A műanyag panelek mennyezete: az előnye és hátránya

A mennyezet befejezésekor a piac sok befejező anyagot kínál. Az egyéb típusú bevonatok közül ma a műanyag panelek a reflektorfényben vannak. Jelentősen kitűnnek az analógok hátterével, számos funkcióval, előnyökkel és fajtákkal rendelkeznek. Tekintse meg ennek a célnak a jelentőségét, vizsgálja meg a népszerű tervezést, a méretet és a választott finomságokat.

Jellemzők

A műanyag panelek modern, polivinil-klorid (PVC) alapú befejező anyag. Az összetétel egyfajta kémiailag ellenálló műanyag. Külsőleg a PVC panelek kialakítása hasonló a hosszúkás téglalaphoz. Két azonos vastagságú műanyag lapból áll, amelyek merevítő bordákkal vannak összekötve. Ezek merőlegesek a műanyag lapokra.

A lapok közötti üregek e finomság könnyűségét okozzák. A panel hosszának két rögzítő polcja van: szerelés és kicsi. Az első szükséges a panel mennyezeti kerethez való rögzítéséhez. A második a PVC lemezek egymáshoz való csatlakoztatására szolgál. A széles oldalzárak hasonlítanak a laminált lapok rögzítőelemeihez.

A panelek polipropilén chipekből készülnek, oldószerek és lágyítók hozzáadásával. Ipari keverővel kombinálva pépes masszává alakítják őket. Egységes keverés után a gyártási egység speciális fúvókáin keresztül préselik ki őket, miközben a hosszúság mentén egy speciális guillotinnal vágnak. A panel szélessége az alkalmazott fúvóka szélességétől függ. Miután a lemezek kiléptek az extruderből, festik, majd lakkozással bevonják őket.

A mennyezeti műanyag panelek különböznek a fali analógoktól. Kisebb vastagságú műanyag felhasználásával. Belsőépítészeti használatra tervezték. Ezért az ilyen panelek könnyebbek és vékonyabbak, mint a falfajták. Kényelmes a munkához, és nem teremt további terhelést a keretre. Ez egy különféle típusú panelek, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztáskor: függőleges és vízszintes síkokhoz más bélést vásárolnak.

A mennyezet díszítésére szolgáló panelek használata jelentősen megmenti a bázis előkészítésére szánt időt. Nem kell további építőanyagokat vásárolnia a mennyezet szintjének megfelelő szintre. Nem szükséges csiszolás vagy alapozás. A szerelést a csapágyprofilok által létrehozott kereten végzik.

Az ilyen anyag nem szívja fel a szagokat.

Előnyök és hátrányok

A mennyezeti díszítéshez használt műanyag panelek használata számos előnnyel jár. Megjegyezzük a főbbet.

 • A mennyezet felszerelése, beleértve a vágást és a szerelést is, egyszerű. Ez egy kis időt vesz igénybe, és az eredmény az esztétikai megjelenést fogja kérni.
 • Nem kell kapcsolatba lépnie a szakemberekkel: a munka önállóan végezhető, szükségtelen hulladék és előkészítés nélkül.
 • A műanyag panelek elfogadható áron különböznek. Vásárlásuk mindenki számára lehetséges: nem fogja elérni a tervezett költségvetést.
 • A mennyezeti műanyag panelek széles színválasztékkal rendelkeznek. Bármilyen színben és mintában kiválaszthatja a fajtákat, így választhat a különböző textúrájú és szín kontrasztok között.
 • A műanyag panelek bármilyen formatervezés fényes akcentusa lehetnek. Sikeresen illeszkednek a klasszikus, modern, etnikai, ökológiai és vintage stílusok belsejébe.
 • Ezek kényelmesen szállíthatók. Nem lehet félni, hogy a szállítás során eltörik.
 • Mindenki számára elérhető. Bármely hardverboltban megvásárolhatók, saját ízlés szerint.Ha szükséges, a mennyezetet kontrasztos árnyalatokkal díszítheti. Ez frissíti a tervet, és hangsúlyozza az adott helyiség egyéniségét.
 • A műanyag burkolat szabványos. A homlokzat lehetővé teszi, hogy a mennyezetet sima, hibás, kevés munkával töltse fel.
 • A műanyagból készült mennyezeti panelek könnyen tisztíthatók. Nem kell hosszú ideig porosodnia, szennyeződéseket és koromot. A felület nem szívja fel a szennyeződéseket, nedves ruhával vagy félszáraz szivaccsal távolíthatja el.
 • A mennyezeti bevonat ellenáll a hőmérséklet csökkenésének. A műanyag nedvesség nem deformálódik, védve van a koromtól és a füsttől.
 • Ha az egyik elem megszakad, cserélhető. Könnyen elvégezhető, nem kell semmiből kezdeni.
 • Ez a bevonat elrejti a bázis minden hiányosságát, ami nem egy mész és festés.
 • Ez a szemközti anyag lehet a mennyezet vagy a fényes központ független díszítése. Jól működik a ruga befejezéssel, így egyedülálló designt hozhat létre a kívánt stílusban.

A magas színvonalú teljesítményjellemzők miatt különböző nappali és használati helyiségekben használható. Ezzel az anyaggal díszítheti a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha, az étkező mennyezetét. A nappali, a tanulás, az otthoni könyvtár belsejében segíthet fényes akcentussal, egy üvegezett loggia vagy erkély mennyezetének rendezésével.

Néha ezek a panelek a folyosók és folyosók mennyezetét vágják le.

Alapos anyag- és anyagválasztékkal harmonikusan fog kinézni egy városi lakás vagy egy fából készült ház belsejében, valamint az országban. Látszólagos egyszerűséggel lehetővé teszi kétszintes mennyezet beszerelését. Szükség esetén szétszerelhető és felszerelhető. A technológia lehetővé teszi a szigetelés szigetelését a műanyag panelek és a mennyezeti mennyezet között.

A mennyezeti műanyag panelek használata lehetővé teszi, hogy vizuálisan legyőzze a helyiségek tervezési jellemzőit. Például, űrbe sorolhatók. A díszítés kiválasztásával a helyiség funkcionális területeit egyaránt kiválaszthatja.

ellenérvek

Az előnyök súlya ellenére a PVC panelek nincsenek hátrányai, a főbbeket jelöljük.

 • A műanyag nem alkalmas jelentős mechanikai sérülésekre. Ha véletlenül megérintette a panelt, vagy éles tárgyzal érinti, a karcolások vagy a chipek a felületen maradnak. Ez a pillanatban az egész bélés felületét hanyagul fogja tenni. Vékony műanyag lapok könnyen törnek.
 • Ez a befejezés könnyebb, mint a folyékony tapéta, fa utánzat. Ahhoz, hogy egy adott szoba belseje különleges és stílusos legyen, különösen gondosan kell választania a felületet, játszva a felület egyszerűségével.
 • A könnyű telepítés és az elektromos vezetékek maszkolásának lehetősége érdekében beton felső lapokat kell készíteni.
 • Nem minden termék egyenlő. A műanyag lemezek közötti élek száma eltérő. Minél kevesebbet, annál rosszabb a panel, befolyásolja a tartósságot és az erőt.

  Annak ellenére, hogy a műanyag mennyezeti panelek különböző típusú süllyesztett lámpatesteket használnak, a fényforrásokat alaposan ki kell választani. Nem használható a LED-ek kivételével. Nem melegítenek más lámpákhoz, így nem olvadnak meg a műanyag. A fűtő műanyag veszélyes anyagokat tartalmaz az olcsó fajtákban. Ugyanakkor a toxinokat a levegőbe bocsátják ki, ami jelentős kárt okoz a háztartás egészségének.

  A kiegészítőket érdemes megemlíteni: a telepítés felszíni és felfüggesztési modelleket tartalmaz. Ezek azonban nem lehetnek hatalmasak. Az ezüst vagy aranyozott kerettel ellátott beépített dot LED-ek nagyszerűek. Az ilyen lámpák fényesen ragyognak, stílusosak, díszítik a műanyagot.

  A masszív csillárok nem kombinálódnak műanyag panelekkel: klasszikus tervezési trendekhez vannak tervezve, amelyeknél a műanyag nem alkalmas.

  A tervek típusai

  Napjainkig a PVC-n alapuló mennyezetre gyártott panelek két típusra oszthatók:

  1. zökkenőmentes;
  2. Varrat.

  A zökkenőmentes és varrott fajták kialakítása szinte azonos. Mindkettő várkapcsolattal rendelkezik. A különbség a mennyezeten látható: a varrat nélküli minták csomópontja a csatlakoztatáskor meglehetősen szűk. A második termék a telepítés befejezésekor hasonlít egy fedéllel ellátott mennyezetre. Ugyanakkor, ha a tervezés azt sugallja, szándékosan hangsúlyozzák a csukló méretét, különös tekintettel a bevonat megkönnyítésére.

  Mindazonáltal mindkettő ugyanarra az elvre van felszerelve, a technológia nem változik. Mindkét faj egy olyan folyófajta, amely nem adja a monolit bélés hatását az általános háttérre. A lemezek szélességében nincs különbség: függ a használt fúvókáktól. A zökkenőmentes fajták azonban hűbbek a göndör vonalakkal rendelkező mennyezet kialakításához.

  Ha a regisztráció során nagy szélességű szalagokat használ, a gipszkartonnal kombinálva, sikerül elkerülni a dokkolást. Ebben az esetben a műanyag panelek különböző szintek lehetnek. Például lineáris struktúrák létrehozására használhatók. Bizonyos esetekben kiegészíthetők egy szakaszos vászon. A keskeny csíkok azonban vizuálisan megszakítják a tervezést. A mennyezet díszítésére velük szilárd megközelítésre van szükség.

  A tervek összetettsége eltérő lehet. Műanyag mennyezeti panelek segítségével egyszintű és kétszintes mennyezeteket készíthet. Ugyanakkor az első rögzítéshez az alsó keret. Gondosan kell megközelítenie a vázlat létrehozását, hogy a design harmonikusan nézzen ki.

  És ezeknek és egyéb állványoknak fényes és matt textúra lehetnek. Ez lehetővé teszi, hogy sikeresen beléphessen a szobatábla kialakításába, így megadva a kívánt hatást. Például egy fényes felület fényvisszaverő. Ez egy adott helyiség területének vizuális megváltoztatására és falainak növelésére szolgál. A matt textúra használata lehetővé teszi a szükséges megjegyzések elkészítését a designban, megtakarítva a helyet a fénytől, ha a bútorok részleteit nem tartalmazza.

  Standard méretek

  A rattled mennyezet műanyag paneljei eltérőek. 6 db-os csomagolásban kerülnek forgalomba. Általában vastagságuk 1 cm, néhány fajtában vékonyabb (0,9 mm). A szalagok szélessége 100, 200, 250 cm lehet.

  Különösen jó széles fajták: nagyobb teret adnak a fantáziának. A textúrája jól néz ki egy vászonvászonra. A nagy szélességű matt és fényes bevonatok használata lehetővé teszi, hogy a falon átmenetet hajtson végre. Így kiválaszthatja a szoba egyik funkcionális területét.

  A sávok hossza szintén változó. A standard méretek a 270, 300, 400 és 600 cm-es paraméterek. A 4 méter hosszú és maximális szélességű fajták lehetővé teszik a mennyezet kialakításának gyors és pontos elvégzését. Annak érdekében, hogy kedvezőek legyenek, kiegészítik a kontrasztos színű feszítővászon.

  A 6 méteres csíkokat nagy területű ipari területeken használják. Nincs szükség ilyen termékek használatára a házban vagy a lakásban. Ebből a célból elegendő, 250x270 cm-es sáv, 250x300 cm, néha széles panelek kombinálhatók keskenyek, különböző irányba helyezve őket.

  tervezés

  A műanyag mennyezeti panelek tervezési megoldása változatos. A textúra megváltoztatása és a kívánt hatás elérése ofszetnyomtatással történik. Közvetlenül megjegyezzük, hogy a műanyag panelek nem hozhatnak létre hatást, mint a feszítőszerkezetekben és a gipszkarton díszítésekben. Ezt megakadályozza a töredékek közötti varratok.Azonban egyszerű formájuk és képességük arra, hogy a mennyezet befejezéséhez más anyagokkal kombinálható, és a tervezési szempontból ügyes megközelítés lehetővé teszi számunkra a legszokatlanabb megoldások megvalósítását.

  A panelek kialakítása többnyire különböző árnyalatok színezése. Kiválasztásukkor meg kell kezdeni a szoba és az árnyék céljától, anélkül, hogy elfelejtenénk a textúrát. Például a nagy fényvisszaverő vagy tükörszerű felületű fényes termékek nem kívánatosak a hálószobában vagy a nappaliban található rekreációs helyeken. A térbeli vizuális növekedéssel együtt érzelmi stresszt okoznak. Ez a tény kizárja a pihenés lehetőségét, ami különösen fontos a modern személy számára, fáradt az élet gyors üteméről.

  A fa a fa alatt eredetileg néz ki. Például a matt textúra és a világos wenge tölgy árnyékában létrehozhatja a meleg és az otthoni kényelmet. Természetesen a mennyezet összes helyének kitöltése nélkül nem mindig megfelelő. Igen, és a léc mennyezete szépnek tűnik, nem minden belső stílusban.

  Sokkal jobban néz ki, mint a mennyezet, részben burkolva.

  Például érdekesebbnek tűnik, ha a műanyag csíkokat a gipszkartonnal kombinálja. Figyelembe kell venni egy fontos árnyalatot: valóban lehetséges a panelek kivágása, de ez csak a szalag szélessége mentén megengedett. Ne tévessze össze őket más végekkel: hosszuk zárva vannak. Vágásukkal csökkenti a panelek közötti rögzítőelemek számát. Jobb egy gipszkarton használatával létrehozni egy figura összetételt. Ebben az esetben a panel előnyösen körülötte van, szorosan összekapcsolva egymással.

  Néha a tervezés magában foglalja a panelek létrával vagy lépcsővel történő lerakását. Más esetekben az arc egy panelhez hasonlít. Ha kreatív irányban szeretné támogatni a tervezést, akkor befejezheti a matt textúra panelek befejezését a tömb alatt, ragasztva a falshalki paneleket. Egy ilyen design mennyezet a reflektorfényben ma. Ugyanakkor a design szép, természetes lesz. A gerendákon ezután a helyet a szög beállítására szolgáló rendszerrel csatlakoztathatja.

  Ha azt tervezi, hogy megtervezi a burkolatú fürdőszobai mennyezetet, érdemes a szokásos tervezéstől kéktől eltérni. Jobb, ha a kontraszt fogadására használják. Nem szabad túlterhelnie a szobát színtelítettséggel: nem kívánatos több mint két színre nézni. A fehér és bézs árnyalatok megfelelőek. Jól hangzik elefántcsont. A textúra jobban választható fényvisszaverődés nélkül. Az ilyen helyiségeknél jobb választani a varrat nélküli fajtákat.

  Az eredeti hatás csíkokat adhat 3D-nek. Használatuk azonban szándékos. Általában az ilyen termékek megváltoztatják az észlelést, háromdimenziós illúziót hoznak létre. Néha, ahhoz, hogy láthassa, szüksége van egy nagy térre. Egy kis szobában ez negatív légkört teremt.

  A telepítés finomságai

  A műanyag mennyezeti panelek telepítése után néha el kell távolítani a bevonatot. Ennek oka a technológia megsértése, a kerethez nem alkalmas anyagok használata és a rossz minőségű hamis üresek használata. A képzett kézművesek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a paneleket a fürdőszobában és a konyhában telepítsék.

  Jelölje ki a telepítési hibákat okozó főbb pontokat.

  • Nem kívánatos a fa használata erre a célra. Szükséges az alumínium keretre cserélni. Nem fog megdörzsölni és rozsdásodni, így a jumperek nem változtatják meg az eredeti formát.
  • A megfelelő rögzítéshez csavarokat kell használni. A kapcsok, amelyek néha ilyen szerelvényeket szerelnek fel, nem adnak szilárd alapot. Ez a felső határ nem lesz tartós.
  • Néha a törzs oka stukkó. A befejezés minden elemére gondolva nemcsak könnyű, hanem megbízható is. Helyesen válassza ki a csavarokat.
  • Ha a kialakítás L-alakú profilt tervez, a szint használata a munka előfeltétele.Ahhoz, hogy egy ilyen keret jobban megmaradjon, egy rotbandra helyezheti.
  • A műanyag csíkok beszerelése a falról indul. Ebben az esetben nem szabad elfelejtenünk a vezetékeket és a belső kommunikációt.

  Tippek a kiválasztáshoz

  A panelek megjelenése a boltban néha vonzóbbnak tűnik. A telepítés után a színek megváltoztathatják az észlelést, és vizuálisan megoszthatják a mennyezet részeit. Ezen okok miatt a választásnak szilárdnak kell lennie.

  Fontolja meg a figyelmet igénylő főbb árnyalatokat.

  • Megy a panelekbe, figyeljen a szagra. A minőségi anyagnak nincs. Egy különleges íz jelenléte arra utal, hogy az Ön előtt lévő anyag toxinokat tartalmaz.
  • A szemrevételezés vizsgálata az alakra és a geometriára vonatkozik. Figyeljen a helyességére. A kerület körül nem lehetnek ívelt élek és szabálytalanságok. Ellenőrizze az egyes elemeket, amelyekre pénzt ad.
  • Megbízható védjegyei, amelyek minőségi termékeket szállítanak a piacra, kiegészítik dokumentációját. Kérdezd meg az eladót a tanúsítványról és a biztonsági előírások betartásáról.
  • Tekintse meg a lefedettség egyértelműségét. Ha van egy minta a felületen, akkor a vonalaknak kifejezőnek kell lenniük. A kontúr elmosódása alacsony minőségű paneleket jelez.
  • Ügyeljen a színre. Az éles savas festékek toxikus összetevőkről beszélnek. Nem maradnak hosszú ideig a felszínen.
  • A hajlító ellenállás fontos. Egy jó termék nem hagyja a jeleket több kanyarban. Ha az eladó bízik az áruk minőségében, bizonyítani fogja.
  • Kérdezd meg az eladót, hogy mi a panelek. Egy jó eladó minden bizonnyal hangsúlyozza a műanyag panelek sokféleségét, jelezve, hogy falakhoz vagy mennyezethez vannak-e rendelve, és jelezze a telepítési technológia típusát.
  • Nézd meg az oldalsó paneleket: sok keresztirányú merevítővel kell rendelkezniük. A horony és az éles élek házasság. Ebben az esetben a Connect zárak nem fognak működni.

   A műanyag panelek alapvető követelményeinek feltárása, figyeljen az esztétikai összetevőre. Kizárja a tervezésből az olcsó fényes vizuális szintetikus alapot. Jobb a természetes anyagok utánzatát tartalmazó paneleket választani (például fa, kő, márvány). Ha a mennyezetre akcentussá kell tenni a paneleket, indítsa el a helyiség fő belső terét és célját.

   Ugyanakkor vegye figyelembe: a fényesebb a panel, annál nagyobb a kép, annál kevésbé elegendő és egyszerűbb a megjelenés.

   A konyha megfelelő fényes és vidám színekkel rendelkezik. A leginkább harmonikus hatás érdekében nem szabad túlterhelni a nyomatokat. A színek zöld, olajbogyó, homok lágy színei pozitívan hatnak a mennyezet kialakítására.

   Amikor a folyosón vagy a folyosón a paneleket befejezi, használhat egyszerű fehér vagy tejszerű bevonatokat. Jól nézzen elefántcsont árnyalatú panelekkel. A minták kizárásra kerülnek: nem kívánatos a metrikus területen korlátozott tér túlterhelése sokszínűséggel.

   Műanyag panelek jól néz ki a konyha belsejében, a nappalival vagy a főzőfelülettel, valamint az étkezővel. Ilyen esetekben próbálja meg az étkező-betétet a panelekből kiosztani. Néha arany sínhez csatlakoznak, eleganciát adva. Más esetekben a hangsúly a textúra, a matt színű bevonat utánzása, például fehérre festett fa.

   Ha a hálószoba mennyezetét műanyag panelekkel szeretné díszíteni, próbálja meg egy matt zökkenőmentes anyagot használni.

   A prioritás a lágy és szelíd hangok, ami lehetővé teszi a pihentető légkör kialakítását.

   Gyönyörű példák a belső térben

   Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan néz ki a műanyag panel mennyezete, forduljunk a fotógalériák példáihoz.

   • Példa az étkezőterület elosztására. A matt textúra és a fehér szín kellemes hangulatot teremt.
   • Az étkező- és étkezőterületek fás utánzású anyagokkal való sikeres kiemelése harmóniát teremt a légkörrel.
   • A varrási technológiával ellátott panelek fehér színe hígítja a belső unalmat, világos foltokat és könnyedségérzetet okoz.
   • A konyha kialakításában enyhe hangsúlyt kap az élénk színek. A dinamikát a kontraszt világos színe lágyítja.
   • A sarkok csatlakozásának eredeti módszere. A matt felület textúra jól illeszkedik a helyzetbe.
   • Alacsony szint jelzi az étkezőterületet. A beépített fények kiegyenlítik a világítás hiányát.
   • A Provence-i stílus kiviteli alakja a panelek világos árnyalata és matt textúra segítségével lehetséges.
   • Lakonikus döntés a vidéki témában. Ez a dekoráció nem több, mint egy nap.
   • A gipszkarton használatával egyedi megoldásokat hozhat létre.
   • Az imitációs táblák recepciója az étkező hátterében érdekesnek és stílusosnak tűnik a belső és a szürke színek kombinációjának köszönhetően.

   A műanyag panelek mennyezetének telepítése, lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba