A gyermekek törölközőinek megválasztásának jellemzői

 A gyermekek törölközőinek megválasztásának jellemzői

Bébi törölközők kiválasztásakor bizonyos árnyalatok jelentkezhetnek. Például az a tény, hogy a felnőtteknek szóló törülközők nem alkalmasak újszülöttek és még idősebb gyermekek számára. A vásárlás előtt különös figyelmet kell fordítani a termék anyaggyártására, textúrájára és megjelenésére.

A különbség a gyermek és a felnőtt törülköző között

A gyermek textíliák kiválasztását a lehető legfeljebb felelősségteljesen kell figyelembe venni, mert a gyermek nem használhat szokásos felnőtt törülközőt. És ez nem a különböző tartozékok méretéről szól. Ezek a törülközők gyakran meglehetősen kemény szerkezetűek, és karcsú bőrt kaphatnak.

Szintetikus anyagból is készülhetnek, amelyre a csecsemő érzékeny bőre allergiával reagál. Ráadásul a szokásos törülközők gyakran varrnak a festékeket használó szövetekből (különösen fényes modellek esetében), amelyek általában nem túl hasznosak, és még egy törékeny gyermekorganizmus is fájdalmas hatású lehet.

Az anyag és a textúra kiválasztása

Nagyon fontos, hogy a megfelelő anyagot válasszuk, és ne veszítsük el a pénzt a textúrával, a siker 90% -a attól függ. A következő textíliák a legjobb anyagok a gyermek textilek készítéséhez.

  • Cotton. Jobbra az első helyen áll a szövetek között a gyerekek számára. Nem okoz allergiát és irritációt, ugyanolyan ártalmatlan a gyermek bőrére és egy felnőtt bőrére. Higroszkópos természetes anyag, amely jól nedvszívja a nedvességet. Néha eukaliptusz szálakkal kombinálva, amelyek selymesebbé, puhaabbá teszik a termékeket és ellenállnak a por leülepedésének. A hiányosságok közül a pamut gyorsan letörölhető, így a későbbiekben a törülközőket fel kell töltenie.

Figyelem! Ha a címkén látja a „pamut M” vagy „pamut PC” szavakat, azt jelenti, hogy a mesterséges szálak vagy a polikotton hozzáadódik a természetes anyaghoz. Egy gyermek számára ezek a kiegészítők feleslegessé válnak. Szintén figyeljen a gyártóra, jobb, ha 100% pamutot választunk Egyiptomból vagy Pakisztánból.

  • Bamboo. Az anyag kevésbé népszerű, mint a gyapot, de nem különbözik a legtöbb jellemzőtől. Ez ugyanaz a természetes és hipoallergén vászon, ami talán egy kicsit nedvesebb. De ez egy nagyon tartós, lélegző anyag, antibakteriális tulajdonságokkal. Érdemes egy ilyen terméket a jellemzőknek megfelelően megőrizni, emellett óvatosabb ellátást igényel és hosszú ideig szárad. Gyakran kombinálva pamutral. A magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás és a természetes antiszeptikus hatás miatt a bambusz törülközők jól használhatók a fürdőben.
  • Len. A vászon rongyok rendkívül „lélegzik”, nagyon sűrűek. Ez egy környezetbarát anyag, amely nem károsíthatja sem a felnőttet, sem a gyermeket.
  • Mikroszálas. Ez az anyag tökéletesen elnyeli a nedvességet, nem okoz allergiát, jó a működésben. Tartós, könnyen törölhető, mivel teljesen tisztátalan az ellátásban. Emellett meg kell említenünk a mikromodális - egy másik innovatív anyagot, amely jól szívja fel a nedvességet. De kevésbé gyakori, mint a mikroszálas.
  • Frottír törölköző - a baba legjobb barátja. Bolyhos, puha, kellemes tapintású, nem árt.

A szintetikus anyagok kategorikusan nem alkalmasak gyermekek textiljeire, allergiát okoznak, és még rosszabbak - felszívják a nedvességet. Felejtsd el a gofri törölközőket is. Ezek durvaak, károsíthatják a baba érzékeny bőrét, megkarcolhatják.Rossz higroszkóposság.

Emlékezz a halom hosszára. Például a pamut törülközők optimális 6 mm magasságúak. A 6 mm-nél rövidebb napos törülközők rosszul szívják fel a nedvességet, és hosszabb ideig gyorsan elveszítik vonzerejüket és elbuknak. By the way, jobb választani a nehezebb tömeg és kompaktabb az érintő törölköző. Hosszabb ideig, kevésbé dörzsölve szolgálnak, általában kevésbé viselkednek.

A termékek formái és méretei

A termék alakja és mérete attól függ, hogy mit akar használni. Tehát, egy kisgyermek normál lebomlása esetén egy négyzet vagy téglalap alakú törülköző fog működni - szokásos, klasszikus, 30 centiméter 30 vagy annál több. Ezt használják az arc, a kezek, a lábak törlésére. Ha azonban egy törülközőt fog használni a baba becsomagolásához, akkor nagyobbnak kell lennie, és kissé eltérő alakúnak kell lennie.

Egy nagy törülköző 75x75 és 100x100 cm között lehet. Javasoljuk, hogy két kis törülközőt használjon otthon és két nagyméretű, vagy vásároljon olyan készletet, amely ezen típusú kiegészítések mellett fürdőlepedőket, fürdő- és intim higiéniát is tartalmaz.

Az ideális megoldás egy törülközővel ellátott törülköző (sarok) lenne. A fürdés után bebújhatja a babát, nyugodtan hordozhatja azt egy másik szobába, hogy felmelegedjen, és ne féljen a legkisebb huzattól, mert a törülköző a gyermek fülét és fejét takarja. Nagyon kényelmes használni őket: nem kell aggódnia, hogy hol kell a törülköző szélét becsomagolni. Először tedd a fejedre egy kapucnivalot, majd egy szabad vászonba csomagolod a testet.

A törülköző ponchót ritkábban használják, főleg nyaraláskor. Ez egy széles vászon, amelynek lyuk van a fejre, ami a baba számára helyet biztosít a játékoknak, és ugyanakkor lefedi a hidegtől. Néha kapucnival is van. Standard méret - 100x150 cm. A modell jó, mert lehetővé teszi, hogy hosszú ideig ne becsomagolhassa vagy törölje a babát: csak tegyen egy poncsót, és a gyerek továbbra is futhat és játszhat.

Néha törölközőt és fürdőköpenyt bocsát ki. Különlegessége az, hogy nem számít, hogy a gyerek miként ellenáll a csomagolásnak, és nem szabadítja fel a karokat és a lábakat, még mindig biztonságosan elrejtik a helyiség felé vezető hideg széltől.

tervezés

Különös figyelmet kell fordítani az anyag színére. Egyenletesnek kell lennie, kopasz foltok és foltok, foltok nélkül. Az alkalmazásokat, ha vannak ilyenek, olyan puhanak kell lenniük, hogy ne legyenek tapinthatóak, hogy ne irritálják a gyermek bőrét. Nem is beszélhetünk gyöngyökről, íjakról, gombokról vagy gyöngyökről, károsíthatják a baba bőrét, sőt végül a nyelőcsőjében.

Ha régebbi gyerekekről beszélünk, akkor egy szép mintával vagy aranyos mintával rendelkező törülközőt választhatsz. Például a kedvenc rajzfilmek karaktereivel, ebben a korban, a gyerekek már képesek értékelni ezt a tartozékot. Nagyon aranyos és körültekintő lesz a baba saját törülközőjének megvásárlása és emléktárgyként tartása. Rendelhető vagy gyermekboltban található. Amikor a gyermek felnő, örömmel látja a baba törülközőjét a nevével.

A kapucnis törülközőt gyakran vicces füle díszíti, hogy bármilyen korú gyerekek is tetszenek. Az újszülött vagy egy idősebb gyermek törülközőjének színe homályos. A pasztell, a fény vagy a fehér árnyalatok a legmegfelelőbbek, mivel ezekben a termékekben a legkisebb festék, amely allergiás reakciót okozhat.

Gondozási funkciók

Amellett, hogy a törülközőt optimálisan össze kell illeszteni, megfelelően kell tartani. A törölközők nem megfelelő használata, tisztítása vagy szárítása okozhat allergiát vagy túlérzékeny reakciót még egy korábban kedvenc termékhez is.

  • Mielőtt először használná a vásárolt törülközőt, meg kell mosnia. A legjobb és a jövőben a „finom mosást” két öblítéssel kell használni. Állítsa a vízhőmérsékletet 60 fokra, centrifugáljon 800 fordulat / perc sebességgel.
  • Speciális mosóporokat, géleket és klímaberendezéseket használjon bébiruhákhoz. Ezek megtalálhatók a gyermekosztályokban vagy a kozmetikai üzletekben. Minden csomagon meg van írva, milyen korban használható a termék.
  • Ha az első mosás után a törülköző elvesztette lágyságát, elhalványult, durvavá válik, vagy a színe leesett, akkor ne használja azt.
  • Szükséges a vasaló törülközők, de 150 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten. A vasalás a legjobb módja a bébiruhák fertőtlenítésére.
  • Szárított frottír törölközők a kötöttárukkal együtt hosszúak, így amikor egy folt jelenik meg, nem szükséges az egész vászon azonnal lemosni. Elég, ha ragasztjuk a foltot, és megszáradunk, hogy szélsőséges esetekben megszáradjon a hajszárító.

Hasznos tippek

A csecsemő törülközőjének kiválasztása, mint bármely más termék a baba számára, nem történik meg gyorsan. Gyakran a szülők a boltból vásárolnak, hogy megtalálják a legjobb minőség és ár kombinációját. Mielőtt vásárolna, jobb, ha magával ragadja a boltba egy olyan anyaglistát, amely ideális a csecsemők számára, de ne feledkezzünk meg a saját érzéseiről. "Tesztelje" a törülközőt a boltban: csatolja a nyakához, úgy érzi, puha, győződjön meg róla, hogy nem szúrja meg vagy karcolja. Az anyagnak nem szabad összetörnie és hagynia a nyomokat - bolyhos, halom stb.

A törülközők illata természetes, tiszta, vegyi szennyeződés nélkül. Nem javasoljuk, hogy élénk színekből álló törölközőket vásároljon: a gyártás során festéket használtak, ami allergiát okozhat a gyermekben.

Törölköző - nélkülözhetetlen dolog a gyermekgondozáshoz. Egyedülálló a maga módján: felhasználható a rendeltetésszerű célra (a fürdés után a baba eltörölésére), vagy ideiglenes takaró / takaró, míg a gyermek például szobából szobába mászik. Ne takarítson meg a baba számára a textíliák választékát, nemcsak a kényelmét és a jó hangulatát, hanem az egészségét is.

Hogyan válasszuk ki a gyermekek törölközőit, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba