Hogyan kell lefeküdni az ágyneműt?

 Hogyan kell lefeküdni az ágyneműt?

A szekrény polcain az ágyneművel ellátott rendelés nem kevésbé tetszik a szemnek, mint a lakás szépen berendezett belső terének. A házimunkák miatt azonban minden háziasszonynak elég ideje és erőfeszítése van ahhoz, hogy az ágyneműt a polcokon helyezze el. És egyszer, amikor kinyitod a szekrény ajtaját, rájössz, hogy az ilyen rendetlenség már nem jó, el kell kezdeni a dolgok rendezését és rendezését. A cikk bemutatja, hogyan kell óvatosan hajtani az ágyneműt.

edzés

Kezdőknek, megszabaduljon a felesleges, régi, rég elfeledett és fel nem használt dolgoktól a polcokon. A szekrények és a komódok helyét alomzik. A megfelelő ruhák sorozata során rengeteg dolgot kell átfúrni. Nem mindig van idő és vágy, hogy mindent a helyére tegyen. Ennek eredményeként néhány hét múlva a szekrényben lévő sorrend a káoszt teljesít, ami bosszantó.

Érdemes gondoskodni a paplanhuzatok, párnahuzatok és lepedők állapotáról. A dolgok könnyebb összecsukása, ráadásul sokkal kisebb térfogatúvá válnak, kompaktabban helyezhetők el. Ezért az egyik fő tisztítási pont a szekrényben az ágynemű vasalása. Sok háziasszony használja a gőz funkciót a ruhák vasalásakor. Tehát jobb, ha eltávolítjuk a hajtogatásokat. És ha 1-2 csepp illatos olajat ad a vízhez, az ágynemű nemcsak sima és tiszta, hanem szó szerint is édes illatú lesz. Annak érdekében, hogy a dolgok nem rendelkeznek hajtogatással, azokat vasalás előtt meg kell rázni és ki kell egyenesíteni a vasalódeszka felületén.

A halmazok kényelmesen lebontására kívánatos, hogy rendezzük őket. Valójában a hideg évszakban és nyáron a legtöbb ember más ágyneműt használ. Ha télen kívül van, akkor sűrűbb szövetkészletekre lesz szükség. Közelebb kell őket helyezni, míg a könnyű nyári fehérnemű mélyen a polcokon távolítható el. A meleg szezonban az ágyneműt ellentétes módon rendezik, mivel könnyű és légző párnahuzatokat, paplanhuzatokat és lepedőket használnak.

ConMari módszer

A japán ConMari segíti a háziasszonyokat, hogy szinte egy egész rendszert alakítson ki a szekrényekben vagy a szekrényekben. A módszer nagyon népszerű az utóbbi időben, sokan azt a leghatékonyabbnak és kényelmesebbnek tartják. A dolgok megfelelő csomagolásának ezen alapelvei a következő egyszerű szabályok.

 • Törekednünk kell arra, hogy minden dolog minél kevesebb helyet foglaljon el. Ehhez javítania kell a ruhát óvatosan hajlítani.
 • Minden dologot úgy kell elhelyezni, hogy a kivonáskor az általános rendet ne zavarják.
 • A szekrényben minden dolognak hozzáférhetőnek kell lennie a szem számára.

  A módszer szerzője erősen azt tanácsolja, hogy a háziasszonyok ne feszítsék meg a takarítást a szekrényben. Ne tegye ezt több lépésben. A legjobb, ha elegendő időt biztosítunk, és egyszerre megtisztítjuk a polcokat. A második értékes tanács a tisztítás ajánlása. A háztartásokkal folytatott beszélgetések vagy viták csak zavarják és időbe telik. És a dolgok szétválogatásakor és az összes felesleges különbség megszabadulása vagy valódi botrány alakulhat ki.

  Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a lépésről lépésre a KonMari hogyan működik, amikor a szekrénybe helyezi a dolgokat.

  • A tisztítás a szekrény polcainak felszabadításával kezdődik. Ugyanakkor régi, nemkívánatos dolgokat választanak ki, amelyeket el kell dobni.
  • A fennmaradó készleteket külön kategóriákba kell szétszerelni.A KonMari párnahuzatokat, paplanhuzatokat és lapokat tárol különböző halmokban.
  • Az alapszabályoknak megfelelően a hajtogatott tárgyak a polcokon egymásra rakódnak: minden dolog látható, az elemek eltávolítása a szekrényből nem érintheti a szomszédos ruhadarabokat.

  Csomagolási módszer

  Egy másik trükk az ágynemű kényelmes tárolására. Ez abban a tényben rejlik, hogy az egész készlet szépen egy párnahuzatban van egymásra rakva. A vasalást követően tömören hajtsa össze a paplanfedelet és a lapot, valamint a második párnahuzatot, ha az tartalmazza. Minden dolog a "csomagolásba" kerül. A párnahuzat csomagolásának szélei szépen elcsúsznak, és az egész verem a polcra kerül. Ez a módszer azért is kényelmes, mert a készlet mindig össze van szerelve. Nincs szükség az egyes tárgyak keresésére, a polcokon lévő különböző vászonkötegek áttekintésére és rendezésére.

  öltözködés

  A halmozott hajtogatott készlet szalaggal köthető. Ez egyaránt kényelmes és szép. Helyezze a vasalható paplanhuzatot, a lapokat és a párnahuzatokat egymás tetejére. A kötéshez dekoratív szalagokat vagy egyszerű köteleket használhat. Mindenesetre a készlet össze lesz szerelve. Kényelmes lesz eltávolítani a szekrényüket az ágy kialakításához.

  „Könyvespolc”

  A módszer lényege abban rejlik, hogy a hajtogatott vagy hajtogatott ágyneműt a polcokon olyan helyzetben tárolják, amely nem teljesen szokásos számunkra. Nem vízszintesen illeszkedik, hanem függőleges síkban helyezkednek el. Vizuálisan szokatlannak tűnik. Azonban a vászon kitermelése egy ilyen függőleges sorból sokkal kényelmesebb.

  Kosarak és konténerek

  Ha a szekrény méretei lehetővé teszik, akkor minden egyes ágynemű-készletet külön kosárban vagy kis tárolóedényben tárolhat. A polcok megjelenése rendezett lesz, és a mosógép eltávolítása sokkal kényelmesebb. A kívánt ágynemű eltávolításának folyamata nem zavarja a szomszédos dolgokat, és nem okoz zavart a szekrényben.

  Rugalmas szalagon

  Gyakran az ágynemű teljes készletében van egy elasztikus lap. Kezdetben az ilyen textíliák népszerűek voltak a nyugaton, és háziasszonyaink viszonylag nemrég vették át őket. Érdemes megérinteni azt a kérdést, hogyan kell egy nagy lapot elasztikusan hajtani:

  • terjessze ki a lapot és nyújtsa ki a teljes hosszában, simítsa le a sarkokat;
  • csatlakoztassa a felső sarokot a lap ugyanazon oldalán lévő aljzathoz;
  • A következő sarokba kell beillesztenie azokat a kettőt, amiket korábban összekapcsoltál;
  • a negyedik sarkot mindhárom sarok alatt kell kitölteni, a téglalapnak hasonlóan kell lennie;
  • A hajtogatott lapot fel lehet hengerelni, és szalaggal vagy elasztikusan rögzíteni lehet.

  Hol tárolható?

  Meg kell jegyeznünk, hogy jelenleg az ügy és az öltöző messze nem az egyetlen hely a tárolók tárolására. A polcokon szorosan becsomagolt vászonnál a vakond gyakran elkezdhet és elronthatja a dolgokat. Az elmúlt években a különleges esetek rendkívül népszerűvé váltak a háziasszonyok körében. Különböző méretűek, felfüggeszthetők vagy vízszintes tárolásra alkalmasak.

  Egy másik kényelmes újítás a vákuumzsákok. Ilyen módon helyet takaríthat meg, mivel egy ilyen csomagban lévő dolgok sokkal kompaktabbak. A vendégek kényelmesen tárolják a tartalék készleteket, vagy olyan dolgokat, amelyeket a közeljövőben nem fognak használni. A csomagolások megvédik a ruhát a moly lárváktól és más negatív tényezőktől, például a nedvességtől.

  4 mód az ágynemű összehajtására az alábbi videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba