Frottír törölközők: cél, méret és választási lehetőségek

 Frottír törölközők: cél, méret és választási lehetőségek

Ma a modern ember nem jelent otthoni kényelmet terry textíliák nélkül, mert sokan szeretik puha törülközőbe burkolni a zuhany vagy fürdő után. De előfordul, hogy az első mosás után a termék vonzó megjelenést veszít, kemény és kellemetlen lesz. Érdemes figyelembe venni a frottír törölközők kiválasztásának sajátosságait, hogy kiválassza a legjobb választást.

Gyártási anyagok

A mai napon a frottír törölközők nagy igényt mutatnak a használatuk során nyújtott kényelem és magas szintű kényelem miatt. Ezek a törülközők különböző szövetekből készülhetnek, így többet kell megtudni a gyártásuk anyagairól.

 • Cotton. A pamut törölközők meglehetősen puhaak, finomak és tökéletesen alkalmasak a nedvesség felszívására. Előnyösebb az organikus pamutszövet, mert kémiai vegyületek hozzáadása nélkül termesztik. Ez a szövet környezetbarát. Az ilyen textíliákat különböző országokból, például Türkmenisztánból, Pakisztánból, Brazíliából, Üzbegisztánból, Törökországból és Egyiptomból szállítják. Vannak azonban olyan termékek, amelyek szerves és szintetikus szálakat tartalmaznak. A termék címkéjén megtalálható az anyag összetételéről szóló információ. Tehát a mesterséges szálakat "M" -nek, és poliészter - "P" -nek nevezzük. A pamut törölközőket olyan cégek ajánlják, mint a Tac, a Hobby, az Arya, a Karven és mások.
 • Len. A legtöbb lenből származó termékek, mivel nagy szilárdsággal és hosszú élettartammal rendelkeznek. A Lyon sűrű szerkezetű, ezért a bőrrel érintkező törülköző enyhe masszázshatást eredményez.
 • Bamboo. A bambuszból készült terry termékek viszonylag nemrégiben megjelentek. A puha textúrát, a szép megjelenést a kis fényesség miatt szép megjelenés vonzza, ami eleganciát és eredetiséget biztosít nekik. A bambusz megkülönböztető tulajdonsága antibakteriális tulajdonságok, így az ebből az anyagból készült frottír törölközők nagy keresletet kaptak. A legnépszerűbb gyártó cégek a Maxstyle és a Mariposa.

A termék célja és mérete

Vásárlás előtt meg kell ismerkednie a terry törölközőkkel, vegye figyelembe a lehetséges méreteket és természetesen a célját. A test különböző részeire tervezhetők, így sok ilyen típusú törölközőt kínálnak eladásra. Szükséges a leggyakoribb típusok kidolgozása.

 • Légkondicionáló. Az ilyen termékek nagyok, mivel gyakran használják a fürdő és a zuhanyozás után. Nagyon jó, ha teljesen puha törülközővel borítja magát. A termék hossza 150 vagy 160 cm, szélessége pedig 100 cm, a fürdő változata tökéletesen elnyeli a nedvességet, meleg és puha és puha.
 • Kitchen. Az ilyen termékek különleges követelményeket támasztanak, mivel a konyhában nemcsak a szennyeződésekkel és zsírokkal, hanem az ételek mosására használt különböző agresszív szerekkel is kapcsolatba kerül. Általában egy mosogatórongyot lehet alkalmazni a kezekre, az ételekre vagy az asztalra. Előnyben részesítjük az anyagot, amely rövid nap. Gyakran a konyhában válasszuk a ostya opciót vagy a lenből.
 • Arc. A törülközőnek nagyon puha és gyengédnek kell lennie, mivel érintkezésbe kerül az érzékeny bőrrel. A mosáshoz jó megoldás a bambusz lehetősége. Az optimális méret 50 és 90 cm.
 • Lábakhoz és karokhoz. Ezek a testrészek termékei beállíthatók. Általában kisméretű, például 30x50 vagy 40x70 cm-es méretben kerülnek bemutatásra.
 • Gyermekeknek. A frottír törölközőt gyakran gyermekeknek vásárolják, de érdemes odafigyelni a választásukra. Kétoldalas makhra kell, hogy legyen, és gyengédség és gyengédség jellemzi. A gyermek minden bizonnyal szeretni fogja a terméket, amelyet fényes nyomtatással díszítettek. Számos lehetőség kiegészíti a motorháztetőt, ami lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a törülközőt a baba fején.
 • Beach. Ezek a termékek egyszerre két feladatot látnak el: a fürdés után alkalmasak a törlésre, és ezeken is feküdhetnek, és napozni a nap alatt. Kényelmes méretűnek kell lenniük, és kiváló abszorpciós képességük is lehet. Az optimális méret 70 cm 140 cm.
 • Wedding. Ez az opció az esküvő napjának szimbóluma. A legtöbb modell lenből készül. Gyakran díszítik hímzéssel, amely galambokat, hattyúkat, csipkéket és virágrajzokat mutat be. Általában az esküvői szett több törülközőből áll.
 • Masszázs. Ezek a törülközők lenből és pamutból állnak. Mivel az összetételnek köszönhetően keménynek kell lenniük, megnyugtathatja és lazíthatja az izmokat az eljárás során.

Először is nemcsak a frottír törölköző méreteiről kell dönteni, hanem a funkciókról is.

A legtöbb hazai gyártó hagyományos méretű frottír törölközőt kínál, míg a külföldi gyártók termékei kissé eltérőek lehetnek. Tehát a termékeket a következő méretekben lehet bemutatni:

 • 30x30 vagy 30 x 50 cm - WC vagy vendég, melyet a konyhában vagy a kézben használnak;
 • 50x70 vagy 40x70 cm - a konyhai standard változat;
 • 50x90 cm - a legjobb megoldás az arcra;
 • 50x100 cm - kis zuhanyzó vagy arc;
 • 70x140 cm - az átlagos fürdőtermék standard mérete;
 • 80x160 cm - a fürdő klasszikus változata;
 • 90x160 vagy 100x150 cm - nagy fürdőlepedő, amelyet gyakran használnak a szaunában vagy a fürdőben;
 • 80x200 cm - ez egy olyan lap, amely alkalmas a tengerparton pihenésre vagy masszázsra;
 • 150x200 és 175x250 cm - szabványos frottírlapok.

Szín és design

A frottírterméket nem csak a konyhai eszközök vagy testrészek törlésére szolgáló törülközőnek kell tekinteni, hanem a helyiség belső díszítésének is. Egy gyönyörű frottír törölköző biztosítja a belső szépséget, az eredetiséget, így a színtervezés, mint a termékek tervezése, nagy szerepet játszik. Ha a fürdőszoba belseje semleges színekben készül, akkor a világos törölközők stílusos kiegészítések lesznek a szoba kialakításában.

A klasszikus természetesen fehér textíliák. Mindig trendben van, hiszen a szállodai szobákban is csak havasfehér termékeket használnak. Egyes szállodák még a logójukat is felhasználják a hely státuszának kiemelésére. Otthoni használatra használhatja a különböző színű textíliákat. Például egy kellemes, romantikus hangulat kialakításához a fürdőszobában törölközőket használhat semleges árnyalatokban. Kék, türkiz, tejes vagy sárgabarack színű. Ha a belső tér sötét színű, akkor a könnyű textíliák képesek lesznek díszíteni a helyzetet.

A férfiak előnyben részesítik a sötét színű frottír törölközőket, amelyek közül érdemes megjegyezni a bordó, sötétbarna, szürke-kék és fekete textíliákat. Bár fel lehet venni és sokszínű, világos mintákkal díszített változat.A Jacquard termékek különböző mintákat lepnek meg, és kiválóan dekoratívak lesznek a fürdőszoba vagy a konyha belsejében.

Fő kiválasztási kritériumok

A kiváló minőségű frottír törölközők kiválasztásához számos fontos jellemzőt figyelembe kell venni.

Halom hossza

Az optimális halom hossza körülbelül 5 mm legyen. Ha a hurkok túl rövidek, a szövet meglehetősen gyorsan nedves lesz, idővel durva lesz és szakad, ami a termék használata közben kellemetlen érzéseket okoz. A hosszú hajat tartalmazó törülközőket sem lehet a legjobbnak nevezni, mivel az első mosás után 8 mm-nél hosszabb, teljesen elveszíti az eredeti vonzó megjelenését.

Anyagsűrűség

Ezt a paramétert figyelembe kell venni a frottír termék vásárlása előtt. Megmutatja, hogy hány gramm pamut van jelen a szövet négyzetméterenként. A termék sűrűsége közvetlen hatással van a termék élettartamára. Tehát minél nagyobb a sűrűség, annál hosszabb a törölköző használata. Általában ez a paraméter szerepel a címkén. Ha ez a jelző nem jelenik meg, akkor az anyag sűrűségét is meghatározhatja - csak mérje meg a terméket. Ha a 70x140 cm-es törülköző súlya körülbelül 490 gramm, sűrűsége 500 g / 1 m².

felszívódási

A termék abszorpciója nagymértékben függ a termék összetételétől, ezért olvassa el a termék címkéjén található információkat. A fonal típusát befolyásolja. A fésült fonalat a legjobb abszorbancia jellemzi. Természetesen ezt a kritériumot a halom hossza is befolyásolja.

lágyság

A vevő általában megérinti a terméket a puhaságon, mert fontos szerepet játszik a törülköző kiválasztásában. A lágy szövetek, amelyekre bolyhosság jellemzi, mint sokan. Az ilyen termékeket érdemes megvenni. A tapintható érzések a textilek magas minőségét jelzik.

súly

A termék súlya a termék minőségéről szólhat. Tehát, ha egy nagy törülköző súlya kevesebb, mint 500 gramm, akkor ne vegye meg. Jobb, ha előnyben részesítjük a 700 gramm súlyú termékeket, mert a jó sűrűségéről beszél. A 300 g-nál kisebb súlyú termékeket egyáltalán nem szabad figyelembe venni, mert alacsony minőségű anyagból készülnek.

Tökéletes szabás

Ez a kritérium a főbbekre is vonatkozik, mivel csak egy minőségi termék fog kinézni. A törülköző széleit megfelelően kell feldolgozni, öltéssel - sima. Lehetetlen ellenőrizni az összes kritériumot, amikor kiválasztjuk a törülközőt a boltban, ezért érdemes megvásárolni termékeket a bevált gyártóktól vagy otthonról, hogy a megvásárolt terméket alaposan ellenőrizze.

Az ellátás finomságai

Ahhoz, hogy a frottír törölközőt hosszabb ideig lágy, tartsa a gyönyörű megjelenést, Szükséges az alábbi szabályok betartása:

 • mosás történhet manuálisan és a mosógépben is;
 • a víz hőmérséklete +30 és +60 fok között változhat;
 • a mosáshoz hagyományos tisztítószereket kell használni;
 • ajánlatos a kondicionálót visszautasítani, mert felhasználása szilikonfóliát képez a szöveten, ami negatívan befolyásolja a termék higroszkóposságát;
 • általában a frottír törölközőt nem vasalják, csak meg kell simítani a nedves terméket a kezével;
 • A kifinomult megjelenés megőrzése érdekében a kifeszített hurkot ollóval óvatosan kell vágni.

Hogyan válasszunk ki egy törülközőt, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba