Hogyan kell varrni egy paplanfedelet?

Minden dolog eltartható, különösen ágynemű esetében. Győződjön meg róla, hogy szükség van a frissítésekre. Mindig van választás a boltokban, de sokkal kellemesebb mindent saját kezűleg létrehozni, nem is beszélve az alacsony árról és a magas minőségről.

Talán mindenki egyetért azzal, hogy az ágynemű nagyon intim a számunkra, különleges energiával rendelkezik, mert sok időt töltünk ezzel az anyaggal. Éppen ezért készítsünk egy sorozatot a saját kezeddel, szeretnél élvezni az ágyban töltött minden pillanatot, és újra varázslatos álmokat, mint a gyermekkorban.

Szövet kiválasztása

Sokféle szövet van, de nem mindegyik alkalmas ágyneműre. Amikor eljutunk a boltba, a szemek eltérnek: az ár, a szín, a minőség, a sűrűség, a lágyság, a festés ellenállása, és még egy olyan tulajdonságú autó is, amelyet nehéz megérteni valami más választásával. A vásárlás megkönnyítése érdekében válassza ki a munkában leggyakrabban használt szövetek fő típusait:

 • selyem;
 • len;
 • pamut.
selyem
len
pamut

A selyem dolgok drágák és költségesek, gondos ellátást igényelnek, de hihetetlenül vonzóak és kifinomultak. A lapok mindig kellemesen hűvösek, és a testet lágyan eltemetik, és kissé elcsúsznak minden érintésből. A japán selyem a legtöbb elit, de a mesterséges anyag gyakran megtalálható a szupermarketek polcain. A külső hasonlóságokat ragyogásban fejezik ki, a költség sokkal alacsonyabb, és az ellátás sokkal könnyebb. Máskülönben messze van az eredetitől.

A len nagyon sűrű, bakteriológiai tulajdonságokkal rendelkezik, hideg időben megtartja a hőt, és nem teszi lehetővé a hőmérséklet emelkedését nyáron. Bebizonyosodott, hogy az élénk színeket sokáig tartják, és idővel a merev szerkezet lágyul. A mosás után fontos, hogy ne hagyja, hogy a lencsék hosszabb ideig száradjanak meg, ajánlatos enyhén nedves, óvatosan hajtsa le vagy vasalja őket, hogy elkerülje a túlzott zúzódásokat.

Választásunk a pamut vászonra esik. Ezek közül az ágyneműt leggyakrabban az olcsósága és tartóssága miatt olyan gyakori. Ajánlásként többféle fajtát is kínálhat.

 • Szatén - a legtartósabb, akár 400 mosásig. A fényes és implicit fényes felület miatt selyemre hasonlít.
 • Percale párnahuzatokhoz alkalmas. A nagy sűrűség nem teszi lehetővé a tollak vagy a lejtés feltérképezését.
 • A durva calico meglehetősen sűrű, olcsó szálak miatt az érintés érzése miatt sok kívánnivaló marad.
 • Chintz - lágy, mint a többiek. A hátránya az, hogy rossz állapotban van.
félszatén
perkál
fehérítetlen pamutvászon
festett vászon

Számolja ki a textíliák mennyiségét

Az érthetőség érdekében figyelembe vesszük azokat a méreteket, amelyeket általában egy paplanfedél létrehozásához használnak, egy újszülött és egy boríték számára.

Az első, a hossza 4 m 40 cm, 150 cm-es átmérővel.

A csecsemők borítékának varrásához 100x100 vagy 90x90 cm-es textíliát készíthet.

A kiságyban a szabványosított hely 120x60 cm, a boltokban a készletek teljesen különböző méretűek, ez arra a következtetésre jut, hogy sokkal kényelmesebb egy készletet önmagában készíteni, hogy megszabaduljon a pénzpazarlás és az azt követő csalódás miatt.

A fenti adatok hozzávetőlegesek. Ha pontosabb értékeket szeretne, vegye ki a fedelet, amelyre varrni szeretne, és mérje fel és le. Használhat egy vonalzó vagy centiméteres szalagot.

Fontos, hogy ehhez elkülönítse azt a területet, ahol a varratok megjelennek.Ha úgy dönt, hogy hozzáad egy rögzítőelemet, a távolság 7 cm-re növekszik.

Lépésről lépésre a vágáshoz és a varráshoz

Ha úgy döntesz, hogy saját kezeddel célozod meg a paplanhuzat helyes varrását, ne vegyél részt az órákon, mesterkurzusokon, mindent otthon csinálj, figyelemmel a varratok tisztaságára, figyelembe véve a helyes számított adatokat.

Közepén vágva

Talán mindenki gyermekkora óta ismer egy gyémántot egy takaró közepén. Ahhoz, hogy egy ilyen csodálatos emlékezet ne legyen nehéz, ha lépésről lépésre követed az utasításokat.

Először is, határozza meg a kivágás helyzetét: körvonalazzuk a vászon magjában lévő helyet és vázoljuk fel a rombuszt. Belül kb. 4,5 cm-re hagyjuk a varrási juttatásokat, ezen a vonalon mentünk a központi alakot. Próbáld meg a sarkokba vágni anélkül, hogy megérintené az alsó sort. Tartsa 0,2 cm távolságot, a vágási szöget pedig 45 fokot.

Szükségünk lesz egy új anyagra. Ebből két négyzetet vágunk le, amelyeknek kétszerese kell lennie a támogatás szélességének, és 1 cm-t is figyelembe kell venni a varrás jövőbeli helyén. Négy háromszöget kapunk egyenlő csípővel, és a négyzeteket félig vágjuk. Minden négyzetet elölről a nyakkivágás sarkaiig hajtogatunk. Óvatosan hajtsa végre a ferde vágást és a felső területet. Mindent különböző öltéssel rögzítünk: 0,3 cm-es szögben, a többi - 0,5 cm.

Hajtsa ki a sarkokat, és hagyja az állományt kifelé. Öltés 0,1 cm-re két él mentén.

A munka véget ért, az anyag kicsi marad: mosás, vas, és élvezheti a végeredményt.

Az alján vagy az oldalán található lyuk

Ez a típus az egyik legegyszerűbb gyártás. Leggyakrabban egy nagy darab anyagot veszünk, a felesleget csak egy éltől vágjuk le. Ha a központtól feleslegesen vágja le, akkor a munkát több órán át hozzáadjuk. Az él mentén végzett vágás tovább egyszerűsíti a feldolgozást.

A textíliákat sima felületre bontjuk, az ágytakaró méretére hivatkozva, jelöljük meg a téglalapot, majd a második rajzot. Hagyja el az egyes széleken 4 cm-t, miután a vonalzóval megvizsgálta, ki kell vágni az alkatrészeket és feldolgozni azokat. Minden oldalról fél centiméteres dupla szegélyt kell nyomnia, majd írógépen villogni. Ha a szerkezet elég sűrű, akkor egy centiméter és annál több.

Hasonlítsa össze a főtt feleket. Ezeknek azonosnak kell lenniük. Mielőtt az összecsukott részeket az elülső oldalra rögzítenénk, az oldalon fel kell tüntetni egy átjárót, amelyen keresztül a takarót be kell helyezni.

Ne felejtse el rögzíteni a vonalat. Ezt az elején és a végén úgy végzik, hogy a szálak szorosak és ne törjenek. Biztonságosan megfordulhat, minden készen áll!

legombolós

Ez a szerelvény nagyon kényelmes, mert ha a takarót használjuk, az nem fog folyamatosan esni.

A kezdéshez készítsen egy paplanfedelet az alján lévő lyukkal. Kövesse a fenti utasításokat, csak az alsó oldalt, ahol hurkok lesznek, nem kell feldolgozni.

Az alsó részen egy 6 cm-es távolságban az alsó szél mentén futó vonalat jelölünk, melyből merőleges szegmensek jelennek meg, amelyek jelzik a jövő gombok határait, a fedél hossza 1/3-át. A terméket a padlószélességre hajtjuk, középre állítjuk, majd 30 cm-enként kezdjük.

Jellemző merőleges vonalakat varrunk fel, ezeket a függőleges szegmenseket sokszínű szálakkal távolítják el. Ezekből egy centiméteres helyet hagyunk. Az alábbiakban egy írógéppel készített vonal látható. Eltérünk attól 2 cm-t, és körvonalazzuk a párhuzamosságot. Fontos, hogy eltávolítsuk a felesleges anyagot, ahol van egy gépsor, nem felejtve el, hogy elhalasztja a varratok számára fenntartott helyet, általában 2 cm-re.

Most egy szeletet készít a sarkokban, használjon éles pengét vagy ollót. Az ágynemű mélyedése 0,7 cm-re van vágva, és további szálakat távolítanak el, amelyeket korábban a rögzítő rögzítésére használtak, és a gombokhoz visszahúzott szabad él 2 cm-re elhajlott, majd ismét ugyanazt az összeget.

Hasonló cselekvések történnek a második felével. Mindkét oldalon unprobeed területek vannak. Számukra varratot használunk a kanyarban.Az előzőleg megengedett rögzítők és üres ülések kombinálása után kettős varrással. Nem szabad elfelejtenünk, hogy feldolgozzuk a többi részt egy cikkcakkban.

Végleges egyenes! Két előkészített oldala van, amelyek közül az egyiket körvonalazzuk, másrészt gombokat helyezünk el.

Tipp: A termék mosása közben ajánlatos a készüléket kifelé fordítani.

Hogyan varrni cipzárat?

Sokan jobban kedvelik a gombos kígyót. Nem kell minden gombot a lyukba csavarni, csak húzza a kutyát! Ezenkívül a gombok alvás közben kényelmetlenséget okozhatnak, és ha rosszul vannak rögzítve, a kisgyermekek fenyegetése keletkezik.

A cipzár megvásárlásakor jobb, ha inkább egy puha, műanyag, könnyű anyagot, például műanyagot részesítünk előnyben. A vasaló sokkal hosszabb ideig fog szolgálni, mint az olcsóbb anyagból.

A terméket elő kell készíteni: elengedhetetlen a végek feldolgozása, a szövetrétegek összehajtása az arccal egymással. Ceruzával vagy szappannal használjon jelölést, amely jelzi a mechanizmus jövőbeli elrendezését.

Ne felejtsük el figyelembe venni a járulék távolságát - 4 cm. Ez a szám alkalmas egy szabványos villámlásra, de ha többé-kevésbé van szükség, akkor ezt a tényt figyelembe kell vennünk, visszavonva egy másik értékre.

A vászon söpörte a megadott sort követve. És 4 cm-es vasalással, előzőleg félig meghajtva. Kiderül, hogy a hajtás szélessége 2 cm. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az átfedő felső rész egybeesik a krém öltéssel.

Vegyük a csapokat, és a segítségükkel rögzítsük a rögzítőmechanizmust a két centiméteres kanyarban, de ne érintsük meg, hogy mi van a kanyarban! Ezután vegyen egy cipzárat, és tegye meg ugyanezt a másik felével.

Óvatosan öltjük el az elülső részről, 2,5 cm-re figyelve a kanyarban. Csatlakoztassa az öltést függőleges öltéssel az elején és a végén.

Gyönyörű példák

A varrás nagyon kemény munka. A folyamatban sok probléma lehet. A lényeg az, hogy ne veszítsük el a szívünket és folytassuk a munkát! Improvizáljon, próbálja meg egyesíteni a különböző színeket. Minden eredmény boldog lesz. Sok szerencsét a törekvéseidben.

Az alábbiak élénk, érdekes munkák:

 • gyémánt vágás;
 • cipzárral;
 • oldalnyílással;
 • gombokkal.

Hogyan kell varrni egy paplanfedelet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba