Tégla MDF panelek: belsőépítészeti példák

A téglaépítés néhány évvel ezelőtt divatos belsőépítészet lett. Stílusok loft, hi-tech, minimalizmus bevezették a belső tér kezeletlen szerkezeti elemek: beton, fém és tégla. A természetes téglaépítés használata az apartmanokban nem mindig megfelelő az anyag nagy súlya és az ilyen munkák magas költsége miatt. A stílusos belső terek megteremtésének kedvezőbb alternatívája a fal MDF panelek. Ez a cikk a kényelmes dekoráció előnyeiről és arról, hogy hogyan használja azt.

Jellemzők

Az MDF panelek értékes tulajdonságaik miatt vezető szerepet töltenek be az építőanyagok piacán:

  • Az anyag környezetbarát. Az MDF természetes és biztonságos az emberi egészségre finom diszperziós chipek és karbidgyanták számára.
  • A lamináló film védi a felületet a mechanikai feszültségtől és gazdag színpalettával rendelkezik.
  • Egyszerűen gondoskodik a panelekről, elég nedves ruhával törölni őket, és szükség esetén mosószerrel mosni.
  • A panelek könnyen telepíthetők, kis mennyiségű építési törmelék keletkezik a telepítés során, és maga a folyamat egy kis időt vesz igénybe, és nem igényel speciális építési képességeket.
  • Az MDF lemezek rögzíthetők a ragasztóra és a rudakra. A panelek rögzítése a kerethez lehetővé teszi, hogy elrejtse a falak szabálytalanságait és elrejtse az elektromos vezetékeket a ház mögött.
  • A nedvességálló MDF panelek fürdőszobák, loggiák, vidéki házak és konyhák belső díszítésére használhatók.

Hátránya az anyag magas tűzveszélyessége, ezért nem kívánatos a közelben található kandalló, tűzhely, gáztűzhely vagy elektromos fűtés.

típusok

A "tégla alatti" falpanelek sokféle textúrát és színt képviselnek. Könnyen megtalálhatja a megfelelő tégla elrendezési rendszert. A laminált bevonat rajzolása utánozhatja az egysoros, többsoros, radiális falazatot, valamint a fonatot, a téglákat, a halszálkás vagy kockás mintával.

A varratok összekötése további dekoratív hatást biztosít a falazatnak a varrás kontrasztjának vagy árnyalt színének, simaságának vagy szándékos egyenetlenségének köszönhetően. A tégla vagy dombormű teste a lemez szintje fölé nyúlik, vagy sík képpel rendelkezik. A felület lehet sima vagy durva („aprított” tégla). A színárnyalat lehet vöröses, sárga, szürke vagy más.

Tégla különböző stílusokban

A belső téglafal különböző változataiban jelen lehet. A technika széles körben elterjedt, amikor az egész házat vagy lakást „természetes téglákkal” ellátott MDF panelekkel készítik el. Ez a kivitel nagy tereket és magas mennyezetet igényel. A természetes tégla színe vörös és szürke, majdnem fekete. A színátmenetek gazdagsága a falak térfogatát adja, ami fényes kivitelben a szoba még jelentősebb elemévé válik.

Ez a típusú kivitel a legjobb választás a belsőépítészet stílusában. Loft. A természetes kő megváltozott, időről időre megváltozott szépsége a lakás fő díszítményévé válik. A bútorok általában monofonikusak (fehér, fekete, szürke, kék, zöld). A falak sokszínűségét nyugodt környezetben kell kompenzálni. A fehér mennyezet rendezettséget biztosít a dekorációhoz, és vizuálisan növeli a szoba magasságát.

A skandináv belső terekben fehérre festett falak. Majdnem fekete mennyezeti gerendák, ajtók és padlólapok adják a térnek világos geometriát.A téglafal egyhangúságát egy speciális pont megvilágítás eredményezi. A tetőtér stílusában, a skandináv stílusban pedig a dombornyomott téglafalú MDF panelek jobban illeszkednek.

A kis lakásokban a szilárd téglafal kicsit nehéz lehet. Azokban a stúdiókban, ahol nincs belső válaszfalak, a fal tégla-részeit használják a zónázáshoz. Például, a falazat a konyhai vágóasztal fölött helyezi el a helyet, és az ellenkező falon étkezőt bocsát ki. A téglák könnyű, égett színei a Provence-i stílusú belső terek fényes akcentusa.

Trendi ma fényes bevonatok átalakítják az ismerős téglafal megjelenését. A szokásos téma szokatlan tulajdonságok és színek megadásának technikáját használja. Ez a megközelítés jellemző a modern trendekre, például a high-tech stílusra. Az alkatrészek ergonómia, kényelem és gyárthatóságot feltételeznek. Ennek a stílusnak a fényes, néha savas színei kozmikus légkört teremtenek, és a szürrealizmust a szoba hangulatába hozzák.

A természetes falazat sok árnyalata bizonyos fokú finomságot teremt. Az ilyen belső terekben a monokróm beállítás szépnek tűnik. Napjainkban a telített föld színei divatosak: sötétzöld, bordó, borostyán, türkiz és malachit. A selymes textúrájú kárpitozott bútorok kárpitai kiegyenlíthetik a kő durva textúráját, és kiegyensúlyozhatják a falak belső díszítésének brutalitását. Ehhez illik a monofon bársony, a velúr vagy a selyem.

A fehér tökéletes a társának a belső térben. A fehér masszív mennyezet, a hófehér stilizált bútorok és kiegészítők a kubizmus stílusában egyszerű téglafalú luxust alkotnak. Az Art Deco kifinomultságát nem rontja a rusztikus kivitel. A kő hangsúlyozza ennek az építészeti stílusnak az eleganciáját és stílusát.

A kis lakások tulajdonosai közelebbről megvizsgálják a fehér téglafalú paneleket. A rajz nem ad hangot a falaknak, éppen ellenkezőleg, egy szűk helyiséget vizuálisan magasabbra és tágasabbá teszi. A sima fehér panelek ideális választás kis folyosókhoz. A szín könnyebbé teszi a szobát, és a panelek könnyen tisztán tarthatók. Az ilyen belsőépítészet a mai legnépszerűbb minimalista stílusnak felel meg.

Ugyanaz a stilizált téglafal, de már fekete, teljesen más hangulatot teremt. A sötét panelek alkalmasak a divatos neogótikus stílus díszítésére. E stílus egyszerű formáit kombinálják a részletekkel a kandalló vagy a pszeudo oszlopok befejezése formájában. A padló burkolásához természetes mintájú grafit színű anyagot (valódi vagy mesterséges márvány, gránit, parketta) használnak, amely a nemes ókori elemet a modern környezetbe hozza. A szokatlan, stílusos bútorok aszfalt- vagy lila színekben kerülnek kiválasztásra.

A dekor gyönyörű eleme az MDF panelek ívei. Az anyag könnyen hajlítható. Ehhez elegendő a kívánt szélességű szalagot felmelegíteni, és hajlítani, hogy egy adott sugárrész egy részét hozza létre. Az MDF plaszticitása miatt az ív bármilyen lehet. Ez az opció a legjobban illeszkedik a vágóasztal tervezéséhez egy régi tűzhely formájában. A falazati boltívek a vidéki stílus elismert kedvencei lettek.

Érdemes figyelmet fordítani az ilyen dekorációs lehetőségre, mint egy téglafalú, vagy meredek falazat használatával. Ehhez a paneleket egy tégla törött vonala mentén vágjuk, és a sarok oldalán vagy a szomszédos falakon egy ajtót vágunk. A falak fennmaradó felülete vakolva van, és tapétával festve vagy beillesztve. Ez a dekoráció látványos érintkezés lesz a szoba kialakításában. Könnyű téglafedés fehér vakolatú szigetekkel és egyszerű bútorokkal az alapja a grunge stílus belső kialakításának.

Tervezői tippek

Miután eldöntötte a stílust, ki kell választania a szín színét és textúraát.A falak árnyékának összhangban kell lennie a padló és a bútorok színsémájával. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a polírozott vagy matt felületeket másképp érzékelik. Divatos ragyogás a túlzott mennyiségekben ma bosszantóan viselkedhet. Ezért a tervezők javasolják a fényes és matt felületek kombinálását.

Emlékeznie kell erre a világos színek vizuálisan növelik a szobát, és a sötét színek vizuálisan tömörítik a helyet. A hosszanti téglafal vizuálisan meghosszabbíthatja a falat és a keresztirányú -, hogy a mennyezet nagyobb legyen. Mindezen árnyalatok elszámolása segít megérteni az MDF panelek széles választékát, és stílusos belső teret hoz létre minden szobában.

További információ az MDF panelekről és a telepítésükről az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba