MDF panelek: a választás és a telepítés finomsága

A modern technológiák gyorsan bővítik az építőanyag-építési anyagok körét. A gyártók sokféle dekoratív belsőépítészetet kínálnak - az olcsó műanyagtól a drága fafajokig vagy kőig. Az építőipar nagyszerű textúrák palettájával értékelte a közepes árú szegmensből származó, nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkező anyagot - az MDF paneleket. Fontolja meg, hogy mi az előnyös különbség az MDF és a műanyag között, amelyből ezek a lemezek készülnek, milyen típusúak és milyen módszerek vannak a telepítéshez. A laminált és perforált dekoratív panelekből megismerhetjük az MDF különböző dekorációs lehetőségeit, valamint a fal- és mennyezeti kikészítési lehetőségeket.

Jellemzők

Az MDF a faforgács kis diszperziós frakciója, amelyet nagy nyomás alatt préselnek anélkül, hogy a ragasztó komponens fenol és formaldehid formájában lenne felhasználva. A fahulladékot összetörik. A finom fa frakciót hőkezelésnek vetik alá, amelynek eredményeként ragasztófragmens szabadul fel - paraffin vagy lignin. A ragasztófragmens ragasztja a tömeget, és a préselés biztosítja a szükséges erőt.

Érdemes megjegyezni az MDF környezetbarát jellegét - a tábla csak természetes, biztonságos felhasználásra szánt anyagokat tartalmaz: fa- és karbidgyanták, amelyek nem károsak az emberre.

Az MDF ipari gyártási folyamata megegyezik a forgácslap gyártási technológiájával. A különbség az, hogy a forgácslap formaldehid gyantákat tartalmaz, amelyek károsak az emberi egészségre. Az építőipar forgácslapján történő használat egyszerűbb, mint a csavarokkal való rögzítés megbízhatósága. Néhány idő elteltével lehetséges a furatok lazítása és a csavarok lehullása, lehetetlen javítani a chipet, a rögzítésekhez másik helyet kell használnia. Az MDF lemezek sűrűbb szerkezettel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a rögzítők biztonságos rögzítését.

Az MDF lemeznek olyan tulajdonsága van, mint a tartósság, jól ellenáll a penésznek és a rothadásnak. Ez az anyag elegendő vízállóságot mutat, ami lehetővé teszi, hogy még a magas páratartalmú helyiségekben is használják, például a konyhában. A faforgács finoman diszpergált frakcióinak lemezei kiváló teljesítménytulajdonságokkal rendelkeznek: nem hajlítanak vagy deformálódnak. A nagy teherbírás a tartósság miatt nagy előnye az, hogy a rugalmasságot az ívelt bevonatok létrehozása érdekében melegítik. A hátránya az éghetőség.

A fólia felületére ragasztva van a melamin film vagy furnér. A felület gyönyörű dekoratív megjelenést kap, de a hátránya a mechanikai feszültséggel szembeni alacsony ellenállás. Elég csak az ilyen károk helyreállítása a festék megfelelő színnel történő festésével történik. A fóliával történő laminálás szinte megkülönböztethetetlen hasonlóságot ad a födémnek, míg az ár megfizethető marad.

A film különböző színekkel és textúrákkal rendelkezik, ami indokolja az MDF panelek széles körű használatát a belsőépítészetben.

Az MDF panelek rendkívül népszerűek a telepítés egyszerűsége miatt. Még az újonnan érkezők, akik az építőiparban nehéz helyzetbe kerülnek, képesek lesznek önállóan felújítani a falakat vagy a padlót. A meghibásodott többszörös panelek javítása egyszerű pótlást igényel a bevonat új alkatrészeivel. A panelek lehetővé teszik, hogy elrejtse az elektromos és egyéb kommunikációt a belső keret alatt. Higiénikus anyag, könnyen tisztítható. Lehet mosni szokásos mosószerekkel, vagy nedves ruhával törölje le.

típusok

Az MDF panelek specifikációja és méretei különböznek. A gyártók e csoportból három csoportot kínálnak: egyrészes, laminált és nedvességálló panelek. Szilárd préselés - homogén szerkezet, lemezek, amelyek nem dekoratív bevonattal vannak ellátva. Jó hangszigetelő teljesítményük és megfizethető áron. Építésben festéshez. A bevonat felvitele után a festék nedvesség ellenállóképessége növekszik.

Szilárd préselt panelek
Laminált panelek
Hidratáló panelek

Laminált MDF panelek, egyrészt nedvességálló film, más dekoratív mintával. Technikai paramétereik lényegesen magasabbak, mivel a bevonat a káros tényezők - nedvesség, hőmérséklet csökkenése miatt - elkülönül. A nedvességálló paneleket a legnagyobb frakció sűrűsége jellemzi, ami megakadályozza a nedvesség vagy a gőz behatolását a belső szerkezetbe, ami nagyobb szilárdságot biztosít az anyagnak. Ez a legmagasabb árkategória.

Az elülső felület finomságának típusától függően van elválasztás. A legdrágább - természetes fa furnérral furnéros MDF panelek. A lemez elejére vékony, vákuumcsuklóval, ragasztószerkezettel vagy termikus préseléssel ragasztott fa van ragasztva. A megjelenés teljesen megegyezik a fűrészárukkal, míg a panel könnyebb, mint a tömörfa táblák.

A lemezt borítással és hátoldalán lehet elhelyezni, de ezt az opciót ritkán használják az építésben, az ilyen kétoldalas paneleket bútorgyártásban használják. A furnérozott MDF furnér felemelt természetes szerkezetű, az igazi fa vágás. Egy másik lehetőség a furnér alkalmazása „finom vonal” technológiával. A nagyon vékony fafajok egymásra helyezve, speciális szögben kötőanyagok hozzáadásával, majd préseléssel kerülnek egymásra. A felület sima, selymes, a fa szálak egymáshoz való illeszkedésének szép mintázata.

A furnérozás növeli a hangszigetelő anyagot, lehetővé teszi jelentős megtakarítások elérését a természetes fa cseréjekor. A furnérlemezek gondozása ugyanúgy szükséges, mint a teljesen fából készült: a nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében, az éles tárgyakkal szembeni mechanikai hatások elleni védelem érdekében. Ez az anyag magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik, felveheti a szükséges fafajokat és megadhatja a kívánt árnyalatot. A különböző típusú furnérlemezek panelek vagy mozaikok készülnek az MDF paneleken. Az ilyen arculat művészi és kifejező értéke nagymértékben javul.

A leggyakoribb típus a laminált MDF panelek. A laminálási folyamat további nedvesség és tartósság biztosítása érdekében szükséges. A következőkből áll: vékony melamin vagy papírgyanta film kerül a kész panelre, a fóliát hőkezelés hatására a felső rétegbe fuzionáljuk, és a gyantát polimerizáljuk. A laminált MDF lapok magas higiéniai, környezeti biztonsággal, könnyen telepíthető és karbantarthatóak. Nagy dekoratív potenciállal rendelkeznek, mivel a laminálás nemcsak egyenes felületeken, hanem egy perforált lemez szerkezeti elemein is előállítható.

A perforáció a belső tér bizonyos vizuális hatásainak elérésére szolgál. A perforációk alakja és mérete jelentős, a fogyasztó választhatja ki a kívánt mintát. A lyukak geometriai formájúak, virág díszek vagy más mintázattal rendelkeznek. A falburkolatban vagy a mennyezetben faragott panelek eredeti tervet alkotnak. Segítségükkel megadhatja a szobának a keleti stílus egyedi jellemzőit.

Ilyen paneleket használnak az irodai helyiségek díszítésében, az álmennyezetek helyett. A perforáció nagy hatással van a szoba akusztikájára, amely kiterjeszti a zenei szalonok és a felvételi stúdiók alkalmazási körét.Az ilyen panelek jól szellőztethetők, gyorsan elszáradnak, ha lenyelik. Engedje meg, hogy funkcionálisan oszthassa meg a teret áttetsző partíciókkal. Kiderült, hogy látványos fények.

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy az MDF-lemez felületét festékkel kezeljék, amely egyenletesen felhordható egy festékszóróval. A panel homlokzata polírozott, alapozó réteggel van borítva, majd festékréteggel. A festék matt vagy fényes, az automatizálás lehetővé teszi a bevonat egységes, egyenletes sűrű rétegét. Csak időjárásálló festékeket használnak, amelyek keményítő komponenssel rendelkeznek. Speciális adalékanyagok lehetővé teszik, hogy gyöngyszalagot vagy fém textúrát kapjon.

A befejezéshez jobb, ha kész gyárilag festett paneleket vásárolnak. A permetező nyomása alatt szokásos festés mellett száraz festési módszert kell alkalmazni. Egy por formájú színező pigmentet permetezünk a panel felületére, majd magas hőmérsékleten kezeljük a pigment olvadásához. Ez a módszer kiváló minőségű sima, egyenletes színt biztosít. Az utolsó szakasz a különleges nedvességtartalom mellett történő szárítás.

A tervezők számára nagy érdeklődésre számítanak az őrölt MDF panelek. Ezek a panelek lehetővé teszik a fal vagy a mennyezet síkjának 3D-s megjelenítését. Ezt a hatást egy, a dombornyomott arcréteg megnyomására szolgáló speciális módszerrel hozzuk létre. A festék vagy a PVC fólia fel van szerelve. Egy elegáns belső kialakításához elegendő a megfelelő szín MDF kiválasztása.

Keresse meg a használatukat és a papír laminált MDF-et. Ezek a lemezek nem ellenállnak a nedvességnek és a hőnek, de néhány szobában kényelmes a falak vagy a mennyezet furnérozása. MDF papírral bevont, ahol a felületen kondenzáció kialakulásának elkerülésére van szükség, és a légzőanyag használata kívánatos: öltözők, háztartási raktárak és más, száraz levegővel rendelkező helyiségek.

Színek és design

Az MDF panelek kialakítása felülmúlja a legvadabb feltételezéseket. A modern technológiák lehetővé teszik bármely ismert természetes anyag utánzását. A faanyagok és az árnyalatok minden típusát a kiskereskedelmi láncokban mutatják be.

A ritka és drága fa furnérja olcsóbb, mint egy tömb, és egyre több fogyasztó megengedheti magának.

Afrikai wenge fa - nagyon ritka drága anyagMég a fa furnérozása is nagyon drága komponens a kivitelben. Természetes szépsége és a sötét csokoládé árnyalatú, rostos könnyű vénákkal gazdag gazdagsága sikeresen átmásolja a laminált MDF lapot. Az olcsó termékek a wenge díszítésében a fogyasztók széles köréhez használhatók. A gazdag sötét szín tökéletesen illeszkedik a design elemekhez.

A nemes belső megoldások élénk színekben történő létrehozásához az ideális választás a könnyű tölgy. A furnér vagy a laminált utánzat nélkülözhetetlen a skandináv designban és a belsőépítészetben, egy faház, Provence, ország stílusában. Könnyű tölgyfa tölgy panelek használhatók falakhoz, padlókhoz és mennyezetekhez strukturális gerendákkal. Egy ilyen kialakításhoz ugyanolyan textúrát és színt kell kiválasztani, máskülönben egy harmonikus együttes nem fog működni.

Jobb a klasszikus belső terek befejezése a gazdag faárnyalatokkal. a sötétebb színek a tölgy vagy a dió. A juhar és a hamu szinte fehér színű, ezeknek a fajtáknak a töredékét ritkán használják puha textúrája miatt, az MDF panelek lehetővé teszik, hogy ezeket a fafajokat a díszítésben szélesebb körben használják. A világos árnyalatok gyönyörűen kontrasztosak a wenge vagy vörös mahagóni, kempas, dussies, padukas sötét árnyalataival. Bükk, éger, körte és cseresznye finom rózsaszín árnyalattal rendelkezik. Sárga színű van a teak, gesztenye és olajbogyó fában, amely szokatlan szálkás mintázattal rendelkezik.

tölgy
dió
juharfa
égerfa
olíva

Az olasz dió a dizájner belső terek népszerű befejeződésévé vált. Ennek a fának a színe érdekes képet mutat a szálak helyéről.Kellemes, gazdag, világosbarna színt ad a nyugodt színtartomány. Az ilyen kivitelezés drága és elegáns. Jól megy a bézs, zöld és narancssárga színek.

A különböző típusú fapadlók kombinálásakor a színek összeegyeztethetőségét kell tekinteni. A kontrasztos kialakítás érdekében jobb, ha a hagyományos - világos sötétben marad. A nüna kombináció bonyolultabb, azt a szálak és árnyalatok harmóniájának megfelelően kell kiválasztani. A felület polírozható vagy matt textúrájú, fényes az aktív vektorfestés, a matt silkiness a kényelem és a nyugalom összetevője. Az MDF panelek teljesen eredeti módon díszítik a belső teret: a természetes fa perforálásával.

Az MDF panelek természetes kővel vagy téglával díszíthetők, szigorú vagy ciklopikus lefektetéssel rendelkeznek. Ezek az utánzatok fali dekorációként használhatók. A dekoratív MDF panelekből készült tégla vagy kőfal helyettesíti az igazi falazatot, a tartószerkezet terhelésének megváltoztatása nélkül, felgyorsítja a befejezést és csökkenti a munka költségét.

A laminálás lehetővé teszi, hogy az ismert természetes anyagok szokatlan szerkezetet nyújtsanak: ragyogják a fa vagy a kő. Ultramarin vagy fémes színes téglafal. A panel átmenet lehet a textúra és a szín. A kő a tölgy vagy az éger közepén lesz, ami csodálatos kombinációkat teremt. Ugyanebben a térben a falak és a mennyezet elkezd ellentétben állni és vonzza a figyelmet.

Az MDF panelek színskálájának változatai végtelenek. A befejezésnél nem szükséges minden azonos színű panel megvásárlása. Ma több kontrasztos vagy árnyalt szín kombinációja. Itt érdemes irányítani a színspektrumot, ahol a szomszédos színek vagy az ellenkező színek harmonikusan kombinálódnak. A kezdőknek jobb, ha legfeljebb három különböző színre korlátozódnak, csak a professzionális tervezők szakszerűen használhatnak nagy színskálát.

A panelek matt vagy fényes felületűek. A fényes szín mind a színes, mind az ezüst fémes csillogást utánozhatja. A tervezők legújabb javaslata - az üveghez hasonló nagy fényű panelek, amelyek kiváló visszaverő képességgel rendelkeznek. Az ilyen panelek ma a népszerűség csúcsán jól néznek ki a nehéz kő vagy tégla falazat mellett.

Fényes, fehér vagy fekete vakolatú bélés nem látszik kevésbé lenyűgöző.

A dombornyomott mintával ellátott MDF panelek a modern belső terek igazi hitévé váltak. Hasonlóképpen hasonlítják össze a dekoratív vakolattal, hogy könnyen szétszerelhetők, ha a bélés fáradt vagy használhatatlanná vált. Egy meglehetősen nagy megkönnyebbülés szerkezet a 3D beltéri hatását adja. Az ilyen paneleket panelek vagy sima felületű betétek sorozataként kell használni. A dombormintázattal ellátott fal vagy mennyezet kozmikus tulajdonságokat ad a szobához.

A panelek dombornyomásúak, hasonlóan a vinil tapétához. A klasszikus belső tereket a monogramok formájában dombornyomással díszítik. Ezek a panelek kiválóan helyettesítik a papír tapétát. A panelek befejezésének előnye, hogy nem szükséges a falak előméretezése, és a panelek könnyen tisztíthatók, a háttérképektől eltérően. A 3D-s selyemnyomtatás utánzása a belső tér kialakításának divatos részévé válik.

A panelek felületét fotónyomtatással lehet díszíteni. A fotónyomtatás lehetővé teszi bármely kép lejátszását. Ugyanez a minta alkotja a szőnyeg kompozíciókat vagy gyönyörű tájakat több panel panel formájában. A különböző színek és textúrák freskóinak és mozaikainak utánzása erény, és egyedülálló belső teret ad. A fotónyomtatás nagyon ellenálló bevonat, fényes és matt.

A falon lévő természetes tájképű panel kiterjeszti a tér határait. A keleti hangulat mintázatot hoz létre a falak dísze formájában. Az ilyen paneleket minden falat és mennyezetet be kell burkolni a mesés ázsiai paloták hangulatának reprodukálására.Az afrikai motívumok hangsúlyozzák az állati képeket. A fekete-fehér város fotók ma nagyon divatosak.

A fotónyomtatással ellátott paneleket minden ízléshez fel lehet venni. A nagy kép jobban használható kis zárványok formájában. A nézetablak teljes falat vagy két ellentétes falat foglalhat el.

A fotó perspektívát ad és vizuálisan nagyítja a szobát, eltávolítja a finomság monotonitását és a belső tér különleges hangulatát képezi.

A fémvel azonos felületű MDF panelek a high-tech ipari stílusok - high-tech és loft - elengedhetetlen eleme. Az arany és ezüst csillogás káprázatos fehér vagy fekete panelekkel kombinálva kiemeli az art deco fényűző beállítását. A kis lakásokban a mennyezeten vagy a falakon található fényes csíkok vizuálisan adják át a rejtett tér színvonalát. A dekoratív paneleket egyszerű monokróm textúrákkal kell kombinálni.

padlástér
High tech
Art Deco

méretek

Az MDF panelek széles választéka széles körben elterjedt az építőiparban. Az építőipar különböző igényei szerint a megfelelő méretű panelek készülnek. A lemezek méreteit és súlyát szabványosítják és szabályozzák a gyártás műszaki szabványai.

A falburkolatok 2,62 méter hosszúságú fali panelekhez kaphatók. Számos gyártó kínál 2,8 m és 2,44 méter hosszú paneleket. A szélesség a P-1-től P-5-ig terjedő típusnak felel meg.

N-1

100 mm

P-2

125 mm

P-3

150 mm

P-4

175 mm

P-5

250 mm

Az MDF lemezek hossza és szélessége 1,5 m x 0,1-0,9 méter. A födém mérete a felszíni textúrától függ - dombornyomott, perforált és panelek a természetes kő utánzása 2,8 és 2,07 méter között. A dekoratív panelek négyzet alakú paneljei más méretekkel rendelkeznek - 29x29 cm és 95x95 cm között. A laminált és festett panelek vastagsága 3 mm és 30 mm között változik.

A furnér bevonat bizonyos esetekben a panel szélességének 60 mm-ig történő növekedését jelenti.

A panel súlya függ a méretétől, a furnér vagy a megkönnyebbülés jelenlététől. Ahhoz, hogy megértsük a befejező anyag átlagos súlyát, a súlya a testtömegére vonatkoztatva 2,8 x 2,05 x 0,003 méter, a súlya pedig 2,8 kg 2,05 x 0,028 méter. A mennyezetre vékonyabb és könnyebb termékeket használnak, a falaknál nagy szilárdsági tényezővel és mechanikai feszültséggel szembeni ellenállást használnak. Ha az MDF használatával hangszigetelésre van szükség, akkor a lemez maximális vastagságát kell kiválasztani. Természetesen a tervezés súlya, ha a szoba magassága nagy, jelentős lesz.

Figyeljen arra, hogy a dekorációs panelen a bélés súlyát kell kiszámítani. A laminálás és a festés enyhén növeli a súlyt. Furnér, megkönnyebbülés növeli ezt a számot. A perforáció ezzel szemben csökkenti a szerkezet súlyát. Kisebb felületeknél kisebb panelek vagy lapok kerülnek kiválasztásra, mivel a vágások megsértik a dekoratív felületet, és nehézséget okoznak a varratok lezárásában. A nagy területű helyiségek nagyobb méretű lemezeket és paneleket készítenek.

A fektetési módszer különbségei

Az építési célú MDF lapok, lapok és falburkolatok formájában készülnek. Minden terméktípusnak saját mérete, telepítési módja van, és egy bizonyos típusú munkához használatos. Ugyanakkor mindegyik megtartja ugyanazokat a műszaki jellemzőket: a környezetbarát összetétel, nagy szilárdsága és rugalmassága, jó dekoratív tulajdonságai. A különbség az egymáshoz és a fal vagy a mennyezet felületéhez való rögzítés nagyságában és rögzítési módjában rejlik.

lap

A fenti termékek közül a legdrágább az MDF lap. Ez alapja a magas művészi panelek vagy dombornyomott betétek létrehozásának. A lapok nagy mérete - 2,8 magasságig és 2,05-2,9 méter hosszúságig terjed. A gyárban történő megrendeléskor egyedi méretben és exkluzív mintával készíthet lemezeket.

A lapok vastagságától függően akár 142 kg súlyúak is lehetnek.

Az MDF lapot nagy helyiségekben használják fali díszítéshez. egy dekoratív hatás zökkenőmentes befejezése. A lapot közvetlenül a csuklós-hátsó szegélyű és antiszeptikusan kezelt falra szerelik fel, mivel nem rendelkezik csatlakozó résekkel. A legjobb megoldás az ilyen burkolat részleges beillesztése a falburkolatba az anyag nagysága és ára miatt.

csempe

Hasonló műszaki jellemzők az MDF. A lapoktól való különbség négyzet alakú vagy különböző méretű téglalap alakú: 0,5 x 0,5 méter és 0,95 x 0,95 méter között. A csempe nem rendelkezik összekötő hornyokkal, és az előkészített falra van szerelve. A termékkel való kényelem - a méretben, a telepítéshez kényelmes és könnyű. Ha az MDF lap telepítése két vagy több munkavállaló részvételét igényli, akkor egy személy megbirkózik a csempefektetéssel. Elég csak a befejezéshez szükséges másolatok számának kiszámítása, a kész felület területe és a lapka mérete.

A felszíni textúra szabványos színekkel és méretekkel rendelkezik. Kényelmes olyan mozaikpaneleket készíteni, amelyek ugyanolyan típusú, de eltérő színű vagy szerkezetű MDF lapokból készülnek. Ennek a befejező anyagnak a sokoldalúsága - lehetősége van bármilyen méretű és konfigurált helyiségben történő alkalmazásra. A befejező anyagok piacán az MDF lapka a legszélesebb körben kerül bemutatásra, alacsonyabb költsége az MDF lapokhoz képest.

Öntött

A legkedveltebb az olcsó és szép batten anyag - MDF burkolat. Kiváló műszaki jellemzőkkel és sokféle dekoratív bevonattal rendelkezik. A Reiki mérete 2,4 x 0,11 méter és azon túl van. A szabványos hossza 2,6 méter. Bélést használnak a díszítéshez és a falakhoz és a mennyezethez.

Vízszintesen és függőlegesen elhelyezhető, és a „karácsonyfában” nagyobb dekoratív hatást érhet el.

A "halszálkás" fektetési rendszer kétféle. A paneleket egymáshoz képest 90 fokos szöget zárjuk be, a végek a hosszanti oldal minden széle mellett vannak. Egy másik lehetőség magában foglalja a sínek elhelyezését bármely más szögben, míg a végeket ugyanarra a szögre vágjuk, és beütjük. Ez a telepítés bizonyos készségeket igényel, hogy a bélés sima legyen ugyanazon a lejtőn. Több síneket előre kivághat, megtisztíthatja a vágás szélét és elkezdheti a telepítést.

A bélést a könnyű telepítés, az építés egyszerűsége és az egyes elemek jellemzik. Könnyen rövidíthető a megfelelő méretre. Az oldalsó felületeken speciális hornyok vannak felszerelve a sínek egymáshoz való csatlakoztatására rés nélkül. Az erősség biztosítása és a sín keretére szerelt sín szerkezeti részeinek deformációjának elkerülése érdekében. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy a falat szintre állítsa, és lehetővé teszi a kereten belüli kommunikáció elrejtését.

Az MDF sín a könnyű telepítéshez a telepítési technológiának való megfeleléshez szükségesúgy, hogy a sín nem vezet. A bevonat dekoratív tulajdonságai attól függnek. A lécek elhelyezkedése hatással van az űrmodellezésre. A vízszintes elrendezés meghosszabbítja a falat vagy a mennyezetet. A mennyezeten lévő keresztirányú elrendezés tágabbá teszi a szobát.

A falburkolat függőleges szerelése vizuálisan megnöveli a helyiséget.

A termék típusától függetlenül az MDF gazdaságos befejező anyag. Nem igényel gondos előkészítést a falfelületről, mint a festés, vagy a munkaigényes, mint a kerámialapok esetében. Könnyen összeszerelhető, a munka kevés időt vesz igénybe, és nem igényel szakképzettséget. A burkolathoz nem szükséges további építési keverékek vagy ragasztók vásárlása, csak csavarok és rudak. Ez egy megfizethető támogató anyag. A munka során por és szennyeződés nem képződik.

Hogyan válasszuk ki?

Az MDF panelek széles választéka teszi lehetővé, hogy bölcsen választja ki az adott helyiségek befejezését.Figyelembe kell venni a helyiség hőmérséklet- és páratartalmát - a loggia vagy a konyha külső díszítésére nedvességálló lemezeket kell kiválasztani, és az átlagértékek elegendőek a belső felületekre. A panelek dekorjának is meg kell felelnie a szoba céljának. A díszítés a falak és a mennyezet jobb, hogy tartsa be ugyanazt a stílust.

A furnérral díszített MDF-nek köszönhetően a nappali vagy az iroda megfelelő szilárdságot biztosít. Nincs megnövekedett levegő páratartalom, ezért nem szükséges pénzt költeni nedvességálló MDF-re, de szükség van a zajvédelemre, ezért a vásárláskor figyelni kell erre a mutatóra. A drága kivitelezés kiemeli a tulajdonosok vagyonát. A klasszikus stílusban és a divatos minimalista designban kialakított belső terek elengedhetetlen tulajdonsága a világos tölgy vagy olasz dió furnér.

Az MDF lemezeket olyan belső válaszfalakkal szegélyezzük, amelyeknek nincs bejárati ajtaja, hogy az ilyen átalakító terekben izolált zónákat hozzanak létre. A partíciók a szükséges tömegességet kapják a gazdag hangok panelek kiválasztásakor. Az ilyen zónák megfelelő hangszigetelést biztosítanak. A panelek partíciója mögött elhelyezhető egy ágy, míg a konyha fénye nem zavarja a pihenést. Az MDF lemezek magas dekorativitása miatt a szokásos móló a díszítés legfőbb akcentusa a gyönyörű nemes színek és az érdekes fa szálak miatt.

A lakás díszítésére, ahol a terem és a konyha kombinálva van, a belső válaszfalak helyett mindkét oldalon festett vagy laminált, perforált MDF lemez kerül beépítésre. Ugyanakkor mindkét oldalon saját szerkezete és színe lehet, amely megfelel a zóna többi befejezésének. A hálószoba mennyezetére perforált lemezek felszerelése látványos megvilágítással lesz a belső tér igazi díszítése. Az elegáns elemek fémes felületet hoznak létre, és a végső felület tiszta fehér színével kombinálva.

A belsőépítészeti házakban vagy a tetőtérben egy vidéki házban olcsó laminált vagy festett rack-termékeket kell választani. A segítséget nem igénylő házigazdák képesek lesznek megragadni a szoba falapjait. Télen meg kell szerezni a nem fűtött helyiségekhez nagy nedvességállóságú anyagot, hogy a tavaszi-őszi időszak hőmérséklet-ingadozása és a magas páratartalom ne alakítsa át az MDF-et. Ugyanez a követelmény vonatkozik a konyhában lévő kötény kialakítására is. Ügyelni kell arra, hogy a fűtőanyagot elkülönítsük - az MDF nem csak nyílt lángból, hanem erős fűtésből is gyulladhat.

Az óvodában megengedheti magának, hogy ábrázolja magát a minta és a szín kiválasztásában, távolodjon a sztereotípiáktól, és egy unalmas hagyományos belső helyett világos és vidám hangulatot teremt. Az MDF lemezek tökéletesen mosva, ez a minőség nagyon hasznos a gyermekszobában. Nem szükséges drága homlokzatokat választani természetes vagy laminált furnérból, inkább fényes fényes lemezeket vagy léceket. Az ajtók a panelek egyik színében vannak festve, vagy ugyanabból az anyagból készpénzt kapnak. A tervezők azt ajánlják, hogy fordítsanak figyelmet a megfelelő tárgyak paneljeire: a fiúknak - a tengernek, a lányoknak - mesés jeleneteknek.

Szerelési módszerek

A fal- és mennyezeti panelek telepítési módja szinte azonos. Az egyetlen különbség az, hogy a mennyezethez fémprofilokat és felfüggesztéseket használnak. A falakhoz elegendő ládák vannak. A mennyezet és a panelek között nagyobb távolságot hagyott az elektromos vezetékek elhelyezésére.

A telepítéshez az alábbi szerszámok szükségesek: egy ceruza, egy lyukasztó, egy fűrészáru fa és fém, egy derékszögű háromszög, csavarok és dübelek.

A mennyezet felé nézve egy vonalat rajzolnak a mennyezet síkjának szintjére a falak körül az egész szoba körül. A mennyezetet 1 x 1 méteres négyzetekben helyezzük el. A vonalakhoz fémprofil van csatlakoztatva. A felfüggesztések metszéspontokon vannak felszerelve.A felfüggesztések magassága legalább 10 centimétert vesz fel a vezetékek és a lámpatestek biztonságos elhelyezéséhez. Ha a helyiség magassága nem teszi lehetővé a mennyezet ilyen magasságra történő csökkentését, jobb, ha az anyag gyúlékonysága miatt másfajta felületet választunk.

Fali paneleknél a keret fából készült gerendákból áll. Különös figyelmet fordítanak az első batten útmutatóra. Szigorúan merőlegesnek kell lennie a fedéllécre, ehhez háromszög szükséges. Először az obreshetka rudakat 45 cm-es lépésekben rögzítik a falhoz vízszintes vagy függőleges irányban, az MDF sín irányától függően. A falra csapok vagy csavarokkal vannak felszerelve.

A keret vagy ládák összeszerelése után az MDF-et mérjük, méretre vágva. A függőleges bélés beszerelése a bejárati ajtó sarkából indul, vízszintes fektetés - a padlóról, rendszeresen ellenőrzi az alkatrészek helyes beszerelésének szintjét. A sínnel érintkező helyeken egy klyimer van felszerelve, amelyre csavar van csavarozva. Ez biztosítja a sín merev rögzítését a kerethez. Az utolsó részletet megmérjük és a helyére vágjuk, mivel nem mindig lehetséges a rések kiszámítása az egész falon vagy mennyezeten.

A szerelés másik módja a ragasztó. Ez magában foglalja a fal kiegyenlítését, a primer és a ragasztó-folyékony szegek használatát. A lemez hátoldalára ragasztót ragasztunk. Ezután a lemezt a falra préselik, és azonnal el kell távolítani, hogy 5 perc alatt végül ragadjon. A ragasztás beállításának felgyorsítása érdekében kényelmesebb több panel egyidejű elosztása.

Az MDF-et méretre kell vágni. Annak érdekében, hogy a vágás során elkerüljük az arcréteg megdarabolását, dekoratív oldala van felfelé. További elemek vannak elhelyezve a lemezek között, a falak sarkában, az ajtókeret közelében. Az MDF lapok és csempe speciális csatlakozókkal vannak ellátva - egy sarok és egy lábazat, melyet szín és textúra választanak.

A panelek hosszú távú működésének biztosítása érdekében a fal- vagy padlóburkolatot egy antiszeptikus bevonattal látják el. Ez megakadályozza a penész vagy a penész. A panelek vagy lemezek megfelelő helyre történő szerelése előtt vágja meg a lyukakat lámpákhoz vagy aljzatokhoz, amelyek standard átmérője 67 mm. A furat fúrógéppel van fúrva. A furat alatti kimenet merevségének biztosítása érdekében a fát úgy csomagoljuk, hogy elkerüljük a panel hajlítását. A huzalozás a padlólaphoz van rögzítve, a huzalok hullámos tömlőbe kerülnek.

A paneleket az ívek elfordítására használják. Ehhez a kívánt méretű sín enyhén felmelegszik, műanyagsá válik, majd a kívánt sugárra hajlítható. Ezután a ragasztó rögzítve van a nyílásban. Az MDF lemezek a padló befejezéséhez használhatók, telepítésük a parkettázási technológia szerint történik. Nyitott erkélyen jobb műanyag lapokat használni, és egy üvegezett loggiát nedvességálló lemezekkel szegélyeznek fémkereten, hogy elkerüljék a nedvesség hatását.

festmény

A festés két esetben szükséges: a régi dekoratív bevonat el van rontva, és a bélés nem préselt MDF szilárd bevonattal ellátott lemezekkel készült. Az első esetben a sérült felületet őröljük, a törmelékről letöröljük és a festéshez egy alapozóréteget alkalmazunk. Szárítás után több réteg festéket kell felhordani. Az MDF festék optimális aránya az 1: 9 keményítővel.

Az egyes rétegek szárításához legalább 8 órát engedünk meg, felülről kívánatos egy lengyel vagy lakk réteg alkalmazása.

A második változatnál a kezeletlen MDF felülettel a technológia ugyanaz, csak az anyag tényleges állapotától függően köszörülést alkalmazunk. A gyártók már csiszolt lapokat kínálnak. Szükséges az ízületek feldolgozása, ha van ilyen, akkor folytassa az alapozáshoz és a festéshez. Az MDF festéknek poliuretán gyantán, alkid- vagy olajalapú vagy nitro-zománcon kell lennie.

Ápolási tippek

Az MDF panelek nagyon könnyen tisztíthatók. Az összes felületről származó por eltávolításához nedves tisztítás szükséges.Tartós szennyeződés esetén mosószerrel és ecsettel lehet mosni. Az utóbbit óvatosabban kell végezni a furnérozott paneleken. A lakkozott furnér szappan hozzáadása nélkül nedves ronggyal törölhető. A viaszjal vagy olajjal borított furnérot rendszeresen speciális eszközökkel kezelik a természetes fa kezelésére, és néhány évente frissítik az olaj- vagy viaszbevonatot. Más típusú befejezésekhez nincs szükség különleges eseményre.

A falak MDF panelekkel történő kivágását lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba