Porcelán csempe a homlokzathoz: mit érdemes választani?

 Porcelán csempe a homlokzathoz: mit érdemes választani?

Porcelán csempe - az egyik legnépszerűbb befejező anyag, amely ma irigylésre méltó népszerűségnek örvend. Ezt az arcot univerzálisnak lehet tekinteni, mivel a lakások belső és külső díszítésére is használható. Ma el fogjuk veszíteni, hogy mit kell szem előtt tartani a homlokzat porcelánkövek kiválasztásakor.

Mi az?

Sokan közülünk legalább egyszer az életünkben hallottuk ennek az arccal ellátott anyagnak a nevét, de nem minden felhasználó tudja, hogy milyen porcelánkövek. Válaszoljunk erre a kérdésre. A porcelán egy agyag, amelyet speciális adalékanyagokkal hígítottak, és a préselési folyamatot átadták. Külsőleg, ezt az anyagot nehéz megkülönböztetni a jelenlegi erős gránittól, de költsége lényegesen alacsonyabb.

A porcelán csempe kvarchomokból és agyagból készül. Ezenkívül ezeket az összetevőket olyan komponensek egészítik ki, mint a kaolinek, feldspars és ásványi eredetű színezékek. Mindezeket a komponenseket nagy nyomás alatt préselik, majd 1000 ° C-nál magasabb hőmérsékleti üzemmódban égetik.

Eredetileg szép és jó minőségű porcelánköveket találtak technikai termékként. Az idő azonban nem áll meg, és hamarosan ezt az anyagot használták a padló, vízvezeték és más hasonló tárgyak befejezésére.

Jellemzők és előnyök

Napjainkban a befejező anyagok köre olyan gazdag, hogy egy ilyen hatalmas választékban egyszerűen eltévedhet egy megfelelő termék keresésekor. A legtöbb fogyasztó megbízható és tartós bevonattal rendelkezik, amely vonzó megjelenéssel rendelkezik. Ezeket a követelményeket olyan népszerű anyagnak kell teljesítenie, mint a porcelánkövek.

A porcelánlapka viszonylag nemrégiben megjelent a boltok polcain, de rövid idő alatt sok vásárló szó szerint beleszeretett az anyagba. Mindent a kerámia gránit megbízhatósága és tartóssága magyaráz. Erősebb, mint a klasszikus csempe, ami elengedhetetlen megoldást jelent a homlokzati alapítványok tervezésében.

A kiváló minőségű homlokzati porcelán csempe használatával az épület teljesen más megjelenésű és stílusos. Ilyen szembe nézve az épületek sokkal szilárdabbak, drágábbak és modernebbek. Elismert fényességet szereznek és vonzza a járókelők szemét.

A mai porcelángyártmányok széles választéka sok vásárlónak tetszik, amint azt a különböző variációk képviselik. Válasszon a lehető legjobb megoldást a táj és a homlokzat számára, bármilyen stílusban és színben.

Nem gondolhatod, hogy a porcelánlapkákat csak egyetlen színsémában mutatjuk be. Napjainkban az üzletekben több nem triviális opciót találhat, amelyek több fényes és merész színt is kombinálnak, amelyek egymással forróak. Az ilyen bevonatok különösen lédúsak és merészek, nagy bevásárló- vagy szórakoztatóközpontok homlokzataiban.

Az ilyen bélésanyagok különböző textúrákkal és dimenziós paraméterekkel állnak rendelkezésre. Lehetőség van bármilyen méretű és elrendezésű épületek megfelelő burkolatának megválasztására.

A porcelán csempe ideális épület vagy homlokzat burkolásához. Organikusan, nem csak a falakon, hanem a padlón is úgy néz ki, hogy a szerkezet különleges, ragyogó és ragyogó.

Az ilyen anyagok relevanciája könnyen magyarázható a benne rejlő sok pozitív tulajdonsággal.

 • Szilárd megjelenés. Az ilyen részletek felújíthatják a leg unalmasabb és monotonabb homlokzatot semleges és szürke színben.
 • Az ilyen anyagok dekoratív kiegészítők széles választékával büszkélkedhetnek. A porcelán kőből szép nyomatok, eredeti képek, fényes minták és még kontrasztos színek kombinációi is megtalálhatók.
 • Porcelán csempe cserélhető. A telepítés folyamata meglehetősen egyszerű és megfizethető, így amikor megváltoztatja a stílust vagy a változást, az ilyen anyag könnyen szétszerelhető és teljesen újra cserélhető.
 • A kerámia gránitlapok nem félnek a negatív környezeti tényezőktől, ami ideális anyag az épület homlokzatán való elhelyezéshez.
 • Ilyen anyagokkal a helyiségek jó hangszigetelési jellemzői érhetők el.
 • A porcelán cserép a tűz szempontjából biztonságos.
 • Az ökológiai biztonság jellemzi ezt az arcot. A porcelánkövek összetételében nincsenek agresszív kémiai összetevők, amelyek károsak az emberi egészségre. Jelenleg nem minden befejező anyag büszkélkedhet ilyen minőséggel.
 • Sem a dinamikus, sem a statikus terhelések nem szörnyűek a minőségi gránit csempe számára. Az ilyen anyag törése vagy károsodása nem olyan egyszerű, ami ismét megerősíti tartósságát és kopásállóságát.
 • A porcelángyártás gondozása nem igényel különleges ismereteket a lakástulajdonosoktól. Ezenkívül nem kell drága tisztítószerekkel vásárolni, amelyeket gyakran nehéz megtalálni a szokásos üzletekben.
 • Az ilyen anyag nem okoz allergiás reakciókat.
 • A porcelán burkolólapokat karbantarthatóság jellemzi.
 • Az ilyen bélés sok éven át tart, és nem okoz semmilyen problémát működés közben.
 • Az ilyen anyagok megengedhetők a homlokzati alapokon az év bármely időpontjában. Nem kell a megfelelő pillanatra várnia a telepítés megkezdéséhez.
 • Lehetőség van saját homlokzati porcelán csempe telepítésére, anélkül, hogy szakembercsoportot vonzana.
 • Ez az anyag viszonylag alacsony költséggel rendelkezik. Tehát ma a kerámia gránit ára kevesebb, mint a rostos cement vagy kompozit anyagok.

Ennek a bevonatnak számos előnye van, ezért ma vezető szerepet tölt be a befejező anyagok piacán.

hiányosságokat

De nem hiszem, hogy a porcelán ideális anyag, amelynek nincs egyetlen hátránya.

Természetesen, mint bármely más bélés, a kerámia gránitnak saját mínuszai vannak.

 • A porcelán csempe lenyűgöző súlyban különbözik. Ezért csak megbízható és erős keretre kell felszerelni.
 • A nagy súly miatt nehéz az ilyen anyagokkal dolgozni, és a szállítás módszerei jelentős költségekhez vezetnek.
 • Sajnos ma nem minden gyártó felel meg a megfelelő porcelángyártási technológiának. Emiatt a boltok polcain elég sok hibás alkatrészt találunk, amelyek minősége messze van a normától.

jellemzői

A porcelánkövek egy megbízható és robusztus anyag, kiváló teljesítménytulajdonságokkal.

 • Jellemzője a nedvesség ellenálló képességének. Vízfelvétele csak 0,05. Ez a mutató valódi rekord.
 • A kerámia gránitot magas fagyállóság jellemzi. Akár 100 teljes fagyasztási és felengedési ciklusnak is ellenáll. Ezeket a mutatókat azzal magyarázza, hogy nagyon kevés porcelánkövezet van, és nagyon kis méretűek.
 • Az ilyen kialakítást nagy tartósság jellemzi. A Moss skálán a porcelán keménysége 7-8, ami közel van a rekordhoz. E tulajdonság szerint az ilyen anyag csak a zafír, a rubin és a gyémánt felborul. A porcelán karcolódása vagy károsítása nagyon nehéz. Még a csiszolószemcsék sem hagyhatnak rajta semmilyen jelet.
 • A porcelánköveket kiváló kopásállóság jellemzi.

Napjainkban ennek az anyagnak több osztálya van, amelyek mindegyike bizonyos körülmények között készült.

 • A 2. osztályú anyag bármilyen helyiségbe telepíthető, ahol az emberek különböző cipőkben mozognak.
 • A 3. fokozat jobban elhelyezhető olyan területeken, mint a konyha vagy a folyosó, ahol a terhelési szint kissé magasabb.
 • A 4. fokozatot a közepes forgalmú nyilvános helyeken történő szexuális alapokra való fektetésre használják. Ez nem csak egy kis iroda, hanem egy kávézó vagy egy bolt is lehet.
 • Az 5. osztályba tartozik a nagy szilárdságú porcelánkövek, amelyek nincsenek különleges korlátozásokkal. Lehetőség van a maximális forgalmú nyitott terekben is.
 • A porcelán kőolaj megkülönböztető tulajdonsága az R10 és annál nagyobb slipperi szintjének tulajdonítható.
 • A higiéniai szinten a porcelán burkolat homlokzata nem ismer versenytársakat. Nem szaporítja a baktériumokat, nem képez penészt, nem szennyeződik fel.
 • A porcelán csempe olyan anyag, amely nem vezet áramra, mivel minden összetevője dielektrikum.
 • A porcelán hővezető képessége kisebb, mint a természetes gránité.
 • A porcelán kövek számára, melyet egy gyönyörű ragyogás jellemez, amely sok éven át fennmarad. De mint a textúra, bármi lehet.

típusok

Napjainkban a porcelán burkolólapok gazdagabbak, mint valaha. Vizsgáljuk meg részletesebben az ilyen bélés legnépszerűbb és látványos variációit, amelyek nagy igényük van.

Mozaik csempe

A mozaik porcelán csempe speciális vízsugárkezeléssel készül. A vágás önmagában egy karbidfűrész segítségével történik.

A mozaik részleteket egy kis kompozícióból összeállított kis tesser alkotja. Ezután ezeket a részeket egy speciális rácsalapra rögzítik, amellyel sokkal könnyebben telepíthetők a homlokzatokra.

Ragyogó és matt

A pompás és művészi irányú épületeknek megfelelő homlokzattal kell rendelkezniük. Ilyen leírás szerint a megfelelő porcelán egyedi csillogó aranyozással rendelkezik. Általában az ilyen bélés tökéletes polírozással rendelkezik, tökéletesen ragyog.

A matt lapok ma is divatosnak tekinthetők. Jól néz ki a modern belső stílusokban. Az ilyen anyagokat fejlesztésükben sok tervező használja.

fémmel

A fémezett porcelán az ideális anyag, amely mindenféle tervezési kísérlethez tökéletes. Például ma már rozsdásodásokkal, kopogásokkal és nemes platinával rendelkező csempe nagyon divatosnak és eredetinek tekinthető. Az ilyen anyagok nemcsak a közterületeken, hanem a garázsokban is érdekesek.

utánzatok

Jelenleg a valódi tervezői trend a porcelán, természetes fa vagy falazat alatt készült. Az ilyen homlokzati anyagok szokatlanok és stílusosak. Első pillantásra nagyon nehéz megkülönböztetni a valódi fából vagy kőből. De ahhoz, hogy megérintsük ezt az anyagot, és az "illúzió" eltűnik.

Méretek

Ma az üzletekben gyönyörű és kiváló minőségű porcelán csempe található különböző dimenziós paraméterekkel.

A kerámia gránitlapok hossza és szélessége lehet:

 • 300x300;
 • 600h300;
 • 600x600;
 • 1200h295;
 • 1200x600.

A porcelánkövek minimális vastagsága 5 mm, a maximum 12 mm.

Színes megoldások

A homlokzati porcelánlapkákat különböző színekben állítják elő - a vevők megválasztását nem korlátozza. A klasszikus fekete csempe nagyon drága és szilárd, és ez vonatkozik a matt és polírozott anyagokra is. Ezek a burkolatok igazi találatot jelentenek a modern stílus számára. A porcelán kőzet szürke és barna festékei nem kevésbé tiszteletre méltóak.

Világos krém, bézs, tejcserép, friss és érdekes. Szó szerint megvilágítják az utcát. Azonban a telepítésekor nem szabad a legkisebb hibát elkövetni - világos háttéren nyilvánvalóak lesznek.

Pasztell színek a porcelánlapkán lágyak és kellemesek. Ezeknek a palettáknak ajánlott a nyugodt és semleges színek szerelmesei.

Világos és színes festékek alkalmasabbak a bevásárló- és szórakoztatóközpontok tervezésére. A lakóházak esetében az ilyen burkolatot óvatosan kell kezelni, hogy a lakóhelye ne legyen összeegyeztethetetlen. Az egyik homlokzaton 2 vagy több különböző szín kombinálható.

A gyártók áttekintése

Ismerkedjen meg néhány ismert gyártóval, kiváló minőségű és szép porcelán csempe gyártásával a homlokzatokhoz:

 • Estima. Ez a neve Noginskban, amely Oroszországban először kerámia gránitot gyártott. Az Estima termékek olcsóak, de kiváló minőségűek. A cég lapjait a „Marmi”, a „Rainbow”, a „Standart”, a „Trend”, a „You Color” gyűjtemények képviselik.
 • Fiorano - egy híres kínai gyártó, amely nagy szilárdságú porcelánköveket gyárt, nem fél a portól, a szennyeződéstől és a mechanikai sérüléstől. A Fiorano választékában sok különböző színű és textúrájú lapka található.
 • Kerlite. Ez az olasz márka kiváló minőségű porcelánlemezeket gyárt, amelyek vastagsága mindössze 3,5 mm. Ugyanakkor a fennmaradó termékparaméterek elérhetik a 3x1 mt. A Kerlite választékban klasszikus árnyalatok anyagai érvényesülnek.
 • "Ural gránit". Ez a gyártó választja a vásárlók homlokzati gránit semleges színeit polírozott és matt felületekkel.

Hogyan válasszuk ki?

A külső munkákhoz szembetűnő anyag kiválasztásakor vegye figyelembe az alábbi paramétereket:

 • A porcelán csempe tökéletes állapotban legyen - nincs zseton, repedés vagy elhalványodott terület. Óvatosan ellenőrizze a lemezeket a rejtett hibákért.
 • Nézze meg a híres márkák termékeit, mivel túl sok alacsony minőségű termék található az ismeretlen márkákkal rendelkező üzletekben, amelyek nem tartanak sokáig.
 • Szükséges a porcelán színének helyes kiválasztása. A legfontosabb dolog, amit el kell kerülni, a sokszínű és merész tinták túltelítettsége. Az ilyen együttesek csak bosszantanak.
 • Válassza ki a megfelelő méretű anyagokat.
 • Megfelelően válassza ki a megfelelő anyagosztályt (az összes fent felsorolt).
 • Ne keressen túl olcsó porcelánköveket. A túl alacsony ár rossz minőségű anyagot jelenthet.

települések

Mielőtt elkezdené vásárolni a porcelánköveket, meg kell tennie a helyes becsléseket a szükségtelen költségek elkerülése érdekében.

Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a számításokban, ajánlatos azokat speciális online számológépeken elvégezni. Ezek használata egyszerű, és megfelelő eredményeket adnak. Ehhez azonban meg kell határoznia a homlokzat pontos felületét, amelyre szükség van a befejezéshez, az anyag típusát (ebben az esetben a porcelán kőzet), a keret tájolását, a szigetelés mennyiségét és a primer jelenlétét.

Anyag tippek

A porcelánkövek homlokzatának telepítése nem nevezhető nehéznek. Telepítésének technológiája képes lesz elsajátítani. Először meg kell készítenie a hordozórendszert, amely magában foglalja a rögzítőelemeket, valamint az útmutatókat. Horganyzott acélból készülnek. A bázis helyzetének beállításához speciális lyukakat kell hagynia.

A konzolok telepítésekor meg kell tartani legalább 10 cm távolságot az épület sarkától, valamint az ablak- és ajtónyílásoktól.

Ezután telepítve van a hőszigetelés. Ezután folytassa a lemezek otthoni falra szereléséhez. Minden alkatrésznek szilárdan és biztonságosan kell rögzítenie.

Az ilyen munka elvégzéséhez:

 • elektromos fúrógép;
 • ütni;
 • kötőelemek;
 • szegecs-készlet;
 • építési szint.

Ha nem bízik a képességeiben, akkor béreljen egy profi brigádot a homlokzati porcelán csempe telepítéséhez. Így Ön megmenti magát a káros anyagoktól és a felesleges tapasztalatoktól.

Gyönyörű bélés példák

A porcelán kőzet vagy rozsdás fém lenyűgözően néz ki a fafelületekkel együtt.Ezt a bélést olyan szögletes magánlakásokra kell alkalmazni, amelyek high-tech vagy ipari jellegűek. Ajánlatos egy ilyen szerkezetet nagy panorámás ablakokkal kiegészíteni.

A világos színű porcelánlapka harmonikusan néz ki az ablaknyílások fekete szegéllyel kombinálva. Az ilyen homlokzatok diszkréten, de szilárdak és esztétikailag kellemesek.

A homlokzati porcelán burkolólapok ugyanolyan színárnyalatúak. Például lehet zöld, kék vagy piros paletta. Természetesen az ilyen anyagok merészek és fényesek, de gyakrabban választják őket bevásárlóközpontok, vízi parkok és egyéb épületek számára, és lehet, hogy nem szabványos, például lekerekített formájúak.

Az épületek homlokzatai, amelyekben bézs vagy krém csempe és puha barna / tégla árnyalatú kerámia gránit található, harmonikusan néz ki. Ezek az épületek különösen frissek és szilárdak, ha szürke tetővel rendelkeznek, és szürke utcai lámpák veszik körül.

A következő videóban a Newton alrendszerhez csuklós, szellőztetett homlokzat szerelése történik, porcelán burkolattal.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba