A furnérozott MDF panelek belső falakhoz

Az építőanyagok gyártói mindig olyan megoldásokat keresnek, amelyek megkönnyítik és gyorsítják a helyiségek befejezését. Az utóbbi időben megjelent termékek közül ki lehet választani az MDF paneleket, amelyeket a belső díszítéshez használnak.

alkalmazási körét

Az MDF panelek forró préseléssel készülnek. A folyamat nem foglalja magában a fenolokat, amelyek ezeknek a termékeknek az emberek számára környezetbarátak. Ez az anyag kiküszöböli a gomba és a penész megjelenésének és terjedésének környezetét. Különböző MDF panelek használata lehetséges, ha háttérképeket, régi festéket vagy falon nem vakolt felületet használnak. A padlóhoz és a mennyezethez rögzített, előre elkészített kereten gyártott panelek szerelése. A keret mögött elrejtheti a vezetékeket, töltse ki a helyet hang- vagy hőszigeteléssel.

Működésük szempontjából ezek a panelek előnyben részesülnek a fa és a forgácslap felett. Az MDF szilárdsága jóval magasabb, mint a forgácslap. Ezek a panelek jobban tolerálják a páratartalom és a hőmérséklet változását, mint a természetes fa. Az MDF-et gyakrabban használják irodai helyiségekben és üzletekben. Ezek a panelek a nappaliban, a folyosón és a loggiákban láthatók.

A tervezők bármilyen belső teret fejlesztenek, így az MDF-et a konyha, a nappali, a hall és a hálószoba díszítésére használják.

besorolás

Sok különböző típusú MDF panel van.

  • Szilárd nyomva. Jó megjelenésű és nagy tartóssággal. Sima mindkét oldalon.
  • Laminált. Ellentétben az egyik oldalon szilárd anyagokkal, erős és kopásálló laminált fóliával rendelkeznek, amelyek nagy nyomás alatt alakulnak ki. A film leggyakrabban a fát (tölgy, cseresznye, bükk vagy dió) utánozza.
  • Furnérozott. A természetes fából készült lemezek felületéhez való ragasztással készülnek. Minden repedést egy speciális gittzel zárnak le. Ez a legnépszerűbb MDF típus a tervezők között.

Az ilyen panelek gyártásának három módja van:

  • forró módszer (magas hőmérsékleten történő préselés);
  • hideg (speciális vegyületek segítségével ragasztás):
  • membrán (a legnehezebb a gyártás, az alkatrészeket vákuum kialakítása céljából kombinálják).

Ezenkívül ez az anyag további hatásoktól is eltérhet, ami népszerű építőanyaggá teszi őket. Például nedvességállóak lehetnek.

Az ilyen fajták kiváló minőségű faanyagból készülnek, különösen fürdőszobákban. Más termékek lehetővé teszik a festést. Ez az MDF egyik legnépszerűbb típusa. A paneleket a következőképpen festik: először alapozza meg a kész lapot, majd csak a poliuretán zománc alkalmazása után szárad.

A 3D MDF jelentős fajtái. Nem csak fali panelek: gyakran használják az ajtók vagy szekrények befejezésére. A furnér és az MDF használata népszerű, mert lehetővé teszik, hogy a természetes fából készült fal hangulatát különböző faragott faelemekkel hozza létre. Az MDF költsége elfogadható. Ha kiváló eredményt szeretne kapni anélkül, hogy sok munkaerőt és pénzt költene, akkor ez egy nagyszerű lehetőség az Ön számára.

A falburkolatú MDF panelek telepítésével kapcsolatban lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba