Konyhai törölköző - a háziasszony arca

 Konyhai törölköző - a háziasszony arca

A konyhában gyakorlatilag nincs lehetőség a törölköző használata nélkül. Az anyagot az edények szárítására, a kezek törlésére, a főzőlap csiszolására vagy a zöldségek feldolgozására használják. Ezenkívül a megfelelően kiválasztott törülközők a konyhát teljessé teszik, és nem csak a háztartásban segíthetnek, hanem a megjelenéssel is.

Teljes készlet

A konyhai törölközőkészlet egy törülközőből háromra és többre is tartalmazhat. Egy törülköző alkalmas abban az esetben, ha az edényeket mosogatógépben mossuk és szárítjuk, és ezért nem igényel további szárítást. Ebben az esetben a tiszta kezek törlésére egyetlen ruhát használnak. Leggyakrabban a háziasszonyok két terméket használnak - egyet a kezét, a második pedig az ételeket. A három vagy több példányban azonban több lehetőség áll rendelkezésre.

Például kiválaszthat egy külön ruhát a tiszta kezekhez és gyümölcsökhöz, valamint két szalvétát az ételekhez: az első helyen nedves lemezeket helyeznek el, a második pedig letörlik. Hasznos lesz a mikroszálas lapka is. Segítségével a kések, az üvegkerámia lemezek és az acél edények felülete tökéletes állapotba kerül. Ha vannak gyerekek a házban, akkor jobb, ha külön törülközőt készítenek. Ezenkívül hasznos lesz a „piszkos munka rongya” és egy nedves rongy után törlő törlő.

Kiválasztási kritériumok

A konyhai törölközők fő követelménye az, hogy kiváló minőségűek, felszívják az összes folyadékot, és ideális esetben ne hagyják el a csíkot. Sok háziasszony számára is fontos, hogy a belső térbe is illeszkedjenek.

anyagok

Általában két típusú törölközőt választanak a konyhában. Az első terry - a kezek törlésére szolgál. Az ételekhez alkalmasak pamut és ágynemű alapú szalvéták. 100% pamutból készült gofri is lehet. Abban az esetben, ha a textíliák könnyen moshatóak, előnyös az alacsony halomú frottír törölköző. Általában egy másik anyagból, applikációból vagy hímzésből készült betétekkel vannak díszítve. A nyomtatott pamut és ágynemű törölközői mindig fényesek és vonzóak, emellett csipkékkel és szegélyszalagokkal is megjavíthatók. A szalvéták viszont jó higroszkóppal rendelkeznek.

A pamut törülközők hosszú ideig fognak szolgálni, minőségileg elnyelik a nedvességet, és nem károsítják az emberi egészséget. A vászontermékek túlságosan durvaak lehetnek, de egyesek úgy vélik, hogy egy plusz - egyfajta masszázs lép fel velük. A len minőségi folyadékot szív le. A konyhában a velúr nem különösebben ajánlott, mivel az abszorbeáló tulajdonságai nagyon közepesek. A frottír törölközők hosszú ideig száradnak, de kellemes tapintásúak. Nemrégiben népszerűvé váltak a bambusz törölközők. Tökéletesen összegyűjti a nedvességet, nem idézi az idegen szagokat, és nem érik a gomba vagy a penész.

alak

A konyhai szalvéták formája bármilyen lehet. Természetesen a téglalapokat klasszikusnak tekintik, de egy kerek vagy ovális törölköző nagyon eredetinek tűnik. Ebben a kérdésben a fő kritérium a kényelem, így ha a háziasszony nem tudja nehezen lekerekíteni a lekerekített töredékekkel rendelkező tárgyakat, akkor talán ilyen eredeti választást hoz.

méret

Természetesen a konyhai törölközők különböző méretűek lehetnek, de a legkényelmesebbek a 40 cm szélességű és 70 cm-es vagy 30 cm-es szélességű, 60-as magasságú szövetek. szélét.

szín

A konyhában a legjobb a sima törölköző, hímzéssel. Abban az esetben, ha a választás színes képekkel készült, számos képpel, akkor szükségszerűen „átfedik” a belső részleteket.

tervezés

Bár a gyönyörű belső törölközőket általában a meglévő belső és színséma alapján választják ki, sok vendéglátó a szezontól függően inkább eredeti szalvétákat vásárol. Télen például az ünnepi újévi dekoráció dominál, a tavaszi virágok „törölköznek” a törülközőkön, nyáron és ősszel a hímzés növényi és színes levelekkel válik relevánsnak. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a hurkokról, amelyek csipkékből, szalagokból, gombokból és más anyagokból készülhetnek. Általában a család szinte minden ünnepe új ajándékszövetkészletet tartalmaz, de ha nem egy konyhai kialakítással kombinálják, nem szabad „kényszeríteni” magadat - jobb, ha valaki másnak adta.

Alkalmazási papír analógok

Az eldobható törlőkendők sok esetben hasznosak lesznek a konyhában. Például a használatuk során a további feldolgozás előtt nedves nyers halat, baromfit vagy húst kapunk, vagy például pácolással. A törölközők elengedhetetlenek, és amikor felesleges zsírt kell eltávolítani. Ez például akkor történik, ha a palacsintákat, a fánkokat, a sajttorta vagy a húsgombócokat főzi. Végül a papírszalvéták hasznosak lesznek néhány piszkos akció esetén: távolítsuk el a táplálék maradványait a mosogatóból, és a tálcán a cseppeket tálalás előtt megrázzuk, vegyük fel a leesett ételt a padlóról, vagy egyszerűen töröljük le a szennyezett kezét. Az ilyen törülközők tárolása egy speciális tartóval kényelmes.

Népszerű gyártók

Számos cég konyhai textíliákat állít elő, és a márkák egyaránt lehetnek oroszok és Törökországban. A legismertebb gyártók közül érdemes figyelmet fordítani az Oriflame cégre, amely a "White Gold" termékcsaládot reprezentálja, szokatlan csillogó nyomatokkal és gazdag alapszínnel. Egyéb híres törülközők márkák közé tartozik a Tac, a "Vasilisa", a Mona Liza, a "Romance", a "Fidget", a "Favorite Home" és a többi. By the way, minden gyártónak figyelnie kell a "Week" törölközőkre. A hét minden napjára hét szalvétát tartalmaznak. A "Hét" használatával megszokhatod a konyhai higiéniát és a törülközők rendszeres cseréjét.

Független szabás

Még egy kezdő háziasszony is varrhatja a törülközőt saját kezével. Minden amire szükséged van, szövet, olló, varrógép, szálak és tű. A vászon vagy ostya alap kiválasztása esetén fantasztikus ötleteket lehet megvalósítani többszínű szálak segítségével. Egyébként nem szükséges új szövet beszerzése. A régi ruhák töredékei, például egy nyomtatott ruha, nagyon alkalmasak erre az üzletre.

Egy egyszerű törülközőt varrunk azzal a ténnyel, hogy egy 62 cm hosszú és 32 cm szélességű téglalapot vágunk ki az anyagból, ahol néhány centimétert a hajtogatásokhoz viszünk. Ezen túlmenően, az éle összehangolásához körülbelül 5 mm-es vasalattal vasalható. Az ívek csapokkal vannak rögzítve, és a széleit varrógépen dolgozzák fel. Ezenkívül a széleit egy cikkcakk fedi.

Tárolás és használat

A legkényelmesebb a tiszta törölközőket a mosogató közelében tartani, hogy törölje és azonnal megszárítsa a kezét vagy az ételeket. Ha egy külön törülközőt használnak a lemezekhez, akkor különböző helyekre kell őket helyezni. Például a szekrény ajtaira rögzített speciális sínek, vagy valahol közel vannak a tároláshoz. A függő szalvéták különféle kampókon lehetnek.Lehetnek szokásosak, körmökre, öntapadó vagy gyűrűkre szerelve, amelyek a szekrények fogantyúira vannak helyezve.

A törölközőket és a sütő vízszintes fogantyúját kényelmesen meg lehet húzni, de általában a süllyesztésig hosszú ideig kell sétálni. Vannak speciális birtokok a konyhához. A szekrényen belül jobb eltávolítani a mikroszálas aprítékokat, valamint a „levetkőzött” szalvétákat.

Gondozási szabályok

Érdemes megkezdeni azzal a ténnyel, hogy a konyhai törölközőket más dologtól és még a törülközőtől a fürdőszobától is mosni kell. Az a tény, hogy az állandóan felszívódó folyadék, az anyag felhalmozódik a különböző mikrobák és baktériumok, amelyek nem tudnak megbirkózni egy finom mosási móddal, amely alkalmas például a lapokra. A legkedvezőbb helyzetben a konyhai törölközőket három naponta cserélik, bár ez a szám függ a használat gyakoriságától és a konyhát használók számától. A változás szükségességét az aromától függően határozzuk meg - a piszkos szövet illata a kellemetlen megjelenés előtt jelenik meg.

Ezeket szokásos por segítségével 60–90 fokos hőmérsékleten mossuk, a szövet színétől függően. Az erős szennyeződés fehérítőben vagy szappan és szóda oldatában előzetesen áztatható. Az otthoni receptek közül a leghatékonyabb a 20 gramm sóban lévő törülközők áztatása, egy liter hideg vízben oldva.

A napraforgóolaj zsírfoltjait mosás előtt szokásos mosogatószerrel mossuk. Ezt a legkényelmesebb az esti órákban, és reggel törölni kell a szokásos módon. Ezen túlmenően a szennyezésnek 72% -os szappan kezelésére kell törekednie, és körülbelül négy órán át hagynia kell. Abban az esetben, ha a konyhai szalvéták korábban úgy döntöttek, hogy áztatnak, ecetet adhat a vízhez. Az arány a következő: húsz gramm termék pár liter vízre vonatkoztatva. Szélsőséges helyzetben a vízzel tisztított vizes tisztítószer használata engedélyezett.

Házvezetők fehérítő törülközőt mustár kása, alkalmazzák a festett felületre. Néha segít az áztatásra szánt vízben hígított mangán oldatának is. Segítségével, egyébként lehetséges lesz elpusztítani az előkészítő étel makacs aromáját. Nos, a vízhez hozzáadott hidrogén-peroxid feladata. A fertőtlenítés mellett sikeresen küzd a penész ellen.

Fehér szalvétákat ajánlunk forralni. A vizet nagy edénybe öntik. Amint elkezd forrni, hozzáadhat 40 gramm fehérítőt, 40 gramm növényi olajat és 180 gramm mosószert. A folyadékot alaposan összekeverjük, és törölközőket helyeznek bele. Tíz percig forralva leállíthatja a tüzet, és a fedelet zárva hagyhatja. Ez a technika rendkívül hatékony, de sajnos nem alkalmas a szintetikus anyagból készült törülközőkre.

Hogyan mossa meg saját konyhai törölközőit, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba