Fa 3D-s panelek: műszaki jellemzők és kialakítás

A modern építési piacon hatalmas választék található az építőanyagokból, amelyek bármelyik lakást terveznek praktikusnak, gyönyörűnek és egyedülállónak. Például a falak bevonására ma már egyre inkább használják a fából készült 3D-s paneleket, amelyek a hagyományos fából készült dekoratív panelek továbbfejlesztett változata. Az alábbiakban áttekintjük ezt a befejező anyagot.

Különleges jellemzők

A 3D panelek ugyanolyan méretű szalagok, nyomtatott, háromdimenziós mintázattal, különböző természetűek. Az építési elemek általában téglalap vagy négyzet alakúak. A telepítés után az egyes csíkok egyetlen gyönyörű vászont alkotnak, és az alkatrészek csomópontja szinte láthatatlan. A panelek költségeinek enyhítéséhez az alap és az elülső oldal különböző anyagokból készül. Például a bázisra leggyakrabban olyan rétegelt lemezeket vagy MDF-et választunk, amelyeket speciális vegyületekkel kezelünk, hogy javítsák a jellemzőiket.

Az ömlesztett panelek külső oldalára általában természetes fát választanak: hamu, tölgy, hasított fa és más környezetbarát anyagok.

A lécek minden része speciális rögzítőelemekkel van ellátva, amely biztosítja a részek szoros összekapcsolását. Ezenkívül ez a rögzítési technológia nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítési folyamatot. A modern volumetrikus paneleket hosszú élettartam jellemzi - néha a maximális tartósság érdekében a paneleket speciális viaszréteg borítja, valamint a környezeti biztonságot és a különböző színeket, textúrákat és méreteket. Azonban egy ilyen befejező anyag költsége meglehetősen magas.

Az ilyen anyagokkal ellátott falak belső díszítése minden belső térben jól néz ki, kényelmet, luxust és eredetiséget biztosít.

A modulok műszaki jellemzői:

 • szélesség - 400 mm;
 • hossza - 200 mm;
 • vastagság - 8-15 mm;
 • súly 1 négyzet. m - 6 kg.

A panelek paraméterei változhatnak attól függően, hogy milyen anyagból készülnek.

A fa 3D paneljeinek típusai

A panelek két csoportra oszthatók a kötőelemek típusától és a gyártási jellemzőktől függően.

Ezek:

 • Shields. Az ilyen panelek paneljein a rögzítőelemek előre rögzítve vannak a rétegelt lemez alaplapjain egy előre meghatározott távolsággal az él mentén, amelyek összekötő varratként szolgálnak, ha a panelek nem rendelkeznek bizonyos időközönként.
 • Az egyes fragmensek kombinálásával gyűjtöttük össze. Az ilyen csíkok már a falszegmensen vannak összeszerelve. Minden részlet lépésről lépésre alkotja az elemek összeszerelését, és rögzítve van a tartószerkezeten. Ugyanakkor a telepítés során a fa szerkezete keletkezik. Ennek az opciónak a külső jellemzői nem különböznek az elsőtől.
 • Mozaik a háló alapján. Az ilyen panelek számos apró, fából készült darabból készülnek, amelyek végül egy gyönyörű kompozícióvá válnak, hasonlóan a kerámia mozaikhoz. Ez a típusú dekoráció nemcsak a nappaliban és a hálószobában, hanem a fürdőszobában, a fürdőben és a szaunában is használható.
 • Lapos fa vagy csikk. A panelek első változatának megkönnyebbülésének előkészítéséhez használt fűrészárut vagy "kerek fát" használtak, amelyet a fatörzsre merőlegesen vágnak. Az eredmény egy olyan panel, amely kiálló elemekkel néz ki, mint a pixelek összetétele. A második lehetőség egy fa törzse hosszú szakaszaiból létrehozott dekoratív panelt foglal magában. A táblák apró darabokra vannak osztva, majd obzolanie obzola és illeszkednek.Az ilyen típusú panelek ideálisak széles falakhoz, amelyek még jobban megnéznek a szerkezet jellemzői miatt.

Előnyök és hátrányok

A térfogati paneleknek számos előnye van:

 • Esztétika. A ZD panelekkel ellátott fapanelek falainak vagy mennyezetének díszítése azonnal átalakít minden helyet: azonnal szépebbé és érdekesebbé válik. Ez a dekoráció hatékonyan hangsúlyozza a lakás tulajdonosának jó ízét. A modern technológia lehetővé teszi bármely minta, árnyék és befejező anyag kiválasztását. Bőr, textil, üveg vagy elemeket tartalmazó paneleket adhat hozzá, vagy szimulálhatja a lépeket. Az ilyen paneleket háttérvilágítással is rendelheti.
 • Környezetbarát. A modernitás körülményei között különösen fontos, hogy figyeljünk a környezetre és vigyázzunk rá. Mivel a fa panelek természetes anyagból készülnek, teljesen biztonságosak az emberi egészségre és minden élőlényre. A természetes fa nem okoz allergiás reakciók súlyosbodását, ami azt jelenti, hogy az ilyen panelek a hálószobában és a gyermekszobában is felszerelhetők.
 • tartósság. Ha a varázsló segítségével vagy a saját kezével is helyesen telepíti a paneleket, hosszú ideig fognak tartani. Elvégre mindenki tudja, hogy a fa az egyik legtartósabb anyag, így ezek a háromdimenziós panelek több mint tucat éve örömmel fogadják a lakást.
 • Gyakorlatiasság. Nem kell sok időt költenie a finomságra - néha elegendő, ha törölni szeretné a kötetpanelt, hogy eltávolítsa a portól. A gyártók azt is javasolják, hogy alkalmanként egy speciális viaszgal dörzsöljék a szerkezetet, hogy a lécek ragyogjanak és fokozzák a külső hatásokkal szembeni ellenállást.
 • Nedvességállóság. Ellentétben a lapos panelekkel, a térfogat opciók sokkal jobban ellenállnak a nedvesség hatásainak - nem romlanak vagy deformálódnak a vízből. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a tervezés során a tervezés egy speciális lamináló fóliával van borítva, és vízlepergető impregnálással is kezelhető.

Az ilyen panelek tökéletesen elrejthetik a vezetékeket, csöveket vagy szellőztető rendszert. Ehhez elő kell készíteni egy keretszerkezetet, amelynek belsejében vezetékek lesznek, és felülről dekoratív panelekkel.

Az előnyök nagy száma ellenére ezeknek a paneleknek számos hátránya van. Például, mielőtt egy ilyen anyagot választaná a házának befejezéséhez, figyelni kell arra, hogy nagyon érzékeny a légköri ingadozásokra: a hőmérséklet vagy a páratartalom bármilyen változása befolyásolhatja az egész szerkezet külső adatait. Ezen tényező mellett van még egy hátránya: viszonylag magas költségük. Ugyanakkor nagyobb mértékben vonatkozik a panelekre, amelyek teljesen tömör természetes fából készültek.

De azok számára, akik pénzt akarnak megtakarítani, van egy nagyszerű alternatíva. Szükséges a hibrid minták kiválasztása, amelyek természetes fából és például az MDF-ből készülnek. Ön is választhat olyan paneleket, amelyek teljesen olcsóbb alapanyagokból készülnek: bambusz, rétegelt lemez, MDF vagy forgácslap. A sajtolt bambuszból készült fa ZD panelek analógjai nagyon népszerűek. Külsőleg gyakorlatilag nem különböznek a valódi fától, de ugyanakkor sokkal olcsóbbak.

Emlékeztetni kell arra is, hogy ha szükséges a keretszerkezetek telepítése, a helyiség szabad helyének mennyisége csökken. De ha ragasztót használnak a panelek rögzítéséhez, a hasznos terület nem tűnik el.

Tippek a kiválasztáshoz

A fa 3D-lécek kiválasztásakor több paraméterre kell összpontosítania:

 • A belső tér általános stílusa. Fontos, hogy az anyagok megfeleljenek a színnek és sikeresen kiegészítsék a szoba kialakítását, és nem ellentétesek.
 • Az anyag minősége. Nem szabad megtakarítani a léceket - mert ha az áruk meglehetősen magas, akkor az élettartamukhoz képest nem válik pénzkárnak, hanem nyereséges befektetésnek.
 • A szoba célja. A szokásos lakó- vagy irodaterületekhez bármilyen anyagból készült panelek alkalmasak. Ha azonban nagy nedvességtartalmú szobát kell díszíteni dekoratív csíkokkal, akkor erre a megfelelő anyagtípusra van szükség, amely megfelel az üzemi feltételeknek.

Befejezési lehetőségek

Dekoratív panelek ZD hatással - a valódi találatok a tervezők számára. Ha helyesen állítja be a tervezést, egyedi hatást hozhat létre.

Az alábbiakban néhány különböző típusú befejezést tartalmazó fotót találunk.

   A függőleges vonalak vizuálisan növelik a falak magasságát.

   Vágja le a rönköket, és frissességet és eredetiséget biztosít a szobának.

   A szokatlan alakzatok tökéletesen diverzifikálják a klasszikus belső teret. Az ilyen lécek felejthetetlen "kiemelkedés" lesz a szoba kialakításában.

   Néhány kreatív ötlet a falak díszítésére háromdimenziós lécekkel.

   Gyönyörű design ötletek

   Az alábbiakban bemutatjuk a különböző belsőépítészeti formák különböző fajtájú 3D-s paneljeit.

   Ebben a kiviteli alakban a fal valódi "kiemelkedéssé" válik. És ez az anyag színe ellenére is, mert nagyon szerény. A klasszikus bútorok az eredeti falburkolattal kombinálva csodálatos eredményt adnak.

   Ebben az esetben a kialakítás a szoba tulajdonosának tökéletes ízlésének személyiségévé válik. Fenntartott, elegáns és ugyanakkor hihetetlenül stílusos design.

   A falak ilyen díszítése kétségtelenül sok látványt vonz. A falakat különböző méretű fa deszka díszíti. Ez rendkívül szokatlan vizuális hatást eredményez: a falak mérete és alakja szó szerint elmosódott.

   Ez egy másik változata a szoba elegáns és szép díszítésének. A természetes fa nemes színe a szokatlan térfogatú textúrával kombinálva a nappali klasszikus stílusban egy igazi művészeti elemekkel ellátott szobát jelent.

   Példa a fal-lécek sikeres és látványos kialakítására. A színsávok nagyon különbözőek lehetnek.

    A fa 3D-s panelek műszaki jellemzőiről lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba