A szatén bébi ágynemű kiválasztásának jellemzői és kritériumai

A gyermek növekedéséhez és fejlődéséhez fontos a teljes alvás. Annak érdekében, hogy a kisgyermek kényelmes környezetben aludjon, felelősségteljes megközelítést kell tennie az alvásért. A bébi ágynemű szabásánál használt szövetekhez komoly igényeket támasztunk. De az anyag jelenléte annyira hatalmas, hogy néha a tapasztalt szülőket is zavarja.

Mosodai kiválasztási kritériumok

Először is, még a bébi ágynemű megvásárlása előtt is érdemes alaposan átgondolni a minőségi jellemzőket.

A bébiruhák fő jellemzői a következők.

 1. A biztonság talán a fő kritérium. A baba közelében lévő szövetek nem tartalmazhatnak olyan toxikus és mérgező vegyületeket, amelyek különböző allergiás reakciókat és más betegségeket okozhatnak.
 2. A fehérnemű jól nedvszívja. Egy álomban a gyermek izzad, vagy van valami más kellemetlen jelenség, ami jellemző az életkorára. Ezért szükséges, hogy az anyag elnyelje az összes folyadékot, és a baba kényelmes.
 3. A szövetnek levegőn kell lennie, és jó hőátadással kell rendelkeznie. Ez azért szükséges, hogy a gyermek bőrét lélegezze. És jó lenne, ha a forró időszak alatt az anyag jelentősen lehűlne, és a hűvösben, ellenkezőleg, lemondott a melegéről és melegítette a babát.
 4. Nem kívánatos, hogy a gyermekkészletekhez használt szövet szintetikus anyagokkal legyen kiegészítve. Nos, ha színtartóssága lesz. Általában a csecsemők alvó ruhái lédús árnyalatokkal rendelkeznek, így biztosítani kell, hogy a színek ne legyenek a baba bőrén a használat első éjszaka alatt.
 5. Jó lenne, ha a ruhák tartósak és kopásállóak lennének.

Mivel a gyermek mosdójának ágyneműjét gyakrabban találják meg, mint a szülők, nagyon tartós anyagra van szükség, amely ellenáll a gyakori mosásnak, és nem veszítené el a tulajdonságait. Ugyanakkor szükség van olyan anyagokra, amelyek nem ráncolnak sokszor, mert a ráncok kényelmetlenséget okoznak a morzsáknak, és a vékony bőrre történő nyomtatás különböző negatív folyamatokat okoz. Elég jó, ha az ágyneműt alkotó elemek könnyen moshatók, szárazak és vasalók.

Az ágynemű esztétikája szintén fontos szerepet játszik, hiszen a gyerekek szeretik a vászonminták tanulmányozását, így a rajzoknak figyelmet kell szentelniük, de ugyanakkor nem kellenek nagyon divatosak.

Az összes fenti tényező elemzése után arra a következtetésre juthatunk, hogy a gyermeki ágynemű-készletek jó minőségű anyagai pamutot és ágyneműt tartalmaznak. Végül is minden szükséges tulajdonságot tartalmaz, hogy a baba alvása zavartalan legyen.

Ezek a szövetek szatén - olyan anyag, amely szép megjelenéssel és selyem kompozícióval rendelkezik, ami szaténnak tűnik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy ennek a szövetnek a szálai speciális módon vannak átlapolva, nagyon ellenáll a kopásnak.

Ismert, hogy a szatén akár 300 mosást is képes ellenállni, míg a durva kalória például 180-ig terjedhet.

A szatén nemcsak külső tulajdonságai miatt vonzó, hanem azért is, mert jól nedvszívja és nem ráncol. Egy meglehetősen magas ár negatív tulajdonságnak tekinthető, de gyorsan megtérül.

A baba ágyneműk másik típusát mako-szaténnak tekintik, amelynek előállításához kiváló minőségű gyapotot használnak, amely nem tartalmaz külső zárványokat. Az anyag rendkívül tartós és fényes elülső és matt varrással rendelkezik.

Ágynemű kiválasztásakor figyelembe kell vennie a készlet összetevőinek méreteit. A gyermek tökéletes 1,5-hálószobás szett. Tartalmaz egy ágyneműt, paplanhuzatot és két párnahuzatot.

Tippek az ágynemű kiválasztásához

Most, miután meghatároztuk az ügyet, nem kell hibásan kiszámítani a komponensek színeivel, méretével és számával. Ehhez hasznos tippeket használhat.

 1. Egy újonnan született vagy egy éves gyermek színének kiválasztása esetén érdemes figyelmen kívül hagyni a láthatatlan árnyalatokat és színeket. Nem kell nagy kép, de a mese állatok vagy a játékok kis képei jól illeszkednek. A nagyon ragyogó rajzok nem engedik a karapuzu jól aludni. Az idősebb gyermekek számára megvásárolhatja a gyermek rajzfilmek karaktereit tartalmazó ágyneműt.
 2. A gyermekeknek szóló ágynemű megvásárlásakor folyamatosan gondolni kell a megbízhatóságára. A készletben található összes elem széleit jól meg kell dolgozni, és a készletnek nem szabad extra varratokkal rendelkeznie. Itt különös figyelmet kell fordítani a paplanhuzatra, vagy inkább a varrásra. Abban az esetben, ha van egy ablak, amelybe a takarót megrántják, akkor a baba véletlenül mászhat és összezavarodik.
 3. Általában az egy éves kor alatti gyerekek párnázás nélkül alszanak, így sok párnahuzat nem szükséges. Ugyanez vonatkozik a paplanhuzatokra is, mert nem gyakran piszkosak, de az ágyneműnek többre van szüksége. A legjobb megoldás lehet, ha megvásárol egy pár teljes készletet és néhány különálló lapot.
 4. Szükséges pontosan kiválasztani a kiságyban az ágynemű méretét, szükséges, hogy alkalmas legyen a matrac, a takaró és a párna tekintetében. Ellenkező esetben az ágy elkezd kóborodni, és ráncosodik össze, ami nemkívánatos reakciókat okoz a gyermekek bőrén. A lapnak nem szabad szinte a földre lógnia, mert egy gyermek számára veszélyes, mert zavart okoz benne, és leeshet és megüt. A széleit a matrac alatt kell megragadni, és a legjobb megoldás az, ha rugalmas lapokat vásárolnánk.
 5. A csipkés ágynemű készletek és a domború részek gyermekek számára nem kívánatosak, így a gyermek bőrén nincsenek jelek.

Emlékeztetni kell arra, hogy a párnahuzatok, lepedők és paplanhuzatok mellett a gyermekhalmazok lágyabb oldalait tartalmazzák, amelyek megvédik a morzsákat az ágy testén lévő sztrájkoktól. Az ilyen oldalakat fel kell venni, hogy környezetbarát anyagból készüljenek.

A vásárolt gyermekkészletek alternatívája lehet kézzel készített ágynemű. Először az anyagot fel kell venni. A visszafogott színekből készült szövetek alkalmasak arra, hogy hozzájáruljon a nyugodtabb nyugtatáshoz és hamar elalszik. Abban az időben, amikor a gyermek idősebbé válik, részt vehet az ágya szövetének kiválasztásában. Ő biztosan szeretni fogja a kedvenc karikatúráinak karaktereit.

    Általában a legtöbb anyagot 2 méteres és 20 centiméteres tekercsben értékesítik. Ezért könnyű lesz meghatározni az anyag fogyasztását. Elég, ha bármilyen ágyneműt és szélességet rögzítünk a szövet szélességéhez. Bármelyik anyag vágásakor félbehajt, így egy készlet varrásához elég egy ilyen tekercs. De emlékeznünk kell arra, hogy bár a kézzel varrott készlet egyedülálló lesz, de sok időt és erőfeszítést igényel.

    Az ágy elrendezése során emlékeznie kell arra, hogy megszerveznie kell, hogy a gyermek számára biztosítsa a szükséges alvást. Az ágynak lágynak, a takarófénynek és a vonzó színekből készült ágyneműnek és a gyermek számára teljesen biztonságosnak kell lennie. Aztán a kis dolog nem árt, hogy csak édes álmokat lát.

    Hogyan lehet varrni ágyneműt a gyermek számára saját kezével, megtanulod, psomotrev a következő videó.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba