Ágynemű törülközők: fajták, tippek a kiválasztásra és ápolásra

Lyon, amely néhány évtizeddel ezelőtt nagyon gyakori, ma egyre népszerűbbé válik. A nagyvárosok lakosai egyre inkább arra törekszenek, hogy nemcsak a kényelemért, hanem a természetességért is törekedjenek, aminek következtében a ruhákat és háztartási cikkeket is választják. A konyha és a fürdőszoba ágynemű törölközői kellemesen használhatók és szinte bármilyen belső térbe illeszkednek. A különböző formák és színek lehetővé teszik, hogy még a legvilágosabb fürdőszobában vagy konyhában is kiválassza a megfelelő beállítást.

Az ágynemű előnyei

A len olyan növény, amelyet speciális módon termesztenek és betakarítanak a természetes szálak előállításához. Az érett szár nem szakad el, és nem vág, hanem óvatosan kihúzódik a talajból. Ez lehetővé teszi, hogy maximálisan megtartsa a szál hosszát, megkönnyíti az elválasztás folyamatát.

Ősi idők óta Oroszországban a háztartási ruhadarabok speciális gépeken készültek vászonfonalból. Ma a „nedves fonás” technológiát alkalmazó speciális berendezéseken végzik. A gépgyártás nem csak a termelés sebességének és méretének növelését teszi lehetővé, hanem a vászonanyag felületének sima és puha kialakítását is.

Természetesen a vászon törülközőnek számos más előnye van.

szilárdság

A törülköző a napi használat tárgya. Aktívan használják, ami az anyag gyors kopását eredményezi. A vászonfonal erősebb, mint a pamut, és szövése a vászonban sűrűbb.

Ez lehetővé teszi, hogy tartsa a szövetet érintetlenül hosszabbnak és lágy maradjon.

felszívódási

A természetes szál tökéletesen elnyeli a nedvességet, ami különösen fontos a nagy fürdőlepedők számára, amelyek nemcsak a testet, hanem a haját is törölik.

Szárítási sebesség

A vászon törölköző vékonyabb, mint a többiek. Ennek köszönhetően gyorsabban szárad és készen áll az új felhasználásra.

hipoallergén

A szintetikus szövetekkel érintkező érzékeny bőr irritációval és hámlással reagálhat.

Természetes len esetében az ilyen reakció nem veszélyezteti még a kis babákat sem.

Nem halmoz fel statikus elektromosságot

Ha szintetikus szálakat dörzsöl az emberi bőr és a haj ellen, kis elektromos ragyogás léphet fel. A természetes len nem gyűjti össze a villamos energiát, és nem mágnesezi a hajat.

Környezetbarát

Azok, akik aggódnak országunk és a bolygó egészének ökológiai helyzetéről, értékelni fogják a lenvászon előállításának folyamatát.

Más textíliáktól eltérően a len kevesebb vizet igényel, és gyakorlatilag kiküszöböli a vegyi anyagok használatát.

Vászon törölközők típusai

A törölközők méretétől és használatától függően a fürdőkád és a konyha között osztható. Az előbbiek sokkal nagyobbak, és az egész testhez használatosak, és az utóbbiak a konyhai műveletekhez szükségesek. Törölhetik az edényeket és a kezeket, megragadhatnak egy forró serpenyőt, csomagolva egy ilyen ruhába, törölhetik a vízcseppeket a konyhai asztalon. Az ágynemű készítésének módjától függően az ilyen törülközők többféle fajtája van.

tarka

A szövetet a szövés előtt festett fonalból készítik.

Leggyakrabban sima vászon pasztell lágy színek.

jacquard

A vászon szálai egymáshoz vagy egymáshoz kapcsolódnak, aminek következtében egyedi minta vagy kötetmintázat jön létre. A konyhákban leggyakrabban olyan kockás törölközők találhatók, amelyeket "waffle" -nek hívnak.

Béléssel

A szín vagy a minta a szálak egyetlen vászonra vagy a késztermékre való szövése után kerül alkalmazásra.Az ilyen törülközők színei világosabbak, és a rajzok nagy tisztaságúak.

Ennek az alkalmazásnak azonban egy jelentős hátránya van, gyorsan eltávolítható a termék gyakori használatával.

Hogyan kell gondoskodni a lenről?

A fürdőszobát és a konyhát magas páratartalmú szobáknak tartják. Emellett a törülközők maguk is gyakran érintkeznek különböző mosó- és tisztítószerekkel. Mindez a természetes anyagokból származó termékek gondozásához és tárolásához vezetett.

Szükséges a megfelelő termék kiválasztása, amelyet mosáskor a törölközők tisztítanak. Meg kell távolítani a zsírfoltokat nyom nélkül, és ugyanakkor nem pusztíthatja el a lenszálak szerkezetét. A legjobb, ha a kompozícióban fehérítetlen mosáshoz porokat vagy géleket választunk. Ugyanakkor a vászon törülközőt kézzel és mosógéppel is lehet mosni.

Ne használjon túl meleg vizet, 40 fok elég lesz.

Ne erõsen húzza meg és ne csavarja meg a törülközőket, a mosás után nyomja őket. A len a legjobb, ha nem présel, mivel ez megváltoztatja és deformálja a vászon szövését. Gépi mosás esetén a centrifugálás minimális fordulatszámon, vagy ha a modell lehetővé teszi, kapcsolja ki teljesen a centrifugálást. A száraz len a legjobban a szabadban vagy egy meleg akkumulátoron. Mielőtt lefagyna egy nedves törülközőt, jól rázhatja. Ez segít csökkenteni a száraz termék ráncait.

A vasalószövetnek 200 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten kell lennie. A legjobb, ha nem használ vasat, hanem egy speciális gőzölőt. A forró törölközőket legjobban ágyon vagy kanapén kell elhelyezni, és hagyjuk kicsit lehűlni, mielőtt feltekerjük őket és a szekrénybe helyezzük. Ez csökkenti a vászon törülközőinek ráncaiban megjelenő gyűrődéseket.

A termékek szerepe a belső térben

Az ágynemű a belső térben a legjobban néz ki, ahol más természetes anyagok és design található. Ezek közé tartozik a fal vagy az ablak dekoráció; bútor kárpit vagy csempe természetes kő formájában. A legegyszerűbb módja annak, hogy a törölközőket egy másik anyaggal kombinálják, például az ablakon lévő függönyökkel vagy a zuhanyfüggönyökkel. Nagyszerű fürdőlepedők fognak kinézni, a fürdőszobában lógni vagy lefektetni, ugyanolyan színű, mint a kerámia csempe vízvezetéke vagy mintája.

A konyhai sarok kicsi párnákkal, párnahuzatokkal díszíthető, amelyekre ugyanazon a szövetből varrni kell, mint a konyhai törölköző.

A konyhában található csilláron a lenvászonok jól néznek ki, ha színben vagy mintázatban vannak, kis függő törölközővel.

A legjobb, ha egyszerre több azonos színű vagy mintás törülközőt vásárolunk és helyezünk el, mivel egyetlen szövetrész kevésbé vonzónak tűnik. Minden terméknek saját helye van, nem csak szép, hanem nagyon kényelmes. Ne használd azokat a törölközőket, amelyek már elkoptak, szakadtak és elvesztették a vizuális fellebbezést. Az új termék nem annyira drága, és egy hangulatos otthoni környezetben a leginkább felhős és esős napon is megemelheti a szellemeket.

Tekintse meg az alábbi videót a len kezelésére vonatkozó tanácsokért.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba