Hogyan kell egy törülközőt tömören összecsukni?

A szekrények, szekrények és utazótáskák hasznos területének racionális használata nem minden vendéglátó számára könnyű feladat. A legtöbb család normál lakásokban él, ahol gyakran nem lehet öltözőket felszerelni, vagy beépített szekrényeket nagy számú polccal felszerelni. A tapasztalt háziasszonyok megtanulták, hogyan oldják meg ezt a problémát azáltal, hogy nem csak a szekrényeket, hanem az ágyneműt és a törölközőket is összecsukják. A polcokon a hajtogatott dolgok és a rendek nemcsak a családtagok hangulatának javítására képesek, hanem jelentősen növelik a szekrény kapacitását, mivel kevesebb helyet foglalnak el.

Ez az eljárás nem sok időt vesz igénybe, és izgalmas élmény lehet minden családtag számára.

Törölköző típusok

A szaküzletek polcain számos textiltermék található. A törölköző gyártásához a gyártók különböző anyagokat használnak, amelyek megválasztása a termék céljától függ:

 • gofri - a konyha, a láb, az arc és a kéz számára;
 • ágynemű - a konyha és a kéz számára;
 • pamut - univerzális termék;
 • Velúr - a fürdőkád és a zuhanyzó számára;
 • a bambusz egy modern típusú textil, amely antibakteriális és hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik, az ilyen termékek hosszú élettartamúak és alkalmasak a gyermekek számára;
 • mikroszálas - mesterséges típusú törölközők, amelyek könnyűek és nem igényelnek vasalást.

Klasszikus termékek összecsukása

A háztartásokról szóló könyvekben és a női magazinok szekcióiban a háztartásról A kompakt, összecsukható törölközők leggyakoribb módjait megtalálhatja:

 • Klasszikus - a terméket háromszor hajtsa végre, majd az egyes éleket középre, és egyesítse az éleket;
 • Francia - hajtsa a termék negyedik részét középre, a másik oldalt a középre, húzza fel a törülközőt félig, majd még háromszor;
 • Spa módszer - a termék egyik oldalát egy szögben, majd félig. Tekerje a terméket egy tekercsbe, és helyezze a sarokba a kialakított zsebbe.
klasszikus
Spa módszer
francia

A nagy fürdőlepedő megdöntéséhez két sarkot kell venni a rövid oldalon, és két darab három darabból álló terméket kell összeállítania. A hajtogatott textil mérete megegyezik az utolsó részével. A fennmaradó résznek a középpontba kell gördülnie, és össze kell kötnie a szélét. Hajtsa a terméket úgy, hogy a kisebb hajtás a törülköző kétharmadán maradjon. A kézre szánt termékeket a sarkokból kell venni a hosszú oldalon, és félig kell hajtani. Egy törülközőt a hajtogatott él mentén három részre kell hajtani. Ezután a központ szekrénypolcára kell húzni.

A termék az arcnak félre van hajtva egy tiszta és sima felületen, majd az eljárást meg kell ismételni. A hármas összecsukás módszere lehetővé teszi, hogy az él szélét dekoratív elemként használjuk. Ez a módszer alapul szolgálhat a termék háromszög formájában történő összecsukásához.

A dolgok tekercsbe való gördülése a legnépszerűbb módszer a nagy dolgok elhelyezésére nem csak a szekrények polcain, hanem a fiókok fiókjában, bőröndökben és utazótáskákban. A racionális takarítási szakértők a függőleges tároló használatát javasolják, ami a lehető legtöbbet takarít meg, és lehetővé teszi, hogy nagyszámú dolgot pontosan elhelyezhessen.

A textíliák összecsukása az amerikai tekercsben különböző méretű törölközőkre alkalmas. Az egyedi módszer kis időt igényel, és nem teszi lehetővé a termékek összenyomását.Egy különleges tekercs készítéséhez dekoratív szalaggal vagy zsinórral lehet kötni.

Dekoratív számok

A dekoratív összecsukható lakástextilek új trendje a különböző formák létrehozása. A szokatlan termékek nemcsak a fürdőszobában lévő polcokat díszítik, hanem a gyermek- és felnőtt hálószobák szekrényeit is. A speciális folyóiratok lapjain rengeteg példát találhatunk a számok létrehozására és a munkák teljesítményének részletes leírására. A törülköző legnépszerűbb figurái:

 • hattyú;
 • páva;
 • majom;
 • egy elefánt;
 • kígyó.

A hálószobában a nagy törülközőkből származó hattyúk nemcsak meglepik a szerettét, hanem a romantika hangulatát is. Ahhoz, hogy létrehozzuk őket, két nagy fehér törülközőt kell bevennünk, és az ágy felszínére kell helyezniük. Irányítsa az alsó sarkokat a termék középpontjába, és óvatosan tekerje fel őket. A közös alap a madár orrává válik, a középső rész pedig a hattyú nyaka lesz. A test lesz a termék többi része. A szárnyak létrehozásához további, kis méretű textiltermékre lesz szükség. Illatos gyertyák és rózsaszirom harmonikusan kiegészítik ezt a kompozíciót.

A gondoskodó anyák érdekes figuráival vicces állatokkal várják majd gyermekeiket. A csintalan majom biztosan szórakoztatja a gyermeket és mosolyog. Ahhoz, hogy létrehozzuk, két különböző méretű törölközőt és kabátot kell venni. Az elefánt, a rák, az egér és a kígyó is örömmel fogadja a babát. Ezek létrehozásához gondosan tanulmányozni kell a fiatal háziasszonyok magazinjaiban bemutatott speciális rendszereket.

  A dekoratív állatok létrehozásában a textil színválaszték vezető szerepet játszik.

  A férfi polcán harmonikusan fog kinézni az otthoni textíliákat, amelyek egy ing vagy nyakkendő formájában vannak hajtva. Az otthoni törülközőkkel való munka kreatív folyamat, és egyáltalán nem szükséges szigorúan követni a szokásos mintákat. Fantázia és rendkívüli gondolkodás - minden háziasszony fő asszisztense.

  tippek

  Mielőtt a mosott termékeket szépen hengerelték, teljesen meg kell szárítani őket. A nedves törölközők tárolása kellemetlen szagokat és penészeket okozhat. A penész spórái nemcsak a termék egészében elterjednek, hanem más polcokon is mozoghatnak. Annak érdekében, hogy a kedvenc dolgok ne csak hosszú ideig működjenek, hanem nem károsítják az egészséget, tapasztalt háziasszonyok néhány egyszerű szabályt javasolnak:

  • a fürdő termékek hatszoros használat után mossanak;
  • ajánlott az első és a konyhai textíliákat hetente háromszor cserélni;
  • legfeljebb négy napig használható lábtörölköző;
  • A kellemetlen szag kialakulásának megakadályozása érdekében a szakértők a helyiségek szellőztetését és a páratartalom ellenőrzését javasolják;
  • a kondicionáló állandó használata az öblítés során csökkenti a szövet abszorbens tulajdonságait;
  • a műanyag golyók használata a termék lágyságát és légességét biztosítja;
  • a sós vízben való öblítés sima lesz a fákkal, és kellemes lesz a felület;
  • a termékek színrendszer szerinti rendezése kötelező a mosás előtt;
  • a folyékony por a legmegfelelőbb mosószer az otthoni textíliák mosásához;
  • ügyeljen arra, hogy a gyártói ajánlásoknak megfelelően végezze el a dolgokat a termék címkéjén;
  • az apartman területének ésszerű használatához nemcsak szekrényekben, hanem horgok, falra szerelt szerelők, fa vagy műanyag kosarak és mosdókagylók is tárolhatók.

  A napi takarítás nehéz feladat, amely a nők vállára esik. Tegye a házat tiszta, hangulatos és kényelmesnek - minden vendéglátó fő feladata. A racionális gazdálkodást az anya átadja a lányának, de a jelenlegi trendek új szabályokat szabnak meg. A fiatal háziasszonyok nemcsak a szekrényben dolgozhatnak, hanem sokféle dekoratív formát adnak nekik, mindenféle hackeléssel.

  Ez kétségtelenül díszíti a belső teret, és a házat hangulatosnak és egyedülállóvá teszi. A dekoratív termékek esztétikai megjelenése nemcsak a háziasszony technikai készségeitől függ, hanem az otthoni törülközők gondozásától és a mosás minőségétől is. A fürdőszobát és a hálószobát díszített textíliákból készült, fényes színpalettával díszítettek.

  Hogyan kell törölni a törölközőket?

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba