Ágynemű a poplinból: szövetgyártók tulajdonságai, összetétele és értékelése

A jó alvástól nemcsak egy személy megjelenése és hangulata, hanem egészsége is függ. Ezért minden felelősséget kell választanod. Ez nem csak párnákra és takarókra vonatkozik, hanem ágyneműre is. A termék anyagától függ, hogy mennyire kényelmes és kellemes lesz aludni rajta. Például ma a legnépszerűbb fajták a poplinból készült ágynemű.

A szövet összetétele és jellemzői

Korábban az anyag kizárólag valódi selyemszálakból készült, de A modern technológiák lehetővé teszik a szövetek készítését különböző nyersanyagokból.

 • Cotton. Amint megkezdték a gyapotból származó paprika előállítását, a termék ára jelentősen csökkent, de ez gyakorlatilag nem befolyásolta a minőséget. A pamut poplin ágynemű kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük az indiai termékeket. Ezen kívül Törökország, Kína, Indonézia és Pakisztán is erős versenytársak ebben a tekintetben.
 • Pamut és szintetika. Egy másik név - polyplin. A szép és megfizethető anyag minősége természetesen szignifikánsan alacsonyabb, mint a 100 százalékos pamut: könnyen villamosítható, pelletet képez, a festékek gyorsan elhalványulnak.
 • Természetes selyem és természetes gyapjú. Ez egy drága és nagyon jó minőségű alapanyag. Az anyagból készült vászon az elit állapotát hordozza.

  A textiliparban a poplin szövött a sima módszerrel. Egy megkülönböztető heg keletkezik a sűrűbb keresztirányú szálak vékony függőleges szálakba való szövésével. A termék fehérített vagy festett, míg a gyártás olyan komponenseket használ, amelyek teljes mértékben megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek. Ebben a tekintetben a vászon hipoallergén, ami alkalmas gyermekágyakhoz.

  A következő tulajdonságokról többet megtudhat az anyag tulajdonságairól.

  Az anyag előnyei és hátrányai

  Napjainkban a poplinból készült ágynemű nagyon népszerű. A vásárlók megvásárolják ezeket a termékeket, még akkor is, ha a termék meglehetősen magas költségei vannak. Ez annak köszönhető, hogy a szövet számos előnye van.

  • A poplin nagyon kellemes a tapintású anyaghoz, puha és sima, kényelmes és kényelmes aludni. Emellett nagy sűrűség jellemzi a poplin ágyneműt, ami lehetővé teszi, hogy ne veszítse el az alakját, ezért az ágy az alvás előtt és után egyformán friss lesz.
  • A poplin egyik jellemzője, hogy ellenáll a több tucat mosásnak. Még akkor is, ha a ruhát kb. 200-szor mossák a gépben, az anyag megjelenése nem változik. Ez jelzi az anyag kopásállóságát és tartósságát.
  • Alvás közben a poplin ágynemű biztosítja a test természetes hőszabályozását. Ezenkívül a vászon tökéletesen elnyeli a nedvességet, ami különösen fontos a termék kiválasztásakor egy kiságyban. Télen a poplin fátyol alatt nem hideg, nyáron pedig nem meleg.
  • A fentiekben már említettük, hogy a termelésben nem használnak kémiai festékeket, ezért a poplin teljesen biztonságos az allergiások és az asztmás betegek számára.
  • Ez egy nagyon szép anyag, könnyű fénytlen ragyogással, amely a belső tér különleges finomítását eredményezi. Ezen túlmenően a poplin nem rendelkezik különös gondossággal.

  Mielőtt vásárolna ágyneműt a poplinból, meg kell ismerkednie a termék néhány hiányosságával:

  • gyapjú jelenléte esetén a szövet zsugorodása lehetséges;
  • a szintetikus termék erősen eltolódhat, és színei gyorsan elhalványulnak.

    Általában a poplin vászon hátrányai csak a hamis vászonra jellemzőek.A szövet előállításának folyamata szinte ékszer. A szálak kiváló minőségű átlapolásához speciális kivitelezésre van szükség, és ha a gyártási technológiát nem követték, akkor alacsony minőségű anyagot kapunk, amely a fent említett hátrányokkal rendelkezik. Ennek elkerülése érdekében csak megbízható gyártók termékeit kell vásárolni.

    A készlet típusai

    A textilosztályban a poplinból származó ágynemű kiválasztása során a vevőnek különös figyelmet kell fordítania a termék méretére. Fontos, hogy illeszkedjen az ágyhoz és az ágyneműhöz.

    Például 20 cm-nél nagyobb paramétereket kell vásárolnia, mint egy matrac, hogy ne legyen nehéz az ágy elkészítése.

    Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a választással, érdemes tudni, hogy az ágyneműt több méretre osztják.

    • 1,5 hálószobás szett. Egyszemélyes ágy, kiságy vagy szék. Lemezekből, paplanhuzatból és két párnahuzatból áll. Kényelmes az ilyen ruhákat magával vinni a szabadban töltött éjszakára, ha az egyik vendég éjszakánként tartózkodik. Ez az ágy gyermekágyhoz is alkalmas.
    • Dupla. Ez egy lap, 2-4 párnahuzat és paplanhuzat. Ez a készlet széles ágyakra van tervezve, kényelmesen használható csúszó kanapékon.
    • Family. A készlet két paplanhuzatot, 2-4 párnahuzatot és ágyneműt tartalmaz.
    • Euro. Viszonylag elmondható, hogy ez egy háromágyas ágy mérete. Tudnia kell, hogy az orosz szabványos ágynemű esetében ez a készlet alig alkalmas. Ha még mindig megtalálhatja a megfelelő párnahuzatot, és a matrac alatt töltheti a felesleges lapokat, akkor egy éjszaka hatalmas takarófedélbe illesztett standard takaró csak kényelmetlenséget okoz.

     Ágynemű a modern gyártók által kínált formatervezés szerint osztályozható.

     • Monoton. A bordó vagy narancssárga színű ragyogó poplin fehérnemű nagyon szépnek tűnik, de a gyártók gyakran pasztell színekben kínálnak termékeket. A rózsaszín vagy őszibarack készletek nagyon pályázatiak. A poplin-ágynemű belsejébe egy bizonyos párnahuzatot és különböző színű paplanhüvelyt fednek be, de ugyanabban a hangban készülnek.
     • Mintákkal. A gyártók képzeletének nincs korlátja. Az anyag lehetővé teszi a csodálatos titokzatos képek alkalmazását. És ez nem csak egy normál festmény, hanem fantasztikus képek, fantasztikus absztrakciók, szabálytalan alakzatok. Alapvetően pasztell színeket is kínálnak, de ha szeretné, akkor egy sor telített színt is találhat.
     • 3D hatás. Ez egy világos, kifejező térfogati minta. A hatást a szálak speciális összefonódása hozza létre. Nagyon szép, lenyűgöző lehetőség.
     • Baby. Gyermekek számára a tündérmesékkel, rajzfilmfigurákkal, modern játékokkal felszerelt készletek állnak rendelkezésre. A fehérnemű a fiúk és a lányok számára választható, gyerekeknek és tizenéveseknek. Külön értékesített és újszülött kiságyak.

     Ágynemű gyártók értékelése

     Általában a belföldi vevő általában az orosz származású termékek javára dönt. Annak érdekében, hogy ne tévesszük meg a választást, nézd meg a legnépszerűbb hazai ágynemű gyártók minősítését.

     • "Művészeti tervezés". Ivanovo gyártója. A textiltermékek széles választékát kínáló legnagyobb cég. Ez híres minőségéről és megbízhatóságáról. Saját dizájnstúdióval rendelkezik, ami nagyon kedvező árúvá teszi a termékeket. Az üzletekben designer fehérnemű található.
     • "Vasilisa". Egy másik népszerű gyár, amely a készletek széles választékát kínálja az egyedi mintákkal megfizethető áron. A vállalat termékeinek előnye a tartósság és a stabilitás a mosás előtt.
     • Cotton Paradise. Ez a Cheboksary cég kiváló minőségű német festékeket használ a gyártásban, aminek köszönhetően a termék fényes és friss színeit megtartja, még akkor is, ha az írógépben ismételten mos.
     • BegAl. Ennek a cégnek a festményeinek megkülönböztető jellemzője - a varratok hiánya a központban. A kényelem érdekében a paplanhuzat cipzárral van ellátva. A vállalat ötvözi a hazai minőséget és az olasz formatervezést, ezért a BegAl termékek valamivel drágábbak.

     Hogyan kell gondoskodni a textíliákról?

     Ha a megvásárolt ágynemű poplin, és nem hamis, akkor nincs szükség különös gondosságra. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy nincs szükség vasalásra, az anyagra és függetlenül függetlenül újraindul az űrlap.

     Ha az ágynemű minőségét semmi sem erősíti meg, akkor érdemes hibáztatni és követni néhány egyszerű kezelési szabályt.

     • A terméket 60 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten kell mosni.
     • Növelje a hőmérsékletet 90 fokra, ha meg kell távolítani a nehezen eltávolítható foltokat.
     • Ha kézzel kell mosni többször, és a gépben további mosással kell mosni.
     • Jobb elhagyni az áztató ágyneműt. Nem ajánlott forralni.
     • Szükséges a ruhát megszárítani a szellőztetett helyiségben, ahol a közvetlen napsütés nem érhető el, miután először kinyújtották a termékeket.
     • A vasalás során jobb, ha a vasalót "Cotton" üzemmódba helyezi.

     Vásárlói vélemények

        Általában a fogyasztók nagyon jól beszélnek a poplinból készült ágyneműből. Megfigyelhető a puha és simaság, nagyon kellemes aludni ezen a szöveten. Ágynemű szolgál több éve, de a színek nem törlődnek, a pelletek nem képződnek. A negatív véleményeket a vásárlók hagyják, akik poliészterből vásároltak ágyneműt. Ebben az esetben a termék az első néhány mosás után elvesztette a fényt, gyorsan ráncos és nem simított. Általában véve a vásárlók szerint a poplin nagyszerű alternatívája a drágább szöveteknek, mint a szatén, jacquard vagy selyem.

        Comments
        szerző
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

        Bejárat

        Nappali

        hálószoba