Bambusz törölközők: tulajdonságok, előnyök és hátrányok

A bambusz törülközők hihetetlen keresletben és tiszteletben vannak a vásárlók körében. Az ilyen népszerűségnek köszönhetően rendkívüli minőség, vonzó megjelenés és kellemes érzés érheti őket. Számos előnnyel rendelkeznek, és joggal tekintik a hasonló termékek vezetőjének.

Megjelenés története

A bambusz törülközők gyártásához nyersanyag, furcsa módon, bambusz. Kezdetben a trópusok és a szubtrópikák lakója volt, de most a növény szinte minden sarkában megtalálható: Amerikában, Afrikában, Ázsiában, Európában és Ausztráliában. Ez egy szerény kultúra, amelynek termesztésében nem használnak kémiai adalékanyagokat. Ezért az ebből készült termékek környezetbarátak és biztonságosak.

A nyersanyagból készült törölközőket először Kínában 2000-ben gyártották. A vállalkozói emberek kifejlesztették a viszkózra emlékeztető technológiát a bambuszpép feldolgozására rostokká. Érdemes megjegyezni, hogy ebben a folyamatban nem a növény szárai viszonylag merev szerkezettel rendelkeznek, hanem magja. Lágyabb és rugalmasabb.

Ma ezek a termékek mindenhol megtalálhatók. Ezek összetétele, minősége és árai eltérőek.

Összetétel és főbb tulajdonságok

A bambusz törölközőket két fő típusra osztják. Az első az vászon, amely 100% bambusz, és bambusz lennek nevezik. A "bambusz ágynemű" címkével vannak jelölve. Ilyen anyagot enzimatikus mechanikai hatással állítunk elő, a kijáratnál egy kis vastag halomból álló anyagot kapunk. A termékek költsége magas, de a megfelelő minőség is.

A második lehetőség a bambusz és a pamutszálak keveréke. A százalékarányuk változó lehet: 70/30, 60/40, 50/50, 40/60. Az ilyen termékek címkéjén megtalálható a "bambusz viszkóz" vagy "bambusz rost" címke, azaz a bambusz viszkóz vagy bambusz selyem. A második típusú anyag vegyes, költsége alacsonyabb, mint az előző verzió. De van némi előnye, mivel nedvességgel keverve a vegyes anyag nem olyan nehéz, mint a bambusz.

A textilpiacon mindkét terméktípus képviselteti magát. Fő tulajdonságaikból megkülönböztethetők antibakteriális tulajdonságok. A bambusz tartalmazza a bambusz anyagot, amely a patogén baktériumok halálát okozhatja. A hasonló hatás elérése érdekében a vászon nem kezelhető további vegyszerekkel. Ez a természetes tulajdonsága.

Naponta legfeljebb 70% baktériumok elpusztulnak a termék felületén. Ennek köszönhetően a bambusz törülközőt gyakran használják kisgyermekek gondozásában. Ezen túlmenően ez a tulajdonság még sok mosás után sem veszít el. A bambuszvászon nagyon kellemes, finom, puha tapintású. Nem okoz irritációt, ami szintén nagyon fontos, ha a gyerekeket alkalmazzák. Végül is, a bőrük nagyon érzékeny a külső hatásokra. Megtalálja azt az érzékeny bőrű felnőtteknek. De érdemes megjegyezni, hogy a kiegészítők lágysága elvész, amikor a pamuttartalom nő.

A bambusz törölköző felületén enyhe "selyem" fényt észlelhet. Szokatlan emberek csodálkoznak, hogy szintetikus vagy nem. A természetes természetes ragyogás a bambuszrost természetes állapota, így ezek az aggodalmak alaptalanok. A bambuszszövet hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik.Ez a hatás 100% -ban természetes, és nem szükséges az anyagot kémiai vegyületekkel feldolgozni. Emiatt az ilyen termékeket gyermekeknek, allergiáknak és asztmának mutatták be.

A szövet sűrűségét illetően körülbelül 400 g / m², ami teljes mértékben megfelel az otthoni textíliák követelményeinek.

A bambusz konyharuha jól veszi a vizet, ami nagyon fontos, mivel a konyhai kézmosás főzés közben egy standard eljárás. Nem szívja fel az élelmiszer-szagokat. Ezeket a tulajdonságokat ötvözve a törülközőt hosszú időre nem kell változtatni.

Előnyök és hátrányok

A bambusz törülközőket kedvező tulajdonságok jellemzik a többi hasonló termékhez képest.

 • felszívódási - A törölközők egyik legfontosabb tulajdonsága. Néhány szövet, többnyire szintetikus, nem szívja fel jól a vizet, így a nedves bőr kellemetlen érzése marad. A bambusz törülközők nagyon higroszkóposak. Ezek a legjobbak a bemutatott típusok közül, amelyek a nedvességet elnyelik, meghaladják a pamut mintákat, és háromszor többet.
 • Erő. A bambuszszövet nagyon erős és tartós, ellentétben a pamutral. Megfelelő gondossággal nem deformálódik, nem fakul el, és nem veszíti el a színét, több száz mosást képes elviselni az eredeti állapot megváltoztatása nélkül.
 • Környezetbarát. Ez egy biztonságos anyag, amely nem okoz allergiát, irritációt és egyéb negatív reakciókat.
 • Széles választék. A bambusz törülközőket a széles körű kínálat mutatja be, amely meghaladja a többi frottírkészletet. Különböző színekben kerülnek bemutatásra. Mind a monofonikus, mind a kombinált lehetőségek vannak. Ezenkívül a termék lehet hímzés vagy rajz. Vannak jacquard minták, azaz megkönnyebbülés. A gépet a villák kivágásával alkalmazzák.
 • Bambusz levél a levegő jól halad és nagyon gyorsan szárad a nedvesedés után. Nem szívja fel a szagokat.
 • Egyszerű gondosság. Bármilyen intenzitású szennyezés szabadon és gyorsan eltávolítható az anyag felületéről.

Egy ilyen termék hátrányai közé tartozik a zsugorodás valószínűsége (kb. 10% -kal) a nem megfelelő ellátás esetén, a gomba megjelenésének lehetősége, valamint a többi textiltípushoz képest magasabb költség.

Kinevezés és méret

A bambusz törülköző nemcsak a színváltozatban, hanem a méretben is különbözik. A termék különböző arányban található: mindkettő nagyon kicsi - közepes és nagy szalvéták formájában. Alapvető paraméterek:

 • 100x150 - a törülköző legnagyobb mérete, amelyet a strandnak tartanak;
 • 70x140 - fürdő kivitel;
 • 50x100 - ez a méret alkalmas a bőr zuhanyozás után történő szárítására;
 • 50x90 - "arc" forma;
 • 50x70 - ezt a méretet a konyhában használják;
 • 30x50 - szalvéták, amelyek tetszés szerint működtethetők, de leggyakrabban gyerekeknek használják.

Tekintettel arra, hogy a bambuszanyag a gyermekek számára a legjobban illeszkedik, speciális termékek kifejezetten erre a csoportra vonatkoznak. Ezek közé tartoznak a törölközők, fürdőköpenyek, kapucnivalok, fülek és egyéb szórakoztató tulajdonságok. Világos színekkel díszítettek, gyermekrajzokkal és nyomatokkal. A bambusz törülközőt külön megvásárolható vagy készletként lehet megvásárolni, ami nagyszerű ötlet egy ajándék számára.

Népszerű gyártók

A bambusz törölközők gyártásában a vezetők Kína és Törökország. Természetesen a török ​​termékeket a minőség, a kopásállóság és a tartósság jellemzi. A kínai törülköző átlagos ára 5 dollár, míg Törökországból származó áruk átlagosan 10 dollárba kerültek. A következők a legnépszerűbb gyártói ennek a textilnek.

 • Bonita - A vállalat híres az áraiért. Jellemzője az aranyszálak a díszítésben. Az arc-törölközők ára 550-600 rubel.
 • Tac - A különböző színek és minták török ​​termékei, a méretek is jelen vannak. Csak bambusz lehetőség van. A fürdő formáját 1200 rubelért lehet megvásárolni.
 • pandamackó - vászon meleg színeket a "Panda" logóval. Alkalmas gyermekként.
 • Sveta - a pasztell és a tompa hangok kiváló minőségű termékei, díszdobozban díszítve. Átlagosan a fürdőlepedők ára 2500 rubel.
 • Alkalmi sugárút - elit márka, egy fürdőlepedő ára, amely körülbelül 4000 rubel. A termékek kiváló minőségűek.
 • Luxberry - Portugál márka. A szövet szerkezete szokatlan formában készül, de klasszikus színekben. A termékeket európai stílusban tervezték.

Számos más gyártó létezik, amelyek mindegyike a közönségnek szól. Termékeik egy bizonyos végrehajtási móddal rendelkeznek, minőségükben és ennek megfelelően költségeikben különböznek.

Gondozási funkciók

Megfelelő karbantartással és gondozással egy bambusz törülköző hűen szolgál majd sok éven át. A termék nem fél a gépben történő mosástól, de bizonyos feltételek teljesítését igényli.

 • A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 30-40 ° -ot. Ha a törülközőt túl meleg vízben mossuk, akkor biztosan "üljön le".
 • Kellemes mosás és fonás.
 • Ne használjon erős komponenseket, fehérítőt. Nincs szükség klímaberendezésre vagy balzsamra, mivel a törülköző a mosás után nem lesz kemény.

Szárítás után ez az anyag nem igényel vasalást. A bambuszszövet használatakor észrevehetjük, hogy a fonalat kiesik belőle. Ez teljesen normális. Óvatosan vágja el az ollóval kilógó szálat.

Vélemények

Azok, akik valaha tapasztalták a bambusz törülköző hatását, azt mondják, hogy senki más nem ismeri fel. A főbb pozitív jellemzők közül a nedvesség, a puhaság és a selymesség jó felszívódása, a kellemetlen szagok hiánya mosás után több törlőkendő nélkül. Sokan hangsúlyozzák a törülköző kellemes érzéseit, és „gyengéd érzésnek” nevezik őket.

Néhány felhasználó először találkozik egy termékkel Törökországban, és amikor újra meglátogatják az üdülőhelyet, megpróbálnak pár darabot vásárolni. Úgy tűnik, hogy ezeknek a kiegészítőknek a származási országában nem lehetnek problémák a vásárlás során. De még mindig vannak buktatók. Javasoljuk, hogy ne vásároljon festményeket a piacokon vagy a bazárokban, ahol esély van a hamisításra. A legjobb megoldás a gyárból vagy a szállodában található üzletekből származik. Itt 100% -os minőségű terméket kap.

Törökországban vásárolt bambusz vászon 2-szer olcsóbb lesz, mint Oroszországban. A bambusz törülköző nagyszerű lehetőség mind a mindennapi használatra, és ajándékként. A kiváló minőség, az egyszerű használat és a kényelmetlen gondozás elengedhetetlen fürdő kiegészítő, amely sok évet kényeztet.

Bambusz törölközők kiválasztása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba