A telepítési folyamat podozetnikov a gipszkarton

A gipszkartonból készült új konstrukciók tervezése és felépítése meg kell készülnie a további elemek telepítésének szükségességére. Gyakran a lámpákat új falakba vagy partíciókba szerelik, de a fő elemek még mindig aljzatok és kapcsolók. Bizonyos ismeretek és készségek nélkül nehéz lesz ezeket az elemeket telepíteni.

Különleges jellemzők

A javítási munkák elválaszthatatlanul kapcsolódnak a jelenleg rendelkezésre álló technológiákhoz. Ha korábban, téglafalakat állítottak fel az elrendezés megváltoztatására, vagy a rétegelt lemezrétegek létrehozására került sor, most egy kényelmesebb megoldás. A gipszkarton használata lehetővé tette a sok probléma megoldását, és a kezdők számára is gyors, kényelmes és megfizethető javításokat. Egy ilyen anyag megkülönböztető jellemzője az erőssége és könnyűsége egyidejűleg. A móló méretétől vagy egy új kialakítástól függően szükség lehet egy GCR lapról többre is.

A gipszkarton méretei meglehetősen nagyok, mert gyakran az egyik lap egy falat varrhat, a második pedig egy másik. Ez anyagot takarít meg, jelentősen csökkenti a munkaidőt. Annak érdekében, hogy a lapok szorosak legyenek, és a fal nem különbözött a fővárostól, a fémprofilok alapja jön létre. Tervezése igen változatos lehet, ami lehetővé teszi a szoba tulajdonosának bármilyen fantáziájának megtestesítését.

A gipszkarton kényelme és biztonsága lehetővé teszi az anyag használatát bármely helyiségben: a fürdőszobában, a konyhában, a nappaliban, a hálószobában és még a gyerekszobában is. Annak érdekében, hogy a fal funkcionális szerepet töltsön be, a helyiség megosztása mellett lehetőség van vezetékezésre, kapcsoló, aljzat vagy háttérvilágítás telepítésére. Ha a kiegészítő kapcsolók gyakran nem szükségesek, akkor a házban nincsenek extra aljzatok.

A gipszkarton falaiban lévő aljzatok telepítéséhez fontos, hogy a megfelelő podrozetniki-t válasszuk számukra. Ez az elem a telepítés során a legfontosabb. A megfelelő választás az elektromos készülékek használatának biztonságától függ. A szükséges felszerelések megfelelő felszerelésével megvédheti a házat a tűz vagy rövidzárlat lehetőségétől.

A kerek alakú podozetniki hagyományosnak tekinthető, de vannak más lehetőségek is, amelyek megválasztása a konkrét helyzettől függ. A négyzet alakú és téglalap alakú dobozok akkor kerülnek elhelyezésre, ha további vezetékek kerülnek elosztásra. Ez a funkció a dobozban lévő tér növelésével jár, ahol az összes szükséges vezeték illeszkedik.

méretek

A gipszkartonszerkezetek felépítése a későbbi működési falként, ahol további elemek lesznek, a legegyszerűbb lehetőség az aljzat telepítése. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot végrehajtsuk, minőségi szempontból fontos a megfelelő méretű papucsok kiválasztása. Gyakran ugyanolyan méretűek, de vannak kisebb különbségek.

A leggyakoribb lehetőség a 68x45-es doboz átmérőjeamely minden szabványos aljzathoz illeszkedik. Ha az új falak túl mélyek, akkor kiválaszthat egy másikat, ahol a mélység nagyobb lesz. Az ilyen dobozok rögzítésének folyamata meglehetősen egyszerű, és abból áll, hogy a kívánt méretű vágó használatával a kívánt átmérőjű kört fúrják.

Ha egynél több kimenetet kell telepítenie, akkor meg kell vásárolnia egy kettős kimenetet. A gipszkarton két lyuk közötti távolság 71 cm.A külső oldal még centiméteres lesz. Ezek a feltételek a 65 cm szélességű és 40 mélységű dobozok számára alkalmasak. A gipszkarton falában lévő dugó felszereléséhez belső szélessége legalább 45 cm legyen.

A podrozetnikov speciális fülek szereléséheza dobozoknál található, amely a csavarok meghúzásakor duzzad, és a lap belső falaihoz nyomódik. Ha több üzletet tervez, akkor a podozetniki a legjobb csatlakozókkal rögzíti egymást. Segítenek a szerkezet tartósabbá tételében és az összes elem biztonságos rögzítésében. Az elektromos rendszerek több elemének használata esetén ezt a lehetőséget a szakemberek ajánlják.

Más méreteket külső dobozok biztosítanak, amelyek a 86x86-as doboz méretei, amelyekhez meg kell vásárolni a megfelelő aljzatokat. A helyiségektől és a villamosenergia-rendszerek üzemeltetési lehetőségeitől függően minden elemet ki kell választani. Ezután képesek lesznek magas színvonalú és teljes körű munkát biztosítani bármely eszköz otthonában.

Felkészülés a telepítésre

A gipszkarton falán egy új aljzat telepítésénél fontos tudni, hogy ez a folyamat nem igényel további forrásokat. Ez a tőkefalakkal való munkához használt építőanyagokra vonatkozik: beton, cement, gitt.

Podrozetnik leggyakrabban szokásos műanyag. Jól illeszkedik funkcióihoz. A népszerűség elsősorban az alacsony árnak köszönhető. Vannak azonban olyan hátrányok is, amelyek az ilyen dobozok tűzveszélyéhez kapcsolódnak.

Ennek a problémának a megoldására az önoltó műanyagot találták fel. Mielőtt egy ilyen termék eléri a tároló polcokat, azt maximális terheléssel tesztelik. Az ilyen termékek a karton falán belül elég biztonságosak.

Felkészülés a munkára

A fő falhoz két lehetőség áll rendelkezésre az elektromos rendszer telepítésére, és a gipszkartonra - négy. Kívülről biztosan vannak fogaskerekek, amelyek az alsó oldalt az elülső oldalra szorítják. Amint a műanyag alkatrész be van szerelve, a fém rögzítve van. A falhoz mélyebb, rögzített nyomótalp és mindkét oldalon lévő doboz található.

A doboz belsejében lyukak vannak a vezetékek számáraamelyen keresztül a vezetékek csatlakoztatva lesznek, hogy telepítsen egy kimenetet vagy kapcsolót. Ezeknek az intézkedéseknek a végrehajtásához fontos, hogy először egy kívánt átmérőjű lyukat készítsünk a gipszkarton lapján. Az első lépés a további struktúrák pontos elhelyezkedésének meghatározása és csak ezután egy speciális eszköz használata. Ahhoz, hogy a lyuk helyes és kívánatos legyen, egy 68 mm-es koronát használnak, amely könnyen fúr egy lyukat, és teljes egészében lyukasztja a lapot, ami egy új eszköz helyét képezi. Pontosan ez az előkészítő munka a foglalat telepítéséhez.

Meg kell jegyezni, hogy amikor az aljzatok telepítését a munkaterület közelében a konyhában tervezik, az elhelyezésnek 15-20 cm-rel magasabbnak kell lennie az asztalon. Ha kapcsolókról beszélünk, akkor a padlószinttől 90 cm-re lehet csökkenteni. Ez különösen kényelmes, ha van egy gyermek a házban. Szükség esetén akár 150 cm-re is felemelhetünk, az ajtó közelében elhelyezett elemeket - centimétert húszan tőle, nem többet.

Hogyan kell telepíteni?

Ahhoz, hogy a gipszkarton falán egy aljzat telepítése jó eredményt kapjon, fontos, hogy világos műveletsorozatot tudjunk meg. Az első lépés a kábel rögzítése, annak hossza meghatározása. Érdemes elgondolkodni arról, hogy jobb, ha a falon belül helyezzük el, milyen magasságban helyezzük el a kimenetet. A következő lépés a kábel telepítése és a kimenet előkészítése.

Telepítési folyamat:

 • Az első dolog, amire szüksége van a megfelelő podozetnik kiválasztására. Mindezek közül a legjobb, ha az anyag, amelyből készült, önzáró lesz.
 • Ezután be kell helyezni a vezetékeket a gipszkarton falának keretébe. Ehhez egy kábel vagy egy kicsit több lyukat fúrnak függőleges profilokba.
 • Fontos lépés lesz a fal felületével. A gitt erősíti a bevonóanyagot, ami fontos a fúrási folyamatban. Helyes lesz az építési sík előkészítése. Ez segít abban, hogy a fúráskor nem lehessen lemorzsolódni. Amint a falra felhasznált anyagok teljesen szárazak, készen állsz.
 • A következő lépés az a hely, ahol a helyszínt választjuk egy jövőbeli üzlet számára a padlóról:
 1. a szobában - nem kevesebb, mint 30 cm;
 2. a fürdőszobában - legalább 100 cm;
 3. a konyhában az optimális magasság 120 cm.

Ha egy kapcsolóról beszélünk, akkor megvan a saját szabványa, amely szükség esetén könnyen megváltoztatható bizonyos működési feltételek mellett.

 • A következő lépés a lyukak létrehozása. Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a méretben, a doboz hátoldalán a falra kerül, ceruzával körülvéve. A legjobb, ha speciális berendezéssel dolgozunk, hogy a telepítés egyszerű és gyors legyen. Nagyon fontos figyelembe venni, hogy a lyuk méretének meg kell egyeznie a dobozkal, a köztük lévő rések vagy repedések elfogadhatatlanok.
 • A lyuk belső széleit is kitöltjük, ami növeli az aljzatnak a falhoz való illeszkedésének sűrűségét.
 • A dobozban el kell távolítania az összes jumperet, hogy készen álljon a vezetékekkel való érintkezésre.
 • A következő lépés az alátét behelyezése a gipszkarton lapra, és külső csavarokkal rögzítve. Ezután rögzítse a belső elemeket, hogy segítse a szerkezet rögzítését a fal hátsó oldalára. Gyakran a műanyag doboznak kerek alakja van, és a tetején egy négyzet alakú fémdarab van, amelyet külső rögzítésre használnak.
 • Ha minden telepítve van, be kell illesztenie a vezetékeket a kész lyukakba, amelyeket a csatlakozó szorosan rögzít. A doboz teljes felszerelése után a falhoz jobban illeszkednie kell.

gyártók

Amikor a gipszkarton falába egy kivezetés telepítését tervezzük, a legfontosabb dolog az, hogy vigyázzunk a teljes szerkezet és maga a lakás biztonságára. Tekintettel arra, hogy a gipszanyagok gyúlékony anyagok, a belső berendezéseket, a podrozetniki-t és a vezetékeket gondosan ki kell választani.

Ahhoz, hogy a megfelelő eredményt elérjük, a legjobb, ha a jól ismert cégek adatait vásárolják meg, amelyek közül az egyik az Schneider elektromos.

A Schneider Electric termékek a gipszkartonba szerelt legjobb alegység. IP20-as por és nedvesség védelme van. Az ilyen dobozok egyedi kialakításúak, amelyek megkönnyítik a telepítést. Az anyagok kiváló minőségűek, mert az élettartam nagyon hosszú.

A belső falra való rögzítés rendszere speciális szerelőláb, amely egy speciális menettel ellátott csavarral rendelkezik. Ez az innováció lehetővé teszi a telepítés lehető leggyorsabb elvégzését.

A doboz egyik jellemzője a négy kiemelkedés, amelyek a telepítéskor és azt követően nem engedik megfordulni. A rögzítési pontok 60 mm-es távolságban vannak.

Vannak olyan híres gyártók is Hegel, Legrand, Gusi. Megpróbálhatod más cégek termékeit, de a termékek megbízhatósága senki sem garantálja.

tippek

Az összes eszköz minőségének javítása és üzemeltetése a telepítés befejezése után számos szabályt kell követni. A kapcsolókkal rendelkező dugaszolóaljzatok és aljzatok kiválasztásával a legjobb, ha egy vállalat összes alkatrészét megvásárolja, hogy ne szenvedjenek nem szabványos formák és méretek. Célszerű olyan márkát választani, amely már régóta elismert a termék piacán.

A gipszkarton falai különböző vastagságúak lehetnek, amelyek alapján ki kell választani a vezetékek dobozait a kimenethez. A szélesebb falak esetében a doboz mélysége 45 mm, a keskeny falak esetében pedig csak 40 mm.

Figyelembe véve az anyag különböző lehetőségeit, érdemes figyelni a nagy szilárdságú polipropilénre. Ebből a legerősebb és legbiztonságosabb dobozok készülnek. Ha nincs ilyen, fontos, hogy egy síkra szerelt padlót vásároljon. A megvásárolható termék alakja változhat: megjelenjen egy kör, négyzet, ovális vagy téglalap alakú.

A többszörös kapcsolók vagy aljzatok egymás utáni telepítéséhez a legjobb, ha olyan lézerszintet használunk, amely segít abban, hogy ugyanolyan magasságú lyukakat készítsen. A lyukak méretének meg kell egyeznie a doboz méreteivel, nem pedig a fémlemezzel, amely kívülről préseli a dobozt. A tűzbiztonsággal is foglalkoznunk kell. A fából készült falak esetében, amelyek a gipszkarton lapja mögött találhatók, extra töltőanyagra van szükség. Ha azonban a GKL mögött egy betonfal van, akkor az ilyen események elhagyhatók.

A huzalok elhelyezésekor fontos, hogy elrendezzük őket úgy, hogy ne legyenek összeállítva a doboz alján. Annak érdekében, hogy megvédje a vezetékeket a szerkezeten belül, egy hullámos fémcsőbe kerül. Az aljzatok kábelét hárommagos, kettős szigeteléssel használják.

Az új gipszkarton falának kihelyezéséhez nem feltétlenül hívja a mestert, akkor önmagában is megbirkózik. A legfontosabb, hogy szigorúan kövessük az összes szabályt és ajánlást.

Hogyan telepítsük a podozetniki-t a gipszkarton saját kezével, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba