Bébi ágynemű méretei

 Bébi ágynemű méretei

A jó, békés alvás nem csak a jó hangulat, hanem az egészség is garantálja. Ez teljes egészében a felnőttekre vonatkozik, mit mondhatunk a gyerekekről, különösen a legfiatalabbról. Az álomban a gyermek csendben nő, fizikailag és szellemileg az új fényes benyomásoktól függ. Nagyon fontos, hogy az alvás közben a gyermek kényelmét és nyugalmát biztosítsa. És nemcsak a baba ruháitól, a pelenkák minőségétől, hanem az ágyán elhelyezett ágyneműtől is függenek. Az ágynemű mérete a kisgyermek korától, az ágyának méreteitől és egy párnával ellátott takarótól függ. Szintén gondosan válassza ki a készlet anyag- és színtartományát.

Szabványok és dimenziós táblák

Hogyan válasszuk ki az újszülött ágynemű méretét? Először gondosan mérjük meg a kiságy méretét. A készlet ideálisan illeszkedik a hosszúsághoz és a szélességhez. Másodszor, ne vásároljon tételeket készletként, mert például a baba nem igényel párnát, és a lapokat gyakrabban kell cserélni, mint a paplanhuzat. Ha van egy egységes ágy, a készlet elemei átlagértéke a következő.

gyártó

Párnahuzat

Ágylap

Paplanhuzat

matrac

orosz

40x60

100x150

120x150

115h147

60x120

európai

50x70

40x60

30x50

120h170

100x120

56h118

amerikai

40x60

107h183

101h121

71h132

Otthon varrható termékek pár centiméteres különbséggel. A textiltermékek paramétereit fel kell tüntetni a címkén. Ne felejtsük el, hogy az európai dimenziók kissé eltérőek, mint Oroszországban. A GOST szerint a 4 éves kor alatti gyermekek számára az ágynemű mérete a következő.

№1

№2

№3

Paplanhuzat

125h120

147h112

147h125

Ágylap

117h110

138h100

159h100

Párnahuzat

40x40 cm

Szabványok táblázata GOST az ágynemű elemeire gyerekeknek 3-4 év és 3 és 11 év között.

Születéstől 3-4 évig

3-10-11 év

matrac

60x120 cm

75x130 cm

160x80 - 186x90 cm

Ágylap

120x150

120x180, 120x170

150x215, 156x220

Paplanhuzat

100x147, 110x140, 115x147, 100x150

140x205, 145x215, 150x200

Párnahuzat

35x45, 40x40, 40x60

40x60, 50x70, 70x70

Berendezések és paraméterek

Természetesen a különböző korú gyerekek vászonkészletei eltérőek. Általában a baba egy különálló ágyban alszik. A csecsemők ágyának háztartási ágyneműje párnahuzatot, lapot és takarófedelet tartalmaz. Az európai komplett készlet egy matracot, egy rugalmas szalagot tartalmazó lapot, egy szokásos lapot, egy takarófedelet és egy párnát fedőlapot tartalmaz. Vannak azonban hiányos konfigurációk esetei - a vásárláskor ellenőrizze, hogy vannak-e minden szükséges elem a készletben.

Az amerikai gyártók készítenek babaágyakat, amelyek összetétele Európában azonos. Az amerikai ágynemű megvásárlásakor győződjön meg róla, hogy van egy teljes paplanhuzat, és nem egy cipzárral (vagy gombokkal) ellátott lap, amelyet a takaróhoz kell csatolni. Természetesen a készletet a párna, matrac és takaró mérete alapján kell kiválasztani.

A takaró szokásos mérete 110x140 cm, ha a baba nyáron születik, akkor egy takarót egy kerékpárból kell megtenni, ha télen - egy toll takaró. A gyermek matrac standard méretei 120x60 cm, pontosan illeszkedni kell a kiságyba. A gyermekgyógyászok általában nem javasolnak párnát vásárolni a csecsemőknek. Ha van más ajánlása is, nézze meg közelebbről, hogy a baba milyen mozgásban van. A párnák méretei: 50x70, 50x50, 40x60, 30x40 cm A párnák vastagsága nem lehet több, mint 2 cm, ezekre az értékekre összpontosítva könnyű kiválasztani egy gyermekágyat.

A paplanhuzatot a takaró fedőlapján, valamint egy párnahuzaton kell a párnán fedezni. A méret növekedése 3-5 cm, ellenkező esetben a szövet ráncosodik, ráncosodik, ami nem tetszik a kisnek. A párnahuzat standard mérete 40x60 cm, az újszülöttek szokásos mérete 127x146 cm, ami enyhén megfogalmazva valamivel nagyobb, mint a 120x60 cm-es matrac, de nem túl nehéz betölteni a matrac alatti felesleget, hogy a gyermek kényelmesen aludjon. A legkényelmesebb megoldás egy rugalmas szalagon lévő feszítőlap, amelyet egyszerűen a matracra húzunk.

A modern piacon egyre szélesebb körű gyermekágyak vásárlása lehetséges - egy standard készlet és egy takaró, egy párna, egy matracbetét, az ágyfüggönyök, a baldachin és egy zseb az ágy oldalsó falán. Az oldal 360x36 cm-es méretei lágy réteggel védik a kis kutatót a sérülésektől. Találkozó matracfedél - védi a matracot a különböző szennyező anyagoktól. Az alvás alatt a lombkorona a napfénytől, a portól és a rovaroktól védelmet nyújt. Az oldalsó zsebekben kényelmes tárolni az esetlegesen szükséges kis dolgokat - palackok, pelenkák, szalvéták, játékok.

Nyáron jobb, ha eltávolítjuk a védőoldalt és a lombkorlátot a kiságyból - zavarják a levegő mozgását, ami hátrányosan befolyásolhatja az alvás minőségét és a csecsemő jólétét. Ha egy régebbi gyermek számára ágyneműt keres, nézze meg vele a készlet színét és kialakítását. A tinédzserek inkább az animált képeket, a fényes mintákat, stb. Szívesebben érdeklődnek. Győződjön meg róla, hogy a színminőséget (nyomtatás), az ágynemű mosási módjait érdemes megkérdezni, mert ha az ágynemű elhalványul, akkor nem fog örömteli Önnek vagy gyermekének.

A 3-4 évnél idősebb gyermekek számára az ágynemű-készlet nagysága nagymértékben eltér. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy jelenleg a piacon a matracok, párnák és takarók igen sok változata létezik az óvodáskorú és a tizenévesek számára. Az óvodákat gyakran arra kérik, hogy a házból vászonkészleteket hozzanak - a természetes anyagokból, amelyek megfelelnek az egészségügyi és higiéniai követelményeknek. Általában nem jelent problémát a méretek számukra, mivel a gyermekek kertjében található ágyak szabványosítottak.

Néha másfél és kettős készlet szükséges. Ritkán értékesíthetők, mivel ezek iránti kereslet nagyon kicsi. Egy és fél készletek általában tizenéves gyerekeknek vásárolhatók. A hazai és egy fél lapok és paplanhuzatok szabványos méretei 150x120, 150x220 cm, amerikai és európai gyártók esetében a termékek szélessége 155 cm-ről, például 160 cm-ről 80 cm-re vagy 160-ra 190 cm-re, a török ​​lehetőségek közül pedig tetszőleges méretet választhat. másfél méter, például 140x70 cm.

A dupla gyermekágyazat-készlet két párnahuzatból, 1 paplanhuzatból és 1 ágyneműből áll. Általában egy ilyen készletet ikergyermekek szülei vagy azonos neműek igényelnek. Méretek:

  • lap - 180x260 cm;
  • párnahuzatok - 50x70 cm;
  • paplanhuzat - 160x220 cm

Ha van egy nem szabványos kiságy, meglehetősen nehéz megtalálni az elkészített készletet. Ebben az esetben az ideális megoldás az, ha az ágyneműt önmagával vagy rendelésre varrjuk. A méret meghatározásához az ágy, matrac, takarók méreteihez 3-5 cm-t adjunk hozzá, a gyermekeknek, különösen csecsemőknek, egy darab szövetből kell varrni. Az öltések, még a legpontosabbak és észrevétlenebbek is, tökéletesen érezhetőek lesznek a gyengéd bébi bőrrel, és kényelmetlenül érzik majd magukat.

Milyen anyagból kell varrni a babaágyakat? 100% -ban természetes textíliákból (pamut, ágynemű), amelyek megfelelnek az alapvető követelményeknek minden vászonra, különösen a gyermekek számára:

  • magas nedvességelnyelési képesség (higroszkóposság);
  • a légáteresztő képesség - az anyagnak légzést kell adnia a testnek;
  • hipoallergén - a szövet nem okozhat irritációt és allergiás kilökődést a gyermekek kényes bőrében;
  • nem érzékeny az elektrifikációra (antisztatikus).

További követelmény a textilek lágysága. Természetesen a csecsemők számára az érzékenyebb anyag (szatén, flanel, percale) kerül alkalmazásra, az idősebb gyerekek esetében kalikót vagy calico-t állíthatunk be. A téli szetteket melegebb anyagból, nyáron világosabbból varjuk.

Tippek a kiválasztáshoz

Ne vásároljon ágyneműt egy gombnyomással. A gyermek véletlenül elszakíthatja, lenyelheti vagy megsérülhet. Megbízható gyártóktól vásároljon gyermekeket, akiknek minősége magabiztos. A babakészlet megvásárlása után meg kell mosni, majd sterilizálásra vasalóval gőzölni, mert az újszülöttek teljesen védtelenek a fertőzések ellen. Valamennyi dolognak (nemcsak a szöveteknek), amelyek a csecsemő bőrével érintkeznek, sterilnek kell lenniük.

Gyermekruházat és ágynemű mosásához csak speciális, illatosítóanyag nélküli (vagy halvány szagú) porokat használjon. Figyelje meg az ajánlott mosási módokat - sok szövet, még festetlen is, gondos feldolgozást igényel. Mit kell mondani a nyomtatott képekkel ellátott anyagokról. A párnahuzatokat és paplanhuzatokat kifelé kell mosni.

Öblítse le jól, hogy a por részecskéket ki lehessen mosni a szövetből. A vasalás jobb, ha nedves. A bébi ágynemű-készletek árai attól függnek, hogy milyen anyagból készülnek, a színezés minősége (nyomtatás), a gyártási ország, a belső konfiguráció (elemek száma). Az önre szabás természetesen olcsóbb lesz, és minden más, amit magad választ, a színeket és az anyagot.

Hogyan válasszuk ki a gyermek fehérnemű méretét, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba