3D MDF panelek: modern megoldások a belső térhez

Az MDF 3D-s panelek nagy igényekkel rendelkeznek a mai napig, és a legérdekesebb megoldásoknak számítanak. Ezek a termékek viszonylag fiatalok, de kiváló teljesítményük miatt gyorsan népszerűvé váltak a világ minden tájáról. Az ilyen panelek számos lehetőséget kínálnak a belső tér átalakítására.

jellemzői

Az MDF fali panelek költségeivel vonzódik, ami jóval alacsonyabb, mint a valódi fából készült panelek ára, de a minőségük egyáltalán nem különbözik egymástól. Az ilyen burkolatok gyártása minden évben javul, ami miatt sokkal jobban ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásnak. Mindez a polimer film speciális bevonatának köszönhető, ami növeli az anyag élettartamát.

A 3D panelek élettartama korlátlan. A mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállása miatt a panelek akár száz évig is szolgálhatnak.

Nagyon könnyen felszerelhetők. Telepítse őket bármely olyan személyre, aki nem rendelkezik speciális tudással a javításban. A termékeket folyékony szegekkel ragasztják a falra.

Az ilyen termékek összetétele környezetbarát, természetes anyagok.amelyek nem károsítják az egészséget. A panelek hangszigetelést is biztosítanak, ami nagyszerű plusz a panelházak számára.

Mi az MDF anyag

Az MDF burkolóanyagokat faanyagok és szerves vegyületek alapján állítják elő, amelyek kötő komponensekként szolgálnak, amelyek elősegítik a sajtolás folyamatát. A létrehozás kezdeti szakaszát követően a lapok megmunkálásra kerülnek.

Az MDF paneleket a felület sima és egyenletes jellege jellemzi, ami miatt ideális anyag az alábbi termékekhez:

 • öntés;
 • szín;
 • beillesztés (például fényes film).

Ezeket a lemezeket nagyon gyakran használják nagy számú homlokzati és szerkezeti elem előállítására. A bútoriparban keresletük van, a belsőépítészeti dekorációs elemek gyártására (mennyezetek, panelek és padlólapok) és szerkezeti elemek gyártására használják.

Az ebből az anyagból készült legvonzóbb termékeket 3d lemezeknek tekintjük. Nagy igényük a magas színvonalú, szép és elegáns kialakítás, valamint a könnyű telepítés.

Egy másik jelentős előnyt jelent a vízállóság, úgyhogy biztonságosan elhelyezhetők a fürdőszobában.

Ezek a panelek könnyen kivághatók bármilyen kívánt méretre, vagy megrendelheti a lemezeket az Ön paramétereinek megfelelően.

A szereléskor ezek a panelek csatlakoztathatók úgy, hogy a csatlakozásuk nem látható legyen. Az MDF bármilyen színnel festhető. A kívánt szín rendelhető.

Az összetételű természetes anyagok miatt ezek a panelek lehetővé teszik a falak lélegzését. Ez az anyag kiváló hő- és hangszigetelő.

Erősségek és gyengeségek

Az MDF burkolat egy univerzális befejező anyag, amellyel még egy luxuselem is hozzáadható egy egyszerű otthoni kialakításhoz.

Számos előnnyel rendelkeznek, aminek következtében sok fogyasztó választja ezeket a paneleket.

3D panel funkciók

Mielőtt befejezné a falat, nem szükséges egyáltalán előkészíteni, elég durva befejezés. Mindezek alapján a felszínen, amelyeken ki akarsz dolgozni, szabálytalanságok lehetnek: a panelek ideális esetben minden hibára kiterjednek. A panelek más anyagokkal való kombinálásának köszönhetően egyedülálló és eredeti design jön létre.Tetőbevonatként bőr, gipsz, nemesfából készült természetes furnér és polivinil-klorid film használható.

A homlokzat hőszigetelő hatást biztosít. A ládához való rögzítéssel a fal és a homlokzat közötti helyet szigetelheti.

Térfogatának köszönhetően 18–30 mm-en, egy ilyen kivitel vizuálisan megváltoztathatja a szoba méretét, például egy kis szobát hozhat létre.

Érdemes megjegyezni ennek az anyagnak a hátrányait:

 • a legtöbb 3D lemez nem tolerálja a nedvességet és az agresszív külső hatásokat;
 • ezeknek a paneleknek a költsége meglehetősen magas;
 • stabilitásuk ellenére nem ajánlott, hogy napfényt kapjanak;
 • folyamatos gondoskodást igényelnek, mivel a domború helyeken a por nagyon gyorsan halmozódik fel.

típusok

A 3D panelek többféle típusa van, most megvizsgáljuk őket.

Gipsz roston

A fal belső díszítésére szolgáló anyag bármilyen alakú gipszmintával van díszítve. Számos adattábla-stílus létezik. A telepítés során akril festékekkel festheti őket, amelyek nagyon szépek lesznek.

Ennek az anyagnak a mínuszai közül érdemes megjegyezni, hogy ez az anyag nagyon gyenge és törékeny.

A szerelés után az összes ízületet speciális gittkeverékkel kell feltölteni. Az ilyen befejezés nem ajánlott magas páratartalmú helyiségekben. Nem alkalmasak bútorokra.

faipari

A legdrágább lemezterület. Minőségük és szokatlan kialakításuk azonban igazolja a költségeket. A termékek elég súlyosan illeszkednek a klasszikus belső térbe. Maga az anyag nem túl vastag, tíz-húsz rétegben kell a kívánt eredményt elérni. A lemezek a valódi fa teljes példánya.

bambusz

A leginkább költséghatékony panelek a növény gondosan aprított hajtásai alapján készülnek. Ezt a befejező anyagot erőssége és könnyűsége jellemzi.

PVC

A lemezek alapja polimerek. Jellemzőik alapján nagyon hasonlítanak az alumínium társaikhoz, és lehetőséget adnak szokatlan hatás kialakítására. Választható színárnyalat-kombinációk is. A műanyag panelek nagyon ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak, tartósak, könnyen tisztíthatók. A termékek eltérnek a plaszticitásuk és a súlytalanságuk többi részétől, lehetővé teszik, hogy a legösszetettebb mintákat hozza létre.

Fluoreszkáló festék panelek

Ez a lehetőség viszonylag fiatal. A fluoreszkáló festék miatt éjszaka ez a bőr szépen ragyog. A lemezek nagyon drágák, de ha a belső terét szokatlaná teszik, a tökéletes megoldás.

kérelem

A 3D paneleket gyakran használják:

 • A szoba különböző részei közötti partíciók létrehozása.
 • A felület eredeti és szokatlan megjelenésének létrehozása. Néhányan ezeket a paneleket még szekrényekbe is vágják, ami a belső luxust és a modernitást teszi lehetővé.
 • Ezt a befejező anyagot gyakran használják arra, hogy befejezzék azokat a területeket, ahol kandalló van.
 • A nappaliban elegáns és kifinomult.

Ilyen lemezeket lehet használni bárhol is. Általában azokat a helyeket használják, amelyeket kiemelni szeretnének. Mindez a fogyasztó képzeletétől függ.

termelés

Az FP bőrök különböző anyagokból készülnek, de a gipsz és az MDF a legnépszerűbbek.

A födémek kialakításának technológiája teljesen analóg a konyhabútorok keretszerkezeteinek gyártásával. A lapot 280x120 cm-re alapozzuk, és egy marógép hatására a panel feldolgozása és polírozása történik. Ezután egy speciális lakk fedi, amely védi a felületet. Így a 3D-s rajz kiderül - a kötetpanel kiderül. A modern berendezések segítségével kiváló minőségű termékek készülnek.

Gyakran használják a dekoratív vakolat gyártásához. Díszítő elemeket adnak hozzá, és végül a legstabilabb és teljesebb panelt kapjuk.

Az MDF panelek furnérral vannak bevonva, és kissé dudorokkal vannak bevonva, ami tökéletes árnyalatot eredményez.Egyes cégek tapasztalt kézművesek segítségével paneleket készítenek, akik kézzel módosítják a projekteket.

A lemez vastagsága elérheti a három centimétert, de az ügyfél kérésére a mérete megváltoztatható.

A 3D-s burkolatok egyre népszerűbbek az épületek belsejében található falfestékek körében. A ház belsejében valóban szokatlan, modern és kifinomult stílust hoznak létre. Ha unatkozik a klasszikus kialakítással, akkor az ilyen panelekkel diverzifikálhatja, ha saját verziót választ ki elég nagy tartományból, vagy rendeljen.

felszerelés

A panelek telepítése a tervezési ötletektől és a fal minőségétől függ - mennyire sima.

Három lehetőség van:

 • A kereten - gipszkarton, beton vagy tégla alapozású falakra lehet felszerelni, bármilyen görbületű, átlagosan 35 mm-ig „eszik”.
 • A szerelőlapokon - elkerülhető a fal és a panel közötti rés. A felületet előre kell igazítani. A telepítés során további első és utolsó lemezek szükségesek.
 • A ragasztó egy kényelmes megoldás a nem szilárd lemezek rögzítésére, és az egyedi lemezek kisebb méretei, legfeljebb 800x800 mm.

Gyönyörű példák

 • Nagyon stílusos megjelenésű bambusz változatok a fali panelek számára. Ezenkívül környezetbarát befejező anyag.
 • Az MDF opciója meglehetősen olcsó. A mai piacon az ilyen termékek széles skálája található.
 • A gipsz panelek számos belső stílusba illeszkednek. Ezeket nagyon megbízhatónak tartják.

További információ a 3D MDF panelekről az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba