Válasszon ágyneműt a "Provence" stílusában

A francia stílus megnyilvánulása az ágyneműkészletben található. Ágynemű a Provence-i stílusban - természetes, eleganciával és eredetiséggel kombinálva a kívánt kényelmet és kényelmet biztosíthatja minden hálószobában.

Jellemzők

Ez a tendencia, amely Franciaország kis faluból származik, más országokban is nagy hírnévre tett szert. Itt van a pasztell színű természetes szövetek kapcsolata. A vidéki házban vagy a városi lakásokban való használatát a természet közelségének érzi. Provence alkalmas azoknak az embereknek, akik értékelik a kényelmes pihenést és nyugalmat. A Provence számára az alábbi jellemzők jellemzik:

 • elnémított alacsony kulcsú színek;
 • a díszítés virág díszek;
 • természetes anyag szintetikus adalékanyagok nélkül;
 • antik belső elemek.

A Provence-i stílus finomságai pasztell színekkel vannak ellátva, összhangban az egész szoba kialakításával.

A minták közül a virág kivételével lehet: borsó, sejt, szalag. A fák vagy furcsa madarak képei szépen néznek ki.

Ennek az iránynak a használata

A hálószoba fő témája a Provence-i stílusban díszített ágy. Az ágy lehet fából vagy kovácsolt. A belső teret virágmintás háttérképek, világos színű bútorok, kiváló világítás és különféle szövetek egészítik ki.

A színek elfojtottak, mintha kissé elhalványulnának, ez a fő dolog ebben a stílusban. Egy másik fontos jellemzője az ágy tervezésének. Használt lombkorona, sok párna, egy nagy takaró.

Kiválasztási funkciók

  Az ágynemű kiválasztásakor a szövetek és azok színei fontos szerepet játszanak. Az anyag általában természetes, és a színek akár fehérek is lehetnek.

  Minél több fajta szövet van a hálószoba kialakításában Provence stílusában, annál jobb. Ez vonatkozik a kárpitozott bútorok, a függönyök és a vászonkészletek különböző burkolataira is. Üdvözöljük a padlóra lógó pelyheket és fodrosokat, amelyek ugyanolyan anyagból készülhetnek, mint a fő ágynemű, de összetétele és színei eltérőek lehetnek.

  Függetlenül attól, hogy milyenek lesznek, összegyűltek vagy teljesen egyenletesek, még mindig különleges chicst adnak az ágyneműnek.

  A kötőelemek típusai

  A párnák és paplanhuzatok egyszerű, diszkrét rögzítőelemei vannak, míg általában tartósak. Ezek közé tartoznak a gombok és a szalagok.

  Egy sor ágynemű kombinálhatja a különböző típusú díszeket. A párnák mindegyike kialakítható saját módon, de a színeknek kompatibiliseknek kell lenniük. Szintén lehetőség van a színek kombinációjának használatára egy témában. Például egy párnahuzat türkiz és fehér csíkban készíthető, a másik pedig fehér mintával rendelkezik türkiz alapon.

  Egyes színek kombinációja

  Az árnyalatok viszonya nem lehet nagyon fantasztikus:

  • a fehér szín rózsaszínrel kombinálva;
  • kék - halványzöld gammával;
  • tejszín kombinálva bézs vagy halványbarna.

  A fehér és a hideg színek kombinációja vizuálisan tágasabbá teszi a kis helyiséget, bár a nehéz és terjedelmes fodrok és a fodrok jelenléte éppen ellenkezőleg csökkenti annak méretét.

  Érdekes megtervezni a patchwork vagy a patchwork technikáját. Az alvásra szolgáló tárgyak, amelyek ebben a technikában készülnek, senki sem tűnik unalmasnak. A csendes hátterű virágmintákat ugyanolyan anyagú vagy hasonló megjelenésű fodrosokkal hígítjuk.

  Provence-i fehérvászon. Itt összefonódott egyszerűség és kifinomultság. Párnahuzatok hozzáadhatók ugyanolyan színű fodrosokkal.

  A fehér fátyolnak is nagynak kell lennie, és hatalmas frilljeivel a földre kell menni. A fehér szín univerzális, és szinte minden színárnyalattal kombinálható, amelyet a provansziai stílusban használnak.

  Hímzés és csipke mintái

  A hímzéskészletek a kifinomultság feltárása. Hímzéshez különböző színű vagy csak fehér szálak használhatók.

  Lehet, hogy:

  • monogram;
  • virágminták;
  • a természet elemeit, keresztre hímezve;
  • hímzés a richelieu technikájával, amely kiválóan néz ki az ágyneműn.

  A szett csipke díszítéssel is kiegészíthető, amely szüreti megjelenést biztosít. A hímzés speciális gépen vagy manuálisan is elvégezhető.

  Richelieu

  Ez egy hímzés, amelyet fehér szálakkal készítenek fehér vászonon, de néha színes szálakkal is elvégezhető. Ez kézzel vagy hímzőgép segítségével történik. Használt virágmotívumok.

  csipke

  A provence stílusához csipke természetes árnyalatokat alkalmaz. Ez egyfajta kiegészítés a dekorációhoz, és párnahuzatokon vagy az ágytakaró szélein is használható.

  Eleinte a csipkét kézzel szőtték, majd egy kicsit később gépi csipke jelent meg. A belsőépítészethez Franciaországban használták, és a Provence-i stílus szerves részét képezte.

  Ágynemű ágynemű

  Ez a fehérnemű túl egyszerűnek tűnik. De itt a stílus és a kényelem kombinálódik.

  A kék vagy szürke színű len kombinációja élénkíti a Provence-i stílusban készült szobákat.

  takarók

  Amikor egy szobát Provence-i stílusban készít, kivéve az ágyneműt, nem az utolsó helyet foglalja el az ágytakarók. Ezek kombinálhatják a természetességet és az eredetiséget. Egyszerûen vagy több árnyalatból áll. Gyakran tartalmazzák a dekor, a fodros, a csipke és a hímzés elemeit. Az ágytakarónak nagyon nagynak kell lennie, és lefednie kell az egész ágyat.

  Ágynemű a Provence-i stílusban - ez az üdüléshez szükséges érzékenység és kényelem, de ez egy nagyszerű lehetőség a környező termékek romantikus természetéhez és a természetesség ínyenceihez.

  Ilyen stílus lenne a legjobb módja a hálószobák egy házban való elrendezésének, mivel az ilyen házakban sokkal több hely és természetes fény van, mint egy városi lakásban.

  Az ágynemű varrása a következő videóban található.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba