Törölközőméretek: standard paraméterek és cél

A törülköző nem csak egy gyönyörű tartozék, amely bármilyen belső teret díszít, hanem rendkívül hasznos és szükséges dolog. Bizonyos kényelmet biztosít a fürdőszobában, támogatja az általános stílust, és lehetővé teszi, hogy a fürdő vagy a zuhanyozás után érezze az igazi melegséget és gyengédséget. Sokak számára a kiváló minőségű és kényelmes törölközők választása valódi probléma, mivel a modern textilpiac által kínált termékek nem mindig jó minőségűek és kényelmes paraméterek. A szép, és ami a legkiemelkedőbb, a test, az arc és a kéz kényelmes törölközőinek megtalálása, gondosan meg kell vizsgálnia a problémát.

struktúra

A törölközők összetételének számos lehetősége van, és a megvásárolt termék minőségétől függ. A szakértők a szerves pamutot a törülközők legjobb anyagaként tartják számon, mivel sok szempontból felülmúlja a versenytársakat. Ezek a legdrágábbak, de ugyanakkor nagyon jó minőségűek.

 • Ügyeljen a frottír pamut termékekre, a termelési ország Egyiptom vagy Pakisztán. Ezekben az országokban az éghajlat egész évben mérsékelt, hosszú szárú gyapot nő, amelyből elegáns törülközőt kapnak. Alkalmasak mindennapi használatra és gyakori mosásra, mert összetételük hosszú és erős szálak. Az ilyen változatok különleges lágysággal és hosszú élettartammal ütköznek, ami teljes mértékben indokolja a kínai és a török ​​társaikhoz képest igen magas költségeket.
 • Gyakran a selyem szálak hozzáadódnak a készítményhez, de a legtöbb esetben ezek a termékek nem jó minőségűek. Továbbá, a selymes törülköző rosszul szívja fel a nedvességet, így nem alkalmas fürdőbeállításokhoz, és maximálisan használható kézre vagy arcra.
 • A bambusz törülközők nagyon népszerűek az utóbbi időben. A gyártók azt állítják, hogy hipoallergének, könnyen elnyelik a nedvességet, puhaak és hosszú élettartamúak. Sőt, az ilyen termékek nem indítják el a gomba. Ugyanazzal az ágyneművel összehasonlítva ez komoly előny. Valójában a bambusz rost mesterségesen előállított anyag, de a gyártási folyamat olyan, hogy legalább „kémia” -ot tartalmaz, és a szerkezet meglehetősen porózus, ami lehetővé teszi, hogy jól kezelje a nedvességet.
 • A Jacquard külső tulajdonságokat vonz, de a kényelem szempontjából nem olyan jó, mint az első pillantásra. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az ilyen típusú anyagokat szorosan megvizsgáljuk, hogy megtaláljuk a nagyon jó lehetőséget.
 • A sportolás és a túrázás számára speciális, hipoallergén mikroszálas törülközők vannak. Ezek kompaktak, gyorsan száradnak és jól nedvszívják. Költség esetén meglehetősen megfizethetőek.
 • Az ágynemű törölközőit főleg a konyhában használják. Természetes összetételük és környezetbarátságuk miatt megkülönböztetik őket, de az ilyen törülközők használata a kezek és az arcok számára nehéz: a lenszerkezet egy kicsit tüskésebbé teszi a törülközőket, és a törlés során a hámlás vagy a masszázs hatását eredményezi.

sűrűség

Szoros figyelmet kell fordítani a sűrűségre. Meg van jelölve a címkén, és lehetővé teszi, hogy megértse, mennyi nedvességet visz el a törülköző a nedvesedés előtt. A használat időtartama a sűrűségtől is függ, ezért a kézi törülközőknek 450–600 g / m 2 -nek kell lenniük, 700 g / m 2 -es termék lesz a lábak számára. Ha nincs ilyen címke, akkor kérdezze meg az eladót.

Az elnyelhetőség és a minőség súlyosan függ a halom hosszától. Otthoni használatra válassza ki a 3,5 mm-es napszélességű törölközőket, és a kisebb napszemüvegű termékek alkalmasak a strandon való használatra. A hosszú napsütésű termékek gyorsan nedvesednek, és ez gyorsan meghiúsul. Az ideális halom hossza 5 mm. Az első mosás után 8 mm-nél nagyobb halomban lévő termék rendezetlen megjelenést eredményez.

Annak érdekében, hogy függetlenül ellenőrizze a minőséget, meg kell húzni a szálat egy kicsit. A szálak elvesztése rossz szövést jelent, és egy ilyen termék megszerzését el kell hagyni. A varratoknak laposnak kell lenniük, és két szálral kell varrniuk, míg az öltésvastagság nem lehet nagyobb, mint 6 mm.

A gyártók statisztikái és mutatói szerint a törülköző szokásos használata, ha tisztességes állapotban marad, három vagy négy év. Azonban a termék mosására és vasalására vonatkozó összes utasítás után jelentősen megnövelheti ezt az időt, különösen, ha az eredeti, jó minőségű törülközőt helyesen választotta.

Dimenziós táblázat

  Minden törülközőnek saját célja van: többféle termék van, különböző méretű. A nők és férfiak számára szabványos méretű törölközőket is választhat, például 140x70, 100x150 vagy 180x90 cm. Az arc, a kezek, a lábak és a test törülközői vannak, gyakran használnak külön törülközőt az intim higiéniához.

  • Vendég törölköző a legkisebb, 30x30 és 35x35 cm-es paraméterek, ha az arcra vonatkozó pamuttermékekről beszélünk, jobb, ha 50x85 és 50x90 cm-es leállást végeznek, az ilyen méretű törülközők jól működnek, és nem vesznek sok helyet a fürdőszobában lévő kampókon. .
  • Lehetőségek fürdőkádra 90-től 160-ig és 100-150 cm-től kezdve, de lehet, hogy több: 80–180 cm, és itt választáskor érdemes személyes preferenciákból indulni. Egy nagy terület lehetővé teszi, hogy gyorsan kiszáradjon, és kényelmesen, ha a törülköző puha és kellemes tapintású. Az átlagos opciók 70x140 cm, kompaktak és nagyon kényelmesek a zuhanyozás után.
  • A konyha számára Ajánlott az 50x70 cm-es paraméterekkel rendelkező termékeket választani, kézre és egyéb igényekre. És ebben a kategóriában 30x30, 30x40, 30x50 cm méretű termékek is rendelhetők, mivel kényelmesek a fürdőszobában a kézben és a konyhában.

  Az alábbiakban részletesebben megismerheti a törölközők méretét az adott szobában.

  Comments
  szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba