Nedvességálló GVL: jellemzők és méretek

Ma a GVL az egyik legnépszerűbb anyag a szoba befejezéséhez. A gipszszálak számos előnnyel rendelkeztek a gipszkartonhoz képest, így a felhasználás a befejezésben olyan elterjedt. A nedvességgel szemben ellenálló gipszszálak megjelenése a piacon elkerülhető volt, amikor az anyagot magas páratartalmú helyiségekben használták.

jellemzői

A GVLV-ben gipsz- és cellulózszálak keverékét használták. Ezeket az alkotórészeket homogén tömegre keverjük, majd préseljük a lemez alakításához. A cellulózszálak keveréke nagy szilárdságot biztosít a GVL-nek. A nedvességálló gipszszálak ugyanolyan módon készülnek, csak a gyártás során hidrofób komponenseket adnak, amelyek az anyagnak nagy nedvességállóságot biztosítanak.

A fő előnyök

Természetesen a GVLV fő előnye a nedvesség ellenállása, amely lehetővé teszi, hogy az anyagot olyan helyiségekben használják, mint a konyha vagy a fürdőszoba.

A vízálló gipszszál egyik jellemzője a környezetbarát., mivel az anyag nem tartalmaz káros kémiai szennyeződéseket és nem károsítja az embereket.

A nedvességálló gipszrost a hőmérsékletváltozások mellett is megőrzi tulajdonságait, ami lehetővé teszi, hogy az anyagot hideg helyiségekben is felhasználhassák.

A GVLV melegítő helyiségként használható, mivel a hővezető képessége alacsony. Ez azt jelenti, hogy az ilyen lapok hosszú ideig megtartják a helyiségben a hőt.

Ha szükséges, az anyag könnyen megváltoztatható és a kívánt méretre állítható, ha levágják. A GVLV nem zúzódik le, ha körmöket vezet be vagy csavarokkal csavarja be.

Többek között a gipszrost kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.amely helyet biztosít az idegen zaj behatolásától. A GVLV is tűzálló.

Az anyag meglehetősen rugalmas, ami nagyon kényelmes a használat során.

GVLV méret

A GOST szerint gyártott GVLV lapok, amelyek méretüket biztosítják:

 • Vastagság szerint mm: 5, 10, 12,5, 18, 20.
 • Az ilyen méretek által képviselt szélesség GVLV, mm: 500, 1000, 1200.
 • Hosszúság szerint az alábbi szabványok különböztethetők meg: mm: 1500, 2000, 2500, 2700, 3000.

Anyagi súly

Ha összehasonlítod a GVLV-t a gipszkartonnal, akkor az utóbbi sokkal könnyebb. Ez azt sugallja, hogy a nedvességálló gipszszál nagyon erős keretet igényel, amely ellenáll a súlyának. Különösen, ha maguk a lapok is terhelnek. De ha a GVL lapok kis méretűek, akkor ebben az esetben a keret nem szükséges. Különleges ragasztó a GVLV-hez elég megbízhatóan képes ellenállni a gipszszál-lapok tömegének.

Hogyan lehet vágni a gfvp-t?

Néha a falak vagy padlók befejezésekor szükségessé válik a GFVS-lemezek vágása és a kívánt méretre való állítása. Legyen nagyon könnyű.

Gipszrostlemezek vágásához használhat kést, kirakós játékot vagy fűrészfűrészt. A GVLV vizet előre megnedvesíteni, hogy az anyag ne legyen poros.

A vágási műveleteket fokozatosan kell végrehajtani:

 • A GVLV födém sík sínre van felhelyezve, amelyen a jelölés történik.
 • Ezután a tervezett vonal mentén több egyenletes vágás történik késsel: érdemes 5-6-szor tölteni.
 • Ezután a sínt a bemetszés alá kell helyezni, óvatosan törje meg a lapot, vagy vágja le a fűrészlappal.

  Egy elektromos kirakós játék egy olyan eszköz, amely tökéletesen vágja le a GFVL lapot. Különösen elengedhetetlen az olyan építők számára, akik először találkoznak ilyen anyaggal.

  A padlóra helyezve

  Mielőtt a GFVL lapokat a padlóra helyezné, az alapot gondosan elő kell készíteni. Meg kell szüntetni az összes szabálytalanságot és felületi hibát. Ezt realisztikusan, cement-oldattal vagy szerelési hab alkalmazásával végezzük.

  A régi padlóburkolatot el kell távolítani, és a felületet törmelékről meg kell tisztítani. Ezután egy vízszigetelő réteget helyeznek el, és szükség esetén öntött réteg agyagot öntenek.

  Emlékeztetni kell arra, hogy a gipszrost esetében ragasztót kell használni, amely kifejezetten az ilyen típusú anyagokhoz készült.

  A lapok telepítése a következő lehet:

  • Először is, a szalag ragasztva van.
  • Akkor el kell kezdeni maguknak a lapokat. Rögzítse őket a padlóhoz speciális csavarokkal vagy ragasztóval. A csavarok csavarozásakor ajánlott távolság 35-40 cm-re van egymástól. Fontos tudni, hogy minden új sort varrással kell elhelyezni. Legalább 20 cm-nek kell lennie.
  • A végső munkában folytatni kell a lemezek közötti összes kötés feldolgozását. Néha ugyanazt a ragasztót használják erre, és előfordul, hogy a gitt is használható. Miután a kiegyenlítő vegyületek megszáradtak, a főbevonatot már el lehet helyezni a gipszszálra.

  A falak számára

  A GVLV falakra történő telepítésekor két alapvető technikát használhat:

  Keret nélküli módszer

  Ebben az esetben a lapokat ragasztóval rögzítjük. A falon levő szabálytalanságok rendkívül fontos tényezővé válnak a ragasztó alkalmazása során. Jelentős hibák esetén a kompozíciót a lemez teljes kerülete körül kell alkalmazni, majd 30 cm-enként a középső részen egy pontot kell alkalmazni.

  Keret módszer

  Alkalmazza a bonyolultabb keretrendszert is. Lemezek szereléséhez használt fémkeret. Magában a keretben, ha szükséges, további zajszigetelést vagy szigetelést is csatlakoztathat. GVLV lemezek, speciális csavarokkal támasztva.

  Néhány telepítési funkció

  A nedvességgel szemben ellenálló gipszszálak használata során számos gyakori hiba van, amelyeket el kell kerülni.

  Íme néhány tipp:

  • A gitt elhelyezése előtt a letörés nem távolítható el.
  • A lemezek rögzítéséhez nem használhatók rendes önmetsző csavarok, speciális formáik készülnek, amelyeket fel kell használni.
  • Javasoljuk, hogy a csomópontokon hagyjon réseket. A távolságnak meg kell egyeznie a GVLV lap vastagságának felével.
  • Ezután a fennmaradó hézagokat gipsz gittzel kell kitölteni, és ezekre a célra és a ragasztó maradványaira is jelentkezhet.
  • A GVL telepítése előtt gondosan elő kell készíteni a fal alapját, amely magában foglalja a szabálytalanságok eltávolítását, primer és kiegyenlítés alkalmazását.

  Mit kell figyelembe venni a választás során?

  A GVLV lapok beszerzésének fő szempontja az áruk gyártója. A német gipszszálak, különösen a Knauf, magas arányban vannak. Ez a márka nem okoz komoly panaszt a vásárlóktól. Fontos szempont a lapok címkézése is. Az a tény, hogy a külső tulajdonságaik szempontjából a nedvességálló GVL-k nem különböznek a szokásosaktól. Ezért fontos, hogy olvassa el a termék csomagolására vonatkozó információkat.

  Az íves szerkezetek befejezéséhez használhatja a GVLV-t is. Ebből a célból, még speciális típusú lapokat is készítettek ívek és íves szerkezetek létrehozásához - GKLV.

  árak

  A gipszlapok ára a méretüktől függ.

  A következő méretekre vonatkozó becsült árcímke a következő:

  • Knauf-Superpol 1200x600x20mm - körülbelül 300 rubel oldalanként (5 in.);
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x10 mm - 460 rubel, (7,5 u. E.);
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x12,5 mm - 530 rubel, (8.8 in.).

  megállapítások

  A GVLV elengedhetetlen anyag a szoba befejezésekor, különösen a magas páratartalmú helyiségekben. Az ilyen lapok ellenállnak a nedvességnek és ellenállnak az alacsony hőmérsékleteknek.

  A GVL akár 15 fagyasztási ciklusnak is ellenállhat, és nem veszítheti el tulajdonságait. Egy ilyen anyag élete nagyon magas, ami hosszú időn át segít elfelejteni a falak további javítását.

  A lapok telepítése meglehetősen egyszerű, és egyedül is megbirkózni lehet vele.

  A nedvességgel szemben ellenálló gipszszálas lap előnyeit lásd az alábbi videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba