Családi ágynemű: jellemzők és típusok

 Családi ágynemű: jellemzők és típusok

Majdnem mindenki tudja, hogy a ház „időjárása” különböző apróságoktól függ. Némelyikük nagyon fontos, míg mások szinte láthatatlanok. Azonban hozzák létre a ház hangulatát. Az egyik ilyen kis dolog a családi ágynemű. Végtére is, attól függ, hogy milyen kényelmes lesz az ember alvása.

A készlet jellemzői és összetétele

Az a lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy a pár mindkét fél külön elrejtse magát, de ugyanazon az ágyon maradjon, családi ágyneműnek hívják. Mind az ágy, mind a kanapé számára készült. A házastársak közül ez a legnépszerűbb. Ezt az ágytestet duettnek is nevezik. Átgondolták, hogy mindenki kényelmes legyen. Leggyakrabban két-négy párnahuzat van, amelyek lehetnek négyszögletesek és négyzet alakúak. A készletet egy hatalmas lap egészíti ki, amelynek mérete nem kevesebb, mint az euró módosítása. Néha egy gumiszalaggal történik, ami lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse az ágyra. Ez a készlet szükségszerűen két paplanhuzattal rendelkezik. Lehetnek másfél vagy egy-egy.

Ez az ágynemű mindkét házastárs kényelmesen pihenhet. Végtére is, hideg időben, nem lesz szükség a takarót magadra húzni. Ezen túlmenően, ez a változat az ágyneműnek lehetővé teszi, hogy minden házastárs választhasson egy takarót magának, amellyel kényelmesen érzi magát.

Standard méretek

Minden egyes ágynemű mérete eltérő, ami a csomagoláson látható. Adunk egy kétágyas családi ágynemű méretét.

  • A párnahuzatok ezekben a készletekben 2-50x70 centiméter és 2-70x70 cm között helyezkednek el. Mások ellenkezőleg, úgy vélik, hogy nagynak kell lennie. Ezt higiéniai célokra is elvégzik. Valójában a szabványok szerint a párnahuzatokat három naponta egyszer kell cserélni.
  • A lap hossza 200-260 vagy 220-260 cm, szélessége 180-260 vagy 175-220 centiméter.
  • Két paplanhuzatnak 160x215 centiméterenként kell lennie.

Milyen szövetek készülnek?

Ágynemű vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani annak minőségére. Ez azt jelenti, hogy milyen anyagból készül. Végtére is, ez attól függ, annyira jó lesz álom. Sokféle jó textil van, érdemes kiemelni a legnépszerűbb szöveteket. Ezek közé tartozik a selyem és a szatén vagy az ágynemű. Ezek a legmegfelelőbb és leggyakrabban használt anyagok, amelyek alkalmasak az ágynemű készítéséhez.

Tömör pamut ágynemű

A fogyasztók körében az egyik leggyakoribb anyag a 100 százalékos pamut. Sokkal olcsóbb, mint a selyem és praktikusabb, mint a len. A szövetek több altípusára oszthatók, amelyeket csak szálak szövésénél lehet megkülönböztetni. Közülük érdemes megemlíteni a szatint és a szatint. Ha pamut alsóneműről beszélünk, elég kényelmes. Ellentétben a szintetikus anyaggal, nem tapad a testhez, nem elektrifikál. Ezen kívül kényelmes lesz aludni az év bármely időpontjában, és kényelmesen érezheti magát.

Nyomtatott pamut ágynemű

Ez a vászon pamut anyagból áll. Gyakran különböző minták díszítik.Leggyakrabban olcsó, és naponta többet használnak. A foltok azonban nem térnek el különösen a kopásállóságtól. Ilyen ruhákat elég nehéz vasalni. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot egy kicsit könnyebbé tegye, vasalót kell használni egy gőzölővel.

Szatén ágynemű

Egy másik fajta pamut. A szatén fehérnemű meglehetősen kellemes, de szinte nem ráncos. Amikor a mosás nem veszíti el a megjelenését, és hosszú ideig tartós marad. Az ilyen anyagokat az emberek használhatják, akik gyakran szenvednek allergiát. Ez a szövet csavart kettős szövésű fonalból áll. Az ilyen anyagok minősége a szövés mértékétől függ. Például van egy szatén lakosztály. Az ágynemű nagyon népszerű, mert sokszor mosható. Télen egy kicsit melegebb és sűrűbb szatint kell választania. Az ilyen anyagot szatén bársonynak nevezik. Az ilyen fehérnemű lehetővé teszi, hogy gyorsan felmelegedjen. Szinte lehetetlen fagyasztani éjszaka egy ilyen fátyol alatt.

Durva calico készletek

Leggyakrabban az ilyen készleteket ajándékként vásárolják meg. Azonban sokan használják őket a mindennapi életben. Az ilyen anyag igen tartós és sok mosást képes ellenállni. Az ágynemű egyszerű, egyszerű szövésű pamutszövetből készül. Gyakran ezen az anyagon kis tömítések láthatók. A calico egy kicsit keményebb és sűrűbb, mint a szatén.

Ágynemű ágynemű

Ez az anyag elitnek tekinthető. Ez egy meglehetősen tartós anyag, amely nagy számú mosás után is megőrzi az eredeti megjelenést. Az érintéshez a vászon vászon kemény lesz, de az idő múlásával lágyabb és pályázatiabb lesz. A magot nem termesztik peszticidekkel, ezért környezetbarátnak tekintik. Ezen kívül könnyen átjuthat az oxigénen. És ez azt jelenti, hogy az ilyen ágynemű nyáron alvás lesz hűvös, és télen nem hideg. Természetesen, mint minden anyagnak, van néhány hátránya is. Mindenki tudja, hogy ez az anyag rosszul vasalt és nagyon gyűrött. Az ilyen problémákat azonban nem nehéz kezelni.

Selyem családkészletek

Ez az egyik leginkább luxus fehérnemű. Nagyon kellemes a tapintásra, ráadásul romantikus hangulatot teremt. Ezért nagyon népszerű a fiatalok körében. A selyem tartós, ugyanakkor különleges gondosságot igényel. Annak érdekében, hogy ne sértse meg, nagyon óvatosan kell kezelnie a párnahuzatokat és a lapokat.

Bambusz készletek

Nemrégiben ezt az anyagot egyre inkább az ágynemű létrehozására használják. Végtére is, nagyon jó rajta pihenni. A bambusz hipoallergén, és maga az ágynemű puha tapintású. A nagyszámú mosás után sem veszíti el a megjelenését. Sokan azt mondják, hogy az eredeti bambusz ágynemű - a len javított változata.

Jacquard ágynemű

Ez az anyag nem csak puha tapintású, hanem nagyon vékony és sima. Az ilyen fehérnemű különböző vastagságú szálakból áll. A leggyakrabban jacquard ágynemű nem olcsó. De még nagyszámú mosás után is, a mosoda nem veszíti el a megjelenését, miközben ugyanolyan erős marad.

Batisto ágynemű

Az ilyen fehérnemű nagyon népszerű a vásárlók körében. Végül is nagyon színes és elegáns. Az ilyen anyag a szálak érdekes szövésében különbözik. Gyakran különböző mintákkal díszítik. Ez az anyag azonban hamar elveszti vonzerejét, és „elhasználódik”. Leggyakrabban ifjúkori vásárlást kapnak.

Hogyan különbözik egy ilyen készlet az eurótól?

Ha beszélünk a családi ágynemű közötti különbségekről az euróról, akkor természetesen léteznek, és meg kell fontolni őket, hogy ne válasszanak hibásan. Az Euro-dial lehetővé teszi, hogy egy pár házaspár aludjon egy takaró alatt. A családi lakosztály lehetővé teszi a pár számára, hogy kényelmesen aludjon bármilyen körülmények között. Az Euroset különbözik az összes ágyneműtől, mivel a lapok és a paplanhuzat mérete egy kicsit nagyobb.Tehát, ha egy dupla paplanhuzat mérete 180x220 centiméter, akkor az euró 200x230 centiméter. A szokásos készlet lapja 200x220 centiméter, az euró lap 220x240 centiméter.

Ha összehasonlítjuk a családi ágyneművel, különbségek is vannak. A fő dolog az, hogy a családi szettben két paplanhuzat van, amelyek méretei 150x220 cm, de csak egy paplanhuzat van az euro-készletben. A mérete ennek megfelelően. Ezenkívül a párnahuzatok eltérőek. Így az euro-készlet két téglalap alakú párnahuzatot tartalmaz, amelyek mérete 50x70 cm. Valóban, az európai országokban előnyben részesítik a kis méretű párnákat.

A családi ágyneműben azonban általában négy párnahuzat található, közülük kettő csak „európai”. Ez azt jelenti, hogy a négyszögletes mérete 70x50 cm. A második négyzet alakú pár szokásos mérete 70x70 cm.

Az Euroabor másik megkülönböztetése, hogy alkalmas egy franciaágyra és az euróra. A családi ágynemű csak egy normál franciaágyhoz használható.

Tippek a kiválasztáshoz

Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a vásárlással és a helyes választás, az első dolog az, hogy keressen egy centimétert és mérje meg az ágyat. Mind a szélességnek, mind a hossznak meg kell felelnie a ruhanemű paramétereinek. Például a lapnak nem szabad közvetlenül a padlóra jutnia, de még mindig kell lennie bizonyos tartaléknak. A kényelmes használathoz szükséges, hogy az alvás közben ne gördüljön le.

Nagyon fontos a párnahuzatok és a paplanhuzatok kiválasztása. Ha egy személy inkább egy nagy párnán alszik, akkor a méretnek teljes mértékben meg kell felelnie ennek. Különös figyelmet kell fordítani a két paplanhuzat jelenlétére is. Ellenkező esetben - nem lesz családi készlet. Leggyakrabban a családi szett egy férfit és egy nőt, valamint egy köztük lévő gyermeket ábrázol. A vásárlás során ne felejtsük el magának az anyagnak a minőségét, amelyet a családi ágynemű gyártásához használtak. Végtére is, akkor vásárolni ugyanazon pénzt és drága, és olcsó ruhákat.

Miután megvizsgáltuk a készletek összes típusát, és miután megvizsgáltuk a funkciókat, bizalommal vásárolhatsz. Az egyetlen dolog, amit meg kell tenni, hogy figyelmesebb legyen. Végül is, mindenhol elég csalók vannak. Ezért sokan próbálják a szintetikát a drága selyem vagy a len helyett csúszni. A vásárlás során vegye figyelembe a mosodát, mert teljesen attól függ, hogy mi lesz a kényelmes pihenés. És nem is kell elfelejtenünk a családi ágynemű szabványait.

Hogyan válasszunk egy családi ágyneműt, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba