Bébi ágynemű: kiválasztási kritériumok, gyártók áttekintése és ápolási tippek

 Bébi ágynemű: kiválasztási kritériumok, gyártók áttekintése és ápolási tippek

A gyermekhez tartozó ágyat kizárólag kiváló minőségű ágyneművel kell kiegészíteni. Szerencsére ma az ilyen termékek köre hatalmas, így a tökéletes termék megtalálása nem nehéz. Gyermek ágynemű számos jól ismert márkát gyárt, amelyek termékei híresek felülmúlhatatlan minősége miatt. Érdemes részletesen megvizsgálni, hogy milyen paraméterek állnak rendelkezésre a gyermekvászon készletekben, és hogyan kell azokat helyesen választani.

Méretek és berendezések

Egy hatalmas különféle gyermekneműválasztékban az ágy számára könnyen eltévedhet. A megfelelő termékek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kívánt készlet teljes készletét, valamint a benne lévő különböző összetevők dimenziós paramétereit. Az újszülöttek számára kifejlesztett népszerű és népszerű készletek az alábbi elemekből állnak:

 • egy takaró - általában kis méretei (általában 110x140 cm), vékony flanelváltozatok ideálisak a nyári szezonban, és télen jobb, ha teve vagy lefelé takaró áll rendelkezésre;
 • matrac - a legtöbb esetben a készletben lévő matracok 120x60 cm;
 • párna - ez az elem lágy és vékony (nem lehet vastagabb 2 cm-nél), de néhány gyermekorvos azt tanácsolja az első hónapokban, hogy egy párnát egyáltalán nem használ;
 • védőoldali oldal - ennek a résznek a méretei leggyakrabban 360x36 cm-esek, biztonságos és lágy réteget kell tartalmaznia, amely megvédi a babát a sérülésektől;
 • matrac pad - ez az elem úgy van kialakítva, hogy megvédje a matracot mindenféle szennyeződéstől, amit nem lehet elkerülni, amikor egy baba megjelenik a házban;
 • oldalsó zsebek - ezek az alkatrészek nagyon hasznosak és praktikusak, különböző dolgok tárolására szolgálnak, amelyek a gyermek gondozásához szükségesek (ezek pelenkák, palackok, szalvéták, játékok és más hasonló dolgok);
 • lombkorona - nemcsak dekoratív funkciót hajt végre, hanem megvédi a babát az agresszív napfény, a por és a különböző rovarok behatolásától, amelyek különösen bosszantóak a meleg szezonban;
 • lap - a legsikeresebbek a fenntartható lehetőségek, amelyek gumiszalaggal vannak felszerelve;
 • párnahuzat - nem lehet kicsi gombokkal, kiságyakban párnahuzatokat készítenek szövött kötelekkel vagy speciális szeleprögzítőkkel;
 • paplanhuzat - az ágynemű-készletnek ez az eleme egy kicsit több, mint egy takaró (kb. 3-5 cm).

Fontos! A forró nyár folyamán teljesen el lehet hagyni az ilyen részek használatát védőlemezként és lombkorona. Ezek a részletek zavarhatják a levegő szabad áramlását, ami ennek következtében egy kis felhasználó jelentéktelen egészségi állapotához és az egészséges alvás zavarához vezet.

Mint korábban említettük, a babaágyak kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a méretét:

 • egy újszülött számára tervezett ágy esetében a lapok és paplanhuzatok 140-150 cm hosszúak, 100–120 cm szélesek, a párnahuzatok 40–60 cm hosszúak és 40 cm szélességűek;
 • az óvodáskorú gyermekek egyszemélyes ággyal kiegészíthető egy olyan készlet, amelyben az ágynemű és paplanhuzat hossza és szélessége 145x150 cm, és a párnahuzatok 60 cm hosszúak és 40 cm szélesek;
 • A tinédzser gyermekeknek tervezett fél és ágynemű tartalmaz egy lapot és egy 210-220 cm hosszú, 145–180 cm széles paplanhüvelyt, és a párnahuzatok a következő paraméterekkel rendelkeznek: 60–70 cm hosszú és 50–70 cm széles.

Szövettípusok

Bébi ágynemű számos különböző anyagból készül. Ennek vagy a készletnek a teljes költsége ennek a paraméternek a függvénye. A szakértők erősen ajánlják, hogy a fiatal felhasználóknak csak a környezetbarát és biztonságos anyagból készült, kiváló minőségű termékeket vásároljanak. Érdemes megismerkedni a leggyakoribbak listájával.

fehérítetlen pamutvászon

Sok boltban megtalálható a calico-ból készült ágynemű. Az ilyen termékeket jogosan ismerik el az egyik legnépszerűbbnek, és nagy igényük van. A durva calico-t maga is a szerkezetben észrevehető nagy szálak, valamint a speciális kereszt alakú szövés jellemzi. Ez a textil híres, hogy nem igényel különleges és összetett gondozást, praktikus és szerény. A calico ágyneműi nagyon sűrűek, különösen, ha összehasonlítjuk a batiste modelljeivel. Felületük azonban matt - itt nem lesz szép fény, például szatén minták. A Calico ideális a gyermek ágynemű gyártásához, mivel zökkenőmentesen nagy mennyiségű mosást szállít anélkül, hogy elveszítené a pozitív tulajdonságokat vagy a bemutatót.

flanel

A bébi ágynemű gyártása tökéletes, és olyan anyag, mint a flanel. Ez a textil hőtakarékos és nagyon puha tapintású. A flaneltermékek felületén egy könnyű fény van, ami nagyon kellemes a test számára. Bolyhos szerkezete miatt a flanelt nehéz összekeverni más anyagokkal. A flanel fehérnemű ideális megoldás, ha a szezonon kívüli időszakban választja ki a gyermek számára készült készletet, amikor a fűtési szezon még nem érkezett haza. Azonban ezeknek a termékeknek egy nagy hátránya van - ha túl gyakran használják őket, akkor a csúnya pelletek megjelennek a felületükön.

bambusz

Ma viszonylag új textil nyersanyagokból - bambuszból készült - ágynemű nagyon népszerű. Az ilyen termékek nagy igényt mutatnak, mivel nagyon kellemes és finom felületűek, és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek. A bambusz termékek nem okoznak allergiás reakciókat és bőrirritációt, így biztonságosan megvásárolhatja őket minden korosztály számára. A bambusz vászon nagyon könnyű és különböző szerkezetű, enyhe fényességgel. A bambuszmodellek minősége nagyon hasonlít a selyemre vagy a kasmírra, amelyek többször drágábbak, de szeszélyesebbek és kevésbé praktikusak.

pamut

Ez egy másik nagyon népszerű szövött anyag, amelyet az ágynemű gyártására használnak mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. A pamuttermékek demokratikus értékkel bírnak, és nagyon sokáig szolgálnak, ami sok fogyasztót vonz. A pamut fő tulajdonsága a magas higroszkóposság. Hasonló lehetőségek állnak rendelkezésre az ágynemű számára, és az a tény, hogy télen elég meleg aludni, és nyáron nem meleg. A megfelelő pamut szett kiválasztása során azonban figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az olcsó nyersanyagok modelljei valószínűleg nem tartanak sokáig - a gyors kopás egyszerűen elkerülhetetlen, különösen napi használat esetén. Ha magas minőségű és drágább szövött anyagról beszélünk, akkor ez nem csak hosszú ideig tart, hanem sok éven át vonzó megjelenést is megtart.

félszatén

Ilyen anyag, mint a szatén, gyönyörű, gyönyörű felülettel, finom ragyogással és finom selymes textúrával, amely szaténra emlékeztet.A szálak különleges összefonódásának köszönhetően a szatén termékek kiváló szilárdsági jellemzőkkel bírnak, és ellenállnak a kopásnak, ami csodálatos megoldást jelent a gyermekágyak elrendezésében. A szatén fehérnemű nemcsak a kialakításában, hanem a magas higroszkóposságában is vonzó. Ezenkívül a mosás után nem zsugorodik, és szinte nem ráncol. Az ilyen termékek egyetlen hátránya a magas költség.

durva szövet

A kerékpár egy nagyon finom és higiénikus anyag, amely a babaágy elhelyezésére alkalmas. Ennek az anyagnak a fő jellemzője a kétoldalas felület, amely egy halomból hatékonyan megtartja a hőt. A sűrűség szintje ellenére az ilyen szövet jól veszi a nedvességet, simán fut és gyorsan szárad. Néha kis mennyiségű viszkóz van jelen a kerékpár összetételében, ami az alapanyagot kopásállóbbá és tartósabbá teszi. Természetesen hasonló modellekkel rendelkező modellek, amelyek vonzóbbak, de a higroszkóposság csökkenése jellemzi, ami nagyon rossz a gyermekágyak számára.

Mahr

Ez a textil egy vastag vászon, egy vagy kétoldalas napkal, amely szemcsék formájában készül. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a szövött anyag hatékony felszívódással rendelkezik. Ezen kívül a tökéletesen lélegzős frottírtermékek lehetővé teszik a bőr „lélegzését”, ami nagyon fontos a fiatal felhasználók számára. Mahra jól tartja a megfelelő alakot. Ez az anyag nem zsugorodik, és nem nyúlik át az idő múlásával. A frottír termékek gondozása egyszerű - nem kell ilyen dolgokat vasalnia. A szakértők azt javasolják, hogy az idősebb gyermekek számára frottírkészletet vásároljanak, mivel a csecsemők kényes bőrének érintkezése kényelmetlenséget okozhat.

Ágynemű

Ez a fajta textil nem rendelkezik versenytársakkal a környezet és a természetesség terén. Az ágynemű nemcsak nem károsítja a gyermek egészségét, hanem erős antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezik. Ilyen termékek használata esetén a test egyes sebei kissé gyorsabban gyógyulnak. Ezenkívül a vászon textíliák hatékonyan elnyelik a felesleges nedvességet, miközben fenntartják a hőt. De az ágynemű ágyneműkészlet a kiságyak számára nem annyira, hogy pozitív tulajdonságaik ellenére. Ennek oka a viszonylag magas költség, valamint az ellátás bizonyos nehézségei. Az ilyen dolgok túlságosan könnyen zúzódnak a használat során és a mosás során. Elég nehéz lehet kiegyenlíteni őket - gyakran sok időt vesz igénybe, ami nem minden felhasználónak van.

A minőségi termékek kiválasztásának kritériumai

Nagyon magas igényeket támasztanak mindig a babaágyakon. A modern jóhiszemű gyártók oroszlánrészei betartják ezeket, de ez nem jelenti azt, hogy a megfelelő készlet kiválasztása nem szükségszerűen éber. A vásárlás előtt figyelni kell számos fontos kritériumra.

 • Biztonság. A bébi fehérneműnek teljesen biztonságosnak kell lennie. Ezért javasolják, hogy a szakértők csak természetes anyagokból készüljenek, amelyek nem tartalmaznak veszélyes vegyületeket. Ne feledje, hogy a felhasznált anyag nevét és a rost típusát fel kell tüntetni a csomagoláson vagy a címkén.
 • Minőség. Ellenőrizze a kiválasztott termékek varratait. A vonalaknak a lehető legtisztábbnak és teljesen egyenletesnek kell lenniük. Ha bármilyen hibát észlel a dolgok teljesítésében, ez jelezheti kézműves termelésüket. És érdemes megnézni a textíliát a fényre is - az anyagnak egyenletesen sűrűnek kell lennie.
 • Szag. A dolgok nem származhatnak rögeszmés kémiai szagból vagy kellemetlen nedvességszagból. Ilyen hibákról beszélhetünk az ágynemű helytelen tárolásáról, valamint a káros anyagok összetételében való jelenlétéről.
 • Méretek. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő méretű ágyneműt választja. A lapok, paplanhuzatok és egyéb elemek nem lehetnek túl nagyok vagy túl kicsi. Ha nem követi ezt a követelményt, akkor a gyermek nem lesz nagyon kényelmes az ágyában.
 • Gyártó. Próbáljunk csak jó minőségű cégeket választani (a modern piacon sok ilyen), különösen, ha luxus fehérneműt vásárol. Természetesen a márkás termékek drágábbak, mivel a szükséges szabványok alapján készülnek, de hosszú ideig tartanak, és nem károsítják a gyermek egészségét.

A hálószoba színének és kialakításának kiválasztási szabályai

A babaágyak egy bizonyos színének megválasztásánál figyelembe kell venni a következő skálák különböző jellemzői:

 • zöld - ez a szín segít a gyermeknek pihenni, megnyugodni;
 • piros - éppen ellenkezőleg, agressziót okozhat, sőt még a gyermeket is lenyomhatja, különösen, ha a piros nagyon világos;
 • sárga - felemelő, tetszik a gyermek, de zavar, ha túl sok van;
 • kék - normalizálja az alvást, ellazítja, megnyugtatja;
 • fehér, bézs - ezek a színek is megnyugtatnak, hozzájárulnak a békés alváshoz;
 • szürke - magabiztosabbá teszi a gyermeket, míg az ékezetek minimálisak;
 • fekete - hátrányosan érinti a gyermek pszichéjét, ha túl sok.

Nem szabad túl világos termékeket választani, mert irritálják a gyermeket és zavarják a gyors elalvást. A színes nyomtatványok és rajzok nagy száma is a legjobban elkerülhető, különösen, ha már van egy „élénk” és színes kivitel. Pozitív, de nem mérgező részeket részesítünk előnyben, különben a gyermek nem lesz nagyon kényelmes ebben a környezetben. A ruhában fekete színű lehet, de csak vázlatos elemekként. Nagy mennyiségben ez a szín nem lehet, mert nyomást gyakorolhat.

Top gyártók

Mint korábban említettük, a gyermekek számára a legjobb, ha márkájú márkájú márkás ágyneműt vásárolnak. Ma sokan vannak. Néhányat érdemes megfontolni.

 • Számos török ​​gyártó kínál kiváló minőségű ágyneműt csecsemőknek és tinédzsereknek. A legjobb fogyasztói vélemények az Altinbasak, Cotton Box, TAC, Hobby Home márkák szép és biztonságos termékeiről szólnak. E gyártók köre igen gazdag és változatos. Válasszon a legjobb választás a török ​​ágyneműből egy jó anyagból, minden íz, szín és költségvetés számára.
 • A lengyel márkák egyaránt kiváló minőségű és vonzó készleteket kínálnak. A Kieczmerski kereskedelmi és termelési vállalkozás például bájos szetteket kínál csecsemőknek és újszülötteknek, finom színekkel, és kicsi állatok formájú láthatatlan hímzéssel.
 • Az orosz gyártók is elmaradnak, kiváló minőségű és tartós ágyneműkészleteket gyártva különböző korú gyermekek számára. Sok fogyasztó fordul a Bambinizon, Olla, Papitto, Zolotko és mások termékeihez. A hazai termékek általában olcsóak és sok kiskereskedelmi üzletben találhatók, ami jelzi annak elérhetőségét.

Ajánlások az anyagok kezelésére

A bébi ágynemű különös gondozása főleg attól függ, hogy melyik textíliából készül. Általában az első mosás során finom módot használ, hogy megvizsgálják, hogyan reagál a dolog az eljárásra. A jövőben a címkén szereplő utasításokra kell támaszkodnia. Az egyszerű mosószer nem moshatja a bébiruhát. Ehhez használja ezeket az eszközöket:

 • Baba folyékony szappan vagy zseton formájában;
 • speciális gyermekporok;
 • folyékony gél finom mosáshoz.

Szükséges az alábbi szabályok betartása:

 • a légkondicionálás jobb, ha nem használja;
 • Ügyeljen arra, hogy figyelemmel kísérje a babaágyak szennyeződését; jobb választani egy külön kosárat - ne keverje össze a felnőtt dolgokkal;
 • ugyanazon a napon mossa le a szennyezett ruhákat, hogy a szövet ne vegye fel a foltokat;
 • a lé vagy a tej szennyeződését elő kell mosni, és az általános mosást csak később kell elvégezni;
 • a gyermekek fehérneműjét legalább 3 éves korig kell vasalni.

Vélemények

A vásárlók sok pozitív véleményt adnak a gyermekeknek szóló, minőségi anyagokból készült ágynemű márkás készleteiről. Természetesen sokan észrevették az ilyen termékek magas költségét (különösen a jól ismert török ​​vagy olasz márkák esetében), de a vásárolt termékek hosszú élettartama több, mint az ár megéri. Számos cég, például török, fehérorosz és lengyel modellekben a fogyasztók nem észleltek egyetlen komoly hiányosságot. Néhány vásárló a mosás után tapasztalja a vízálló ruhák színének csökkenését és zsugorodását. Ebben az esetben a probléma nem megfelelő gondozásban rejlik, vagy egy gátlástalan eladótól vásárolt hamis termék (ha márkaopciókról beszélünk). Annak érdekében, hogy ne találkozzon ilyen problémákkal, lépjen kapcsolatba a megbízható üzletekkel és a jó hírnevű online áruházakkal. Ezen túlmenően sokan úgy vélik, hogy a külföldi cégek márkájú készleteinek árát túlértékelték.

Gyönyörű példák

A kiságyban egy aranyos fehér szett lesz, melynek különböző rajzaiból kitűnő rajzok találhatók. A fehér falak háttere fényes ágyneműket rendezhet egy dupla tizenéves ágyon, amelyet egy oroszlán kölyök színes rajzai és egy híres szovjet rajzfilm teknősbéka díszít. Az ifjú hercegnő tulajdonában lévő ágy új színekkel szikrázik, ha rózsaszín ágyneművel egészíti ki a Hello Kitty stílusát, és „megerősíti” a kék-sárga padlószőnyeggel.

Hogyan válasszuk ki az ágyneműt egy gyermek számára, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba