Az ágynemű anyagának kiszámításának szabályai

A boldogság egyik eleme az, hogy minden egyes személy egy extra hosszú percet töltsön egy hangulatos ágyban, puha lapokon, meleg takaró alatt. Különösen, ha az ágynemű minőségi anyagból készül. Az egyik érintés a testhez elfelejti az összes gondot és gondot, ami egy kellemes utazáson megy keresztül.

Hány méterre van szükségem a szabványos készletekhez?

A modern élet ritmusa nagyon fontos, hogy az éjszakai alvás lehetővé teszi egy személy pihenését és pihenését. Ebben a kérdésben fontos szerepet játszik a kiváló minőségű ágynemű. Gyakran sok háziasszony szembesül az első mosás problémájával. Amint az új készletet megmossuk, a szövet sűrű anyaggá válik, ami kellemetlen érzés lesz.

Az ilyen események elkerülése érdekében a háziasszony a megfelelő döntést találta, és kezébe vette az ágynemű gyártását. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a lapok, paplanhuzat és pár párnahuzat szabás folyamata nem nehéz. És ez egy kis időt vesz igénybe. De valójában sok időigényes munka kiderül.

Először is, helyesen kell kiszámítani az ágy készletét. Ezzel egyidejűleg figyelembe kell venni a textilfelvételek növekedését a további lábjegyzetekhez.

Másodszor, nagyon fontos a megfelelő vágás. Ellenkező esetben a fel nem használt anyag darabjai maradhatnak, vagy fordítva, nem lesz elég szövet. Annak érdekében, hogy a régi rekordokban ne nézzünk az ágynemű mintázatának méretére, azt javasoljuk, hogy nézd meg az asztalra.

Paplanhuzat

Ágylap

1 hálószoba (150 cm)

215*143

120*203

1,5 hálószobás (150 cm)

215*153

130*214

2 hálószoba (220 cm)

215*175

230*138-165

A párnák tekintetében független méréseket kell végezni, mivel az egyes személyek választása a kényelem alapján történik. Valaki csak téglalap alakú alakzatokat használ, mások számára a klasszikus négyzetpárnák a legkényelmesebbek.

  Az egyedülállóan kiszámolja a szövetet az ágyneműhöz, amelynek szélessége 220 cm, az európai méret, és hogy megtudja, mennyi anyagot kell használni, megoldania kell egy egyszerű problémát:

  • paplanhuzat 220 cm szélesség + 0,6 cm egyrészt a varrónál + 0,6 cm a varraton = 221,2 cm szélesség egyrészt, 221,2 cm x 2 = 442,4 cm teljes méret a szövet varratok;
  • lap 240 cm szélesség + 0,6 cm / varrat + 0,6 cm / varrat = 241,2 cm a szükséges anyag teljes szélessége.

  Kétágyas szoba

  Annak ellenére, hogy bizonyos ágynemű-szabványok léteznek, a piacon a kettős készlet négyzetméterének különböző változatai kerülnek forgalomba. Például a paplanhuzat mérete 200x220, 175x215, 180x210 centiméter. Ennek megfelelően a lap hossza és szélessége 175x210, 210x230, 220x215 cm. Párnák a konfigurációtól és formától függően. Annak megértéséhez, hogy mennyi anyag szükséges a kettős készlet varrásához, az alább felsorolt ​​méretek egyikét kell figyelembe venni.

  • Az egyik oldalon 175 cm-es paplanhuzat szükséges, a második oldal az első méretének felel meg. Jobb, ha a szövetet tekerjük, és nem vágjuk le. A varratok gyártásához 5 cm-t adunk hozzá, összesen 175x2 + 5 = 355 cm-es textília szükséges a paplanhuzat varrásához.
  • A lap sokkal könnyebb. 210 cm-re 5 cm-re van a varratokon. Összesen 215 centiméter.
  • Párnahuzatok, például téglalap alakú, méretek 50x70 + 5 cm. A teljes felvétel 105 cm, két párna 210 cm.
  • Az elhasznált szövet végső számítása 7,8 m volt.

  Egy és fél alszik

  Az ágynemű egy és fél ágyneműjének varrására a legmegfelelőbb méretek a következők: 150x210 cm-es paplanhuzat és 150x200 cm-es lap. Ezután kiszámítjuk a teljes anyagmennyiséget.

  • A paplanhuzat egyik oldalára 155 cm-re van szükség, ahol 150 cm a szabvány által előírt távolság, és 5 cm-t adunk a varratokhoz. Ugyanez a kép keresi a második oldalt. A paplanhuzat szabása általában 3,1 m.
  • A lapok ugyanúgy készülnek. A szabványos 150 cm-t 5 cm-rel növelik a varrás esetében. A teljes összeg 1,55 m.
  • A párnahuzatok esetében meg kell ismernie a rendelkezésre álló párnák méretét. Ha a 60x60-as opciót választjuk, akkor a következő számításokat kapjuk: 60 cm-rel hozzáadjuk a párnahuzat oldalát és adjuk hozzá a párnahuzat második oldalát és 5 cm-t a varratokhoz.
  • Az egy és fél ágynemű készlet varrásához használt szövet összmennyisége 5,9 m.

  Egyszemélyes ágy

  Nincs nagy különbség egy és fél ágyas és egyszemélyes ágynemű készlet között. A méretek szinte azonosak, az egyetlen dolog, amit a gyártók 20 cm-rel csökkenthetik a szélességet, de nem többet. Rendszerük alapján hozzávetőleges számítást végezhet.

  • A paplanhuzat 150 cm-es, 5 cm-re van a varratokhoz, és a második oldal szorzata kétszerese. Összesen 3,1 m
  • 130 cm-es, 5 cm-es varratok. Összesen 1,35 m.
  • A párnahuzat a 60x60-as számítás szerint 125 cm-es szövet, ahol további 5 cm-es varratokra van szükség.
  • Általában 5,7 m.

  Hogyan kell kiszámítani az európai paraméterek anyagát?

  A modern életben az ágynemű számára a leginkább elfogadható lehetőség az euró készlet. Lehet megvásárolni, és saját varratokat varrhat, külön anyag kiválasztásával. A méret tekintetében az Eurosets-nek számos alkalmazható szabványa van. A leggyakoribb változat 220x240 cm, a párnahuzatokkal szemben, a párnáktól függően. A mérete 50x70 vagy 70x70 cm lehet. Ahhoz, hogy megértsük, hogy mi lesz a szövet kívánt mennyiségének fogyasztása, meg kell vizsgálni a táblázatot.

  Evrokomplekt

  méret

  2,2 m

  2,4 m

  2,8 m

  Paplanhuzat

  4,85 m

  4,85 m

  4,85 m

  Ágylap

  2,45 m

  2,45 m

  2,45 vagy 2,25

  Párnahuzatok 50 * 70-es szaggal

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  Párnahuzatok 70 * 70

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  Fontolja meg a szövet típusát

  Miután döntést hozott egy ágynemű egyéni varrásáról, először egy anyagot kell választania. Lágy, szelíd, legfőképpen a gyártáshoz választott anyagnak biztonságosnak kell lennie.

  • Festett vászon. Ez az anyag sokféle színt és mintázatot használ. Az anyag minősége egyszerű, érintve a testet, kellemes érzést okoz. A hátránya az anyag finomságában rejlik, így nem számíthat a sokéves szolgálatra.
  • Calico. Az anyag elég sűrű. A vevők megválasztása igen sokféle színt jelentett ennek az anyagnak. A mosás során a festékmintát nem mossuk le, és az anyag állandó használatával lágy lesz, miközben nem veszíti el a textúra szilárdságát.
  • Flanel. Ez a fajta anyag inkább a pelenkák varrására szolgál. Minden tekintetben a flanelszövet nagyon hasonlít a durva calico-hoz, így az ágynemű varrásához használható.
  • Satine. Ez az anyag csak pozitív tulajdonságokat különböztet meg. Lágy, könnyű és nagyon tartós. Gyakran előfordul, hogy a baba alváskészletek készülnek. A magas teljesítmény miatt a szatén költsége meglehetősen magas.
  • Len. A szövet a megnövekedett tartósságban különbözik, a hipoallergén anyagokhoz tartozik. Színváltozatban a len nem versenyez más típusú anyagokkal, mivel nagyon nehéz festeni.
  • Selyem. A leghíresebb típusú szövet. Jellemzői a simaság és a tartósság. A színpalettában nincsenek határok. A selyem nem okoz allergiás reakciót, és sokáig tarthat.

  Elrendezés és vágás a varráshoz

  A fő munka megkezdése előtt néhány manipulációt kell elvégeznie a szövetekkel. Óvatosan kell mosni, vasalni és vasalni. Ezek után az anyag zsugorodik. Ellenkező esetben aránytalan eredmény érhető el.

  A varráshoz a lemezeket pontosan kell vágni. A kívánt 220 cm-es szélességgel a varratok további távolsága tárolható, maximum 5 cm. Ha az anyag zárt szélei vannak, a szélesség nem adható hozzá. A lap hossza esetén mindkét oldalon 2,4 m és 5 cm-re kell mérni. A feldolgozás megkezdéséhez nyissa ki a nyitott vágásokat. Ezután a szélek 2 cm-rel emelkednek, és megkönnyítik a munkát. Néhány milliméterre szükség van egy dekoratív típusú vonal készítésére. E rendszer szerint a lapokat 220 cm szélesre vágjuk.

  Kicsit több munka szükséges a paplanfedéllel. 220 cm szélességű, előzetes becslések szerint a szövet 4,5 m-re emelkedett. Az anyagot félig kell hajtani. A későbbi használat kényelmét illetően a legjobban varrni kell a paplanhuzat oldalán, és töltse ki a takarót, hagyja a kinyílt darabot a kisebb oldalon. A nyitott osztály varrása a legjobban zárva van.

  A párnahuzatok vágása és szabása egyedi méretek szerint történik.

  Hogyan kell kiszámítani az anyagot az ágyneműn, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba