Törölközők: fajták, jellemzők, tájékozódási pontok a kiválasztáshoz

 Törölközők: fajták, jellemzők, tájékozódási pontok a kiválasztáshoz

Minden házban számos tárgy és dolog van, amely nélkül a hétköznapi életben lehetetlen. A lista törülközője a vezető helyet foglalja el. Minden személynek szembe kell néznie a háztartási cikk megszerzésének szükségességével, de nem mindenki tudja, hogy a választása nagyon nehéz feladat.

Méretek szerint rendeltetési hely

A korábbi években, amikor bármely terméket hiánynak tekintettek, senki sem figyelt a termék minőségére, a törülközőket megvásárolták az értékesítés tényétől. De ma ez a vásárlás elég sokáig tarthat. Miután eljöttek a boltba, nagyon fontos, hogy ismerjék a törölközők típusát és méretét, hogy ne véletlenül összekeverjük a kéz és a haj modelljeit.

fürdő

Minden fürdőszobában a fürdőszobában található fürdőlepedők szokásosak. Ez a termék ismerős minden személy számára, valamint fő célja. A fürdő textiltermék egy nagy, frottírból készült ruha. Mérete lehetővé teszi, hogy az emberi testet teljesen vízzel kezelje a vízkezelés után. A fürdő textíliák sajátossága az, hogy képes nedvességet elnyelni, anélkül, hogy elvesztené a puha tapintást a bőrön.

A kiváló minőségű szövettermékek hosszú ideig szolgálhatják a tulajdonosát. És a tisztességes szex képviselői számára a fürdőlepedők gyártói szép ajándékot tettek egy női fürdőköpeny törölköző kiadásával.

Zuhanyhoz

Leginkább egy fürdőlepedőhöz hasonlít, amelynek egyetlen mérete különbözik - egy kicsit kevésbé zuhanyzó termék. Ellenkező esetben teljes mértékben megfelel a társának. A zuhanyzó modern törülközőmodelljei a tépőzárra speciális rögzítéssel vannak ellátva. A nők a mellkasról fedik testüket, a férfiak pedig az övből.

Kézre

Az ilyen típusú törölközők kis méretben kerülnek bemutatásra. Elsősorban a fürdőszobában használják. Alapvetően, egy törülköző a kézre lóg a mosogató közelében, ritkábban a zuhanyzó vagy a fürdő közelében. Kevesen tudják, de az ilyen típusú törülköző anyagát egy hornyolt felület jellemzi, így a törlés során a kezek bőrét nemcsak elvezetik, hanem kis masszázst is kap.

Lábakhoz

Az ilyen típusú törölköző mérete megegyezik a társával. Csak akkor, ha a családi törölközőt minden családtag használhatja, akkor a lábfejet legjobban egyedileg lehet használni.

Az arc

A mai napig szinte lehetetlen, hogy a fürdőszobában egy külön törülközőt találjon. Nagyon kényelmes, ha a személy reggelizési eljárásokat tart, és kézműves textilterméket használ, mivel a gyakori használat miatt közelebb van. Csak nem éri meg. Törölköző az arcra, annak ellenére, hogy kis méretű, lágy és finom terry anyagot készített. Egy ilyen anyag érintése boldog és mosoly.

Az ilyen típusú törülközők fontos jellemzője a nedvesség felszívódása.

Fejért

A haj minden kép és stílus fontos része. A megfelelő gondozás nemcsak az alkalmazott samponoktól, balzsamoktól és maszkoktól függ. A törülköző fontos szerepet játszik. Fő funkciója a haj és a fejbőr szárításának maximalizálása.

A férfiak számára a gyártók egy speciális, kis méretű törülközőt készítenek, puha napokkal.A hosszú hajú tisztességes nemi modell egy gombnyomással kínálja a fej modelljét.

tengerparti

A tengerre való távozás mindig sok pozitív érzelmet okoz. A dolgok összegyűjtése egy héttel az út előtt kezdődik. És akkor felmerül a kérdés egy törülköző kiválasztásáról. A fürdés nem alkalmas az ilyen kalandokra, de a strand - csak jobb.

A tengerparti modell fontos minősége a jó abszorpció és a nagy méret. Ráadásul a strand textíliái elterjedhetnek a homokon és napozhatnak.

konyha

Egy szobában, ahol a kulináris remekművek álmai valósággá válnak, nagyon fontos, hogy pár törülköző legyen. A konyhai eszközök egyszerű nedvességelnyelő tulajdonsága nem elég. Nagyon fontos, hogy a termékek sűrűek és tartósak legyenek.

Az edények szárításához jobb, ha egy törülközőt választunk egy ostya anyagból.

A papírtörülközők az utóbbi időben divatosak lettek, egyszer használatos használatuk egyrészt jó, másrészt gyorsan elfogy.

esküvő

Az esküvő napján az ifjú házasok gyakran ágynemű készleteket, háztartási cikkeket és törölközőkészleteket kapnak. Ez egyrészt hagyománynak tekinthető, másrészt hozzájárul a családi poggyászhoz.

A hagyományról beszélve érdemes megjegyezni, hogy az esküvő során az elmúlt évszázadok során a fiatalok speciálisan hímzett törülközőkre emelkedtek, amelyek ezt követően örökre a családban maradtak. A modern világ megszüntette ezt a szokást, de a díszített törülköző nagyon fontos ajándék az esküvőre.

WC

Ez a fajta textil kizárólag intim higiénia céljára szolgál. Ennek megfelelően egyénileg kell használni.

A mérete kicsi - kétszer kisebb, mint egy kéz törülközője. Maga a szövet szuper hipoallergén anyagból készül, amely bőrrel érintkezve kellemes érzéseket okoz.

baba

Az ilyen típusú törülközők különböznek a társaiktól a különleges puha és gyengédségükben. És mindez egy speciális szövő frottírfonalnak köszönhető. Ezenkívül a gyermek törölközői gyorsan száradnak, ami kiküszöböli a hideg elkapásának lehetőségét. A kisgyerekek örömmel meleg estélyi ruhákba csomagolják magukat egy esti úszás után. A modern modellek a fiatal fogyasztóknak törülközőköpenyt, kapucnivalot kínálnak. Tervezésében a kedvenc rajzfilmfigurák képei vannak, sőt maga a gyermekköpeny is fülekkel és farokkal rendelkezik.

A méret kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a gyermek magasságát, bár a modelltartomány egy 0+ éves korosztály számára készült.

Az anyagok áttekintése pluszokkal és mínuszokkal

Annak érdekében, hogy a törölközők lágyak és lágyak legyenek, a gyártók nemcsak természetes, hanem szintetikus anyagokat is használnak. Ahhoz, hogy megértsük az egyes anyagok előnyeit és hátrányait, részletesen meg kell vizsgálni azok jellemzőit.

pamut

Ez az anyag mindenki számára ismert. Minden nap mindenki szembe kell néznie a gyapot bármely témában, ruházatban, textilben és még sok másban. Ebből következik, hogy ez a fajta szövet nem képes károsítani az emberi egészséget. A pamut anyaga nagy sűrűségű, így élete nagyon hosszú.

Az árkérdésekben a gyapot általánosan rendelkezésre álló anyag, és az ebből az anyagból készült termékek nem túl drágák. Hátránya az anyag lassú szárítása.

Mellesleg, ha az anyagi pamutszövetek gondozására vonatkozó szabályok be nem tartása közvetlenül az első mosás után ül.

len

A nedvesség felszívódásának emelkedett szintje eltér, nem okoz allergiás reakciókat. Itt csak a lentermékek, különösen törülközők, durva textúra. A masszázshoz azonban a lentermékek egyszerűen elengedhetetlenek.

velúr

Jellemzői szerint a velúr törülközőszövet jobban megfelel a termékek díszítésére, mint egy meghatározott célra. Anyagként A velúr nagyon szép, de nagyon rosszul szívja fel a nedvességet..

Ostya anyag

A konyhai törölközők nagyon gyakori típusa. Nincsenek völgyei, amelyek lehetővé teszik a tiszta ételek törlését félelem nélkül. Az elnyelhetőség száz százalék, ami pozitív minőségű anyag.

Mahr

Minőségi frottír törölköző készítéséhez a gyártók többféle anyagot használnak - pamut, ágynemű, bambusz és néha szintetikus szálakat. Ez a szokatlan kombináció puha anyagból készült, puha hurokkal.

A Mahra szerkezete tartós, ami pozitív hatással van az élettartamára. A hátránya az anyag hosszú száradási ideje, különösen intenzív nedvesítéssel.

bambusz

A textiltermékek gyártásában a bambuszot kezdőnek tekintik. A modern technológiának köszönhetően a bambusz alapú dolgok magas baktericid tulajdonságokkal rendelkeznek. A bambuszanyag sűrűsége átlagos, ami miatt a kézipoggyászban érezhető a termékek súlya. Nagyon fontos, hogy a bambusz törölközők jól nedvszívjanak. Erősek és tartósak.

Ellentétben sok más anyaggal, a bambusz nem szívja fel a szagokat, és hosszú távú tároláskor a távolabbi polcon nem fog gomba vagy penész. A hátrányok közé tartozik a bambusz törölközők költsége és az anyag gondozásának összetettsége.

módbeli

Ez az anyag nem sok népszerűségnek örvend a társadalomban, és a tárgyaláson nem sokan beszélnek róla. De ennek ellenére csodálatos törülközőket készítenek a modálisból. A szövet alapja a fa - lehet fenyő, eukaliptusz vagy bükk. A szövésszálak speciális technológiája különleges puhaságot ad a törülközőknek.

A késztermékek megkülönböztetik a használatuk praktikusságát, nagyon könnyűek, kopásállóak, ami jelzi a tartósságukat. De a modálisnak még mindig van egy hátránya - allergiás reakciót okozhat.

tencel

Ez az anyag eukaliptusz cellulózrostból készül, ami jelzi az anyag természetes jellegét.

A tensel alkalmazása minden ember számára ajánlott, a bőr típusától függetlenül, kivéve a kisgyermekeket és az allergiás betegeket.

A Tencel törülközőnek számos előnye van, például a tartósság. Nem okoz allergiás reakciót. Ezen túlmenően, még néhány mosás után is, a szövet nem veszíti el a lágyságát és a megjelenését.

poliamid

Ennek a szövetnek a gyártása szintetikus szálakat használ, amelyeket kőolajtermékekből újrahasznosítanak. Ennek megfelelően a poliamid előállítása szintetikus. Ennek ellenére ezek a termékek a világ minden táján igényelnek.

Ilyen jellemzők, mint a tartósság, a tartósság, a gyors szárítás, a kis károsodásokkal szembeni ellenállás a poliamid anyag jellemzői. Másrészt A poliamid nem szívja fel jól a nedvességet.

poliészter

Ez az anyag a szintetikus szövetek csoportjába tartozik. Alapja hulladékolaj. Pozitív tulajdonságai közé tartozik a gyártott termékek egyszerűsége, a praktikusság és az ár. Negatívnak tekintjük alacsony higroszkóposság.

mikroszálas

Mikroszálas termékek, néhány évvel ezelőtt népszerűségre tettek szert. Az anyagot gyors felszívódás és szárítás jellemzi. A mosás után nincs szükség további ellátásra. Az egyetlen negatív a tökéletes megjelenés elvesztése.

jacquard

Ez a fajta anyag speciális gépeken készül. Termelésének technológiája kettős szál, amely a kétoldalú hurkok alapja. Az anyag minősége elsősorban a használt pamut minőségétől és a hurkok szövésének közelségétől függ. Mindenesetre a jacquard törölközők lágyak, puhaak és abszorbensek.

Színek és design

A távoli múltban, amikor a piacon hiányzott a textiltermékek, az emberek megvásárolták a rendelkezésre álló termékeket. Ugyanakkor senki sem nézte meg a törülközők színét.Ma ezek a két tényező fontos szerepet játszanak.

Az ellentétben készült törülközők jelentősen megszerzett modelljei - ez egy fekete-fehér termék.. Ez a tervezési megoldás alapvetően high-tech stílusra van tervezve, de ez nem akadályozza meg az embereket, akik különbséget kívánnak tenni a konyhai eszközök között.

A nagy családokban gyakran személyre szabott törülközők találhatók. Ez a tétel a személyes higiéniára vonatkozik, és annak érdekében, hogy ne zavarja meg, ha a terméke egy textiltermék sarkában egy javításra kerül a név.

Hímzett törülköző, hogy esküvőt adjon. A szláv hagyományok betartásával egy egyszerű termék szokatlan, emlékezetes ajándék lehet, amelyet a fiatalok életükben tartanak a családjukban.

Az újévi törölközők az ünnepi asztal legfényesebb és legszínesebb tartozékai. A standard szalvéták már régóta megszűnt a szemnek, de egy kis karácsonyi vászon, amivel egy karácsonyi témát tesz lehetővé, beleszeret a nyaralás varázsába, és ismét hisz a Mikulásnak.

Miután letelepedett a szállodába, az első dolog, amit egy személy megy a fürdőszobába, hogy mosson kezet. És ott találkoznak különböző típusú törölközőkkel a szálloda logójával. Lehet, hogy csak egy név a sarokban, és ez lehet a jelnek egy kis példánya az összes apró részletgel. Mindenesetre egy ilyen tervezési megoldás megfizethető nem minden vállalkozás számára, hanem csak az elit cégek számára.

Minőségi tulajdonságok

A törölközők gyártásához használt anyagok jellemzőinek tanulmányozása után figyelmet kell fordítani néhány további tényezőre. Pontosabban, a festék egyenletessége, tartóssága, élek feldolgozása. És csak az utolsó pillanatban kell figyelni az érdekes textilmodellek puha és tapintható tulajdonságaira.

felszívódási

Talán ez a legfontosabb minőség minden típusú törülközőhöz. Ezek a termékek elsősorban a nedvesség felszívódásának maximalizálására szolgálnak.

Ennek megfelelően minél nagyobb a kívánt törülköző higroszkópossága, annál jobb lesz eltávolítani a vizet.

sűrűség

Az egyes modellek címkéjén a törülközők néhány szimbólumot tartalmaznak, amelyek között szerepel az anyag sűrűsége. Ezt az értéket a termék négyzetméterenkénti grammszáma adja meg. Minden egyes törülközőtípus esetében az egyéni sűrűséget ennek megfelelően számítják ki. Például a címkén a konyhai törölközők 150-200 g / m²-t jeleztek. Ez azt jelenti, hogy a szövet sűrűsége 150-200 g / m2.

Halom hossza

A halom magassága, amely főként a frottír törölközőkben van jelen, szintén bizonyos mértékű. A legjobb méret öt milliméter.. Az ilyen anyag jól szívja fel a nedvességet, puha és szelíd érzés érinti, és hosszú ideig szolgálja a tulajdonosát. Ha a halom hossza több mint öt milliméter, akkor problémák léphetnek fel. Több mosás után a fleecy tippek együtt fognak szőni.

Egy kis halom frottír törölköző nem mondat. Az ilyen termékeket jó minőségűnek tartják, és sok éven át képesek kiszolgálni, csak egy ilyen termék abszorpciója meglehetősen alacsony.

Merevség fok

Ha a kívánt törülközőmodell túlságosan puha ahhoz, hogy a szintetikus szálakat használják a gyártási folyamatban, ami csökkenti a higroszkóposság szintjét.

Kiválasztási kritériumok

Nem titok, hogy a törölközők a szükséges dolgok listája, amelyeket személyes használatra vagy ajándékként lehet megvásárolni. Esküvői vagy születésnapi alkalomra jobb választani a legszebb ajándékmintákat hímzéssel. És annak érdekében, hogy valami kellemes legyen egy szerettének, elég egy konyhai törölköző megvásárlása.

Válasszon egy bizonyos törülközőmodellt, figyeljen néhány paraméterre.

 • Először meg kell vizsgálni az éleket.Minden egyes varrást tisztán és óvatosan kell készíteni, nem szabad maradék szálak.
 • Ellenőrizze a festék törölközőit. Elég ahhoz, hogy a kiválasztott modell felületén nedves, fehér ruhával vagy sálral tartsuk. Ha a szövet rosszul festett, akkor a szalvétán színes nyomok lesznek.
 • A fürdőlepedő kiválasztásakor a terméket a kezedhez kell csatolni. A lágy és meleg érzések az áruk minőségéről beszélnek.

gyártók

Ma számos cég és vállalkozás foglalkozik otthoni textíliák gyártásával, beleértve a törölközőket is. De nem mindenki büszkélkedhet a világ nevével és hatalmas választékával.

 • Arya - Török textilgyártó, amely a világpiacra tört be, és a felhasznált anyag természetes jellege miatt nagy a kereslet. A fogyasztók különös figyelmet fordítanak a pamut törölközőkre.
 • Cleanelly orosz textiltermékek gyártója. A cég termékválasztékának célja, hogy a szükséges termékeket ne csak otthon, hanem irodákban is biztosítsa. A Cleanelly márkás termékeket nem csak a személyes higiénia, hanem az aktív pihenés céljából is megvásárolhatja.
 • A tenger a csúcsra - Ausztrál márka, amely luxus személyi ápolási termékeket és berendezéseket gyárt turisták számára. A vállalat különös jelentőséget tulajdonít az ultra-vékony törülközők gyártásának, amelyek 10-szeresére képesek elszívni a saját mennyiségüket.
 • „Hét” - széles körben ismert márka, amely az Orosz Föderáció területéről származik. A gyártó termékpalettája számos textiltermékkel van ellátva. A "Week" cég törülközői nagy keresletet igényelnek, és a kiváló minőségű anyagok és a varrás termékek modern technológiáinak köszönhetően.

Tippek a használathoz és az ápoláshoz

Minden törülközőgyártó számára speciális jelöléseket kell készíteni a termék címkéjén. Ezek az általános ellátási szabályokat, az alapvető jellemzőket és a lehetséges megkülönböztető jellemzőket jelzik.

Mindazonáltal érdemes előzetesen megismerni néhány javaslatot, amelyek megakadályozhatják a textiltermékek károsodását.

 • Az első használat előtt a törülközőt le kell mosni. A mosást az anyag jellemzőinek figyelembevételével kell elvégezni, a víz hőmérséklete 28-60 fok.
 • A tömör törülközőket a színes szövetektől elkülönítve és természetesen, a szintetikus anyagtól elkülönítve kell mosni.
 • A mosás során nem szükséges különféle balzsamokat használni. Ezek hátrányosan befolyásolják a törülközők higroszkóposságát.
 • Nagyon fontos, hogy a mosott törülköző természetesen megszáradjon, anélkül, hogy bármilyen kiegészítő szárítószerkezetre lenne szükség.
 • A frottír felület felerősítése a köröm ollóval távolítható el.

Hogyan kell mosni a frottír törölközőket, és lágyítani, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba