meg, amelyeken keresztül láthatóvá válnak a ruhanemű alapjai. Ez az oka annak, hogy a cambric ágynemű drága, és nem mindennapi használatra készült.

bambusz

A bambusz az egyik leginkább életképes természetes anyag, amely peszticidek és más kémiai összetevők bevonása nélkül zökkenőmentesen nő. Növekszik hasonló alapanyagok speciális magángazdaságokban, tiszteletben tartva a régi hagyományokat. Ma már a bambuszból tanultak, hogy minőségi szálakat és szöveteket kapjanak. A bambusz ágynemű könnyedséggel, egyedülálló finom textúrával és alacsony kulcsú vonzó fényességgel büszkélkedhet. Minőségi szempontból az ilyen termékek hasonlítanak a luxus selyemre vagy a kasmírra. Érdemes megjegyezni, hogy a bambusz ágynemű hipoallergén és hatékony gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezért vadul népszerűek.

félszatén

A szatén szál szövetei pamutból vagy szintetikus szálból állhatnak. A szatint a sima felületű selymes felület jellemzi, amelyen vékony szálak vannak. Ez az anyag sűrű és fényes. A nagy mennyiségek sima bevonat, nyomtatott és fehérített opciók állnak rendelkezésre. A szatén ágynemű irigylésre méltó igény nemcsak a kellemes textúrának, hanem a nagyszerűségnek is köszönhetően. Az ilyen termékek 200-300 mosást képesek ellenállni a pozitív tulajdonságok elvesztése nélkül.

A vásárlók szerint a szatén fehérnemű nagyon kellemes érzés, és nem okoz kellemetlen érzéseket a testtel való érintkezéskor. Hosszú idő után azonban az ilyen termékek elvesztik korábbi színtelítettségüket. A szatén fehérnemű olcsóbb, mint a selyem, de drágább, mint a többi pamutszövet. Ebből a nyersanyagból készíthetünk különféle stílusokat és színeket. Általában a fehérnemű mindennapi használatra készült.

selyem

Az elegáns szép selyem ágynemű. Az ilyen termékek könnyen lehűthetők és pozitív hatással vannak az emberi testre. A selyem maga is egy jó és elegáns anyag, ugyanakkor szeszélyes és igényes. Gondoskodnia kell róla. A selyem fehérneműnek nagyon óvatosnak kell lennie, de jobb, ha a vegytisztítási szolgáltatásokhoz fordul. Ott a terméket minden szabály szerint megmossák és simogatják. A nem megfelelő ellátás szövetkárosodást okozhat.

műselyem

A hasonló alapanyagokból készült ágynemű nagyon hasonlít a természetes selyemtermékekhez, amelyek sokkal drágábbak. A Rayon zökkenőmentesen színez a különböző színekben, hatékonyan elnyeli a nedvességet és magas hővezető képességgel rendelkezik.

perkál

Ez egy pamut textil textil szövés. Önmagában a percale sűrű anyag, matt textúra bársonyos felülettel. Az ilyen vászonok megtartják a hőt, "lélegzik" és hozzájárulnak egy hangulatos légkör kialakulásához. Az ágynemű egy speciális kezelésen átesett percálból készül. Az ilyen nyersanyagok sűrűek, de ugyanakkor lágyak maradnak. A vásárlók szerint a percale termékek nagyon kellemesek a test számára. Ezenkívül az ilyen fehérneműkészletek ellenállnak a kopásnak, tartósságnak és könnyűségnek.

flanel

A flanel ágyas kiegészítők hőtakarékosak, nagyon puhaak. Ezeknek a termékeknek a felülete megvilágítja a fényt, amely megkülönbözteti a többi hasonló anyagtól. E nyersanyagokból származó termékek kiválóan alkalmasak a szezonon kívüli használatra, amikor a fűtési szezon még nem érkezett meg.A flanel vászonnak azonban komoly hátránya van - ha túl gyakran használjuk, a pelletek elkerülhetetlenül megjelennek a felületén.

Ágynemű

Ez a textil antik. Őt közelítették meg az ókori Egyiptom idején. A vászonból készült ágynemű a mi időpontunkban olcsó és környezetbarát. Nem okoz allergiás reakciót vagy irritációt a bőrön. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a tiszta len egy olyan anyag, amely nagyon könnyen ráncos és nehezen simítható. A boltokban gyakrabban olyan termékeket használnak, amelyekben a leneket más nyersanyagokkal, például pamutral kombinálják. Az ilyen minták rendkívül kellemesek a testhez és könnyen összezárhatók a gyűrődés esetén.

pamut

Talán a pamut az ágynemű gyártásához használt egyik legnépszerűbb szövött anyag. Olcsó és nagyon hosszú ideig szolgálhat. A pamut fő tulajdonsága a magas higroszkóposság. Sok vásárló választja meg a pamut szettet, mert melegen alszik velük télen és nyáron nem túl meleg. A pamut és a pamut azonban más. Így a drága, magas minőségű alapanyagokból származó termékek biztosan hosszú ideig fognak szolgálni. Ha olcsó verzióról beszélünk, akkor az első mosás után zsugorodhat, és a színe hamarosan elveszíti korábbi fényerejét.

tencel

Ez a textil eukaliptusz rostokból készül. Puha szerkezete és bársonyos szerkezete jellemzi. Amikor megérinti a tensela ágyneműjét, úgy érzi, mintha egy finom őszibarackot megérintene. A szövet maga sima és selymes. Úgy néz ki, hogy szép fényes fénye van. A Tensel ötvözi a természetes szövetek összes pozitív tulajdonságát, de nincs hátránya. Ebből a nyersanyagból származó termékek hosszú ideig szolgálnak, ellenállnak a kopásnak, nem törik össze, és a mosás után nem zsugorodnak.

Milyen design és színt válasszon?

Mint korábban említettük, a modern ágyneműválaszték széles skálán érhető el. Ezek nemcsak a gyártási és a teljesítményi anyagok, hanem a tervezés szempontjából is különböznek. A polcokon különböző színű monokromatikus termékek találhatók, valamint érdekesebb és élénkebb másolatok, nyomatok, rajzok és különböző minták. A megfelelő ágynemű kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani annak színére. A megfelelő színvonalú, kompetensen kiválasztott termékek a belső tér dekoratív összetevőjévé válhatnak, sikeresen befejezve.

Az ideális árnyalatok kiválasztása a következő pontoktól függ:

 • a tulajdonosok személyes és ízlési preferenciái (ajánlott a pszichológiai szempontokra összpontosítani);
 • közvetlenül a meglévő belső tér és a környező tér kialakítása (például a sok színes rajzokkal és nyomatokkal ellátott túl színes háttérképek mellett jobb, ha egy csendes monofonikus fehérneműt helyezünk, mint a virágokkal, macskákkal, baglyokkal és más népszerű képekkel).
 • az anyag típusa, amelyet a gyártó az ágynemű gyártásához használt.

Az Universal semleges készletek ugyanabban a hangban készülnek. A rajz is megengedett, de ajánlatos előnyben részesíteni a közelítő hangok nem túl merész és fülbemászó elemeit. Az ilyen fehérnemű hosszabb ideig tart, és hosszú ideig megtartja a bemutatót. Túl intenzív festékek általában "elhalványulnak", ami negatívan befolyásolja a tartozékok tervezését. A megfelelő szín kiválasztásakor vegye figyelembe a következő jellemzőket:

 • ennek a színnek a kék alsónadrágja harmonikus hangulatot teremt a szobában, és hozzájárul a háztartás nyugtatásához is;
 • rózsaszín a nyugalom és a gyengédség, a kölcsönös szeretet, a romantika színe;
 • a zöld egy nyugtató szín, amely pozitívan befolyásolja a személy hangulatát és általános jólétét;
 • vörös és narancssárga árnyalatok - pozitív hatást gyakorolnak a szexuális fantáziára, felszabadítják a felhasználókat, tonikus hatást gyakorolnak az emberi pszichére, segítenek a lehető leghamarabb felébredni;
 • sárga - energikus szín, feltárva a felhasználók kreatív potenciálját;
 • halvány lila és lila árnyalatok - hozzájárulnak a személy által a nap folyamán kapott információk asszimilációjához;
 • kék, fekete, szürke, sötétlila - ilyen alsóneművel azonnal elaludhat és megnyugodhat, elmozdulva a felesleges gondolatoktól.

Ha inkább egy kreatív készletet szeretne vásárolni, nem pedig lakónikus monofonikus vagy két színű, akkor nézze meg az alábbi megoldásokat:

 • gyönyörű csipke (gyakran használják esküvői ágyneműként, vagy esküvőnek adják a fiataloknak);
 • kicsi vagy nagy nyomatokkal rendelkező termékek (rajzok nagyon különbözőek lehetnek, virágtól az állatokig);
 • üdülési készletek (például az újévi készletek kiegészíthetők hópelyhek, geometriai szarvasok és egyéb tematikus elemek rajzával);
 • opciók nagy 3D-s képekkel (például kozmikus tájak, rózsaszirom szórása, kék ég a felhőkben és más érdekes motívumok).

A legjobb gyártók értékelése

Ha nagyon jó minőségű és szép ágyneműt szeretne vásárolni, ami hosszú ideig tart, és az első mosás után nem veszíti el a bemutatóját, akkor a jól ismert és népszerű márkák által gyártott termékekre kell fordulnia. Érdemes megismerkedni a legmagasabb minőséget kínáló legjobb gyártók kínálatával a fogyasztók választására.

Blake

A jól ismert fehérorosz „Blakit” gyártó megnyitja a bevált vállalatok listáját. Maga a cég Baranavichy városában található, és nemcsak kiváló minőségű ágyneműt, hanem speciális ruhákat, fonalakat, asztali szövött kiegészítőket, kötszereket és gézet is gyárt. A Blekit ágyneműkészleteknek az alábbi előnyei vannak:

 • egy nagy választékot mutatott be - eladáskor lakonikus opciókként, és különböző színekkel ellátott modellekkel;
 • különböző méretekben gyártották, kicsitől „királyiig”;
 • ne veszítse el a színtelítettséget, ne fakuljon;
 • minimálisan dörzsölje és simán vasalja;
 • ellenálló a kopás ellen.

Ami a mínuszokat illeti, csak annak az a ténynek tulajdonítható, hogy az ágynemű egyes modelljei nem nagyon kényelmes csatolókkal vannak ellátva, amint azt sok vásárló mondja.

monolit

Következő a listán egy orosz gyártó, a Monolith. A cég nemcsak ágynemű-készleteket, hanem bár- és éttermi textil kiegészítőket is gyárt. A "Monolith" termékcsalád olcsó és luxus drága ruhákat kínál minden ízléshez és színhez. A "Monolith" márkájú termékek fő előnyei a következők:

 • világos és egyenletes színek;
 • szövetek 100% pamutból állnak;
 • drága és olcsó modellként jelenik meg;
 • tartós;
 • kopásálló;
 • szépen csomagolt.

A mínuszok közül csak azt lehet megjegyezni, hogy egyes modelleknél a címkéket az elülső oldalra varrják.

Tac

Ez a legnagyobb törökországi ágyneműgyártó. Nemcsak ágyneműt, hanem sok más textilcikket is készít otthonra, például törölközőt, terítőt, függönyöket és más hasonló tárgyakat. A termékek az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

 • fényes nyomatok jelenléte;
 • a mosás után ne zsugorodjon;
 • puha tapintású;
 • jól teljesített;
 • tartósak.

A mínuszok közül kiemeljük azt a tényt, hogy a török ​​cég termékei meglehetősen drágák.

Asabella

Ez a kínai gyártó valóban luxus ágyneműt készít selyemből, jacquardból, ranforokból és más kiváló minőségű textíliákból. Ebben az esetben a vállalat olasz ága felelős a tervezésért és a felszerelésért. Az ágynemű Asabella előnyei:

 • szép és gazdag design;
 • a teljesítmény legmagasabb minősége;
 • tartósság és kopásállóság;
 • nem szakad, nem veszít színt.

Az Asabella termékek azonban drágaak és megfelelő hozzáállást igényelnek - az írógépben a ruhák mosása nem ajánlott. Száraz tisztítóval kell kapcsolatba lépnie.

Le vele

A jól ismert franciaországi Le Vele cég bezárja a kis minősítésünket, és a fogyasztók számára választékot kínál az ágyneműre, amely meghaladja az elvárásokat. A gyártó termékei a legmagasabb minőségű és figyelemre méltó kialakítás miatt az egész világon ismertek. A Le Vele ágynemű főbb előnyei a következők:

 • környezetbarát anyagok használata;
 • eredeti és szép design;
 • hatalmas tartomány;
 • tartósság;
 • lágy és finom szövetek jelenléte.

A Le Vele számos modellje azonban meglehetősen drága.

Vélemények

A különböző gyártók termékeiről a vásárlók különböző véleményeket hagynak. Érdemes megfontolni néhány példát.

 • A Blakit fehérnemű az ügyfelek számára a legmagasabb színvonalú szabás, egyenletes vágás, ferde szögek hiánya, valamint a tartósság és a megfizethető árak. Néhány embernek nem tetszett a kötőelemek száma számos modellben.
 • A Monolith termékek elégedettek voltak a hosszú élettartamú, nem zsugorodó, színmegtartó és kifogástalan minőséggel. Az emberek nem észleltek semmilyen hátrányt, valaki csak nem tetszett a terméktervezésnek.
 • A fogyasztók szerint a Tac fehérneműje a legjobb ár-érték arány. Néhány vásárlót csak a török ​​termékek magas ára miatt szomorúak.
 • A vásárlók elégedettek voltak a tervezéssel, az Asabella ágyneműjével. Ezenkívül szinte nem ráncos és kellemes a test számára. Az embereknek nem tetszett az a tény, hogy az ágynemű rossz és a gépmosás után elrontja, és drága.
 • A Le Vele termékei elegánsan csomagolt csomagolással, szép formatervezéssel, kiváló minőségű textíliákkal, tartóssággal és nagy választékkal lenyűgözte a vásárlókat. A mínuszok közül az emberek észrevették néhány modell gyors moltját, valamint a magas költségeket.

Termék tippek

Az ágynemű kiválasztása során ajánlott az alábbi kritériumok alapján támaszkodni.

 • Méretét. A választott készletnek méretben kell illeszkednie a hálóhelyéhez, különben nem lesz nagyon kényelmes használni.
 • A szabás minősége. A fehérneműnek nem szabad kiálló szálai, sérült területei, elhalványított foltjai vagy varratai a középen. Ezen hibák legalább egyike jelenlétében jobb megtagadni a vásárlást - az ilyen termék nem tart sokáig.
 • Anyag. Javasoljuk, hogy válasszon kiváló minőségű, természetes és hipoallergén anyagot vagy mesterséges, de megbízható és nem túl olcsó terméket.
 • Színes. A ruhát a színhez kell illeszteni a környezethez.
 • Gyártó. Vásároljon márkás fehérneműt a magas költségek ellenére. Az ilyen termékek hosszú ideig szolgálnak, és nem okoznak bajt.

Az ágynemű kiválasztása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba