Az európai paplanhuzatok méretei

 Az európai paplanhuzatok méretei

Az európai szabványok paplanhuzatainak méretei jelentősen eltérnek az orosz társaiktól. És széles körű. Ezek közül választható másfél, kettős és egyenletes mega méret, valamint a gyermekek és a család típusai. Ezért, hogy megvásárolja ezt a terméket, el kell jönnie az áruházba.

Meglévő méretek

De a választás az, hogy meghatározzuk a paplanhuzatok típusait. A leggyakoribb az egy és fél és a kettős formátum. Ezek megfelelnek a következő paramétereknek:

 • másfél - 215x155 cm;
 • dupla - 200x220 cm;

Ezeket a méreteket szabványnak tekintik. Ezeket a paplanfedeleket tartalmazó készleteket általában "Standard", "Euro 1" néven nevezik.

De vannak olyan formátumok, amelyek nem tartoznak a „standard” fogalmába. Az ilyen paplanhuzatok mérete eltér a normától.

 • Euromaxi, amelyben a vászonfedél 220x240 térfogatú. Ezt a készletet "Euro 2", "Euro Plus" néven is nevezik. És „King Size” is, melynek paplanhuzata 260x220 méretű óriás takaró.
 • A családi szettben 2 paplanhuzat van, amelynek mérete 215x143.

A gyermekek fülhallgatójához két lehetőség van.

 • óvoda: 147 × x112. Ez a készlet újszülöttek számára készült. De hosszabb, körülbelül 2 évig használható. Ennek figyelembe kell vennie a baba növekedését.
 • gyerekek: Ez megfelel a standard queen méretű paplannak. És alkalmas azoknak a gyerekeknek, akik már egy normál ágyban alszanak. Megkülönböztethető a szokásos termékektől, csak világos, gyermek rajzolással.

Ha a takaró egyáltalán nem felel meg a normának, túl kicsi vagy hatalmas mérlege van, akkor önmagára vagy megrendelésre rá kell varrnia az ágyneműt.

Határozza meg a méretet

A paplanhuzat egy olyan dolog, amely megvédi a takarót a környezetből származó szennyeződésektől és kellemetlen szagoktól, valamint az alatta alvó emberek testével való érintkezéstől. Az európai paplanhuzat méretét a takaró méretének megfelelően választják ki. A méretaránytól függően másfél, kettős és euró. De ha nehezen hasonlítható össze a terméke és ezek a fogalmak, akkor a legegyszerűbb módja a takaró mérésének. Általában a termék téglalap alakú.

Ezért szükséges tudni annak hosszát és szélességét:

 • készítsen centimétert vagy mérőszalagot;
 • a hosszot a szalag felső szélétől függően függőleges irányban mérjük, szigorúan merőlegesen;
 • a szélességet úgy határozzuk meg, hogy a takaró megfelelő oldalát és egy centimétert egyenes vonalban elosztjuk a bal széltől jobbra.

A takaró nem mindig vizuálisan felel meg a téglalapnak. Például a 210x220 mérete négyzetnek tűnik. De a szélessége és hossza nem azonos. Ezért, függetlenül attól, hogy a tér milyen legyen, a termék a szabályok szerint mérje meg.

Az alvó termék formátumának ismeretében könnyű lesz kiválasztani a borítót. A paplanhuzat kiválasztásakor kérjük, vegye figyelembe, hogy méretének szigorúan meg kell felelnie a takarónak. Megengedett az 5 cm-nél nem nagyobb méretek közötti eltérés, de jobb egy nagyobb takaróméret irányában.

Például a takaró mérése után a következő ábrákat kaptuk: 200x230 cm, ebben az esetben a paplanhuzatnak meg kell felelnie a megadott ábráknak. Vagy a maximális, amit megengedhetsz, a 205x235 méret. Ha a burkolat nagyobb, mint maga a takaró, akkor folyamatosan vagy egyáltalán megbotlik. Ha kevésbé van, a vászon összecsukódik, elhajlik. Mindez befolyásolja az alvás minőségét.

Érdemes még egy dologra is figyelmet fordítani: ahol van egy rés a paplanhuzatban. Nem valószínű, hogy a közepén lévő lyukakkal rendelkező termékek megtalálhatók az Eurobelle-ben. Két lehetőség van.

 • Kis lyuk az oldalon. Rendkívül kényelmetlen egy takarót belehelyezni.
 • Egy nagy rés a cipzáron vagy a gombokon, a szélesség egyik oldalán található - ideális a fedél könnyű elhelyezéséhez.

Vásárolhat egy paplanhuzatot, valamint egy teljes ágynemű-készletet vagy egy külön elemet. Mindenesetre a csomagolásnak címkézett méretnek kell lennie. Szerint könnyen megállapítható, hogy ez a termék alkalmas-e.

Milyen anyagot válasszon

A paplanhuzat kiválasztásánál különösen fontos az a kérdés, amelyből a csomagolás készült. Szintetikus szövet kiválasztása esetén nehéz megjósolni, hogyan viselkednek a mosás után. Talán zsugorodni fog, majd nehéz lesz egy takarót elhelyezni a borítón.

Jobb, ha előnyben részesítjük a természetes pamutszöveteket. A fajta nagyon nagy. Calico, chintz, cambric - a csoport leggyakoribb képviselői. A legmagasabb minőség azonban szatén és percál.

A szatén nagyon szép anyag. Selyemre emlékeztető természetes fénye van. Az ilyen anyag nagyon kényelmes a működéshez. Gyakorlatilag nem törik össze, nem húzódik le és nem tartja jól a hőt. A nagy kopásállóság és az elfogadható ár különbözik. A mosás után nem zsugorodik, így a vevőnek nem kell aggódnia a termék mérete miatt.

A szarvasmarha az elithez, a drága festményekhez tartozik. De ideális ágynemű. Az anyag puha és kellemes tapintású, jól lélegző. Elég tartós és tartós. De érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a felülete végül kissé csökken a szálak nagy sűrűsége miatt. Ez körülbelül 2% -kal csökkenti az anyagot.

A selyem és az ágynemű megfelelő anyag lesz az ágynemű számára. Sokáig nem veszítik el a bemutatójukat, és nem deformálódnak.

Figyelembe kell venni a paplanhuzat színét is. A klasszikus hang fehér. Ideális az erős és harmonikus alváshoz. Ugyanez a hatás kék és rózsaszín színekkel rendelkezik. Az ágynemű túl nagy mintái izgatják az idegrendszert, és kis elemei ezzel szemben nyugodtan hatnak.

Válasszon ki egy megfelelő paplanhuzat nem nehéz, ha betartja az összes ajánlást. A választék széles választéka lehetőséget biztosít a termék felvételére, még a leghihetetlenebb méretekre is.

Az ágynemű méretének helyes meghatározása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba