Hogyan válasszuk ki a gipszkarton felfüggesztését?

 Hogyan válasszuk ki a gipszkarton felfüggesztését?

A felfüggesztéseket a profil (főleg fém) és a gipszkarton vezetői rögzítésére használják. A gipszkarton telepítése közvetlenül a felületre nem ajánlott: elég nehéz és időigényes, a felületek nem mindig tökéletesen simaak. A gipszkarton a falak és a mennyezetek összehangolását biztosítja, egyedülálló kialakítást biztosít a szobához, és elrejti a vezetékeket vagy csöveket. Annak érdekében, hogy a GCR konstrukciók magas színvonalúak legyenek, fontos a helyes telepítés.

Jellemzők

A felfüggesztések funkcionális terhelése a gipszkarton bevonat dekoratív funkcióinak elvégzését és a megbízható rögzítését biztosítja. Nemcsak a sima bevonat kialakításában vesz részt, hanem javítják a hang- és hőszigetelést, a felületek szilárdságát és stabilitását, valamint segítenek bármilyen bonyolultságú tervek készítésében.

típusok

A felfüggesztések különbözőek a formatervezési minták és méretek között, állíthatóak és egyenesek.

A felfüggesztések fő típusai:

 • egyenes vonal;
 • vezetékkel;
 • horgonyt.

Vannak szokatlan típusú termékek, mint például a rák, a nonius-rögzítők és a rezgő akasztók. Ezeknek a kötőelemeknek a megválasztása a tervezés összetettségétől függ. A közvetlen felfüggesztés a leggyakoribb megoldás. Az U alakjának köszönhetően a telepítési idő jelentősen csökken. Fő előnye, hogy a közvetlen felfüggesztés akár 40 kg-os terhelést is képes ellenállni, és jó árat kínál. A nagy terhelések ellenállása miatt az ilyen szuszpenzió 60-70 cm után van rögzítve.

Ha többszintű struktúrákat használnak, a szőnyeg súlyától függően csökkenteni kell a lépést. Az ilyen felfüggesztés standard hosszúsága 12,5 cm, 7,5 cm hosszúságú, 3 cm vastagságú, 6 cm szélességű, csak a horganyzott dübelek használhatók a rögzítéshez, a nejlonok nem tartják jól.

A közvetlen szuszpenziót nem csak a felszín szintezésére használják, hanem a fémkeret összeállításakor is. Alkalmas kő-, tégla- és betonfelületekhez. Leggyakrabban apartmanokban használják.

A csíptetővel ellátott modell (horgony-felfüggesztés) nem kívánatos az alacsony mennyezetű helyiségekben. Ez vonatkozik a drót akasztókra is. Ez a típus egyszerűsíti a keret helyének beállítását, és az egyik legmegfelelőbb felfüggesztési típus. A szorítóval ellátott modell 10 cm széles és 5,8 cm szélességű, a horgonymodell másoktól eltér, mivel vízálló, nem maró hatású, és túl magas vagy alacsony hőmérsékletet tolerál.

A vezetékes felfüggesztést akkor lehet telepíteni, ha a nagy eltérésekkel rendelkező felületeket, valamint a többszintű szerkezetek felállítását szükségessé teszi. A huzalhúzás lehetővé teszi a szerkezet magasságának beállítását, ami egyértelműen megkönnyíti a telepítési folyamatot. A felfüggesztett mennyezetet a lebegő rugónak köszönhetően rögzítik. A huzallal való felfüggesztés (csúszó felfüggesztés) egy rugóból áll, amely "pillangó", és két acélrúd van behelyezve.

A hiányosságok közé tartozik a rugós mechanizmus gyengüléseami meghaladja a mennyezetet. A súly, amely ellenáll a szuszpenziónak egy huzalral, 25 kg. Az ilyen típusú szuszpenzió standard magassága 50-100 cm, 0,6 cm-es drótátmérővel.

A Nonius két részből áll - a felső és az alsó részből, amelyek csavarokkal vannak összekötve. A felső rész a felülethez, az alsó pedig a profilhoz van csatolva.Ez adja a fémkeret szilárdságát.

A Vibropodvesy-t használják hangszigetelő szerkezetek telepítésekor, és 12 és 56 kg közötti súlyt tudnak fenntartani. Ezek nem teszik lehetővé a hanghullámok átvitelét a mennyezetről a profilra. A modell árai meglehetősen magasak és tömörítővel együtt használhatók.

A hangszigetelő képességektől függően a felfüggesztések a következő típusokra oszlanak:

 • szabvány;
 • poliuretánnal (jobb hangszigetelés biztosítása, nyilvános helyeken használható);
 • eltávolítható platform "vibro" (különböző a különböző hosszúságú felfüggesztések beépítésének lehetősége);
 • rezgéscsillapítóval (professzionális).

A standard nézetet magánlakásokban és apartmanokban használják. A "rák" tartók hozzájárulnak a szerkezetek szilárdságához és a hosszú élettartamhoz. Hordozóprofilok csatlakoztatására, valamint a hosszanti és keresztirányú profilok csatlakozásaihoz.

felszerelés

A telepítéshez speciális szerszámokra van szükség: fémvezetők, horganyzott tiplik vagy csavarok, rögzítők. A rozsda megakadályozásához horganyzott elemek szükségesek. A szerelési munkák során nincs szükség speciális felszerelésre vagy gépre, csak egy fúró, csavarhúzó és egy szint szükséges.

A közvetlen felfüggesztés telepítése a következő lépésekre oszlik:

 1. egy hosszúkás lyukat fúrnak;
 2. a dübel be van helyezve;
 3. szerelt profil.

Gyakran szükség van egy oldalfelületre szerelésre, ha fa felületre szerelik fel: a fa puha, kiterjeszthető vagy megköthet.

A felfüggesztés drótos kézi beszerelése nem különbözik a direktól. Először is lyukat kell fúrni, rögzíteni a horganyzott dübelet a felfüggesztés végére, ahol a hurok található. Fémprofil van rögzítve a végén egy horoggal.

Ne feledje, hogy miután rögzítette a gipszkarton, hogy állítsa be a felfüggesztések magasságát lehetetlen.

A felfüggesztés klipre szerelésének sorrendje:

 1. fúrni kell egy lyukat;
 2. rögzítse a nyomást a felületre;
 3. csatlakoztassa a profilt a vezetőkhöz;
 4. húzza a felfüggesztést;
 5. Csatlakoztassa a profilt a felfüggesztéshez.

Ezen manipulációk után beállíthatja és rögzítheti a profilok magasságát.

A vernier telepítése a következő lépésekből áll:

 1. felszíni jelölés 60 cm-es lépésekben;
 2. lyukak fúrása;
 3. a felülethez rögzített és a profilba illesztett nonius;
 4. szerelési beállítás.

tippek

A fogasok könnyen összeszerelhetők, de figyelni kell az olyan paraméterekre, mint az anyag súlya és vastagsága. A kötőelemek megválasztása és mennyisége függ attól. Kiváló minőségű telepítéssel egyenletes, hibátlan falakat és mennyezeteket kaphat, amelyek hosszú ideig tartanak.

A rögzítők felszerelése előtt meg kell jelölni a felfüggesztések rögzítési pontjait a felületen lévő lépcsőmérettel. A telepítés során érdemes vízszintesen irányítani a profilt a szinttel.

A felfüggesztéseket a profilok ízületeihez a lehető legközelebb helyezik el, ideális esetben körülbelül 60-70 cm-es távolságban, de legfeljebb 1 m-nél.

A vezetők és a felfüggesztések hátsó részén elhelyezkedő kialakítás legjobb sűrűségének érdekében egy falazó szalagot lehet beilleszteni. A csapágyprofiloknak nem szabad megfelelően illeszkedniük a felülethez, és az önmetsző sapkáknak a gipszkarton szintje alatt kell lenniük.

A szerelvény megbízhatóságának és tartósságának ellenőrzéséhez erősen lehúzható. Ha az összes elem a helyükön marad, azt jelenti, hogy a rögzítés helyesen történt.

A horganyzott elemeket nem csak a korrózió elkerülésére használják, hanem a refraktivitás biztosítására is. A nylon dübelek csak a falakhoz vezető profilok rögzítéséhez használhatók.

A főfelület és a gipszkarton szerkezete közötti távolságnak elegendőnek kell lennie a közöttük lévő fűtőcsövek befogadására, amelyek hevítés közben bővülnek.A vezetékeknek megfelelően kell illeszkedniük, ráncok nélkül.

A feszített mennyezetek telepítésekor nemcsak a szoba magasságát, hanem a bútor magasságát is figyelembe kell venni. A szekrény a legmagasabb, és optimális távolságot kell biztosítani a mennyezet szintjéhez képest.

Ha van egy vágy, hogy ne lógjon a szokásos csillár, hanem érdekes lámpák telepítéséhez, ajánlott drótfüggesztést használni többszintű szerkezetekhez.

  Szükséges előrevetíteni azokat a helyeket, ahol díszítőelemeket, lámpákat, fali szekrényeket és egyéb berendezéseket helyeznek el. Erre azért van szükség, hogy később ne kelljen a gipszkarton burkolatának részleges feltörésére. Szintén tanácsos előzetesen előkészíteni a vízvezetékeket, a vezetékeket és a szellőzést.

  A felfüggesztések javítása, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba